Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
2.776
Να και του @Π.Α.Η.

να και ο τενεκες

Στο πρώτο βίντεο,εκείνα τα πλατυγυρα καπέλα γιατί τα έχει κρεμάσει στον τοίχο;
Βάσεις Solidsteel βλεπω,κάτι έχει βάλει κάτω από τα ηχεία βλέπω,σωστά πηγαίνει!
Τα PMC χρειάζονται την κατάλληλη κλιση.Οχι να κοιτούν ευθεία.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.182
Sinus performance:150 W
Impulse performance:300 W
Impedance:8
DC resistance:6.4
Sound pressure:95 dB
voice coil, diameter:70 mm
Weight (Kg):7.2 Kg
External dimensions:395 mm
Built-in, diameter:349 mm
Installation depth:140 mm
Resonance frequency::20 Hz
effective membrane surface:845 cm2
Magnet induction:1,2 T
QMS:2.36
QES:0.28
QTS:0,25
MMs:120 gr
CMs:0,5
VAS:475 L
Transmission range:20 to 800 Hz
Εχεις δεί πολλά woofers με 1,2 Τεσλα μαγνήτη στη ζωή σου ΠΑΗ ?

Reaction score
2.776
Ανατρεξε σε μεγαλύτερες σειρές της ATC για να κάνεις τις συγκρίσεις σου βάσει ίδιας διαμέτρου woofer.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.737
Ανατρεξε σε μεγαλύτερες σειρές της ATC για να κάνεις τις συγκρίσεις σου βάσει ίδιας διαμέτρου woofer.
Σωστά!

αλλά....

εσύ είπες: "... Αυτό το 6,5" woofer σηκώνει τόση ισχυ όση τα δικά σου κι έχει έναν μαγνήτη όσο όλα τα δικά σου μαζί... "

:p :p

Reaction score
2.371
Τέτοιο Tesla μαγνήτη είχε η γιαγιά μου για να μαζεύει τις καρφίτσες

Reaction score
2.776
Σωστά!

αλλά....

εσύ είπες: "... Αυτό το 6,5" woofer σηκώνει τόση ισχυ όση τα δικά σου κι έχει έναν μαγνήτη όσο όλα τα δικά σου μαζί... "

:p :p
Σωστα.Το πρώτο ισχύει και ήμουν και συγκρατημενος.Για το δεύτερο υπερέβαλλα επειδή ο Γιάννης υποτιμησε το φοβερό 6,5" της ΑΤC.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.941
Τρίτον,τα δικά μου είναι(ήταν)στο ήμισυ της τιμής των δορυφόρων.
Τρίτον (όπως και στα άλλα δύο) κάνεις λάθος.

Στην τιμή των Genelec συμπεριλαμβάνονται τα ενισχυτικά και DAC.

Δηλαδή, είναι ένα πλήρες ηχοσύστημα. Ψηφιακό σήμα θέλουν για πηγή, από ένα pc.

Τώρα εάν ολόκληρο το δικό σου σεταπ (ηχεία, καλώδια, ενισχυτικά, προενισχυτικά, DAC, πολυμπριζα, στηρικτικά και λοιπά κουραφέξαλα, κοστίζουν λιγότερο από 2 τέτοια ηχεία, Ε τότε έχεις δίκιο. 🤣😂😁

Reaction score
2.776
Τρίτον (όπως και στα άλλα δύο) κάνεις λάθος.

Στην τιμή των Genelec συμπεριλαμβάνονται τα ενισχυτικά και DAC.

Δηλαδή, είναι ένα πλήρες ηχοσύστημα. Ψηφιακό σήμα θέλουν για πηγή, από ένα pc.

Τώρα εάν ολόκληρο το δικό σου σεταπ (ηχεία, καλώδια, ενισχυτικά, προενισχυτικά, DAC, πολυμπριζα, στηρικτικά και λοιπά κουραφέξαλα, κοστίζουν λιγότερο από 2 τέτοια ηχεία, Ε τότε έχεις δίκιο. 🤣😂😁
Το ίδιο εννοούμε.Ενα πλήρες ηχοσύστημα για υπολογιστή και μόνο το οποίο χρειάζεται αρκετά από τα δικά μου κουραφεξαλα απλώς για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.737
Το ίδιο εννοούμε.Ενα πλήρες ηχοσύστημα για υπολογιστή και μόνο το οποίο χρειάζεται αρκετά από τα δικά μου κουραφεξαλα απλώς για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.
Τζάμπα κουβέντα κάνουμε μου φαίνεται....

ψηφιακή είσοδο έχει βρε... βάλε υπολογιστή, βάλε cd, βάλε streamer...

ή πάρε ATC παθητικά και ζήσε το όνειρο.... δε γ@μεις... :p καλά είναι κι αυτά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.941
Δεν απαντάς για το κοστολογιο.

Ακόμα και μεταχειρισμένα να τα πήρες όλα, πιο πολλά λεφτά έχεις δώσει από ένα ζευγάρι καινούρια τζενελεκ, με τα οποία θα άκουγες ανθρώπινα.

Και άσε και το άλλο: μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα τα τζενελεκ.

ΥΓ. Τα δικά σου ηχεία (συν όλα τα λοιπά κουραφέξαλα) ούτε για ηχεία υπολογιστή δε κάνουν. Τα τζενελεκ κάνουν τόσο για ηχεία υπολογιστή (κονσόλας, με πολύ μικρή απόσταση ακρόασης), όσο και για το ρημάδι το οικιακό ηχοσύστημα στο σαλόνι.

ΥΓ. 2. Τα ενεργά ATC που λες κάποτε να πάρεις, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως είναι καλύτερα ηχεία από αυτά τα Genelec. Άμα μου δείξετε σπινοραμα, θα σας ενημέωσω. 😎
Γενικώς μιλώντας, τα ATC τα ενεργά, οφείλουν να παίζουν σα τα Genelec τα ενεργά, και πολύ πιθανώς να πετυχαίνουν κάτι τέτοιο.

Reaction score
2.776
Δεν απαντάς για το κοστολογιο.

Ακόμα και μεταχειρισμένα να τα πήρες όλα, πιο πολλά λεφτά έχεις δώσει από ένα ζευγάρι καινούρια τζενελεκ, με τα οποία θα άκουγες ανθρώπινα.

Και άσε και το άλλο: μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα τα τζενελεκ.

ΥΓ. Τα δικά σου ηχεία (συν όλα τα λοιπά κουραφέξαλα) ούτε για ηχεία υπολογιστή δε κάνουν. Τα τζενελεκ κάνουν τόσο για ηχεία υπολογιστή (κονσόλας, με πολύ μικρή απόσταση ακρόασης), όσο και για το ρημάδι το οικιακό ηχοσύστημα στο σαλόνι.

ΥΓ. 2. Τα ενεργά ATC που λες κάποτε να πάρεις, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως είναι καλύτερα ηχεία από αυτά τα Genelec. Άμα μου δείξετε σπινοραμα, θα σας ενημέωσω. 😎
Γενικώς μιλώντας, τα ATC τα ενεργά, οφείλουν να παίζουν σα τα Genelec τα ενεργά, και πολύ πιθανώς να πετυχαίνουν κάτι τέτοιο.
Όσο για το κοστολογιο,οι συσκευές μου(για να είμαστε δίκαιοι στην σύγκριση τιμων)ναι,κόστισαν φθηνότερα όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο.Τα Genelec αντίθετα με τα δικά μου δεν επαρκούν για την κάλυψη ενός έστω μικρου σαλονιού.Χρειαζονται εξωτερική βοήθεια.Υστερα απ' αυτό,θα επανελθουμε στο γνωστό βαλε-δεν βάζω.
Αφού το παραδέχεσαι ο ίδιος, εμένα μού περισσεύει. :whistling:
Ολα έτσι χαρακτηρίζονται απ' τους ανύποπτους μέχρι να τα δοκιμάσουν και ν' αρχίσουν να ψάχνουν στη τσέπη τους.Πιστεψε με,έχω βάλει πολύ κόσμο στο σωστό δρόμο.Μερικοι έγιναν χειρότεροι από μένα.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.543
....εχω βασιμες υποψιες, οτι τυχεροι αρκετοι που μεταρυθμιστηκε (θεσμικα) ο μεσαιωνας. :smoke:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.941
Τα Genelec αντίθετα με τα δικά μου δεν επαρκούν για την κάλυψη ενός έστω μικρου σαλονιού.
Τεράστιο σφάλμα κάνεις, ακόμα και σε αυτό που λες, το οποίο εύκολα μπορείς να το καταλάβεις μόνος σου, εάν σου δανείσει κάποιο μέλος ένα ζευγάρι Genelec να τα ακούσεις σπίτι σου.

Από τα δικά σου ηχεία, τα τζενελεκ είναι ικανά για πολλαπλάσια στάθμη σε όλο το φάσμα που ακούς.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.737
Περί του HiFi σήμερα...

έπεσε στα χέρια μου αυτό:

Παίζει με aux, bluetooth (5,3), airplay, chromecast, uPnP
με ότι κινείται δηλαδή στον σύγχρονο κόσμο

Σύνδεση με Ethernet ή wIfI (6)

Υποστηρίζει Tidal connect, Spotify connect, Qobuz, Tunein κλπ. streaming services

Home Assistants: Google, Alexa

Εφαρμογή για ios, android.
(Έβαλα και στα 2 λειτουργικά, το volume ελέγχεται και με το Google Home)
Μέχρι EQ έχει...

Είναι και roon ready (άσχετα αν δε μ' ενδιαφέρει...)

Παίζει δυνατά, κατεβαίνει αρκετά χαμηλά ειδικά για το μέγεθος του.

Παίζει καλύτερα από τα άλλα συστήματα εδώ μέσα; όχι, αλλά για ΟΛΑ σε ένα είναι τέλειο... το βάζεις σε μια γωνίτσα και έχεις μουσική...

Κάπως έτσι πάει το HiFi σήμερα... είτε μας αρέσει εμάς τους δεινόσαυρους, ούτε όχι..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.229
Τεράστιο σφάλμα κάνεις, ακόμα και σε αυτό που λες, το οποίο εύκολα μπορείς να το καταλάβεις μόνος σου, εάν σου δανείσει κάποιο μέλος ένα ζευγάρι Genelec να τα ακούσεις σπίτι σου.

Από τα δικά σου ηχεία, τα τζενελεκ είναι ικανά για πολλαπλάσια στάθμη σε όλο το φάσμα που ακούς.
ορεξη τώρα να του μιλήσεις και για το δυναμικό εύρος :roflmao:

Reaction score
2.776

Όσο μεγάλη και να είναι η στάθμη που θα βγάλει ένα μικρό ηχείο βάσεως όπως το συγκεκριμένο Genelec,του λείπει το μπόι για να καλύψει επιτυχημένα ένα μικρό σαλόνι.Κοινως,το "σώμα" που λέμε εμείς(τρόπος του λέγειν γιατί εγώ δεν είμαι)οι χαιενταδες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.164
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas