Ηχεια με down firing port - Isoacoustics ή κατι τετοιο

Reaction score
310
Τι είδους ξύλο και τι πάχος πρέπει να έχει και τι χαρακτηριστικά;
Προσωπική μου άποψη .

Πάρε ένα μεγάλο κομμάτι λευκό χαρτι, και τοποθέτησε επανω το ηχείο.
Ζωγράφισε περιμετρικά το ηχείο σου με ένα μολύβι .
Πρόσθεσε στις διαστάσεις που βγαίνουν Τρεις πόντους από όσο έχεις ζωγραφίσει .
Δώσε το σχέδιο στον ξυλουργο, πες του να σου φτάξει αντίστοιχα δυο ξύλα με ύψος η πάχος όπως θες πες το τουλάχιστον τρεις πόντους mdf , στοκαρισε το και βαψτο στο χρώμα του ηχείου και ξεμπέρδεψες.
Τα στραβά και τα λοξά αστα στην άκρη .
Δεν είναι πυρηνική φυσική δυο βάσεις για να ταλανίζεσαι τόσο χρονικό διάστημα.

Reaction score
1.399
Τελικά είπα σε ένα φίλο επιπλοποιό να μου φτιάξει δύο πλάκες 25x25cm αμερικανικό δρυ πάχους 2-3εκ και από κάτω από τις πλακεσ λέω να βάλω από Herbie labs τα square fat dots

Reaction score
1.399
Μια αλλη ιδεα για να βαλω αναμεσα στις ξυλινες μασιφενιες πλακες και τον μπουφε ειναι να παρω μια οκταδα isoacoustics iso puck mini set 8. Βαζω μια τετραδα κατω απο την καθε ξυλινη πλακα. Αυτο λογικα θα εχει καλυτερη αποδοση.

Reaction score
2.742
Μια αλλη ιδεα για να βαλω αναμεσα στις ξυλινες μασιφενιες πλακες και τον μπουφε ειναι να παρω μια οκταδα isoacoustics iso puck mini set 8. Βαζω μια τετραδα κατω απο την καθε ξυλινη πλακα. Αυτο λογικα θα εχει καλυτερη αποδοση.
Αν πάρεις Isoacoustics,να προτιμήσεις τα isopucks από τα isopucks mini και να τα τοποθετήσεις κάτω από τα ηχεία και όχι κάτω από τις βάσεις.

Reaction score
586
1733568503861.png

To δοκίμασα και σε σχέση μετα iso-acoustic μου έδωσαν ακριβώς τα ίδια απποτελέσματα. Οπότε το πιο φθηνό θα διάλεγα και κάτω από το ηχείο, όχι κάτω από την βάση

Reaction score
1.399
Αν πάρεις Isoacoustics,να προτιμήσεις τα isopucks από τα isopucks mini και να τα τοποθετήσεις κάτω από τα ηχεία και όχι κάτω από τις βάσεις.
Δεν ακούγεται καλά αν βάλω pucks κάτω από τα ηχεία . Θέλει τη σκληρή επιφάνεια για να δουλεύει οπωσ Πρέπει το downfiring port .Για τον ενισχυτή τι να βάλω ;

Τα puck mini 4x2.78kg=11kg και τα ηχεία συν το ξύλο θα είναι περίπου 8-8.5kg δηλαδή δε θα πιάσει το 90% του μέγιστου weight

Attachments

Reaction score
1.399
View attachment 351799

To δοκίμασα και σε σχέση μετα iso-acoustic μου έδωσαν ακριβώς τα ίδια απποτελέσματα. Οπότε το πιο φθηνό θα διάλεγα και κάτω από το ηχείο, όχι κάτω από την βάση
το ηχείο είναι ανασηκωμένο και έχει κενό από κάτω από το σχεδιασμό του . Δεν είναι ένα κλασικό κουτί . Ευχαριστώ για την πρόταση . Αυτά κάνουν και για ενισχυτή ;

Reaction score
586
το ηχείο είναι ανασηκωμένο και έχει κενό από κάτω από το σχεδιασμό του . Δεν είναι ένα κλασικό κουτί . Ευχαριστώ για την πρόταση . Αυτά κάνουν και για ενισχυτή ;
Ναι κάνουν για τα πάντα (ενισχυτές, ηχεία, CD players)

Reaction score
1.399
Εχει κάτι μικρά ποδαράκια ο ενισχυτής αλλά δε νομίζω να βγαίνουν . Μπορεί να πατήσει απευθείας στα vibrafon και να έχει ισορροπία αν τα τοποθετήσω εκεί που είναι ήδη τα ποδαράκια ;

Reaction score
2.742
Εχει κάτι μικρά ποδαράκια ο ενισχυτής αλλά δε νομίζω να βγαίνουν . Μπορεί να πατήσει απευθείας στα vibrafon και να έχει ισορροπία αν τα τοποθετήσω εκεί που είναι ήδη τα ποδαράκια ;
Πιο αποτελεσματικη είναι η παρακαμψη των εργοστασιακών ποδιων της συσκευής ωστε η τοποθετηση των aftermarket ποδιών να γίνει απευθείας στο κάτω σασί της.Οχι σε σημεία που υπάρχουν βίδες η οπές εξαερισμού και αν πρόκειται για ενισχυτή,το ένα να τοποθετηθεί κάτω από τον μετασχηματιστή.

Reaction score
586
Πιο αποτελεσματικη είναι η παρακαμψη των εργοστασιακών ποδιων της συσκευής ωστε η τοποθετηση των aftermarket ποδιών να γίνει απευθείας στο κάτω σασί της.Οχι σε σημεία που υπάρχουν βίδες η οπές εξαερισμού και αν πρόκειται για ενισχυτή,το ένα να τοποθετηθεί κάτω από τον μετασχηματιστή.
Βάλε τρία, το ένα κάτω από τον μ/Τ και στην προσοψη αριστερα/δεξιά να πατήσουν πάνω στο μηχάνημα κατευθείαν. Τα ποδαράκια μην τα βγάλεις, άπλα θα αιωρούνται [δεν θα πατήσουν πάνω στο vibrofon]

Reaction score
2.742
Πιο αποτελεσματικη είναι η παρακαμψη των εργοστασιακών ποδιων της συσκευής ωστε η τοποθετηση των aftermarket ποδιών να γίνει απευθείας στ
Βάλε τρία, το ένα κάτω από τον μ/Τ και στην προσοψη αριστερα/δεξιά να πατήσουν πάνω στο μηχάνημα κατευθείαν. Τα ποδαράκια μην τα βγάλεις, άπλα θα αιωρούνται [δεν θα πατήσουν πάνω στο vibrofon]
Στην περίπτωση των τριών,το αν θα τοποθετηθούν δύο στη πρόσοψη η ένα,εξαρτάται από την θέση του μετασχηματιστή.Πανω σ' αυτό το θέμα,η ΑTC ενώ στο προηγούμενο μοντέλο τοποθετούσε τον μετασχηματιστή πίσω και δεξιά,στο τρεχον που έχω τον έχει στηρίξει κάθετα στο πλάι δίπλα στην πισω δεξια γωνία.Δεν μας σκέπτεται καθόλου εμάς τους tweakers!

Reaction score
586
Στην περίπτωση των τριών,το αν θα τοποθετηθούν δύο στη πρόσοψη η ένα,εξαρτάται από την θέση του μετασχηματιστή.Πανω σ' αυτό το θέμα,η ΑTC ενώ στο προηγούμενο μοντέλο τοποθετούσε τον μετασχηματιστή πίσω και δεξιά,στο τρεχον που έχω τον έχει στηρίξει κάθετα στο πλάι δίπλα στην πισω δεξια γωνία.Δεν μας σκέπτεται καθόλου εμάς τους tweakers!
🤔Σε αυτή την περίπτωση 4 τεμάχια δύο εμπρός, δύο πίσω

Reaction score
2.742
🤔Σε αυτή την περίπτωση 4 τεμάχια δύο εμπρός, δύο πίσω
Όσες φορές στο παρελθόν ειχα τοποθετησει τέταρτο ποδι(Symposium Acoustics,Finite Elemente,Black Diamond Racing)δεν παρετήρησα ουδεμία ηχητική βελτιωση έναντι των τριών.Αν χρειάζεται λόγω της σχέσης βάρους συσκευής/αντοχής ποδιών,ναι.
Γνωρίζω μια εξαίρεση,αυτή της Stillpoints όπου το τέταρτο ποδι προσθετει 25% ηχητική βελτιωση κατά την εταιρία.Το επιβεβαιώνουν και γνωστοί μου,κάτοχοι.
Στην περίπτωση μου,από τη στιγμή που το ATC γεμίζει από εμπρός,είναι μονόδρομος η τοποθέτηση του ενός Rollerblock Jr.+ κάτω από τον μηχανισμό ανάγνωσης και του ενός Point Pod πάνω στο άνω καπάκι στο ύψος του μηχανισμού.

Reaction score
1.399
Τελικά πήρα το σετ με τα 8 isoacoustics iso puck mini . Κάπου εντός της βδομάδας θα τα παραλάβω και θα τα βάλω κάτω από το ηχείο μέχρι να πάω Θεσσαλονίκη να πάρω τα μασίφ από ένα φίλο μου .

Attachments

Reaction score
1.399
Παραγγειλα και 4 project damp it feet για τον ενισχυτη που λειτουργω και ως dac τα οποια τοποθετουνται ακριβως κατω απο τα ημισφαιρικα ποδια που εχει ο attessa. Για να δουμε...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.152
Ωραία , βάλε στα ηχεία ελαστικές βάσεις , ακόμη καλύτερα χοντρό βιομηχανικό μαλακό λάστιχο , πάχους 3 εκ .
Εχει και στην πλατεία Βάθη ο Μπένος.
Θα κάνεις άψογη απορρόφηση κραδασμών και δεν θε περνάει τίποτα στα μηχανήματα , αν υποθέσουμε ότι περνάει και έχεις θέματα.

Reaction score
1.399
Ωραία , βάλε στα ηχεία ελαστικές βάσεις , ακόμη καλύτερα χοντρό βιομηχανικό μαλακό λάστιχο , πάχους 3 εκ .
Εχει και στην πλατεία Βάθη ο Μπένος.
Θα κάνεις άψογη απορρόφηση κραδασμών και δεν θε περνάει τίποτα στα μηχανήματα , αν υποθέσουμε ότι περνάει και έχεις θέματα.
Ευχαριστω για την προταση. Τωρα εδωσα ηδη 140 ευρω για ενα σετ 8 isoacoustics puck mini για τα ηχεια και 4 project feet για τον ενισχυτη... Οι μασιφ βασεις (φετες 25x25cm american oak) ειναι δωρο :D

Παντως ο ελεγχος των κραδασμων ειναι αποδεκτος και επιδιωκεται τοσο απο τον κοσμο των studio/pro audio οσο και απο την high end κοινοτητα. Τυχαιο; Δε νομιζω...

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.138
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun