Homecinema σε σαλονοτραπεζαρία...γίνεται ???

Reaction score
85
Τι έχει τραβήξει κ αυτή η σαλονοτραπεζαρία από το 2004....τόσα χρόνια....όπως και η γυναίκα ειδικά...:lol:

Σε συνέχεια του thread που είχα ανοίξει σχετικά με την επιλογή pro θα σας παρουσιάσω κ εγω τον χώρο μου!!!

Χώρος φυσικά όχι dedicated , αλλά παλαιού τύπου ...ελληνικού σαλονιού με τραπέζαρία κ μπουφέ εντός ....με άπειρα φαγητα κ γλεντια με συγγενείς κ φίλους καταγεγραμμένα στο βιογραφικό του.

Χώρος που προσπάθησα και προσπαθώ με κάθε τρόπο να ευνουχίσω για να χωρέσω μέσα του την τρέλα μου ... και με το μεγαλύτερο αγκάθι αυτού.... το τραπέζι έμπροσθεν μου...αλλά από την άλλη η ύπαρξη του και η ακεραιότητα της θέσης που είναι τώρα , είναι κ αυτό το καταλλητικό στοιχείο που με κρατάει ακόμα παντρεμένο..και προπαντώς ζωντανό....😁...οπότε θα ζήσω μαζί του...ΤΕΛΟΣ.

Τι να τα κάνω μόνος μου όλα αυτά π έφτιαξα χωρίς το έτερον ήμισυ εξάλλου...

Διαστάσεις χώρου : 7 x 4.1 x 3.1

Πρώτα όμως επιβάλλεται μια μικρή ιστορική αναδρομή στον χώρο του homecinema...μιας κ είμαι μέλος εδώ από το 2011 κ δεν έχω συστηθεί με τον δικό μας τρόπο εδώ...!!

2004 - 2007 , my first 5.1
σαν φοιτητής τότε με το πρώτο μου χαρτζιλίκι , αποτελούμενο από : Philips Pixel plus CRT 29" με τους εξαιρετικους δορυφόρους της Sony Pascal 835 ED και ενισχυτή τον πολυκάναλο 6.1 class D παρακαλώ για την εποχή Sony STR DB2000 με το τρομερό και βραβευμένο από EISA audiophile τσιπάκι smaster pro . (Υπάρχουν κ παίζουν ακόμη ....μάτι μη τα πιάσει).

2007 - 2022 , 7.1 : αποτελούμενο από τα 5 δορυφοράκια της Sony Pascal 835ED μαζί με 2 έξτρα που είχα βρει used Sony Pascal 705 με ενισχυτή τον Denon X2300 και προβολικό σε 135 ίντσες τον Οπτόμα HD80 .

2022 - 2023 , 7.2.4 : αποτελούμενο από την νεότερη σειρά Klipsch reference premiere 2 , (8000 , 504c , 600m2 and 4 atmos 500sa , 2 subwoofer 15ιντσα spl 150 ) , οδηγούμενα από τον Denon 4700 με την βοήθεια του παλαιού μου Sony DB2000 . Αντικατάσταση προβολικού μέσου από bulb σε laser 4K με την αγορά του εξαιρετικού LG HU 810 PW π έχω παρουσιάσει κ εδώ στο φόρουμ) .

2023 - 2024 , 7.2.4 : O Denon 4700 λειτουργεί πλέον ως καθαρός pre amp λόγω αγοράς 3 τελικών Anthem MCA gen 2.

2024 , 7.2.4 : Αγοράζεται το πρώτο μου εξαιρετικό ντακάκι Eversolo master edition με 4 ΤΒ internal SSD.

2025 , 7.4.4 : Tην θέση του Denon παίρνει πλέον ένας καθαρόαιμος pre pro Marantz AV10 μαζί με το Dirac full bundle and Umik 1 mic και αγοράζονται 2 έξτρα subwoofer SVS 1000 pro για πίσω .

Ο χώρος δέχεται και μια υποτυπώδη ακουστική περιποιηση με πίνακες ζωγραφικής absorbers , Hybrid Absorber and difussers 2 in 1 , γωνιακά bass absorbers 4 κολώνες σκληρού foam ύψους 2 μέτρων και 2D diffusers περιμετρικά μόνο κ όχι ταβάνι εννοείται γιατί είχα ξεπεράσει κατα πολύ την κόκκινη γραμμή με την γυναίκα ... η οποία όμως να σημειώσω με βοήθησε σε κάποια με καθρεπτάκι για την εύρεση σημείων για την τοποθέτηση τους.Ουάου θα πώ....

Οπότε all in all...κάναμε γιορτές ευτυχώς και φάγαμε την άδεια με το νέο αυτό σετ up παρέα.

Τέλος κατα την ίδια χρονική περίοδο αναβαθμίζεται και η τροφοδοσία του Eversolo μετατρέποντας το στο απόλυτο για εμένα μηχάνημα...παίρνοντας το ανάλογο μπουστάρισμα στις αναλογικές του εξόδους...χρησιμοποιώντας το dac του σε απευθείας σύνδεση xlr στον Anthem mca gen 2 .

Και σαν υστερόγραφο : Αναμένονται 11 XLR για αντικατάσταση των RCA για το απόλυτο των συνδέσεων.

Σε 2 βίντεο όλο το σύστημα , ο χώρος και τα αξεσουάρ γιατί θα γεμίσω posts με pics ... ενώ έτσι καθαρίζω μ ένα!!

Ένα μέρος της καλωδίωσης και των ρευμάτων ανέλλαβε εξολοκλήρου ο αγαπημένος μου κινέζος από το αλι κ τρις αλλι εξπρες μιας και τα θεωρώ περισσότερο jewellery και λιγότερο πως όντως κάνουν κάτι σημαντικό στην αλυσίδα του κάθε συστήματος (προσωπικη αποψη μην με φάτε).

Τα μόνα αυθεντικά είναι η καλωδίωση όλων των ηχείων με καλώδιο QED 40i , RCA QED 40 , 13 στον αριθμό και ένα XLR Chord Clear way Blue.

Reaction score
2.046
Πολυ ομορφος ο χωρος σου.
Μπορει να μην βοηθαει η διαταξη και το αποτελεσμα ενδεχομενως να μην ειναι αναλογο του κοστους αλλα δεδομενων των δυσκολιων και των συμβιβασμων που επρεπε να γινουν, παλι καλα.
Το γεγονος οτι ο χωρος ειναι ιδιεταιρα προσεγμενος αισθητικα δυσκολευει την κατασταση γιατι οι περισσοτερες λυσεις που θα μπορουσαν να βρεθουν, μαλλον θα σκονταφταν στο αισθητικο μερος.
Προσωπικα θα εψαχνα να βρω λυσεις που χωρις να αλλαξει η καθημερινη χρηση και διαταξη, στις κινηματογραφικες προβολες να γινεται μια light μετατροπη του χωρου και να μπαινει σε cinema mode.
Αν θα μπορουσε να ξεπεραστει το αισθητικο κομματι της αλλαγης των ποδιων του τραπεζιου με δυο πτυσσομενα ποδια οπως αυτα που βρισκει κανεις σε τροχοσπιτα τοτε για τις προβολες ταινιων θα μπορουσαν να απομακρυνονται οι καρεκλες της τραπεζαριας και να χαμηλωνει το τραπεζι ωστε να μην βρισκεται μπροστα απο τα ηχεια.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η μεγαλη αποσταση θεασης/ακροασης που και εκει θα εβρισκα λυση που να μην επηρεαζει την υπαρχουσα διαταξη.
Το σαλονι θα μπορουσε να παταει πανω σε ψευδοπατωμα Laminate 17-20εκ απο το πατωμα (με πετροβαμβακα στο κενο) ωστε να σηκωθει σε υψος και ο καναπες να εκτελει χρεη δευτερης σειρας καθισματων με την MLP σε custom χαμηλη πολυθρονα (η ακομα και καποιο αναπαυτικο πουφ) στα 3.5μ απο την οθονη μπροστα απο τον καναπε εκει που τωρα βρισκεται το τραπεζακι του σαλονιου.
Αλλαγη χρειαζεται και στις θεσεις των atmos ηχειων, τα εμπρος θα ηταν πιο σωστο να βρισκονται τοποθετημενα στο ταβανι περιπου στο υψος του γκρι diffuser και τα πισω, περιπου στο υψος των πλαινων surrounds.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.408
Δεδομένων των συνθηκών έχεις πετύχει κάτι αξιοσημείωτο! :thumbsup:

Τι θα έλεγες αν αντικαθιστούσες το τραπέζι σου με κάτι αυτής της λογικής;

Εδώ έχει πάρα πολλές εναλλακτικές:

Reaction score
2.046
Δεδομένων των συνθηκών έχεις πετύχει κάτι αξιοσμείωτο! :thumbsup:

Τελειο!

melina

Cargo 200
Reaction score
43.240
Μεταφορά του κλιματιστικού στον τοίχο δεξιά του (όπως κοιτάμε).
Τοποθέτηση οθόνης (σταθερής κατά προτίμηση) στον τοίχο που είναι τώρα ο μπουφές, το όριο που σχηματίζεται από κολόνα και δοκάρι φαίνεται ωραίο σαν μέγεθος να χωνέψει όμορφα μια σταθερή οθόνη.
Καναπές απέναντι από οθόνη.
Καλή διασκέδαση!

Reaction score
85
Πολυ ομορφος ο χωρος σου.
Μπορει να μην βοηθαει η διαταξη και το αποτελεσμα ενδεχομενως να μην ειναι αναλογο του κοστους αλλα δεδομενων των δυσκολιων και των συμβιβασμων που επρεπε να γινουν, παλι καλα.
Το γεγονος οτι ο χωρος ειναι ιδιεταιρα προσεγμενος αισθητικα δυσκολευει την κατασταση γιατι οι περισσοτερες λυσεις που θα μπορουσαν να βρεθουν, μαλλον θα σκονταφταν στο αισθητικο μερος.
Προσωπικα θα εψαχνα να βρω λυσεις που χωρις να αλλαξει η καθημερινη χρηση και διαταξη, στις κινηματογραφικες προβολες να γινεται μια light μετατροπη του χωρου και να μπαινει σε cinema mode.
Αν θα μπορουσε να ξεπεραστει το αισθητικο κομματι της αλλαγης των ποδιων του τραπεζιου με δυο πτυσσομενα ποδια οπως αυτα που βρισκει κανεις σε τροχοσπιτα τοτε για τις προβολες ταινιων θα μπορουσαν να απομακρυνονται οι καρεκλες της τραπεζαριας και να χαμηλωνει το τραπεζι ωστε να μην βρισκεται μπροστα απο τα ηχεια.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η μεγαλη αποσταση θεασης/ακροασης που και εκει θα εβρισκα λυση που να μην επηρεαζει την υπαρχουσα διαταξη.
Το σαλονι θα μπορουσε να παταει πανω σε ψευδοπατωμα Laminate 17-20εκ απο το πατωμα (με πετροβαμβακα στο κενο) ωστε να σηκωθει σε υψος και ο καναπες να εκτελει χρεη δευτερης σειρας καθισματων με την MLP σε custom χαμηλη πολυθρονα (η ακομα και καποιο αναπαυτικο πουφ) στα 3.5μ απο την οθονη μπροστα απο τον καναπε εκει που τωρα βρισκεται το τραπεζακι του σαλονιου.
Αλλαγη χρειαζεται και στις θεσεις των atmos ηχειων, τα εμπρος θα ηταν πιο σωστο να βρισκονται τοποθετημενα στο ταβανι περιπου στο υψος του γκρι diffuser και τα πισω, περιπου στο υψος των πλαινων surrounds.

Σε ευχαριστώ φίλε αλλά και τους υπόλοιπους για το υπερπολύτιμο feedback σας !!

Έτσι πρέπει να λειτουργούν τα φόρουμ όπως και σίγουρα το παρόν η αλήθεια είναι αλλιώς δεν θα είχε κάποιο νόημα απλά ενα ποστ με ενα χώρο και καποια μηχανηματα μεσα σε αυτό..δεν ήταν κ αυτός ο σκοπός...

Έδωσες τρελή ιδέα για το τραπέζι από ένα οικείο σε εμένα περιβάλλον όπως είναι οι κινέζοι κ το aliexpress!! 😁
Θα το ψάξω ενδελεχώς από το λινκ π έστειλες....μακάρι να μου κάτσει!!!:dance2:

Συμβιβασμοί υπάρχουν πολλοί....η κεντρική μου θέαση έχει πλαφονάρει για τα καλά στα 4.2 μέτρα κ δεν πάει χιλιοστό μπροστά..:cry:

Επίσης δεν μπορώ να τραβήξω και τα ηχεία πιο κοντά μου γιατί το κεντρικό θα πέσει κ αυτό πάνω στο μακρόστενο αγκάθι μου με τα 4 πόδια!!!

Τέλος τα ατμος καταργήθηκαν πια από το σετ...σαν άτμος. Πρώτα τα είχα αχρηστα να κείτονται στις κορυφές των 8000 και 600 πίσω με αντανάκλαση και καλα από το ταβάνι του 3.10 ύψους...μπούρδες...

Και επειδή στο ταβάνι απαγορεύεται να επέμβει κάποιος παρα μόνο για να αλλάξει καμια καμένη λάμπα στα φώτα... μπήκαν μετα κόπων κ βασάνων στον τοίχο μπροστά...φιου...

Οπότε τα μετέτρεψα τουλάχιστον σε Height για Auro 3D , να πιάσουν τουλάχιστον τόπο με στραμένη την κάνη τους πάλι στην κεντρική μ θέαση και κατ ελάχιστα αλφαδιασμένα με τα μπροστινά Left Right σε ευθεία , το ίδιο κ πίσω.

12903718_11.2SETUP.png.ba1e69098b0b4e831b7e9337c900f9f4.png

Reaction score
2.046
Έδωσες τρελή ιδέα για το τραπέζι από ένα οικείο σε εμένα περιβάλλον όπως είναι οι κινέζοι κ το aliexpress!! 😁
Θα το ψάξω ενδελεχώς από το λινκ π έστειλες....μακάρι να μου κάτσει!!!:dance2:

View attachment 356168
Η λυση που εδωσε ο Rose.Athens ειναι πολυ καλυτερη. Ακριβη αλλα αξιζει με 1000. Και ειναι και αισθητικα αποδεκτη ενω το αλλο θα μυριζει πατεντα.
Για τα Atmos OK, καλυτερα ετσι παρα καθολου.

Reaction score
85
Δεδομένων των συνθηκών έχεις πετύχει κάτι αξιοσμείωτο! :thumbsup:

Σοκαριστικό εύρημα....Ραγιαδάκος κ ξερό ψωμί....!!!! Πραγματικά φτιάχτηκε για εμένα!!! Βρήκες σε χρόνο dt κάτι που εγώ έψαχνα μέρες επι ημερών.... :drinks::drinks:
Μεταφορά του κλιματιστικού στον τοίχο δεξιά του (όπως κυττάμε).
Τοποθέτηση οθόνης (σταθερής κατά προτίμηση) στον τοίχο που είναι τώρα ο μπουφές, το όριο που σχηματίζεται από κολόνα και δοκάρι φαίνεται ωραίο σαν μέγεθος να χωνέψει όμορφα μια σταθερή οθόνη.
Καναπές απέναντι από οθόνη.
Καλή διασκέδαση!
Ωραία επίσης ιδέα που δεν είχα σκεφτεί για αυτον τον χώρο...και δεν είχα μάλον σκεφτεί γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μπουν 11 ηχεία κ 4 subs με αυτήν την διάταξη. Σε 5 . 2 σύστημα σίγουρα θα έσκιζε κ θα το έχω υπόψιν μου! :)
Η λύση με το πτυσσόμενο τραπέζι νομίζω αν συμφωνείς κ εσύ μονοπωλεί σαν λύση επί του παρόντος! Θα την ενέκρινες εσυ σαν γυναίκα την λύση του πτυσσόμενου ??? 😁 :lol:

Last edited:

Reaction score
2.046
Θα την ενέκρινες εσυ σαν γυναίκα την λύση του πτυσσόμενου ??? 😁 :lol:
Νομιζω οτι το Melina ειναι ψευδωνυμο που ανηκει σε αρσενικο μελος (αν και ειμαι πολλα χρονια μελος, δεν παρακολουθω τα προσωπικα του καθε μελους και δεν ειμαι βεβαιος για αυτο) αλλα περα απο αυτο, η μονη γυναικα που εχει λογο επ αυτου ειναι η δικη σου ;)
Η διαταξη παντως που προτεινει ειναι μια πολυ καλη λυση μια που λυνει μια για παντα το προβλημα της αποστασης ακροασης.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.240
Σοκαριστικό εύρημα....Ραγιαδάκος κ ξερό ψωμί....!!!! Πραγματικά φτιάχτηκε για εμένα!!! Βρήκες σε χρόνο dt κάτι που εγώ έψαχνα μέρες επι ημερών.... :drinks::drinks:

Ωραία επίσης ιδέα που δεν είχα σκεφτεί για αυτον τον χώρο...και δεν είχα μάλον σκεφτεί γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μπουν 11 ηχεία κ 4 subs με αυτήν την διάταξη. Σε 5 . 2 σύστημα σίγουρα θα έσκιζε κ θα το έχω υπόψιν μου! :)
Η λύση με το πτυσσόμενο τραπέζι νομίζω αν συμφωνείς κ εσύ μονοπωλεί σαν λύση επί του παρόντος! Θα την ενέκρινες εσυ σαν γυναίκα την λύση του πτυσσόμενου ??? 😁 :lol:
Το πτυσσόμενο τραπέζι είναι μια καλή λύση αν δεν έχεις θέμα με την απόσταση κυρίως.
Σε αυτό που προτείνω αλλάζει ριζικά η χρήση του χώρου οπότε μπαίνουν και θέματα αρχιτεκτονικής οργάνωσης του χώρου στο παιχνίδι. Θα ζούσα χωρίς τα 2 από τα 7 με ένα 5.χ.4 (όπως ζω ήδη δλδ).
Είμαι αρσενική γυναίκα. :biggrin:

Reaction score
85
Νομιζω οτι το Melina ειναι ψευδωνυμο που ανηκει σε αρσενικο μελος (αν και ειμαι πολλα χρονια μελος, δεν παρακολουθω τα προσωπικα του καθε μελους και δεν ειμαι βεβαιος για αυτο) αλλα περα απο αυτο, η μονη γυναικα που εχει λογο επ αυτου ειναι η δικη σου ;)
Η διαταξη παντως που προτεινει ειναι μια πολυ καλη λυση μια που λυνει μια για παντα το προβλημα της αποστασης ακροασης.
Που να πάω να κρυφτώ....:o :headbang:
Προφανώς και μια μόνο γυναίκα έχει τον τελικό λόγο...αλλά σε περίπτωση που δεν είχα κάνει λάθος το φύλο του user melina ...xαχαχ...ήθελα μια πρώτη γυναικεία αίσθηση των πραγμάτων με το θάρρος εδώ του φόρουμ !!! :)
Είμαι αρσενική γυναίκα. :biggrin:
Απλά σόρυ...προς στιγμή πίστεψα πως όντως υπάρχει επιτέλους μια γυναίκα που είναι "άρρωστη" με τον χώρο αυτό και ορμώμενος από την φώτο και το ονομα έπεσα στην παγίδα!!!😆
Anyway thanks for your feedback and advice!!

Reaction score
9.010
Καλησπέρα αι από μένα,
Πολλά συγχαρητήρια για το χώρο σου και για τα μηχανήματά σου, τα οποία είναι αξιόλογα,
κάθε αντίστοιχος χώρος ( σαλονοτραπεζαρία ) είναι δύσκολο να την κάνεις dedicaed, θέλει πρώτα απ' όλα τη συγκατάθεση της γυναίκας.... :mad: πάλι καλά που έχεις τοποθετήσει κάποια.
Απ' ότι βλέπω στο βίντεο δεν υπάρχει τηλεόραση για καθημερινή χρήση.
Πόσες ίντσες είναι η προβολή στο πανί, γιατί η απόσταση μεταξύ πανιού με προβολέα δείχνει να είναι μεγάλη.

Reaction score
85
Καλησπέρα αι από μένα,
Πολλά συγχαρητήρια για το χώρο σου και για τα μηχανήματά σου, τα οποία είναι αξιόλογα,
κάθε αντίστοιχος χώρος ( σαλονοτραπεζαρία ) είναι δύσκολο να την κάνεις dedicaed, θέλει πρώτα απ' όλα τη συγκατάθεση της γυναίκας.... :mad: πάλι καλά που έχεις τοποθετήσει κάποια.
Απ' ότι βλέπω στο βίντεο δεν υπάρχει τηλεόραση για καθημερινή χρήση.
Πόσες ίντσες είναι η προβολή στο πανί, γιατί η απόσταση μεταξύ πανιού με προβολέα δείχνει να είναι μεγάλη.
Καλησπέρα φίλε Θανάση!! Σ ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου!! :)

Δεξια της καμάρας , (όπως φαίνεται στο τέλος της παρουσίασης του βίντεο ) , υπάρχει ο χώρος με την TV ( που κάνει και μπαμ πως ανηκει ολοκληρωτικά στην γυναίκα μου σαν αισθητική 😁) .

Εκεί διαθέτω ένα μικρότερο συστηματάκι έτσι για την πλάκα μας ώπου και την βγάζουμε τις πιο καθημερινές...

IMG_6542.jpg

Επόμενο πρότζεκτ 5.1 system στο WC θα μου πείτε....😁

Μόνο μην μου προτείνετε να τα φέρω όλα εδώ τώρα...

Το πανί το κατεβάζω μέχρι που να γλύφει και να είναι παράλληλο με το πάνω μέρος του κεντρικού ηχείου για να σου δώσω μια εικόνα.

Η εικόνα που βγάζω είναι 135 ίντσες άνετα και στα δύο προβόλια με πιο εύκολο να είναι το κεντράρισμα του LG λόγω μετατόπισης φακου οριζοντίως και καθέτως αλλα κ λόγω ζούμ. Ο άλλος εκτελεί χρεει Youtube video για να μην καίω τσάμπα τον LG αλλά εξακολουθεί να έχει φοβερή εικόνα για προβόλι του 2007 Full HD.

Εδώ κάποιες pic του χώρου παλαιότερες πριν την ολική ανακαίνιση με πάνελς , με τον LG να παίζει για να πάρεις μια ιδέα.

462176_0728af70477695850656fcaa6c8dc24d.jpg
462177_3dbed8c04fe0898e77b7bb3bd7602cd4.jpg
462180_c0a8fa5a7c9da2a9b9d2e71a1d331448.jpg
462182_76b90decfd6d816e6b85b5912a5517a2.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.287