Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.400
Η ζύμη τίνος είναι?
Μόνο μη πείς ότι είναι ετοιματζίδικη, καλύτερα γράψε ψέματα.
Είναι από συνοικιακό εργαστήριο ζύμης που ψωνίζει η οικογένειά μου από πριν γεννηθώ. Φυσικά και δεν έχει την παλιά ποιότητα λόγω πρώτων υλών αλλά ακόμα κρατιέται μια χαρά.

Έχω πάνω από χρόνο να φτιάξω δική μου ζύμη ή φύλλο. Βαριέμαι.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.413
Το πρωί που κατεβάζεις τον μικρό θα κατεβαίνεις πανόρμου και θα παίρνεις πεινιρλί από την Ιωνία και θα βάνεις μετά φωτό εδώ ότι το έφτιαξες εσύ και καλά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.188
Προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω στα μεγάλα s/m και στους διαδρόμους με τα σάπια ψωμιά του τόστ έτοιμες ζύμες, πίτσας, πεϊνιρλι και τέτοια, απορώ πραγματικά με όσους ψωνίζουν αυτά προϊόντα από το ράφι του s/m.
Το πχιο εύκολο πράμα του κόσμου στη μαγειρική είναι να φτιάξεις ζύμη, ακόμα και αυτό το αγοράζουν έτοιμο. Καθόλου τυχαίο βέβαια που σε αυτούς τους διαδρόμους βλέπεις υπέρβαρος πελάτες, μη πω πόσο υπέρβαροι καλύτερα...

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.400
Το πρωί που κατεβάζεις τον μικρό θα κατεβαίνεις πανόρμου και θα παίρνεις πεινιρλί από την Ιωνία και θα βάνεις μετά φωτό εδώ ότι το έφτιαξες εσύ και καλά.
Είναι το καλύτερο από τα πιο νέα μαγαζιά (μετά το 90 εννοώ). Το άσχημο σε όλα τα έτοιμα πεϊνιρλί είναι ότι έχουν λίγα και φτηνά υλικά. Ακόμα και στα κλασικά μαγαζιά της Δροσιάς το τυρί είναι πλέον λίγο και φτηνιάρικο.

Προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω στα μεγάλα s/m και στους διαδρόμους με τα σάπια ψωμιά του τόστ έτοιμες ζύμες, πίτσας, πεϊνιρλι και τέτοια, απορώ πραγματικά με όσους ψωνίζουν αυτά προϊόντα από το ράφι του s/m.
Το πχιο εύκολο πράμα του κόσμου στη μαγειρική είναι να φτιάξεις ζύμη, ακόμα και αυτό το αγοράζουν έτοιμο. Καθόλου τυχαίο βέβαια που σε αυτούς τους διαδρόμους βλέπεις υπέρβαρος πελάτες, μη πω πόσο υπέρβαροι καλύτερα...
Αυτά δεν τα μπορώ καθόλου. Έχουν όλα τους μία ψεύτικη αποκρουστική γεύση και λαστιχένια υφή.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.654
οτι περισεψε απο μια συναδελφο εφαγα (οχι απο ελειψη χρηματικων αποθεματων ακομα, αλλα επειδη εχω κατι μπελαδες-και δεν εχω πολυ χρονο, ουτε ορεξη πχια-οποτε νυστεια και προσευχες και μακρια απο πονηρες σκεψεις, και κυριως πραξεις). 🐒

Reaction score
3.113
Δε μου άρεσαν 😕
Αντιθέτως, αυτά τα βρήκα ιδιαιτέρως νόστιμα:

IMG_7081.jpeg

IMG_7080.jpeg

Πολύ ωραία ζύμη και ωραία ψημένη.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.188
Με αφορμή το σημερινό πρωινό μου (είπα να μη φάω τραχανά σήμερα) δες τη διαφορά αυγών από κ@λο κότας στο κοτέτσιμ, και αυγό του s/m από κότες αλανιάρες, βιολογικά τάχαμου...
IMG_20241206_092408.jpg

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.325
Είναι το καλύτερο από τα πιο νέα μαγαζιά (μετά το 90 εννοώ). Το άσχημο σε όλα τα έτοιμα πεϊνιρλί είναι ότι έχουν λίγα και φτηνά υλικά. Ακόμα και στα κλασικά μαγαζιά της Δροσιάς το τυρί είναι πλέον λίγο και φτηνιάρικο.

Αυτά δεν τα μπορώ καθόλου. Έχουν όλα τους μία ψεύτικη αποκρουστική γεύση και λαστιχένια υφή.
O Τεχλικίδης κρατάει καλά και την ποιότητα, έχει ανέβει σαφώς σε τιμές, και πλέον είναι στην Άνοιξη και όχι στην Δροσιά ;)

Τυχαία φέτος πέτυχα και αντάξιο του Τεχλικίδη, αλλά μακριά από εδώ (Ζύμης στην Λευκάδα :D )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.