Το σύστημα μου

Reaction score
2.463
Το στοιχείο τσιρίγματος που αντιλήφθηκες μπορεί κάλλιστα να έγκειται είτε στο ότι τα Mogami εξέθεσαν τη δράση συσκευών στο οικιακό σου δίκτυο που θα ήταν πηγές ηλεκτρονικού θορύβου είτε την πλημμελή διαχείριση ισχύος από το ηχείο κατά την άνοδο στη στάθμη ακρόασης. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τσαχπίνικα κομμάτια που ακούς αναδεικνύουν με τη δική τους σειρά ανάλογες τονικές συμπεριφορές.
Τρεις γνωστοί που τα είχαν τα ξεφορτώθηκαν γρήγορα και κανείς τους δεν ακούει την ίδια μουσική με μένα.
Το οξύμωρο είναι ότι κάποιοι θιασώτες του απυθμενου χαμηλού και του ανοικονομητου μπάσσου έχουν γεμίσει τα συστήματα τους με Mogami ενώ αυτά δεν βγάζουν ούτε μπασσο ούτε χαμηλό.Ισως έτσι να δικαιολογείται και το τσιριγμα.
Πιο ουδέτερος και ισορροπημένος ήχος από τα μογκαμι, δεν υπάρχει, και δεν τίθεται κανένα θέμα τσιρίγματος φυσικά, αυτά είναι λανθασμένα συμπεράσματα που έχεις βγάλει, από το προβληματικό και άμπασο σεταπ σου (και το όμοιο ισχύει για όποιους λένε τα ίδια με σένα, άλλωστε είστε πολλοί με τα ίδια προβλήματα).

Έχεις προβλήματα στην απόκριση των ηχείων σου (τονισμένα πρίμα σε συνδυασμό με έλλειψη στα μπάσα), σε συνδυασμό με το RT 60 του απεριποίητου χώρου σου και (εννοείται) με flutter echo, προβλήματα που προσπαθείς να τα μπαλώσεις με μουντά καλώδια.

Όπως έχω ξαναπεί, ανέβασε μετρήσεις με umic και rew (απόκριση, σπέκτρο, rt60) να στα εξηγήσω όλα, και να δούμε πιθανούς τρόπους βελτίωσης, αντί να ανακατεύεις τα καλώδια κάθε τόσο.
Κατ' αρχήν το αν υπάρχει πιο ουδετερο καλωδιο η όχι άσε να το κρίνουν αυτοί που τα έχουν μετατρέψει σε σπαγγέτι νουμερο 10.
Ούτε όμως κι εσύ μπορείς να κρίνεις διότι αγνοείς τη λέξη σύγκριση από τότε που ήσουν δικαναλος.
Δε βγάζει μπασσο το PMC,έτσι; Το μεγαλύτερο τους προσόν.Ειμαι στο πατρικό μου τώρα,έχω φάει του σκασμου και δε μπορώ να γελάσω.Ομως πως γίνεται τα αμπασσα μου ηχεία να βγάζουν περισσότερο μπασσο από τα κυβικά τους με άλλα καλώδια;
Το μπασσο των Mogami είναι το μπασσο του πολυπριζου των 4,99€.Αν έχεις μεγάλη φαντασία θα το "ακούσεις".

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.057
Κατ' αρχήν το αν υπάρχει πιο ουδετερο καλωδιο η όχι άσε να το κρίνουν αυτοί που τα έχουν μετατρέψει σε σπαγγέτι νουμερο 10.
😁😂🤣

Δεν υπάρχουν τα επιχειρήματά σου! 😁😂🤣

Απορώ όμως, γιατί δεν ανεβάζεις και τις μετρήσεις που ζήτησα, ώστε να μπορέσεις τρόπον τινά να υποστηρίξεις τις όποιες "υποκειμενικές απόψεις" σου! 😉

Μάλλον γιατί φοβάσαι την αντικειμενικότητα των μετρήσεων, καθώς κρύβεσαι στον άπατο κάδο του υποκειμενισμού, όπου κάθε "άποψη" είναι θεωρητικά αποδεκτή, ακόμα και εντελώς αντίθετες "απόψεις" για το ίδιο ακριβώς πράγμα.. 😎

Το μπασσο των Mogami είναι το μπασσο του πολυπριζου των 4,99€.Αν έχεις μεγάλη φαντασία θα το "ακούσεις".
Εδώ, όπως και σε κάθε σου "υποκειμενική άποψη", έρχονται οι αντικειμενικές μετρήσεις στο χώρο μου (όπως και σε άλλους χρήστες καλωδίωσης από μογκαμι) να σε διαψεύσουν πανηγυρικά.

Οι μετρημένες αποκρίσεις σε όλο το ακουστό φάσμα των χαμηλών συχνοτήτων (και κάτω από αυτό), σε συνδυασμό με το σπέκτρο, αλλά και σε συνδυασμό με τις ακουστικές εκτιμήσεις πολλών ανθρώπων που έχουν χρόνια στο χόμπι και χρησιμοποιούν καλωδίωση από μογκαμι, είναι αδιάσειστα ντοκουμέντα που κάνουν τις λανθασμένες σου απόψεις να καταρρέουν.

Η εκτεταμένη απόκριση στις 2 πρώτες οκτάβες σε συνδυασμό με έλλειψη σοβαρών τονικών αλλοιώσεων στις χαμηλές συχνότητες, όπως και συντονισμών ή ακυρώσεων, που επιτυγχάνεται μόνον με χρήση πολλαπλών σαμπ, είναι αποδεδειγμένη γνώση, με άφθονα μετρητικά δεδομένα να την υποστηρίζουν, δεν είναι "άποψη κάποιου".

Τελευταίο, πιο πρόσφατο παράδειγμα εφαρμογής αυτής της αποδεδειγμένης γνώσης, αποτελεί η ανάρτηση του μπουτχια, στο γνωστό θρεντ.

Last edited:

Reaction score
2.463
😁😂🤣

Απορώ όμως, γιατί δεν ανεβάζεις και τις μετρήσεις που ζήτησα, ώστε να μπορέσεις τρόπον τινά να υποστηρίξεις τις όποιες "υποκειμενικές απόψεις" σου! 😉

Μάλλον γιατί φοβάσαι την αντικειμενικότητα των μετρήσεων, καθώς κρύβεσαι στον άπατο κάδο του υποκειμενισμού, όπου κάθε "άποψη" είναι θεωρητικά αποδεκτή, ακόμα και εντελώς αντίθετες "απόψεις" για το ίδιο ακριβώς πράγμα.. 😎

Εδώ, όπως και σε κάθε σου "υποκειμενική άποψη", έρχονται οι αντικειμενικές μετρήσεις στο χώρο μου (όπως και σε άλλους χρήστες καλωδίωσης από μογκαμι) να σε διαψεύσουν πανηγυρικά.

Οι μετρημένες αποκρίσεις σε όλο το ακουστό φάσμα των χαμηλών συχνοτήτων (και κάτω από αυτό), σε συνδυασμό με το σπέκτρο, αλλά και σε συνδυασμό με τις ακουστικές εκτιμήσεις πολλών ανθρώπων που έχουν χρόνια στο χόμπι και χρησιμοποιούν καλωδίωση από μογκαμι, είναι αδιάσειστα ντοκουμέντα που κάνουν τις λανθασμένες σου απόψεις να καταρρέουν.

Η εκτεταμένη απόκριση στις 2 πρώτες οκτάβες σε συνδυασμό με έλλειψη σοβαρών τονικών αλλοιώσεων στις χαμηλές συχνότητες, όπως και συντονισμών ή ακυρώσεων, που επιτυγχάνεται μόνον με χρήση πολλαπλών σαμπ, είναι αποδεδειγμένη γνώση, με άφθονα μετρητικά δεδομένα να την υποστηρίζουν, δεν είναι "άποψη κάποιου".

Τελευταίο, πιο πρόσφατο παράδειγμα εφαρμογής αυτής της αποδεδειγμένης γνώσης, αποτελεί η ανάρτηση του μπουτχια, στο γνωστό θρεντ.
Όλα αυτά θα είχαν αξία αν στη θέση των Mogami είχες δοκιμάσει αλλα καλώδια και ύστερα ας ξαναμετρουσες.Καταλαβαινω όμως ότι δεν καλύπτονται τα εκατοντάδες μετρα που χρειάζεσαι.
Όσο για τους πολλούς που είναι χρόνια και χρησιμοποιούν,όσοι και να είναι εγώ θα σου παρουσιάσω περισσότερους που ειχαν τραυματική εμπειρία από δαυτα.Ως τώρα ανέφερα μόνο τον εαυτό μου και γνωστούς μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.057
θα σου παρουσιάσω περισσότερους που ειχαν τραυματική εμπειρία από δαυτα
Το φλέγον ζήτημα που τεχνηέντως αποφεύγεις, είναι οι μετρήσεις, σε συνδυασμό με πολλαπλά σαμπ.

Υποπτεύομαι (με σημαντικό βαθμό βεβαιότητας) πως και αυτοί που θα μπορούσες να μου παρουσιάσεις, εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία αδαών. 😎

ΥΓ. Δες προσεκτικά την "υπογραφή" στα ποστς του ντιμιφουτ. Για όλους εσάς είναι. 😎

Reaction score
2.463
Το φλέγον ζήτημα που τεχνηέντως αποφεύγεις, είναι οι μετρήσεις, σε συνδυασμό με πολλαπλά σαμπ.

Υποπτεύομαι πως και αυτοί που θα μπορούσες να μου παρουσιάσεις, εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία αδαών. 😎
Ούτε αδαείς ούτε πολλαπλοσαμπεις.Αλλως τε δεν χρειάζονται σαμπς.Βγαζουμε το ένα καλώδιο και βάζουμε το άλλο.Υστερα τρώμε ξανά σπαγγέτι No.10.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Όλα αυτά θα είχαν αξία αν στη θέση των Mogami είχες δοκιμάσει αλλα καλώδια και ύστερα ας ξαναμετρουσες.Καταλαβαινω όμως ότι δεν καλύπτονται τα εκατοντάδες μετρα που χρειάζεσαι.
Όσο για τους πολλούς που είναι χρόνια και χρησιμοποιούν,όσοι και να είναι εγώ θα σου παρουσιάσω περισσότερους που ειχαν τραυματική εμπειρία από δαυτα.Ως τώρα ανέφερα μόνο τον εαυτό μου και γνωστούς μου.
Χρόνια Πολλά με σπιτικά μελομακάρονα...
DSC04261.JPG

Όταν γίνονται λήψεις σε setup με τα main ηχεία full range σημαντικότερο ρόλο θα έπαιζαν τα ίδια τα ηχεία με τη χωροταξία και το καλώδιο ηχείων αντί του interconnect.
Στο δε υψιπερατό κροσάρισμα σημαντικότερο ρόλο θα έπαιζαν τα ίδια τα sub με τη χωροταξία και διαχείριση στο σήμα.

Μολαταύτα έχω μετρήσει δοκιμαστικά και δεν καταγράφεται διαφορά κατά την εναλλαγή interconnect.

Reaction score
4.228
Τρεις γνωστοί που τα είχαν τα ξεφορτώθηκαν γρήγορα και κανείς τους δεν ακούει την ίδια μουσική με μένα.
Το οξύμωρο είναι ότι κάποιοι θιασώτες του απυθμενου χαμηλού και του ανοικονομητου μπάσσου έχουν γεμίσει τα συστήματα τους με Mogami ενώ αυτά δεν βγάζουν ούτε μπασσο ούτε χαμηλό.Ισως έτσι να δικαιολογείται και το τσιριγμα.
Τι θα πει τρεις γνωστοι μου που τα ειχαν τα ξεφορτωθηκαν. Αφου ειναι φανερο οτι μονο με ασχετους ηχητικα κανεις παρεα. Πες μας τι ηχοσυστημα ειχε ο καθενας απ τους τρεις φιλους σου κι επισης τι φροντιδα ηχητικα εκαναν στον χωρο τους. Μην μπουμε και σ αυτους με μετρησεις γιατι εκει μαλλον υπαρχει το απολυτο μαυρο! (σκοταδι) Κι επειδη μιλαμε για χαμηλο, σαμπς και καλωδια. Το δικο μου συστημα ειναι σχετικα μικρου προφιλ. Θες να κανεις μια συγκριση σε μπασο σε σχεση μ αυτο που ακους? Και βαλε οτι καλωδιο θελεις. Ειτε ρευματος ειτε ηχειων. Εγω εχω καλωδια τοστιερας. Και σημειωτεον μιλαμε για χαμηλο και ποιοτητα ταυτοχρονως χωρις παραμορφωσεις.

Reaction score
4.000
😁😂🤣

Οι "αντικειμενικές μετρήσεις" δεν συνεπάγονται ντε και καλά καλή απόδοση μιας και αναφέρονται σε κάποια λίγα από τα πολλά χαρακτηριστικά μιας συσκευής και δεν λαμβάνεται υπόψιν επίσης το ταίριασμα των συσκευών στο σύστημα και η συνέργεια του εκάστοτε χώρου που θα παίξει.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.638
Οι "αντικειμενικές μετρήσεις" δεν συνεπάγονται ντε και καλά καλή απόδοση μιας και αναφέρονται σε κάποια λίγα από τα πολλά χαρακτηριστικά μιας συσκευής και δεν λαμβάνεται υπόψιν επίσης το ταίριασμα των συσκευών στο σύστημα και η συνέργεια του εκάστοτε χώρου που θα παίξει.
Τι σημαίνει "ταίριασμα συσκευών"; Αποτυπώνεται στις μετρήσεις; Αλλιώς πως ξέρουμε ότι υπάρχει και δεν είναι στο μυαλό μας;

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.536
Αν φαίνονται καλές... πιθανότατα ναι, να μην είναι ιδιαίτερα καλές...
Αν φαίνονται κακές..... είναι!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.057
Μπλα μπλα μπλα μπλα
Μπλαμπλαμπλούμπλαμπλα.

Reaction score
4.000
Τι σημαίνει "ταίριασμα συσκευών"; Αποτυπώνεται στις μετρήσεις; Αλλιώς πως ξέρουμε ότι υπάρχει και δεν είναι στο μυαλό μας;
Τεχνικά, πχ ο ενισχυτής να οδηγεί επαρκώς τα ηχεία αλλά και ηχητικά, όλες οι συσκευές έχουν "χαρακτήρα".
Αν φαίνονται καλές... πιθανότατα ναι, να μην είναι ιδιαίτερα καλές...
Αν φαίνονται κακές..... είναι!!!
Σωστά 👍
Μπλα μπλα μπλα μπλα
Μπλαμπλαμπλούμπλαμπλα.
Μπορώ να σε πάω στη Σενεγάλη, ρώτα τον Μαρκήσιο, ξέρει..

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.638
Τεχνικά, πχ ο ενισχυτής να οδηγεί επαρκώς τα ηχεία αλλά και ηχητικά, όλες οι συσκευές έχουν "χαρακτήρα".

Reaction score
4.000
Ναι ναι στο μυαλό μας.
Βάλε σε δύσκολα ηχεία μικρής ισχύος λάμπα,
κεφαλή να μην ταιριάζει με τον βραχίονα,
τελικό να μην οδηγείται από τον προενισχυτή,
κλπ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873