Εκθέσεις Audio/Video 2024

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.346
εχω μια απορια εαν καποιος γνωριζει. πουλαει (πχ σαν παραδειγμα) ο ορφεας 10 ζευγαρια tannoy sgm10 των 5000 δλδ 50.000 και πουλαει ενα westminister των 50.000
Ιδια χρηματα μπηκαν στο ταμειο,αραγε το κερδος ειναι το ιδιο? Τι απο τα 2 εχει περισσοτερο κερδος?
Η μία πώληση των 50.000€ μακράν.

alexis

Reaction score
30.346
Η εμπειρία μου στο λιανεμπόριο έχει δείξει το αντίθετο.
Υπάρχει το λιανεμπόριο, υπάρχει και το high end audio. Κάποια πράγματα έχουν 10%-20%-30% κέρδος, κάποια άλλα πολλά παραπάνω.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.824
Πήγα στην έκθεση κ εγώ μιάς και είμαι σε αναζήτηση ηχείων.
Υπήρχαν σοβαρές ελείψεις απο μεγάλα ονόματα, όπως ProAc, Sonus Faber, Harbeth, Spendor, B&W, Dynaudio, Mission, Dali, Focal κτλ κτλ... Aπο προσιτά ηχεία μου άρεσαν μόνο τα Atalante 4 όπου γέμισαν τον χώρο σε όλο το εύρος συχνοτήτων. Απογοητεύτηκα απο τα Geometric Harmony, εκτός του οτι ηταν άσχημα ακουγόταν ένα συνεχές βουητό στο μπάσο και ο πωλητής των ηχείων να μιλάει συνέχεια απο πάνω. Τα ATC ανώτερα όλων με διαφορά και απλησίαστα φυσικά. Τα epos, τα μεσαία και τα μεγάλα δεν διακαιολογούν την τιμή τους και είναι made in China. 4500€ τα ES14N και 8000€ τα μεγάλα. Δεν πάνε καλά...
Οι Τσακιρίδιδες ας πάρουν επιτέλους καποιον να τους σχεδιάσει τα προϊόντα όμορφα ωστε να μην μοιάζουν με στρατιωτικούς ασυρμάτους του 1950. Tο δωμάτιο του Ορφέα ηταν τραγικό. Ενα σταντ να πουλάει πράγματα με το που μπαίνεις μέσα, πεταμένα και λερωμένα μηχανήματα της unison research και Pro-Ject αριστερά δεξία, κάτι audio physic ξεχασμένα στο πλάι και τα παλαιολιθικά μπαούλα της Tannoy να τα ακούνε μέσα στο βουητό και τη φασαρία. Μου άρεσαν οι κατασκευές της Assos Wood working, αλλα όταν άκουσα τιμές έτρεξα μακριά. Άκουσα και τον μπάρμπα της technics να προσπαθεί να λανσάρει τα made in malaysia πικάπ του χιλιάρικου και τους υπερεκτιμημένους ενισχυτές-streamer της technics.
Πήγα για να δω και να ακούσω προσιτά συστηματάκια αλλα με λύπη διαπίστωσα έναν ελιτισμό και προώθηση μόνο ακριβών συστημάτων για λίγους. Επιστροφή λοιπόν στην πραγματικότητα και στην αναζήτηση μεταχειρισμένων, μιας και δεν μπορώ να ακολουθήσω τις τιμές που ζητάνε.
Ήμουν και εγώ εκεί, και τις δυο ημέρες.
Και εγώ σε αναζήτηση ηχείων.
Πλήρης απογοήτευση. Πανάκριβα μηχανήματα για πολύ λίγους, διότι καιι η οικονομική άνεση να υπάρχει, δεν βλέπω τον λόγο να διαθέσει καείς ποσό όσο ένα διαμέρισμα για απόκτηση ηχείων πχ, χωρίς να ενθουσιάζεται μάλιστα....
Επίσης, προχειρότητα..
Όσο για την περιοχή: Στην Αθηνα ήμουν η σε τριτοκοσμική Χώρα?
Τέλος πάντων. Δεν είναι σωστό να γκρινιάζω.....

Reaction score
18.444
εχω μια απορια εαν καποιος γνωριζει. πουλαει (πχ σαν παραδειγμα) ο ορφεας 10 ζευγαρια tannoy sgm10 των 5000 δλδ 50.000 και πουλαει ενα westminister των 50.000
Ιδια χρηματα μπηκαν στο ταμειο,αραγε το κερδος ειναι το ιδιο? Τι απο τα 2 εχει περισσοτερο κερδος?
Everything else being equal (που δεν είναι) εξαρτάται απο ποιό προιόν έχει το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Συνήθως το ακριβότερο έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και για τον κατασκευαστή και για τον έμπορο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μια επιχείρηση που επιλέγει να πουλάει μόνο ή κατά κύριο λόγο προιόντα με μεγάλο περιθώριο κέρδους θα είναι κερδοφόρα.

alexis

Reaction score
30.346
Μα γιατί. Αφού ήταν η καλύτερη έκθεση εδώ και χρόνια αφού.

Reaction score
18.444
Μα γιατί. Αφού ήταν η καλύτερη έκθεση εδώ και χρόνια αφού.
Είχε μεγαλύτερους χώρους, δωμάτια και διαδρόμους. Δεν έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλο. Μέχρι και ο Xfader θα μπορούσε να παρευρεθει ακόμη δηλαδή. :D

Last edited:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
698
Η μία πώληση των 50.000€ μακράν.
Επειδή οι μεγάλες τιμές έχουν και μεγάλα κέρδη.
Εδώ τείνω να συμφωνήσω με τον @alexis, όχι όμως γιατί στα ακριβότερα μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος, αλλιώς το σκέφτομαι και εξηγώ:

Έως κάποια τιμή, συνήθως τεσσάρων ψηφίων, οι συνεργάτες των αντιπροσώπων έχουν δείγματα προς ακρόαση, οπότε κάλλιστα τα 10 ζευγάρια μπορεί να αφορούν μικτές πωλήσεις, αντιπροσώπου και συνεργατών.
Προσωπικά πιστεύω, πως η αναλογία είναι υπέρ των συνεργατών.

Τα υψηλής τιμής μοντέλα, πενταψήφιος αριθμός και… βάλε, συνήθως απουσιάζουν από την έκθεση των συνεργατών και βρίσκονται μόνο στο χώρο του αντιπροσώπου.
Άρα οι πιθανότητες να πωληθούν από συνεργάτη είναι μικρότερες από αυτές του να πωληθούν από τον αντιπρόσωπο.

Μιλάμε για πιθανότητες αφού οι αντιπρόσωποι δανείζουν στους συνεργάτες τους, αν απαιτηθεί για ακρόαση, υψηλότερης κατηγορίας συσκευές/ηχεία.

Αν μιλήσουμε για την "πραγματικότητα", τότε το ποσοστό κέρδους θα μπορούσε να είναι μικρότερο στην ακριβότερη πώληση -που παραμένει σεβαστό, γιατί κάλλιστα ο αντιπρόσωπος ρίχνει αρκετά την τιμή για να επιτευχθεί η πώληση ή υπάρχει κάποια ανταλλαγή που μειώνει το ποσοστό που, εκτός της αρχικής μείωσης στην είσπραξη και για όσο "κάθεται" στα… αζήτητα.

Reaction score
3.358
Υπάρχουν αντιπροσωπείες χωρίς εκθεσιακό χώρο/κατάστημα/demo room. Αυτές πουλάνε μόνο μέσω συνεργατών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.402
Members
38.180
Νεότερο μέλος
Brandonpreaf