Blu-ray και ποιότητα προς εξαφάνιση στο άμεσο μέλλον ;

Reaction score
104
Πολύ απλά να βλέπεις ταινίες σωστά
Δεν υπάρχουν ταινίες τουλάχιστον με Ελληνικούς υπότιτλους. Για αυτές που έχω με καλύπτει η συσκευή που έχω

Reaction score
117
Εγώ έχω το Nvidia TVShielrd pro 2019 παίζω ταινίες 4K και είναι πολύ καλές αλλά όμως όταν βάζω ταινίες Bule ray 4K στο panasonic UHD 820 εκεί καμία σχέση η ποιότητα εικόνας και.ηχος του player με το media player

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.630
Ειδικά στον ήχο που δεν γίνεται η παραμικρή αλλαγή και επεξεργασία, είναι ειδοποιός η διαφορά 🤣

Στην εικόνα αν έχεις ενεργοποιημένο το HDR Optimizer της Panasonic και ενεργό το HDR στον προβολέα, ναι υπάρχει διαφορά.

Στον ήχο σε ταινίες αν έχεις διαφορά είτε έχεις κάποια λάθος ρύθμιση είτε πολλή φαντασία.

Reaction score
117
Γιατί δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι ένα bule ray έχει ανώτερη εικόνα από ένα media player αν δεν το βλέπετε μάλλον κάτι λάθος κάνετε εσείς και όχι εγώ
Ας αφήσουμε το Panasonic και ας πάρουμε το palyer της Magneter που στοιχίζει κοντά περίπου 2000 ευρώ έχει την ίδια εικόνα και ήχο με ένα mediα player αν είναι δυνατόν

Reaction score
104
Δεν νομίζω να μην υπάρχει κάποιος ο οποίος να μην παραδέχεται την ανώτερη ποιότητα εικόνας και ήχου ακόμα και με τα πιο φθηνά blu-ray player.
Νέες παραγωγές δεν υπάρχουν και ότι είναι διαθέσιμο είναι απλησίαστο για τους περισσότερους.

Reaction score
144
Την Magnetar Audio δε τη γνωρίζω. Εχεις κανείς εμπειρία με τa BluRay players της εν λόγω εταιρείας ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.027

Αποτελούν εξέλιξη των oppo, και διαθέτουν πρακτικά όμοιο μενού.

Προφανώς είναι τα καλύτερα Blue ray players που υπάρχουν, αλλά τα λεφτά τους είναι πολλά, σχεδόν διπλάσια τιμή από τα oppo.

Παρόλα αυτά, εάν αντιγράψεις στο pc σου ένα blue ray σε μορφή iso, τότε κάποια (λίγα) λογικής τιμής media players θα έχουν πρακτικά ίδιο αποτέλεσμα στην HDMI έξοδό τους, και θα αναπαράγουν το δίσκο blue ray κανονικά, με όλα τα menu του, σαν να έβαλες το δίσκο στο player.

Για αυτή τη δουλειά, θα πρέπει να αναζητήσεις media players που μπορούν να αναπαράγουν iso αρχεία.

Reaction score
144
Το website της Oppo είναι μεν ενεργό (oppodigital) αλλά τα BluRay players UDP series είναι εκτός παραγωγής εδώ και 5 χρόνια. Προφανώς κάποια στελέχη της Oppo αποχώρησαν και δημιούργησαν την Magnetar Audio. Αν είναι εφάμιλλα σε ποιότητα με τα Oppo η αύξηση κόστους είναι λογική λόγω περιορισμένης παραγωγής.

Reaction score
9.038
Αν θέλετε ένα πιο φτηνό και καλό 4K bluray player για εικόνα υπάρχει και αυτή η μάρκα........φοράει το ίδιο chip mediatek 8581

Reaction score
4.849
Υποκατάστατα νομίζω κ τα 2
Εάν δεν κάνω λάθος πολύ μικρές διαφορές ή ανύπαρκτες
Δεν έχουν ξεπεράσει το oppo ακόμα
Νομίζω μόνο το ακριβό πανασονικ είναι ίσως καλύτερο αλλά καρακλειδωμένο

Reaction score
9.038
Ναι όντως, έχω το Panasonic ub 9004 από εικόνα είναι άριστο, αλλά δε παίζει HD ήχο από σκληρό δίσκο στο usb, μόνο Dolby Digital και LPCM.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.630
Ναι όντως, έχω το Panasonic ub 9004 από εικόνα είναι άριστο, αλλά δε παίζει HD ήχο από σκληρό δίσκο στο usb, μόνο Dolby Digital και LPCM.
Αν θυμάμαι καλά, το συγκεκριμένο περνάει και HD ήχο από USB Flash/Disk, αρκεί να είναι σε μορφή transport stream (m2ts) το αρχείο ;)

Reaction score
9.038
Αν θυμάμαι καλά, το συγκεκριμένο περνάει και HD ήχο από USB Flash/Disk, αρκεί να είναι σε μορφή transport stream (m2ts) το αρχείο ;)
Ωραίος, σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση....
θα κοιτάξω να δω αν έχω ταινία m2ts, γιατί όλες μου οι ταινίες είναι mkv, θα το τσεκάρω......και επανέρχομαι 👍

Reaction score
4.334
Υποκατάστατα νομίζω κ τα 2
Εάν δεν κάνω λάθος πολύ μικρές διαφορές ή ανύπαρκτες
Δεν έχουν ξεπεράσει το oppo ακόμα
Τα έχεις συγκρίνει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.677
Members