Tutorial - Επισκευή τηλεχειριστηρίου (Yamaha RAV239)

Reaction score
26
Καλησπέρα στην ομάδα!

Όπως είχα υποσχεθεί ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας την επισκευή που έγινε στο χειριστήριο του ενισχυτή του φίλου @bretsos .

6.JPG

Το συγκεκριμένο χειριστήριο επειδή είχε τα χρονάκια του δεν λειτουργούσε σχεδόν κανένα από τα πλήκτρα του. Αν κάποιος έχει ελάχιστες γνώσεις στο κομμάτι αυτό, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον αγώγιμα τα πλήκτρα.
Πριν λίγο καιρό λοιπόν ανακάλυψα σε γνωστό Ασιατικό site μια καρτέλα με conductive αυτοκόλλητα σε τιμή χώμα. Την δοκίμασα σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα πρόβλημα και όλα πήγαν καλά, οπότε το ίδιο έγινε και εδώ.

Ανοίχτηκε το χειριστήριο και καθαρίστηκε.

2.JPG

Και ξεκίνησα να κολλάω επάνω από τις παλιές επαφές τα αυτοκόλλητα

4.JPG

Τέλος αφού έβαλα σε όλα τα κουμπιά τα αυτοκόλλητα ( ναι κάποια δεν ήταν στο κατάλληλο μέγεθος έκανα λίγο κόψε ράψε για να μην περιμένουμε νέο δέμα 3 βδομάδες) , τα κουμπιά έγιναν κάπως έτσι.

5.JPG

Το χειριστήριο πλέον είναι πλήρως λειτουργικό, όλα τα πλήκτρα πιάνουν δίχως πίεση και από ότι έδειξε ο χρόνος στην προηγούμενη αντίστοιχη επισκευή που είχα κάνει, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα μελλοντικά.

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον και να σώσει τυχόν παλιά χειριστήρια που μπορεί να έχει. :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.796
Μπράβο Γιάννο!!
Καλά κατάλαβα ότι είσαι μερακλής!!
Τον ενισχυτή τον δοκίμασες με τα ηχεία?

Reaction score
26
Μπράβο Γιάννο!!
Καλά κατάλαβα ότι είσαι μερακλής!!
Τον ενισχυτή τον δοκίμασες με τα ηχεία?
Χαχα να είσαι καλά!
Τα σύνδεσα λίγο πρόχειρα χθες το βράδυ που βρήκα χρόνο, θέλει δουλίτσα ακόμη ο χώρος μου, παρόλα αυτά καμία σχέση με ότι είχα συνηθίσει να ακούω, για εμένα είναι super 😁

Reaction score
1.083
Χαχα να είσαι καλά!
Τα σύνδεσα λίγο πρόχειρα χθες το βράδυ που βρήκα χρόνο, θέλει δουλίτσα ακόμη ο χώρος μου, παρόλα αυτά καμία σχέση με ότι είχα συνηθίσει να ακούω, για εμένα είναι super 😁
Φωτογραφίες μην ξεχάσεις να βάλεις όταν τελειώσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.140
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun