Με τα tattoo πώς τα πάτε;

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
229
Αράχνες έχει πιάσει αυτό το νήμα ...

Αυτό στο μέσα μέρος του δεξιού πήχυ

Menento mori
Memento vivere
Δλδ
Θυμισου τον θάνατο (είσαι θνητός δλδ)
Θυμισου να ζήσεις

ή όπως πολύ εύστοχα έχει πει ο συγγραφέας Jim Crace
"There is no remedy for death--or birth--except to hug the spaces in between.
Live loud.
Live wide.
Live tall."

Attachments

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
229
Ε ας κάνουν tatoo το odin2 ξέρω γω ... ;p

Στο έξω μέρος του δεξιού πήχυ υπάρχει ο πολεμιστής μου να ξαποσταινει κάτω από μια ιαπωνική κερασιά (cherry blossom tree) γεμάτη sakura (άνθη), που συμβολίζει το εφήμερο της ζωής, την ζωή και τον θάνατο, την ομορφιά και την βία..

Attachments

Last edited:

Reaction score
18.846
Τα μισώ τα τατουάζ. Είναι εντελώς εκτός της αισθητικής μου. Αλλά δεν με ενοχλεί τόσο αυτό αλλά περισσότερο γιατί ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένας άνθρωπος τα κάνει. Πρέπει ίσως όταν μπορέσω να διαβάσω το νήμα μήπως και καταλάβω. Έχει αναφερθεί άραγε ποτέ κανένας στους λόγους ή τζάμπα θα χάσω χρόνο να βρώ εδω την απάντηση ;

Reaction score
1.635
Τα μισώ τα τατουάζ. Είναι εντελώς εκτός της αισθητικής μου. Αλλά δεν με ενοχλεί τόσο αυτό αλλά περισσότερο γιατί ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένας άνθρωπος τα κάνει. Πρέπει ίσως όταν μπορέσω να διαβάσω το νήμα μήπως και καταλάβω. Έχει αναφερθεί άραγε ποτέ κανένας στους λόγους ή τζάμπα θα χάσω χρόνο να βρώ εδω την απάντηση ;
Άλλοι το κάνουν από μόδα, άλλοι γιατί τους αρέσει σαν ιδέα/εικόνα, άλλοι γιατί το βρίσκουν και σαν τρόπο πέρα της τέχνης που κρύβει από πίσω να εκφράσουν και κάτι που τους κάνει κλικ κτλ κτλ.
Η πρώτη κατηγορία για μένα είναι γτπ και συνήθως είναι κάτι άκυρα μικρά μικρά ταττου και γίνονται στο τέλος σα πόρτα ψυγείου με μαγνητακια.
Επίσης κάτι τατού honda, maiden κτλ....άκυρα. ξέρω κάνε ένα Fujifilm.
Αυτό που έκανα το έκανα για πολλοθς λόγους και το επόμενο επίσης θα έχει από πίσω του την δική του ιστορία

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
229
Ούτε εγώ το έχω διαβάσει
Αλλά μπορώ να σου πω το δικό μου γιατί

Γιατί σχετίζονται με προσωπικά γεγονότα ζωής και θανάτου. Πέρα από το καλλιτεχνικό και αισθητικό μερος λοιπόν, που ειναι τελείως υποκειμενικό, για μένα αποτελούν ορόσημα που δεν θέλω να ξεχαστούν ποτέ, απο μένα και από όσους με γνωρίζουν

Reaction score
1.635
Ούτε εγώ το έχω διαβάσει

Γιατί σχετίζονται με προσωπικά γεγονότα ζωής και θανάτου. Πέρα από το καλλιτεχνικό και αισθητικό μερος λοιπόν, που ειναι τελείως υποκειμενικό, για μένα αποτελούν ορόσημα που δεν θέλω να ξεχαστούν ποτέ, απο μένα και από όσους με γνωρίζουν
Ας πούμε ο Έαρ θα βαραγε ένα waveforming με καλλιτεχνικά κέλτικα γράμματα.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
229
Όπως και αυτό, που είναι και το μικρότερο που έχω

είναι ο ιαπωνικός ιδιωματισμός ichigo ichi-e (Japanese: 一期一会)
Η ακριβής μετάφραση είναι "μια φορά, μια συνάντηση) αλλά σημαίνει να εκτιμάμε την μοναδικότητα της κάθε στιγμής καθως αυτή δεν πρόκειται να ξανασυμβει. Χρησιμοποιειται συχνά στις δια ζώσης συναντήσεις των ανθρώπων καθως η συγκεκριμένη συνάντηση και οι συνθήκες της δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ. Οι ρίζες του είναι από τον 16ο αιώνα και χρησιμοποιείται επίσης πολύ συχνά στον βουδισμό Ζεν.

Attachments

Reaction score
1.635
Όπως και αυτό, που είναι και το μικρότερο που έχω

είναι ο ιαπωνικός ιδιωματισμός ichigo ichi-e (Japanese: 一期一会)
Η ακριβής μετάφραση είναι "μια φορά, μια συνάντηση) αλλά σημαίνει να εκτιμάμε την μοναδικότητα της κάθε στιγμής καθως αυτή δεν πρόκειται να ξανασυμβει. Χρησιμοποιειται συχνά στις δια ζώσης συναντήσεις των ανθρώπων καθως η συγκεκριμένη συνάντηση και οι συνθήκες της δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ. Οι ρίζες του είναι από τον 16ο αιώνα και χρησιμοποιείται επίσης πολύ συχνά στον βουδισμό Ζεν.
Μόνο και μόνο που είναι τζαπανιλα λέω ναι !

Reaction score
18.846
Άλλοι το κάνουν από μόδα, άλλοι γιατί τους αρέσει σαν ιδέα/εικόνα, άλλοι γιατί το βρίσκουν και σαν τρόπο πέρα της τέχνης που κρύβει από πίσω να εκφράσουν και κάτι που τους κάνει κλικ κτλ κτλ.
Η πρώτη κατηγορία για μένα είναι γτπ και συνήθως είναι κάτι άκυρα μικρά μικρά ταττου και γίνονται στο τέλος σα πόρτα ψυγείου με μαγνητακια.
Επίσης κάτι τατού honda, maiden κτλ....άκυρα. ξέρω κάνε ένα Fujifilm.
Αυτό που έκανα το έκανα για πολλοθς λόγους και το επόμενο επίσης θα έχει από πίσω του την δική του ιστορία
Ούτε εγώ το έχω διαβάσει

Αυτά και τα δύο μπορώ να τα κατανοήσω σαν λόγους. Αλλά πάλι και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν καταλαβαίνω την πληθώρα τους (και άρα αυτό είναι το επόμενο ερώτημα και απορία μου). Συνήθως τα πολύ σημαντικά πράγματα καταλήγουν στην ζωή μας να είναι ένα δυο άντε τρία το πολύ . Μην υπολογίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέσα καταγραφης που θα μπορούσε κάποιος να τα διατηρήσει ζωντάνα στο μυαλό του ή να τα τιμήσει και να μην προτιμάει να τα κάνει πάνω στο σώμα του. Δεν ξέρω εάν είναι δηλαδή και λίγο εγωιστική αυτή η επιλογή. Σίγουρα εάν δεν γίνεται για χαζούς , επιφανειακούς ή μόδας λόγους δείχνουν κάποια ευαισθησία του ανθρώπου που τα κάνει. Δεν το λέω για κακό. Λίγο υπερβολική ευαισθησία βέβαια αλλά πάλι ΟΚ. Επίσης μερικά που αφορούν άτομα, πρόσωπα, αγαπημένα απλώς σαν μορφές απεικονιζόμενα (κα όχι το συναίσθμα) έχουν και μια τάση κτητικότητας, διατήρησης ειδώλου και όχι τόσο συναισθημάτων, αλλά και εξάρτησης και μη διάθεσης απογαλακτισμού του τι συμβολιζε για εμάς αυτό το πρόσωπο και όχι τι πραγματικά ήταν ; Όταν δε, είναι έν ζωή ακόμη αυτό το πρόσωπο ακόμη χειρότερο καθώς αποτυπώνοντας το δεν αναγωνρίζουμε ότι στην ουσία είναι μια εξελισσόμενη συνεχώς προσωπικότητα που εμείς την θέλουμε σταθερή και παγιωμένη στο μυαλό μας όπως νομίζουμε ότι ήτανε (ή είναι) ;

Είναι και άλλοι που κάνουν τατουάζ σύμβολα. Αυτό ανήκει στην κατηγορία της γνωστής ανάγκης των ανθρώπων να εκφράζονται μέσα απο σύμβολα. Και αυτό καλό θα ήτανε να μην το έχουμε σαν λόγο όσο αρχεγονη ανάγκη και να είναι. Ή τουλάχιστον να ξέρουμε τους κινδύνους με τους οποίους τα σύμβολά συνήθως συνδέονται για να έχουμε καταλήξει να εκφραζόμαστε μέσα απο αυτά καθώς σπάνια αποτελούν την ουσία μιας κατάστασης.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
229
Παράδειγμα

Σημαντικό γεγονός μπορεί να είναι η διάγνωση ανιατης εκφυλιστικής νόσου και προσδόκιμο 3-5 έτη
Μετά το 5ο έτος κάθε χρόνο και ένα τατού

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Είμαι κι εγώ ένας που δεν μου αρέσουν τα τατουάζ.
Δεν θα έκανα ποτέ μου, για κανέναν λόγο.
Δεν κάνω κάτι που αν χρειαστεί δεν μπορώ να αναιρέσω.
Και το τατουάζ δεν αναιρείται ποτέ.
Συν το ότι δεν μου αρέσουν καθόλου ζωγραφιές στο δέρμα, αλλά αυτά είναι γούστα.
Απορώ πάντως πως μπορεί κάποιος να κάνει επάνω του νεκροκεφαλές, τέρατα κ.λ.π.
Επίσης το νόημα που έχουν μερικά γιαπωνέζικα γράμματα ή κάποια συγκεκριμένα σχέδια, το ξέρει ο ιδιοκτήτης του, αλλά στους υπόλοιπους είναι απλώς σχέδια χωρίς νόημα.
Αν το διαβάσουμε αυτό το νόημα και την ιστορία του, όπως παραπάνω ο φίλος Ζαχαρίας μας παρέθεσε, τότε οκ βγαίνει μια άκρη.
Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα όμως.
Δεν θα ρωτήσω όμως κάποιον τι σημαίνει το τάδε σχέδιο που έκανε. Και δεν με νοιάζει κιόλας.
Κάποια τατουάζ που είναι μικρά και διακριτικά είναι ομορφότερα στα δικά μου μάτια και προτιμότερα στο δικό μου γούστο.
Αλλά βεβαίως ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και φυσικά το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στο δέρμα του.

Άλλος λόγος που δεν πρόκειται να κάνω, είναι ότι χρησιμοποιείται βελόνα.
Σιχαίνομαι τις βελόνες.

Reaction score
1.635
Αυτά και τα δύο μπορώ να τα κατανοήσω σαν λόγους. Αλλά πάλι και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν καταλαβαίνω την πληθώρα τους (και άρα αυτό είναι το επόμενο ερώτημα και απορία μου)
Μπορεί να ειναι η αποτύπωση μιας προσωπικής μάχης ή το αποτελεσμα αυτής. Δεν ειναι σώνει και ντε ο θάνατος.
Μεταφράζεται με πολλούς τρόπους.
Είμαι κι εγώ ένας που δεν μου αρέσουν τα τατουάζ.

Και το τατουάζ δεν αναιρείται ποτέ.

Επίσης το νόημα που έχουν μερικά γιαπωνέζικα γράμματα ή κάποια συγκεκριμένα σχέδια, το ξέρει ο ιδιοκτήτης του, αλλά στους υπόλοιπους είναι απλώς σχέδια χωρίς νόημα.
Αν το διαβάσουμε αυτό το νόημα και την ιστορία του, όπως παραπάνω ο φίλος Ζαχαρίας μας παρέθεσε, τότε οκ βγαίνει μια άκρη.
Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα όμως.

Σιχαίνομαι τις βελόνες.
1. αυτο ειναι το νόημα ότι αυτό που κάνεις ειναι εκει για πάντα....να σου θυμίζει το λόγο που μπηκε εκει για πάντα
2. αυτός που κάνει ταττου το κάνει για τον εαυτο του όχι για να το βλέπουν οι αλλοι.
3. μην εισαι χεστης :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik