Επισκευή κεφαλής MC (cantilever)

Reaction score
4
Καλησπέρα σας

Δυστυχώς έχει σπάσει η στήριξη της βελόνας (cantilever) στην κεφαλή μου Denon DL110 με αποτέλεσμα να κάθεται ολόκληρη η κεφαλή πάνω στο πλατό και η βελόνα δεν στηρίζει την κεφαλή. Θέλω να την επισκευάσω αλλά οικονομικά καθώς και η κεφαλή είναι οικονομική. Ξέρετε κάποιο τεχνικό εδω στην Αθήνα? έστω και κάποιο που ασχολείται ερασιτεχνικά. Εχω ήδη επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία και μου απάντησαν πως δεν επισκευάζεται (προφανώς λόγο κόστους). Στα φόρουμ διαβάζω για διάφορες εταιρείες - μάστορες στο εξωτερικό (soundsmith, Van den Hul (έχω ήδη επικοινωνήσει μέσω αντιπροσώπου) , Tonabnehmer (έχω ήδη επικοινωνήσει) και άλλους αλλά το κόστος είναι κοντά στην αρχική αξία. Αν ξέρετε κάτι παρακαλώ πείτε μου

Reaction score
4
Δεν αξίζει τον κόπο.
Δώσε την στον αντιπρόσωπο , να σου κάνει έκπτωση να πάρεις νέα.
Το έχω κάνει ήδη. 30€ έκπτωση.... και την δίνουν πιο ακριβά από οτι στην υπόλοιπη αγορά

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.661
Ακόμα και μέσα από άσχημες καταστάσεις, πρέπει να βλέπουμε ευκαρίες! Μήπως ήλθε η ώρα για αναβάθμιση;

Reaction score
4
Ακόμα και μέσα από άσχημες καταστάσεις, πρέπει να βλέπουμε ευκαρίες! Μήπως ήλθε η ώρα για αναβάθμιση;
Οπως έχω μάθει στον ήχο όλα πάνε αναλογικά με το κόστος. Για να εκμεταλευτώ μια πιο ακριβή βελόνα (πάνω από 300€) πρέπει να πάρω και καλύτερο phono μετά και ούτω καθεξής τα υπόλοιπα..... Αυτός ο παράγωντας και το γεγονός πως δεν έχω και τα καλύτερα αυτιά στον κόσμο, θεωρώ πως δεν αξίζει τον κόπο. Για αυτό λοιπόν ρώτησα για επισκευή.

Reaction score
898
Δυστυχώς δεν αξίζει τον κόπο για την συγκεκριμένη κεφαλή. Αν ήταν μια ακριβή moving coil ίσως. Αν είσαι ευχαριστημένος με τη συγκεκριμένη την αντικαθιστάς με την ίδια, διαφορετικά στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις χωρίς να καταφύγεις αναγκαστικά στην αγορά phono.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.661
Οι διαφορές στις κεφαλές είναι πιο άμεσα ακουστές παρά οι διαφορές στα phono pre. Στο έγραψαν και παραπάνω, αξίζει να δεις την περίπτωση μιας καλύτερης κεφαλής. Άλλωστε και η 110 δεν είναι στην φτηνή κατηγορία άρα και το phono που την συνοδεύει δεν είναι (δεν θα έπρεπε να είναι) φτηνιάρικο. Αντέχει λοιπόν "καλύτερο" φαγητό...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.839
λοιπον να κανει βιδες ο αλλος τη κεφαλη για να τη ξαναφερει καπου εκει που ηταν αρχικα ... με ενδεχομενο να χρειαστει εκ νεου στελεχος-ακιδα και ξαναμανα τυλιγμα... - και βεβαια τιμη χωμα- πιο φτηνο και diy βαλε ενα ελατηριο απο στυλο να τη κραταει . 🐒

Reaction score
2.775
H VDH αναλαμβάνει επισκευές κεφαλών για πικάπ

Μιλήστε με τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα:
Exclusive Audio
Ioannou Apostolopoulou 59, Athina 104 45, Greece

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.883
@wizzy πες του λιγο.. :focus:
Τι να του πω, ρε φίλε... Περιληπτικά: οι λέξεις "VDH" και "επισκευή κεφαλής" δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα πρέπει να κάνω αναδρομή στο thread μου.

Reaction score
2.775
Εντάξει , αν κάποιος θεωρει οτι αξίζει η επισκευή οποιασδήποτε κεφαλής, δεν έχει να χάσει κάτι με το να ρωτήσει την VDH.
Για πολύ φτηνές κεφαλές απλά αγοράζεις μια καινούρια .
Ορισμένοι τοποθετηθουν διαφορετικες βελονες απο τις μαμά.

Reaction score
2.775
ευχαριστω @wizzy , πω εγω 4ψηφιο νουμερο - και να κανουμε τη παπχια. :boast:
Σου έκανε τίποτα κακό όταν ήσουν μικρός ο Van Den Hul και έχεις τώρα θέμα;
Μην τρελαίνεσαι .Εσυ μη στείλεις ποτέ κάτι για επισκευή στην VDH

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.839
γιατι πιστευεις οτι αναφερομαι στον ολλανδο ? εχω αναφερθει σε καποια αλλη εταιρια (ή προιον) κατα τη διαρκεια θητειας μου στο παρον φορουμ ? (τουλαχιστων τα τελευταια 5-6 χρονια) για να το κανω στο παρον νημα ? 🐒

Reaction score
2.775
Αντί να βάζεις γελάκια όταν προτείνω μια πιθανή λύση για το πρόβλημα της κεφαλής, θα ήταν πιο χρήσιμο να προτείνεις κάποια εναλλακτική.
Εγώ δυο φορές που χρειάστηκε έμεινα ευχαριστημένος με τον Ολλανδό. Τον είχα γνωρίσει σε μια έκθεση και εκεί μου είπε να του στείλω τις κεφαλες που ήθελαν επισκευή, η μία ήταν δικη του. Μου τις επισκευασε με πολύ μικρό κόστος.
Δεν φταίω εγω που κάποιοι είχαν αρνητική εμπειρία

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.457
Members
38.324
Νεότερο μέλος