Ερώτηση για οδήγηση B&W Nautilus 805

Reaction score
0
Καλημέρα,
θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τον Aeolos ultra των Τσακιρίδη αλλά φοβάμαι ότι δε θα μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία (B&W Nautilus 805). Δωμάτιο 25m2 αλλά με άνοιγμα στην κουζίνα (ενιαίος χώρος μεγαλύτερος). Εναλλακτικά μου προτάθηκε ο Rotel 1572mkii. Θα παρακαλούσα να καταθέσετε την εμπειρία σας. Πηγή: ένα cd player Arcam με dac audio alchemy και το Dual 505 II για του βινύλιο.

Reaction score
5.525
Καλημέρα,
θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τον Aeolos ultra των Τσακιρίδη αλλά φοβάμαι ότι δε θα μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία (B&W Nautilus 805). Δωμάτιο 25m2 αλλά με άνοιγμα στην κουζίνα (ενιαίος χώρος μεγαλύτερος). Εναλλακτικά μου προτάθηκε ο Rotel 1572mkii. Θα παρακαλούσα να καταθέσετε την εμπειρία σας. Πηγή: ένα cd player Arcam με dac audio alchemy και το Dual 505 II για του βινύλιο.
Screenshot 2025-01-26 090131.png

Screenshot 2025-01-26 090503.png

Οπότε 100-120W στα 8Ω είσαι ΟΚ

Reaction score
1.054
Ανάλογα τις στάθμες που ακούς.Οταν είχα τα Ν805, σε αντίστοιχο χώρο, είχε φτάσει σε σημείο ψαλιδισμου τον Bryston 4B-ST που είχα τότε.Τα Ν805 είναι πολύ απαιτητικά ηχεία,κ θεωρώ αν δεν μιλάμε για κάποιον τελικό που να διπλασιάζει μέχρι τα 2ohm,δεν πρόκειται να ακούσεις τι μπορούν να κάνουν

Reaction score
723
Τα εχω ακουσει όταν πρωτοβγήκαν στην αρχή με το musical fidelity E10, λίγα watt τα οδηγουσε σχεδον καλα δλδ χαμηλές εντάσεις και χαμηλό που δεν σε δυγκινούσε, όμως το περιέγραφε. Μετά τα άκουσα με τον δικό μου musical fidelity A400, 2x40 sta 8ohm σε ταξηΑ, τα οδηγούσε καλλίτερα ισως σε μικροτερο χωρο να μπορούσες και να ζησεις. Η ανάσταση ήρθε ότα ο φίλος αγόρασε εναν 3.5, αλλά όμως τότε φάνηκε ότι το ηχείο είχε σαφή όρια. Το καλλίτερο άκουσμα ήταν με έναν δανεικό nu-vista, ο πρωτος που ειχε βγει.
Κατα την άποψή μου η καλλίτερη λύση είναι βάλε 2 σαμπ να φτιάξεις τις 2-3 πρωτες οκτάβες και μετα πάνω οδήγησε τα με όποιον τελικό σαρέσει, οι απαιτήσεις μειώνονται κάμποσο.

gid

Reaction score
9.570
1. Τα 25τμ παρακαλάνε για ηχεία δαπέδου (ή έστω ηχείο βάσης με 8άρι). Ο λόγος που χρειάζεσαι υψηλές εντάσεις είναι ότι τα ηχεία αδυνατούν να καλύψουν το χώρο.

2. Η προσθήκη σαμπ θα βοηθήσει πολύ

Reaction score
385
Καλημέρα,
Αν είσαι Αθήνα, θα μπορούσες να ερθεις σε επαφή με τους Τσακιρίδης να σου τον δανείσουν

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar