Wharfadale 12.3

Reaction score
0
Παιδιά έχω τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά δεν έχω χώρο για να τα βάλω σε απόσταση από τον τοίχο,πόσο κοντά μπορώ να τα έχω για να παίζουν εντάξει;

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.335
1741003487694.png

Από το manual του ηχείου. Τα 200mm σημαίνει 20 εκατοστα απο τον τοίχο. Δεν μπορείς να τα φέρεις 20 εκατοστά πιο μπροστά; Δεν είναι και μεγάλη απόσταση.

Reaction score
2.247
Παιδιά έχω τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά δεν έχω χώρο για να τα βάλω σε απόσταση από τον τοίχο,πόσο κοντά μπορώ να τα έχω για να παίζουν εντάξει;
Χθες ειχες τα Wharfedale 12.1 μαζι με κατι Denon και ενα κεντρικο Polk, τα 12.3 που ξεφυτρωσαν?

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.335
200mm είναι 200 χιλιοστά στα ελληνικά. Οπότε 20 εκατοστά. Δεν ειναι πολλά τα 20 εκατοστά. Το αναφέρω γιατί ο φίλος μας είπε ότι δεν έχει χώρο να το βάλει πιο μπροστά. Τουλάχιστον να το φέρει σε αποδεκτή για τον κατασκευαστή απόσταση

Reaction score
0
15 πόντους έχω να το αφήσω;
Η απόσταση από το μπροστά μέρος του ηχείου η από την τρύπα στην πλάτη;

ika

News
Reaction score
15.492
Αν καταφέρεις να τα βάλεις ν' απέχουν 15 εκατοστά από το μπροστινό μέρος του ηχείου, πρέπει να ανεβάσεις φωτό

Reaction score
2.247
Από μπροστά, από την λεγόμενη μπάφλα μετράνε.
Αν καταφέρεις να τα βάλεις ν' απέχουν 15 εκατοστά από το μπροστινό μέρος του ηχείου, πρέπει να ανεβάσεις φωτό
Μην μπερδευετε τον ανθρωπο.

Ειναι ξεκαθαρο οτι τοσο ο Hawkwind οσο και ο κατασκευαστης μιλανε για αποσταση του πισω μερους του ηχειου απο τον τοιχο κατι που αλλωστε φαινεται και στο διαγραμμα.
Πρακτικα πραγματα. Η αποσταση απο την εμπρος μπαφλα εχει σημασια μονο αν καποιος θελει να προβλεψει το SBIR κανοντας υπολογισμους.

Reaction score
2.247
15 πόντους έχω να το αφήσω;
Η απόσταση από το μπροστά μέρος του ηχείου η από την τρύπα στην πλάτη;
Τα ηχεια σου προφανως (λογω της μικρης σχετικα προτεινομενης απο τον κατασκευαστη αποστασης απο τον πισω τοιχο) ειναι σχεδιασμενα για να παιζουν κοντα στον πισω τοιχο.
Το που ακριβως δεν μπορει να σου το πει κανενας. Μπορει στον χωρο σου και στα γουστα σου να πρεπει να μπουν στους 5 ποντους, μπορει στους 10, μπορει στους 20.
Πολυ συχνα ακομα και λιγα εκατοστα κανουν μεγαλη διαφορα.
Δοκιμασε και δες που σου ακουγεται καλυτερα.
Οσο πιο κοντα στον τοιχο, τοσο περισσοτερο ενισχυεται το χαμηλο. Αν μπουμαρει, απομακρυνε τα. Αν ειναι αναιμικο το μπασο, βαλε τα πιο κοντα.
Απλα ειναι τα πραματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.553
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21