Featured Το Home cinema του gparaskeva...

Reaction score
1.063
Ρε παιδιά, γιατι τώρα θελετε να μας βάλετε να ξαναστήνουμε/ρυθμίζουμε;;;;; Μια χαρά ακούω τις ταινίες τόσο καιρό με ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 2,60 και 65'' τηλεόραση!

Δεν με ενόχλησε ποτέ κάποιος ήχος απ' τα front left/right! Σήμερα προβλέπω να με ενοχλεί εξαιτίας σας!

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.298
Ρε παιδιά, γιατι τώρα θελετε να μας βάλετε να ξαναστήνουμε/ρυθμίζουμε;;;;; Μια χαρά ακούω τις ταινίες τόσο καιρό με ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 2,60 και 65'' τηλεόραση!

Δεν με ενόχλησε ποτέ κάποιος ήχος απ' τα front left/right! Σήμερα προβλέπω να με ενοχλεί εξαιτίας σας!
Δεν το ξέρεις πριν το πειραματιστείς (και πάλι μπορεί να φας placebo/nocebo :D )

Reaction score
1.728
Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, ένα πολύ ωραίο σαλόνι, με ωραία μηχανήματα, μπράβο!

Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τις βάσεις των LR, θα τα έβαζα είτε στον τοίχο, είτε στο έπιπλο. Για καθαρά οπτικούς λόγους, όχι ηχητικούς.

Τα sub δείχνουν υποδεέστερα των ηχείων, επίσης στις φωτογραφίες πάντως δείχνουν μεγάλα, παρότι μόνο 10", νομίζω ότι τα κλειστά 12" της SVS πρέπει να είναι αρκετά μικρότερα, εκτός και αν ξεγελάει το μάτι μου.

Απορία: Δεδομένου ότι τα ηχεία είναι ενεργά, άρα τα στάδια οδήγησης του ενισχυτή δεν χρησιμοποιούνται, υπάρχει λόγος κάποιος να προτιμήσει τον 4800 έναντι του 3800; Υποστηρίζουν 7.4.4 και οι δύο, Dirac έχουν, υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά;

Reaction score
6.520
αυτό με ντιλέι δεν κανονίζεται?
Άλλο ο χρόνος άφιξης άλλο το σημείο εκπομπής.
Φαντάσου τα λαμπατερ των κομοδινων σε μια κρεβατοκάμαρα και να έχεις δύο άτομα στο καθένα και να συγχρονισουν το άναμμα τους , πάντα θα βλέπεις το σημείο που είναι τοποθετημένο το καθένα , το αυτό ητε αλλάζοντας θέση ,ητε και αλλάζοντας το άναμμα.

Reaction score
602
Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, ένα πολύ ωραίο σαλόνι, με ωραία μηχανήματα, μπράβο!

Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τις βάσεις των LR, θα τα έβαζα είτε στον τοίχο, είτε στο έπιπλο. Για καθαρά οπτικούς λόγους, όχι ηχητικούς.

Τα sub δείχνουν υποδεέστερα των ηχείων, επίσης στις φωτογραφίες πάντως δείχνουν μεγάλα, παρότι μόνο 10", νομίζω ότι τα κλειστά 12" της SVS πρέπει να είναι αρκετά μικρότερα, εκτός και αν ξεγελάει το μάτι μου.

Απορία: Δεδομένου ότι τα ηχεία είναι ενεργά, άρα τα στάδια οδήγησης του ενισχυτή δεν χρησιμοποιούνται, υπάρχει λόγος κάποιος να προτιμήσει τον 4800 έναντι του 3800; Υποστηρίζουν 7.4.4 και οι δύο, Dirac έχουν, υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά;
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τα ηχεία τα έχω σε βάσεις δαπέδου για 2 λογούς. Δεν μ' αρέσουν οι τρύπες στους τοίχους και τα θέλω όσο πιο κοντά στην θέση ακρόασης γίνεται. Ίσως σε μεταγενέστερο δικό μου χώρο να προτιμήσω βάσεις τοίχου.

Τα subwoofer ειναι σχετικά μεγάλα για 10αρια. Τα SVS sb1000/2000 ειναι ή παρόμοια η και μικρότερα αν δεν κάνω λάθος, οπότε προς τα εκεί κλίνω.

Τον 4800 τον επέλεξα, γιατί τον βρήκα προσφορά καινούριο από Γερμανία σε τιμή χώμα, ειναι made in japan και ειχε καλύτερες μετρήσεις από τον 3800. θεώρησα επίσης πως θα έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική άξια σε σχέση με τον 3800 οπότε σε περίπτωση που δεν μου έκανε (λέμε τώρα) θα τον έδιωχνα με μεγαλύτερη ευκολία, μάλλον. Αυτά.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.609
Άλλο ο χρόνος άφιξης άλλο το σημείο εκπομπής.
Φαντάσου τα λαμπατερ των κομοδινων σε μια κρεβατοκάμαρα και να έχεις δύο άτομα στο καθένα και να συγχρονισουν το άναμμα τους , πάντα θα βλέπεις το σημείο που είναι τοποθετημένο το καθένα , το αυτό ητε αλλάζοντας θέση ,ητε και αλλάζοντας το άναμμα.
ναι αλλά στην περίπτωση καλύτερης τοποθέτησης....και ειδικά της μπροστά 3άδας....δεν σταματάς πλέον να αντιλαμβάνεσαι το σημείο που είναι τοποθετημένο το καθένα....?

Reaction score
119
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τα ηχεία τα έχω σε βάσεις δαπέδου για 2 λογούς. Δεν μ' αρέσουν οι τρύπες στους τοίχους και τα θέλω όσο πιο κοντά στην θέση ακρόασης γίνεται. Ίσως σε μεταγενέστερο δικό μου χώρο να προτιμήσω βάσεις τοίχου.

Τα subwoofer ειναι σχετικά μεγάλα για 10αρια. Τα SVS sb1000/2000 ειναι ή παρόμοια η και μικρότερα αν δεν κάνω λάθος, οπότε προς τα εκεί κλίνω.

Τον 4800 τον επέλεξα, γιατί τον βρήκα προσφορά καινούριο από Γερμανία σε τιμή χώμα, ειναι made in japan και ειχε καλύτερες μετρήσεις από τον 3800. θεώρησα επίσης πως θα έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική άξια σε σχέση με τον 3800 οπότε σε περίπτωση που δεν μου έκανε (λέμε τώρα) θα τον έδιωχνα με μεγαλύτερη ευκολία, μάλλον. Αυτά.
Πολύ όμορφος κ ζεστός χώρος φιλαράκι με ωραίους βαζελικούς χρωματισμούς στον μπροστινο τοίχο και προπαντώς....ζηλευτές θέσεις ακρόασης...αχ...:)

Η Denonara θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε ότι του διατάξεις να κάνει! Πολύ καλή επιλογή!!

υγ. +1 για τον κεραμιδόγατο.

Reaction score
6.520
ναι αλλά στην περίπτωση καλύτερης τοποθέτησης....και ειδικά της μπροστά 3άδας....δεν σταματάς πλέον να αντιλαμβάνεσαι το σημείο που είναι τοποθετημένο το καθένα....?
Το παραδειγμα που εθεσα ειναι μεγενθυμενο ,για να γινει κατανοητο , εαν ηταν ετσι δεν θα ψαχνοντουσταν σε θεσεις κλισεις με οποιες ανοχες ουτε θα υπηρχαν ηχοπερατες κοκ (αυτα για τις κατευθυντικες συχνοτητες και ειδικα για τη μπροστινη τριαδα, μα εκει γινονται αντιληπτοτερα ,εκει θελουμε και ιδια ηχεια που στα σαραουντ;;)
Θα τα τοποθετουσαμε σε δυο γωνιες ολα τα ηχεια και ο χρονος θα μας τα εφερνε ...
Απο εκει και περα ειναι θεμα ποσο απαιτητικοι ειμαστε και τι ζηταμε .
Εμ,ενα με ενοχλουν πραγματα που δεν αντιλαμβανονται αλλοι και το αναποδο...

Reaction score
2.168
Ισχύει οτι το συστημα ειναι τίμιο καθως κοστιζει λιγα λεφτα οντως.
Οσο για τα subwoofer το ξερω ειμαι σε αναζήτηση. Εχω σκεφτει να παρω 2 svs sb1000pro αλλα ψαχνω μηπως βρω μεταχειρισμενα neumann kh750(2).
Αν εχεις αλλες προτασεις για subwoofer αναλόγων διαστάσεων ειναι ευπρόσδεκτες.

Δεν βιαζομαι για το Dirac γιατι θελω να δοκιμασω και το A1 evo script του audyssey.
4 τεμαχια Dynaudio 9S,

Reaction score
602
Στο συγκεκριμένο σαλόνι με τα συγκεκριμένα έπιπλα δεν χωράνε 4 subwoofer. Οπότε 2 για την ώρα.

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.270