Tsakiridis Devices Greek Club

Reaction score
18.966
Εξαιρούνται μόνο αυτοί που πήγαν κατευθείαν ψηλά. Αυτοί όμως δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Γιατί το λές αυτό ; Με είδες για παράδειγμα εμένα ποτέ να σνομπάρω τους Ελληνες κατασκευαστές και ίδίως τους λαμπάτους ; Όπου σταθώ και όπου βρεθώ τα καλύτερα λέω. Θα πρότεινα πάντως την επιλογή με EL 34 για καλύτερο ήχο , εάν μου επιτρέπεται.

Reaction score
1.368
Δεν κατάλαβα πότε μα ποτέ όμως γτ κολαμε μια ρετσινιά η κοιτάμε κάπως καχυποπτα τους Έλληνες...
Εγω πάντως τα καλύτερα ηχοσυστήματα που εχω ακούσει ειχαν ελληνικά κομμάτια.

Δυστυχώς, η τσέπη που δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μέση τυπικη τιμή ενός ελληνικού προιόντος που ειναι συνήθως 2-3κ, και μετά the sky is the limit.
και ίδίως τους λαμπάτους ;
Ναι γιατί έχουμε πολλούς κατασκευαστές στην Ελλάδα που βγάζουν τραζιστορατους... :rolleyes: :rolleyes: :laugh:
1..2..3.. Παραπανω δεν ξέρω αν είναι...

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.335
Γιατί το λές αυτό ; Με είδες για παράδειγμα εμένα ποτέ να σνομπάρω τους Ελληνες κατασκευαστές και ίδίως τους λαμπάτους ; Όπου σταθώ και όπου βρεθώ τα καλύτερα λέω. Θα πρότεινα πάντως την επιλογή με EL 34 για καλύτερο ήχο , εάν μου επιτρέπεται.
Ο ίδιος θα σημείωνα...για πιο ρομαντικό ήχο.:wink:

Το θέμα με τον Icarus δεν είναι ο εισαγωγικός του χαρακτήρας αλλά ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο ώστε να εξυπηρετεί μια γενικευμένη απήχηση αντί τελικού οπότε δεν εξυπηρετεί διαχειρίσεις σήματος με sub και υψιπερατό κροσάρισμα των main ηχείων.
Άσε δε που έχει και συνδεσμολογία... ψευδοτριόδου . :sneaky:
Δηλαδή αποκτάμε σε τιμή ευκαιρίας τον ενισχυτή ψάχνοντας κατόπιν για ταιριαστά ηχεία ΄΄πλήρους φάσματος΄΄ κι επιβαρύνοντας το ζεύγος ενισχυτή-main με τις κατώτατες οκτάβες. Άντε μετά να βρίσκαμε και τεμάχια sub με high level εισόδους για σύνδεση με τις εξόδους ηχείων...

Μακάρι ο κατασκευαστής να πρόσφερε κατά παραγγελίαν εναλλακτική επιλογή για παράκαμψη του προενισχυτικού σταδίου.

Reaction score
18.966
Ο ίδιος θα σημείωνα...για πιο ρομαντικό ήχο.:wink:

Το θέμα με τον Icarus δεν είναι ο εισαγωγικός του χαρακτήρας αλλά ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο ώστε να εξυπηρετεί μια γενικευμένη απήχηση αντί τελικού οπότε δεν εξυπηρετεί διαχειρίσεις σήματος με sub και υψιπερατό κροσάρισμα των main ηχείων. Δηλαδή αποκτάμε σε τιμή ευκαιρίας τον ενισχυτή ψάχνοντας κατόπιν για ταιριαστά ηχεία ΄΄πλήρους φάσματος΄΄ κι επιβαρύνοντας το ζεύγος ενισχυτή-main με τις κατώτατες οκτάβες. Άντε μετά να βρίσκαμε και τεμάχια sub με high level εισόδους για σύνδεση με τις εξόδους ηχείων...

Μακάρι ο κατασκευαστής να πρόσφερε κατά παραγγελίαν εναλλακτική επιλογή για παράκαμψη του προενισχυτικού σταδίου.
¨Ασχετο : Θα μπορούσε κάποιος να πάρει δύο. ¨Εναν για κάθε ηχείο. Κάτι θα βοηθούσε μερικά ηχεία που είναι στο όριο.

Σχετικό : εάν έπαιρνε δύο, υπάρχει κάποια διάταξη (στα ηχεία ή σε αυτόν τον ίδιο) που θα μπορούσε να προστεθεί ώστε να είναι οι λαμπάτοι μόνο για τις μεσαίες - υψηλές και να χρησιμοποιούσε έναν D τάξης για τις χαμηλες μόνο συχνότητες ;

Reaction score
18.966
Άσε δε που έχει και συνδεσμολογία... ψευδοτριόδου
.

άκυρο, το "δε" το εξέλαβα λάνθασμένα σαν "δεν" και λέω κιόλας πως γίνεται αυτό; και ποιός θα έκανε τέτοιο πράγμα ;

Μα αυτό θέλουμε τουλάχιστον το θέλουμε σαν "εισαγωγή" όπως και τον ήχο της EL 34 , δεν είναι μόνο "ρομαντικός" έχει και άλλα χαρίσματα , τονικά , λεπτομέρειας και καλύτερης 3D σκηνής. Τώρα εάν αυτό το οναμάζει κάποιος ρομαντικό ....ΟΚ. Ρομαντικό.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.335
.

άκυρο, το "δε" το εξέλαβα λάνθασμένα σαν "δεν" και λέω κιόλας πως γίνεται αυτό; και ποιός θα έκανε τέτοιο πράγμα ;

Μα αυτό θέλουμε τουλάχιστον το θέλουμε σαν "εισαγωγή" όπως και τον ήχο της EL 34 , δεν είναι μόνο "ρομαντικός" έχει και άλλα χαρίσματα , τονικά , λεπτομέρειας και καλύτερης 3D σκηνής. Τώρα εάν αυτό το οναμάζει κάποιος ρομαντικό ....ΟΚ. Ρομαντικό.
Οι ΚΤ120 είναι αρκετά εξελιγμένες σε τέτοιους τομείς.

Reaction score
18.966
Κι όμως, προσφέρει. (Τουλάχιστον έτσι εχω μάθει)
Φαντάζομαι ότι θα θέλει κάποιος και γίνεται ο συγκεκριμένος κατασκευαστής θα το κάνει. Είτε σαν έξτρα ειτε ....
Οι ΚΤ120 είναι αρκετά εξελιγμένες σε τέτοιους τομείς.
Ναι εντάξει, φαντάζομαι και πρός τα που θα έχει επιλέξει ο σχεδιαστής να έχει "βελτιστοποιήσει" την σχεδίαση του κυκλώματος και για ποιά λυχνία καλύτερα. Ή και να διάλεξε και μια μέση οδό. Δεν τον έχω ¨κοιτάξει", να ότι έχει ειπωθεί γενικά εδώ απο κάποιους.

Last edited:

Reaction score
443
Άσε δε που έχει και συνδεσμολογία... ψευδοτριόδου . :sneaky:
Μόνο ο Tsakiridis Achilles (μονοφωνική κατασκευή, με την κλασσική βιομηχανική αισθητική) είναι καθαρής τάξης Α, Συγκεκριμένα, σε κάθε κανάλι, υπάρχει μια λυχνία 6SL7 και μια 6L6 στο στάδιο του προενισχυτή. Eπίσης μια λυχνία 300B στο στάδιο εξόδου, καθώς και έναν μετασχηματιστή ισχύος και έναν μετασχηματιστή εξόδου. Επειδή είναι τελικοί υπάρχει η επιλογή για προενισχυτη που θα καλύψει ανάγκες ενσωμάτωσης roon, subs και ότι άλλο απαιτεί ο καθένας. Τίμημα βεάβαια το κόστος έναντι του ikarou

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.594
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants