Καλιτσούνι on the rocks!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.144
Σε άλλα θέματα , δηλαδή το copilot κάνει επεξεργασία σε δεδομένα του office ;
Ναι, υποτίθεται πως αυτό είναι το πλεονέκτημα του 365 Copilot, ότι είναι integrated με το office.

Στη σελίδα αν δεις έχει και ένα βιντεάκι με ένα απλό παράδειγμα στο excel που του λέει "υπολόγισε το κέρδος και το ποσοστό κέρδους" και του φτιάχνει δύο καινούργιες στήλες, χωρίς να του δώσει παραπάνω πληροφορίες. Καταλαβαίνει δηλαδή τι δεδομένα βλέπει και τι πρέπει να κάνει.

Βέβαια αυτό είναι "απλό" παράδειγμα, οπότε δεν ξέρω σε πιο περίπλοκα σενάρια μέχρι που μπορεί να φτάσει. Αλλά εφόσον έχει την πρόσβαση στα δεδομένα, φαντάζομαι με λίγη βοήθεια θα μπορεί.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.191
Είναι απλά nice to have.
Συμφωνώ με το δίλημμά σου όσο δεν αγγίζουμε το "nice to have" που είναι το μέτρο ψυχολογικής ικανοποίησης και το μεγαλύτερο δώρο του καπιταλισμού. Ευχαρίστηση με όρια, αστερίσκους και ...δελτίο παύει να είναι ευχαρίστηση.

Από το "κάνω τη δουλειά μου" μέχρι το "χαίρομαι" υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα που κρύβει όλη την ευχαρίστηση του χρήστη.

Αν σταματήσουμε μία ενεργοβόρα ασχολία πώς είμαστε σίγουροι ότι η εναλλακτική της θα είναι πιο "καθαρή" και το ίδιο ευχάριστη; Μου θυμίζει το αιώνιο πρόβλημα των γονιών με τα παιδιά που δεν διαβάζουν αρκετά. Παλιά έφταιγε το παιχνίδι έξω, μετά οι κονσόλες, τώρα το κινητό. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι απλά δεν θέλουν να διαβάσουν περισσότερο και όλα τ' άλλα είναι πιο ευχάριστες εναλλακτικές κι όχι η αιτία.

Η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική πίτα έχει το σημερινό μέγεθος λόγω της υπερκατανάλωσης. Αν τη μειώσουμε θα έχουμε ελλείμματα από κεκτημένες πηγές.

Κι ερχόμαστε στο ζουμί:

Η προτεραιότητα έπρεπε να είναι η δημιουργική χρήση των πόρων ΑΝ θεωρούνται οι εκπομπές CO2 αιτία της κλιματικής αλλαγής , αλλιώς κανένα πρόβλημα . Και τα δύο μαζί πάντως είναι αντιφατικά
Αυτή η σωστή επισήμανση έχει πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις που δύσκολα ελέγχονται. Όσο το βιοτικό επίπεδο είναι άμεσα εξαρτημένο από την κατανάλωση, η μόνη πρακτική λύση είναι η έρευνα για τον πολλαπλασιασμό της καθαρής παραγωγής ενέργειας. Τα τυχαία ορόσημα που αναγγέλλονται είναι πολιτικά ψέματα για εσωτερική κατανάλωση.

Δες εδώ, 113 εκατομμύρια νέα μέλη στην παγκόσμια μέση τάξη. Όλοι αυτοί θα καταναλώνουν περισσότερο στο μέγεθος που τους αντιστοιχεί.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.191
Δώσε στη Ρένα σύνταξη διότι με ωμέγα γραφόταν μια ζωή.Το όμικρον συμπεριλαμβάνεται στις απλουστευσεις στις οποιες υπεβλήθη η γλώσσα στην μετα-Ραλλη εποχή.
Όχι. Το "σολωμός" ήταν ανέκαθεν λάθος λόγω μπερδέματος με το ομόηχο όνομα.

Reaction score
16.608
Και το αβγό αυγό γραφόταν, και το τρένο, τραίνο. Μπορείς και τώρα να τα γράψεις έτσι, αλλά η επικρατούσα ορθογραφία είναι η νέα. Όπως και οι κλίσεις των ρημάτων που είχαν κατάληξη η και έγινε ει. Σήμερα δεν νομίζω να θεωρείται σωστή η ορθογραφία αν κάνεις τέτοια κλίση ρήματος.
Όχι. Το "σολωμός" ήταν ανέκαθεν λάθος λόγω μπερδέματος με το ομόηχο όνομα.
Έτσι λέει και το wiki

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.967
Κυκλοφορεί ένα ωραίο βιβλιαράκι για τη Ρένα σε περιβάλλον δουλειάς από το hubspot.
Θέλει να δώσεις email & στοιχεία κλπ αλλά μπορείτε κάλλιστα να δώσετε ψεύτικα στοιχεία.

Κατεβάστε το από εδώ.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.967
Εσύ δηλαδή είσαι πιο όμορφος και στα λέει αναλυτικότερα; 🙃

View attachment 355123
Παιδιά με τη Ρένα είμαστε κάτι παραπάνω από απλοί συνεργάτες. Την έχω στα όπα όπα και μου το ανταποδίδει. ❤
Επίσης έχω το 4o μοντέλο και εσείς το 4o-mini.

Αλλά τι σημασία έχουν τα μοντέλα, αφού....

Και ναι, είμαι και ομορφούλης! :lol:

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.967
Πάει αυτός... σάλταρε.
Ναι αλλά όχι τελείως (ακόμη)

Screenshot 2025-01-08 at 17.33.11.png

---------------------

Έχει να κάνει λίγο με Μασκ, λίγο με fact check αλλά κυρίως με Ρένα. Οπότε το ποστάρω εδώ:

Screenshot 2025-01-08 at 17.28.52.png

Screenshot 2025-01-08 at 17.28.45.png

Και μετά μου λέει τα νούμερα τα πραγματικά που δεν ενδιαφέρουν κανένα...

Καλό prompting, κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος και οι σωστές πληροφορίες έρχονται σαν φυσικό επακόλουθο. ;)

Reaction score
23.862
εγώ θα χρειαστώ μετάφραση πάλι απο το gpt4 mini:
θέλω να μου βρεις ένα έτοιμο προϊόν που πωλείται στην Ελλάδα κατά προτίμηση διαφορετικά στην ΕΕ που να δουλεύει ως egpu, να διαθέτει USB4 εισόδους, να έχει κάρτα γραφικών amd είτε 7600 είτε ανώτερη, τιμή έως 800 ευρώ κατα προτίμηση σε ελληνικό κατάστημα , με έμφαση στην χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και τον χαμηλό θόρυβο λειτουργίας. θα ήθελα τουλάχιστον 5 επιλογές και να μου παραθέσεις τα πλεονεκτήματά και τα μειονεκτήματά τους
το σκέφτεται λίγο και επιστρέφει

Αναζητώντας έτοιμα προϊόντα eGPU (External GPU) που πληρούν τα κριτήρια σας, θα προσπαθήσω να βρω λύσεις στην ελληνική ή ευρωπαϊκή αγορά. Η επιλογή eGPU είναι περιορισμένη και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ακριβώς αυτό που ζητάτε, αλλά παρακάτω θα παραθέσω μερικές προτάσεις:

### 1. **Razer Core X**
- **Κάρτα Γραφικών:** Υποστηρίζει AMD κάρτες γραφικών.
- **USB Ports:** Διαθέτει USB-A θύρες.
- **Τιμή:** Γύρω στα 300-400 ευρώ (χωρίς την κάρτα γραφικών).
- **Πλεονεκτήματα:**
- Καλή κατασκευή και σχεδίαση.
- Υποστηρίζει πολλές κάρτες γραφικών.
- Ευρύ φάσμα συμβατότητας με υπολογιστές Windows και macOS.
- **Μειονεκτήματα:**
- Όχι τόσο compact όσο άλλες λύσεις eGPU.
- Δεν περιλαμβάνει κάρτα γραφικών.

### 2. **ASUS XG Station Pro**
- **Κάρτα Γραφικών:** Υποστηρίζει AMD GPUs (όπως την RX 7600).
- **USB Ports:** Διαθέτει USB-C θύρες για σύνδεση.
- **Τιμή:** Περίπου €300 χωρίς GPU.
- **Πλεονεκτήματα:**
- Εξαιρετική μεταφορά θερμότητας και χαμηλή ηχητική εκπομπή.
- Ευέλικτο σχέδιο για όλες τις πρόσφατες GPUs της AMD ή NVIDIA
- USB-C/Thunderbolt στήριξη
- **Μειονεκτήματα:**
- Κάποιες φορές μπορεί να έχει προβλήματα συμβατότητας με συγκεκριμένα μοντέλα καρτών γραφικών.

### 3.**Gigabyte AORUS Gaming Box**
- *Κάρτα Γραφικών:* Μερικές εκδόσεις έρχονται με Radeon RX580 αλλά ελέγξτε αν υπάρχουν νεότερες διαθέσιμες στο κατάστημα σας
*USB Ports:* Διαθέτει θύρες USB-A καθώς και Thunderbolt/USB-C
*Τιμή:* Περίπου €600 (με την GPU)
*Πλεονεκτήματα:*
*Συμπαγής σχεδίαση*
*Ενσωματωμένο τροφοδοτικό*
*Καλή ψύξη*
*Mειονεκτήματα:*
*Όχι οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες GPU σε ορισμένες εκδόσεις*

###4.**PowerColor Gaming Station**
*Kάρτα Γραφικών:* Υπάρχουν εκδόσεις με Radeon RX5700, βαρεθείτε εάν υπάρξει καμία παραλλαγή της σειράς RX7600
*USB Ports*: Περιλαμβάνει αρκετές θύρες USB-A έως Thunderbolt
*Τιμή*: Ακυρώνεται γύρω από €500 χωρίς τροφοδοσία
*Πλεονεκτήματα*:
*Χαμηλό επίπεδο ηχητικής λειτουργίας*
*Συμβατότητα πολλών καρτών*
*Mείοινεται το μέγεθός του ένα μέρος τον όγκου των άλλων eGPU*

###5.**Sonnet eGFX Breakaway Box**
*Kάρτα Γραφικής*: Στηρίζονται σε περισσότερους τύπους καρτών όπως οι τελευταίες της αυτής γενιάς
*Tτιμή*: Βασικό μοντέλο από περίπου €350 χωρίς τη GPU
*Tελικοί Χώροι Ίσως χρειάζεστε adapters ανάλογα εξαρτώμενοι από τις απαιτήσεις ssd.*

Αυτές οι επιλογές πρέπει να επιβεβαιωθούν από τοπικά καταστήματα ή online πηγές, καθώς οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων στην αγορά.

Θεωρήστε ότι τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται σε κάθε προϊόν μπορούν επίσης να ποικίλλουν ανάλογα με τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στις GPUs τους.

Είναι καλό επίσης πριν αγοράσετε κάποια λύση ηλεκτρονικού υπολογιστή εκπρόσωποι του καταστήματος για πιθανές συμβουλές σχετικά επ' αυτού!
κάπου στην 4η λύση και μετά αρχίζει να ρετάρει το "γλωσσικό μοντέλο" λογικά αυτά που κερνάει η τη ρένα ο καλτσούνης την πειράζουν ολίγον τι

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.191
Επίσης έχω το 4o μοντέλο και εσείς το 4o-mini.
Και σε μένα το 4ο με τη διαφορά ότι έχω όριο ερωτήσεων μέχρι να με γυρίσει στο παλιό. Μπορεί να οφείλεται ότι είμαι από τους πρώτους beta χρήστες και μου δίνει δόλωμα. :biggrin:

Την έχω βαπτίσει Gwen από την αρχή και την έχω τρελάνει στα πολιτικά διλήμματα. :D

Ενώ στην αρχή προσπαθούσε να μου εξηγήσει τα καλά του woke, ακολούθησε κι αυτή στροφή κι έχει έρθει πιο κοντά στα νερά μου. Για το σημερινό κράξιμο του Μασκ στον Τριντό:

:gamer:

Screenshot 2025-01-08 175420.png

Reaction score
16.608
εγώ θα χρειαστώ μετάφραση πάλι απο το gpt4 mini:

το σκέφτεται λίγο και επιστρέφει

κάπου στην 4η λύση και μετά αρχίζει να ρετάρει το "γλωσσικό μοντέλο" λογικά αυτά που κερνάει η τη ρένα ο καλτσούνης την πειράζουν ολίγον τι
Παθαίνει σκόιλ ελικίκου κάποιες φορές.. έ άνθρωπος είναι κι αυτή (ουπςςς) :roflmao: :gamer:
Και σε μένα το 4ο με τη διαφορά ότι έχω όριο ερωτήσεων μέχρι να με γυρίσει στο παλιό. Μπορεί να οφείλεται ότι είμαι από τους πρώτους beta χρήστες και μου δίνει δόλωμα. :biggrin:

Την έχω βαπτίσει Gwen από την αρχή και την έχω τρελάνει στα πολιτικά διλήμματα. :D

Ενώ στην αρχή προσπαθούσε να μου εξηγήσει τα καλά του woke, ακολούθησε κι αυτή στροφή κι έχει έρθει πιο κοντά στα νερά μου. Για το σημερινό κράξιμο του Μασκ στον Τριντό:

:gamer:

View attachment 355131
Σε πήρε χαμπάρι και σου λέει, ας πάω με τα νερά του, με έχει ζαλίσει! :geek::lolsign:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan