kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
3.598
ΠΑΗ εχω και εγω ενα καλωδιο με legrand και ελληνικα καλωδια, ξερει τι κανει ο κυριος χρηστος

τα πλαστικα; ξυλινα εχουνε μονο οι diy χαιενταδες :king:
Το ορθόν είναι ότι δεν ξέρετε και οι δύο τι κάνετε και παρέα με σας οι μη χαιενταδες diy.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.086
Το ορθόν είναι ότι δεν ξέρετε και οι δύο τι κάνετε και παρέα με σας οι μη χαιενταδες diy.
Μρε ανεκδιηγετο παλιοπανκιο τα ξύλινα πολυπριζα έχουν της καλύτερες χαμηλές μεσαίες ψιλες και σε είπα ρεβγιουερ ανακαλώ πάραυτα δεν περνεις γιατρεια

Reaction score
3.598
Μρε ανεκδιηγετο παλιοπανκιο τα ξύλινα πολυπριζα έχουν της καλύτερες χαμηλές μεσαίες ψιλες και σε είπα ρεβγιουερ ανακαλώ πάραυτα δεν περνεις γιατρεια
Τις πιο εντονες ψιλες τις εισπράττουν οι κατασκευαστες τους όταν τα δίνουν προς ακρόαση.

Reaction score
4.344
Ωρες-ωρες απορώ πως γίνεται ένας οπαδός του αναλογικού ήχου και της λάμπας να μπλέκει με τα ψηφιακά.
Εμένα πάντως ο Μανέστρος (που γουστάρω τον δικάναλο ήχο) με λέει σινεματζή επειδή έχω home cinema εξοπλισμό.

Reaction score
2.979
Ωρες-ωρες απορώ πως γίνεται ένας οπαδός του αναλογικού ήχου και της λάμπας να μπλέκει με τα ψηφιακά.
Δεν είναι κακό να αρέσουν σε κάποιο μουσικόφιλο όλες οι τεχνολογίες .
Και σε μένα αρέσουν τα R2R dac , απλώς πότε δεν απέκτησα ένα

Reaction score
1.857
Δεν είναι κακό να αρέσουν σε κάποιο μουσικόφιλο όλες οι τεχνολογίες .
Και σε μένα αρέσουν τα R2R dac , απλώς πότε δεν απέκτησα ένα
μουσικη πανω απο format. το ψηφιακο ειναι το ονειρο του μουσικοφιλου με το ποσο ευκολη ειναι η μουσικη διαθεσιμη στις μερες μας, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε δισκους. ο σωστος μουσικοφιλος τα εχει ολα τα format. τωρα αμα δεν μπορει να τα εχει για χωροταξικους η χρηματικους λογους ειναι αλλο :D

Reaction score
20.730
Τσιπάκι στο R2R? 🤔
Έχω R2R με τσιπάκια και έχω και δεύτερο χωρίς τσιπάκια.

Το R2R δεν σημαίνει (ούτε έχει σχέση) ότι δεν έχει τσιπάκι.

Αρκεί να είναι το κστάλληλο τσιπάκι για αυτή την δουλειά.

Λες να μην έχει τίποτα και να μας δουλεύει;
Αυτά έπρεπε να τα ξέρεις σαν πανάρχαιος ενασχολούμενος με το audio φίλε Marlboro. Και δη με το Hi End.

Αλλά μαλλον στα περιοδικά, στα sites και στους κύκλους των audiο people έχουν άλλη άποψη γιατί τόσα ξέρουν απο σχεδιασμό και κυκλώματα.

Όπως και το NOS.

Ασχοληθείτε εσεις με τα ESS και αφήστε τα άλλα για τους άλλους.

Last edited:

Reaction score
20.730
Γιατί δεν τα ξέρεις ακόμη όλα ... σου έχουν κρατήσει "μυστικά". Πρέπει να βρείς έναν καλό άνθρωπο να στα μάθει γιατί μόνος σου έχεις λίγο αποτύχει στα συπεράσματα σου απο τα γραφόμενα σου και απο όσα μπορώ να καταλάβω απο αυτά. ;) Δεν μαθαίνονται αυτά βέβαια απο άλλους αλλά απο μόνος σου. Εδώ υπάρχει σύγχυση για πολυ πιο απλά και περισσόtερο γνωστά θέματα. Οπότε δεν βλεπω να έχεις μεγάλη ελπίδα. Αυτά είναι nuances.

Reaction score
4.344
Air father που λέει και ο Μανέστρος.
Δώσε μας τα φώτα σου.
Άσε τον ΠΑΗ, ξέρει πάρα πολλά, περί γούστου τον κρίνω και εγώ αλλά..
Do it like Bhutia όπως έγραψα, show us. Μην μας κουνάς το δάκτυλο. Πολλοί νομίζουν ότι έχουν υπέρ σύστημα αλλά pele black στην πράξη. Πολλές φορές γράφεις για πανάκριβα πράγματα. Ε και; παίζνε; αυτό έχει σημασία.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το .. σύστημα.
Με αγάπη μόνο παλιόφιλε. 🥰

Reaction score
20.730
Air father που λέει και ο Μανέστρος.
Δώσε μας τα φώτα σου.
Άσε τον ΠΑΗ, ξέρει πάρα πολλά, περί γούστου τον κρίνω και εγώ αλλά..
Do it like Bhutia όπως έγραψα, show us. Μην μας κουνάς το δάκτυλο. Πολλοί νομίζουν ότι έχουν υπέρ σύστημα αλλά pele black στην πράξη. Πολλές φορές γράφεις για πανάκριβα πράγματα. Ε και; παίζνε; αυτό έχει σημασία.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το .. σύστημα.
Με αγάπη μόνο παλιόφιλε. 🥰
Δεν με ενδιαφέρει να δώσω κανένα απο τα φώτα μου. Ούτε έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν και μάλιστα σε εσένα.

Σε εσένα απάντησα σε κάτι συγκεκριμένο που είπες και μάλιστα ειρωνευόμενος.

Το ΠΑΗ άστον, μπορεί να στηρίξει μόνος του τον εαυτό του και να μου απαντήσει σε ότι θέλει εάν θεωρεί ότι θίχτηκε. Εγώ του τα λέω για καλό και το καταλαβαίνει. Πάτρονες και προστάτες απο εμένα δεν χρειάζεται και ούτε διατρέχει τέτοιο κινδυνο απο εμένα. . Εάν θες να τον προστατευεις απο άλλους.

Εγώ εχω δείξει με αναλυτικές μου περιγράφες αυτό που θεωρώ καλό ήχο και πως να τον αναγνωρίζει κάποιος και τι στοιχεία πρέπει να περιέχει αυτός κατά την γνώμη μου. Και μάλιστα με άπειρα σεντόνια. Και έχω πληρώσει και μεγάλο τίμημα να τα υπερασπίζομαι αναλύοντας τα παραπέρα όταν μου ζητείται όσο μπορώ καλύτερα Εσύ πετάς μόνο τσιτάτα μιας πρότασης και ψάχνεις την ποιότητα σε μάρκες ή σκυλιάζοντας να μάθεις τι έχει ο καθένας για να τον βάλεις στα μικρά σου κουτάκια. Δεν έχει καμία σημασία τι μηχάνημα έχει ο καθένας. ¨Εχει τι καταλαβαίνει απο αυτό που ακούει και τι επιδιώκει. Χωρίς αυτό τα άλλα είναι HI End -ιες του χειρίστου είδους. Σιγά μην σου θίξαμε το Hi End λές και εσυ είσαι κάποιος αντιπρόσωπος του ή εκφραστής του τι αυτό είναι ή πρέπει να πρεσβεύει. Οκ παλιόφιλε ; Λοιπόν ασχολήσου με κάνεναν άλλον ή με κάτι άλλο. Και να κανεις και reply σαν άνθρωπος για να παίρνεις απάντηση real time.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.461
Δεν έχει καμία σημασία τι μηχάνημα έχει ο καθένας. ¨Εχει τι καταλαβαίνει απο αυτό που ακούει και τι επιδιώκει.
:thumbsup:

Το λέω συνέχεια αλλά "δε δουλεύει" στις παρέες που μετράνε ποιος το χει μεγαλύτερο (το πολύπριζο).... :p

Reaction score
4.344
Δεν με ενδιαφέρει να δώσω κανένα απο τα φώτα μου. Ούτε έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν και μάλιστα σε εσένα.

Σε εσένα απάντησα σε κάτι συγκεκριμένο που είπες και μάλιστα ειρωνευόμενος.

Το ΠΑΗ άστον, μπορεί να στηρίξει μόνος του τον εαυτό του και να μου απαντήσει σε ότι θέλει εάν θεωρεί ότι θίχτηκε. Εγώ του τα λέω για καλό και το καταλαβαίνει. Πάτρονες και προστάτες απο εμένα δεν χρειάζεται και ούτε διατρέχει τέτοιο κινδυνο απο εμένα. . Εάν θες να τον προστατευεις απο άλλους.

Εγώ εχω δείξει με αναλυτικές μου περιγράφες αυτό που θεωρώ καλό ήχο και πως να τον αναγνωρίζει κάποιος και τι στοιχεία πρέπει να περιέχει αυτός κατά την γνώμη μου. Και μάλιστα με άπειρα σεντόνια. Και έχω πληρώσει και μεγάλο τίμημα να τα υπερασπίζομαι αναλύοντας τα παραπέρα όταν μου ζητείται όσο μπορώ καλύτερα Εσύ πετάς μόνο τσιτάτα μιας πρότασης και ψάχνεις την ποιότητα σε μάρκες ή σκυλιάζοντας να μάθεις τι έχει ο καθένας για να τον βάλεις στα μικρά σου κουτάκια. Δεν έχει καμία σημασία τι μηχάνημα έχει ο καθένας. ¨Εχει τι καταλαβαίνει απο αυτό που ακούει και τι επιδιώκει. Χωρίς αυτό τα άλλα είναι HI End -ιες του χειρίστου είδους. Σιγά μην σου θίξαμε το Hi End λές και εσυ είσαι κάποιος αντιπρόσωπος του ή εκφραστής του τι αυτό είναι ή πρέπει να πρεσβεύει. Οκ παλιόφιλε ; Λοιπόν ασχολήσου με κάνεναν άλλον ή με κάτι άλλο. Και να κανεις και reply σαν άνθρωπος για να παίρνεις απάντηση real time.
Δεν έγραψα για hi end. Το αντίθετο, κάποιοι νομίζουν ότι έχουν κάτι τέτοιο αλλά δεν. Ούτε για μάρκες αν και δεν κολλάνε μπρίκια κάποιοι κατασκευαστές. Έχουν αποδείξει την αξία τους διαχρονικά και τους σέβομαι. Νομίζω ότι σε έκανα quote κανονικά. Πως να το έκανα; δεν είμαι άνθρωπος; τι είμαι; Δεν προστατεύω τον ΠΑΗ, απλά ξέρω τι ξέρει και δεν θέλω να γράφονται ανακρίβειες. Ναι, έχω πολλά κουτάκια που βάζω τον καθένα σας. Σε κάποια βάζω και εμένα. Πειράζ; είναι αυτό που λέει δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Το αυτοκίνητο σου, η μηχανή σου κλπ δείχνει ποιος είσαι και πως βλέπεις τα πράγματα. Αυτό επιδιώκω. Να σε μάθω γιατί σε θεωρώ φίλο μου αν και δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Πειράζ;

Reaction score
3.598
Επειδή όμως έχω δηλώσει πως είμαι οπαδός του πρώτου,έμπλεξα με τα ψηφιακά από ανάγκη και όχι από φιλοδοξία.Η ανάγκη αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ευκολία χρήσης η την δωρεάν μουσική.
Βλέπω τα ψηφιακά ως αναγκαίο κακό του οποίου τις συνέπειες μετριάζω με τον τρόπο μου.

Reaction score
183
Εκτός από τους audio people, που λέει κι ο thva, υπάρχουν ακόμα χειρότερα, οι audio components people, όπως εγώ. Μου αρέσουν οι κατασκευές, τα πειράματα, οι ηχητικές συγκρίσεις και γενικά να ανακαλύπτω μόνος μου τι αξίζει και τι μου αρέσει ηχητικά, χωρίς να περιμένω κάποιον άλλο να μου το πει.
Θα αναφέρω μερικά συμπεράσματά μου, μετά από πολυετή έρευνα, στο αντικείμενο/συσκευή [πολύπριζο].
Οφείλω να προειδοποιήσω τους περισσότερους εδώ μέσα, υποτιμητές του ρόλου και της σημασίας του πολύπριζου ενός συστήματος και κυρίως τους "γνώστες" της συμπεριφοράς, των κινήσεων, και των διαδρομών των ηλεκτρονίων εντός μεταλλικού αγωγού ο οποίος διαρρέεται από εναλλασσόμενο ρεύμα, να μη διαβάσουν παρακάτω, γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Από υλικά για το σασί του πολύπριζου, έχω πειραματιστεί με plexiglass, corian, πλαστικό, αλουμίνιο, ορείχαλκο, κόντρα πλακέ θαλάσσης, φυσικό ξύλο πεύκου, φυσικό ξύλο οξιάς. Τα πιο καλόηχα είναι τα φυσικά ξύλα πεύκου και οξιάς.

Από πρίζες, τον καλύτερο ήχο έδωσαν οι τυπικές χωνευτές οικιακές πρίζες και όχι τα εξειδικευμένα και ακριβά audio πριζάκια.

Μεγάλη σημασία έχουν η τοπολογία (σειριακή, παράλληλη κ.λ.π.) καθώς και το είδος και η διάμετρος των καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση των πριζών. Δεν αναφέρω τα βέλτιστα γιατί είναι αρκετά. Σίγουρα όμως τα συγκεκριμένα καλώδια πρέπει να είναι αρκετά πάνω από το τυπικό βιομηχανικό επίπεδο, δηλαδή εξειδικευμένη για εσωτερική χρήση audio καλωδίωση. Για τις πολλές ενώσεις που απαιτούνται, προτιμώ ηχητικά, τη χρήση κόλλησης και όχι τις μηχανικές επαφές.

Όλος ο κενός χώρος που μένει, μετά την ολοκλήρωση της καλωδιακής διασύνδεσης πριζών και ρευματολήπτη, γεμίζεται με ειδικά υλικά (π.χ. ορυκτά, ρητίνες, πάστες), με σκοπό τη σφράγιση του κενού χώρου αλλά και την άυξηση του βάρους του πολύπριζου έως 4-5 κιλά.

Κανένα κύκλωμα φίλτρανσης για EMI, RFI, κ.λ.π., είτε μινιμαλιστικό είτε σύνθετο, όπως και μετασχηματιστές απομόνωσης (isolator transformer), δεν έδωσαν καλό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η σωστή και κατάλληλη στήριξη του πολύπριζου, βελτιώνει περαιτέρω τον ηχητικό του χαρακτήρα.

Τέλος προτιμώ τη χρήση ρευματολήπτη (chassis IEC) και όχι ένα, ενσωματωμένο στο πολύπριζο, καλώδιο ρεύματος, για να μπορεί ο καθένας να κάνει τις επιλογές του και πιθανά να βελτιώσει περαιτέρω τον ήχο του πολύπριζου.

Δηλαδή, δυστυχώς και το τονίζω, σύμφωνα με τα πειράματά μου, ΟΛΑ τα επιμέρους συστατικά/υλικά/εξαρτήματα ενός πολύπριζου, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!!!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.688
Members
38.359
Νεότερο μέλος
thandimo