Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης!

Reaction score
2.987
Το πρόβλημα είναι δεν σου γράφει ποια site, αλλά μια γενική πληροφορία ότι βρίσκεται σε κάποια βάση που διέρρευσε. Τρέχα γύρευε δηλαδή να βρεις ποιο site από όλα που χρησιμοποιείς το ίδιο email, αλλά διαφορετικό pass. Και άντε να αλλλάζεις σε... 1000 site (λέμε τώρα, αλλά μπορεί να είναι πολλά).
Εμένα μου έβγαλε 5 ιστοσελίδες αλλά μόνο στη μία έχω λογαριασμό. Τις υπόλοιπες ούτε που τις ήξερα. Τι κουφό είναι αυτό…

Reaction score
16.822
Εμένα σε ένα email μου, έβγαλε ότι είναι λέει σε μια βάση που διέρρευσε το 2020, χρησιμοποιώντας κάποια ευπάθεια των gravatar. Ούτε που θυμαμαι να έχω τέτοιο σε κάποιο site. Και σε ένα άλλο email κάποιες βάσεις τυχαίες από ακόμα πιο παλιά, αλλά δεν με νοιάζει γι αυτό, είναι junk email, το χρησιμοποιούσα μόνο για σκουπιδοsite που μπορεί να ζητάνε εγγραφή.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.513
Το πρόβλημα είναι δεν σου γράφει ποια site, αλλά μια γενική πληροφορία ότι βρίσκεται σε κάποια βάση που διέρρευσε. Τρέχα γύρευε δηλαδή να βρεις ποιο site από όλα που χρησιμοποιείς το ίδιο email, αλλά διαφορετικό pass. Και άντε να αλλλάζεις σε... 1000 site (λέμε τώρα, αλλά μπορεί να είναι πολλά).
Έχω διαφορετικό password σε όλα τα sites που έχω λογαριασμό. Χρησιμοποιώ το Bitwarden , τον καλύτερο για μένα password manager. Είναι open-source και δωρεάν χωρίς να έχει καμία έλλειψη λειτουργικότητας. Δίνω 10€ τον χρόνο για να έχω όλα τα έξτρα που είναι σχεδόν άχρηστα.

Με τον generator φτιάχνεις όσο δύσκολο κωδικό επιθυμείς.

Τώρα που το πρόσεξα, έχω 767 αποθηκευμένα accounts!!! :o :biggrin:

Screenshot 2025-01-17 170751.png

Reaction score
16.822
Αν εμπιστεύεσαι τη σελίδα (που κατά τη γνώμη μου δεν έχεις λόγο να μην) μπορείς να τσεκάρεις και το/τα passwords αντί για το email:

Επίσης αντίστοιχο έλεγχο κάνει και ο Chrome αν πας να κάνεις login με password που είναι pwned και σε ενημερώνει.
Αυτό μου βγάζει ο firefox στον password manager για site της nvidia, ότι είχε διαρρεύσει η βάση εκεί πριν μερικά χρόνια. Αλλά σκασίλα μου για το συγκεκριμένο, έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιώ τα ίδια password σε διαφορετικά site.

Clipboard_01-17-2025_01.jpg

ΥΓ. Με την ευκαιρία το άλλαξα και εκεί το pass, για να μην βλέπω αυτό το εκνευριστικό μήνυμα.

Έχω διαφορετικό password σε όλα τα sites που έχω λογαριασμό. Χρησιμοποιώ το Bitwarden , τον καλύτερο για μένα password manager. Είναι open-source και δωρεάν χωρίς να έχει καμία έλλειψη λειτουργικότητας. Δίνω 10€ τον χρόνο για να έχω όλα τα έξτρα που είναι σχεδόν άχρηστα.

View attachment 356034
Εγώ δεν χρησιμοποιώ κάτι άλλο από τον password manager των browser, κυρίως τον firefox που έχω και βασικό. 534 έχω εγώ.

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.421
Δεν έχεις θέμα, ούτε υπάρχει πρόβλημα.

Πάτα ξέχασα τον κωδικό και θα σε οδηγήσει η πλατφόρμα.

Καλύτερα άνοιξε το avsite σε διαφορετικό Web browser για να μη κάνεις αποσύνδεση στο παρών Web browser.

Reaction score
1.687

View attachment 356034
Εγω χρησιμοποιώ το KeePass και με εχει σωσει. Και αυτό έχει password generator αλλα πάντα χρησημοποιω τα δικά μου. Σκέφτομαι να πληρούν ολα τα κριτήρια, κεφάλαια, σημεία στίξης νούμερα και ειδικοί χαρακτήρες, και αφού είναι πρωσοπικα, μπορούν να λενε οτι μπούρδα μου 'ρθει χωρίς να νιώθω παράξενα για αυτά λολ. Επισης εχω αρχίσει να χρησιμοποιώ την εφαρμογή ente auth και ενω το 2 factor authentication μου ήταν βάσανο, με έχει βολεψει παρα πολύ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.760
Μπάναρα καμιά 20αριά ακόμη και έστειλα καμιά 20αριά μηνύματα για αλλαγή κωδικού.

Αρχίζω απο σήμερα να μπανάρω όποιον έχει ύποπτο ip στις διασταυρώσεις και προφανώς όποιον αναρτήσει spam.

Αν σας συμβεί, επικοινωνήστε με το forum για επαναφορά.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.727
Επ' ευκαιρία κάντε κι ένα check για να δείτε πόσο διάτρητοι είστε. Μην πέσετε από τα σύννεφα. :biggrin:

Αν βάλουμε το email μας εδώ, τότε σίγουρα τον ήπιαμε :lolsign:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.760
Όταν αποκλειστείτε απο το φόρουμ όμως, μη στείλετε μήνυμα σε 'μένα. :p
Στείλτε στον @xfader και θα σας τακτοποιήσει με χαρά. :biggrin:

Εγώ μπανάρω, αυτός επαναφέρει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.763
Είχα και γω μήνυμα από το ζιζίκο, το άνοιξα όλο χαρά νομίζοντας ότι θα θέλει κάποια από τις συνταγές μου... Τελικά ήταν για να αλλάξω password :(

Το άλλαξα εντέλει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT