Featured Κριτική συστήματος με ακουστικές εντυπώσεις

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.177
Αυτό δεν σε κάνει μη μουσικόφιλο, απλά έχεις διαφορετικές απαιτήσεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πιστεύω στις άσπρο - μαύρο προσεγγίσεις. Κι εγώ μέχρι πέρυσι δεν είχα τίποτα ιδιαιτερο, δύο ενεργά κι ένα blu ray player. Όμως, κάποια στιγμή, ιδίως όταν άρχισα να ακούω κλασική μουσική, απλά αυτό που άκουγα δεν με κάλυπτε ηχητικά. Αυτό ξαφνικά με μετέτρεψε σε μη μουσικόφιλο; Τώρα, το ότι μπορεί κάποιοι από μας να εκδηλώνουμε και ψυχαναγκασμό και ναρκισσισμό στο χόμπι, είναι άλλη συζήτηση. Αυτό μπορεί να συμβεί, ίσως πιο καλυμμένα, και στην περίπτωση αυτού που αγοράζει lp και cd χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο για το ηχοσύστημα του.
Είστε στην αρχή ακόμη! Είναι φανερό! Όλοι εδώ μέσα, κάπως έτσι ξεκινήσαμε, όμως όσο υπάρχουμε, θα ασχολιόμαστε με βελτιώσεις, καλώδια, μηχανάκια, subs, ξανά με ηχεία, ξανά με pro, ξανά με τελικούς και πάει λέγοντας. Είναι αρώστια τελικά. Αυτό θέλω να πω!

Reaction score
264
Είστε στην αρχή ακόμη! Είναι φανερό! Όλοι εδώ μέσα, κάπως έτσι ξεκινήσαμε, όμως όσο υπάρχουμε, θα ασχολιόμαστε με βελτιώσεις, καλώδια, μηχανάκια, subs, ξανά με ηχεία, ξανά με pro, ξανά με τελικούς και πάει λέγοντας. Είναι αρώστια τελικά. Αυτό θέλω να πω!
Ναι, αν δεν ησυχάσουμε ποτέ και κινδυνεύουμε με οικονομική αιμορραγία. Γι' αυτό μίλησα και για στοιχεία ψυχαναγκασμου (ή εθισμού). Συνήθως βέβαια δεν εκδηλώνονται μόνο στο audio. Ή αν δεν ήταν το audio θα ήταν κάτι άλλο. Ίσως να χρειάζεται ένα ξεχωριστό νήμα για απεξάρτηση 🙂

Reaction score
677
Με όλα τα σύγχρονα και δη ακριβά χόμπυ το ίδιο συμβαίνει πάνω-κάτω. Στήνεται ένας μηχανισμός αποπροσανατολισμού από την αντίστοιχη βιομηχανία που σε πείθει ότι πχ. αν πάρεις μηχανή με 50mp και 14 ή 16bit dynamic range και τον ουάου φακό, θα γίνεις καλός φωτογράφος. Μα αν ήσουν καλός φωτογράφος και είχες καλλιεργήσει την αισθητική σου, δε θα ασχολιόσουν με σαχλαμάρες τέτοιου τύπου. Αλλά τα αγοράζεις
Ή σε πείθουν ότι οι συγκεκριμές χορδές για την κιθάρα σου, και οι συγκεκριμένοι μαγνήτες θα την κάνουν να κελαϊδάει. Μα, αφού παικτικά είσαι σε πρωτόλειο στάδιο και μελετάς μια φορά την εβδομάδα με το ζόρι. Πάιζεις όμως την εισαγωγή του Stairway to Heaven άψογα. Αλλά τα αγοράζεις. Και μετά κοκορεύεσαι σε άλλους άσχετους, γιατί οι σχετικοί δεν πολυασχολούνται μαζί σου, τι φοβερή διαφορά που κάνουν.
Ή πόσο μαύρο φαίνεται το μαύρο στη φανταστική, πανάκριβη οθόνη προβολής σου.

Και παράλληλα αναπτύσεται και η αντίστοιχη δόση ελιτισμού και απαξίωσης για ό,τιδήποτε βρίσκεται κάτω του τέλειου (που φυσικά μόνο εσύ και ελάχιστοι τυχεροί μπορείτε να έχετε). Επιτέλους, έχεις κατακτήσει την απόλυτη γνώση και μπορείς να την τρίψεις στη μούρη των άσχετων.
Αλλά περιέργως, ενώ κατέχεις άριστα από πίξελ, συχνοτικές αποκρίσεις και βαθμούς απορρόφησης, συνήθως δε σκαμπάζεις και πολλά από φωτογραφία, μουσική ή κινηματογράφο. Ή νομίζεις ότι σκαμπάζεις.

Τα παραπάνω δεν είναι σε καμία περίπτωση δεικτικά, μιας κι εγώ έχω υπάρξει "θύμα" τέτοιων μηχανισμών, επί μακρόν, κι έχω σπαταλίσει ουκ ολίγα χρήματα σε μπούρδες.
Υποψιάζομαι δε, ότι η υπερβολική ένασχόλησή μας με τις τεχνικές λεπτομέρειες ένός "χόμπυ" αποτελεί και μια ένδειξη κρυφής παραδοχής ότι είμαστε άμπαλοι επί της ουσίας. Όσοι το κατέχουν το τόπι, δεν ασχολούνται με τα psi της μπάλας, το ημισυνθετικό υλικό της και αν το αέριο μέσα είναι 50% άζωτο και 50% νέον.
Σε χαζεύουν και με σκασμένο μπακάλι του τένις.

Reaction score
264
Η ουσία είναι να καταναλώνουμε, το προϊόν δεν έχει τόση σημασία. Υπάρχει και ο πνευματικός υλισμός.

Reaction score
3.167
Υποψιάζομαι δε, ότι η υπερβολική ένασχόλησή μας με τις τεχνικές λεπτομέρειες ένός "χόμπυ" αποτελεί και μια ένδειξη κρυφής παραδοχής ότι είμαστε άμπαλοι επί της ουσίας. Όσοι το κατέχουν το τόπι, δεν ασχολούνται με τα psi της μπάλας, το ημισυνθετικό υλικό της και αν το αέριο μέσα είναι 50% άζωτο και 50% νέον.
Πολλά μπαλάκια βλέπω να έχεις στις σκέψεις σου

Reaction score
4.838

Νομιζω αυτο τα λεει ολα για την συγχρονη ταση στην αναπαραγωγη.
Εστιασμος στην λεπτομερεια, τελειομανια, απωλεια της ουσιας,
της γενικης εικονας και της συνολικης αισθησης.
Καμια επιστημη εδω..

Reaction score
3.915
Με όλα τα σύγχρονα και δη ακριβά χόμπυ το ίδιο συμβαίνει πάνω-κάτω. Στήνεται ένας μηχανισμός αποπροσανατολισμού από την αντίστοιχη βιομηχανία που σε πείθει ότι πχ. αν πάρεις μηχανή με 50mp και 14 ή 16bit dynamic range και τον ουάου φακό, θα γίνεις καλός φωτογράφος. Μα αν ήσουν καλός φωτογράφος και είχες καλλιεργήσει την αισθητική σου, δε θα ασχολιόσουν με σαχλαμάρες τέτοιου τύπου. Αλλά τα αγοράζεις
Ή σε πείθουν ότι οι συγκεκριμές χορδές για την κιθάρα σου, και οι συγκεκριμένοι μαγνήτες θα την κάνουν να κελαϊδάει. Μα, αφού παικτικά είσαι σε πρωτόλειο στάδιο και μελετάς μια φορά την εβδομάδα με το ζόρι. Πάιζεις όμως την εισαγωγή του Stairway to Heaven άψογα. Αλλά τα αγοράζεις. Και μετά κοκορεύεσαι σε άλλους άσχετους, γιατί οι σχετικοί δεν πολυασχολούνται μαζί σου, τι φοβερή διαφορά που κάνουν.

Και παράλληλα αναπτύσεται και η αντίστοιχη δόση ελιτισμού και απαξίωσης για ό,τιδήποτε βρίσκεται κάτω του τέλειου (που φυσικά μόνο εσύ και ελάχιστοι τυχεροί μπορείτε να έχετε). Επιτέλους, έχεις κατακτήσει την απόλυτη γνώση και μπορείς να την τρίψεις στη μούρη των άσχετων.
Αλλά περιέργως, ενώ κατέχεις άριστα από πίξελ, συχνοτικές αποκρίσεις και βαθμούς απορρόφησης, συνήθως δε σκαμπάζεις και πολλά από φωτογραφία, μουσική ή κινηματογράφο. Ή νομίζεις ότι σκαμπάζεις.

Τα παραπάνω δεν είναι σε καμία περίπτωση δεικτικά, μιας κι εγώ έχω υπάρξει "θύμα" τέτοιων μηχανισμών, επί μακρόν, κι έχω σπαταλίσει ουκ ολίγα χρήματα σε μπούρδες.
Δεν σχολιάζω την πρώτη παράγραφο(άσχετος)ούτε την δεύτερη(έχω πάνω από 40 χρόνια να παίξω)και κατά συνέπεια ούτε την τρίτη.Εκει όμως προς το τέλος,το παράδειγμα με την μπάλα είναι ατυχές.Στην πραγματικοτητα,ο μπαλλαδορος θ' ασχοληθεί άμεσα με την πίεση και το βάρος της μπάλας.

Reaction score
21.399
Δεν καταλαβαίνω τον συμβολισμό και τον συσχετισμό (όπως οφείλει κάθε μεγάλο έργο χα χα) αλλά έχει καλλιτεχνική αξία αυτή η φωτογραφία.

Εάν πω να μου βγεί το τεχνοκρατικό (ή όπως το ονομάζω εγώ Bhutia - ίστικο) στον σχολιασμό θα πρέπει να πούμε ότι τα συγκεκριμένης τοπολογίας πάνελ δεν πρέπει να είναι κατά τον οριζόντιο άξονα τόσο κοντά τοποθετημένα μεταξύ τους καθώς κάνουν κακό (στην καλύτερη αναιρούν μόνο το) στο διαχυτικό έργο τους.

:D :D

Υ.Γ. : Α, ξέχασα να σου πω ότι σκέφτηκα και κάτι απο το ερώτημα με τα διαστημόπλοια. Τα φώτα όταν θα τα ανάψεις δεν θα τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα απο το φώς καθώς σε ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα φωτός ... οι ταχύτητες δεν προσίθενται όπως στην Νευτώνια φυσική (νομίζω). Αλλά και να νομίζω ή θυμάμαι λάθος ... η ταχύτητα του φωτός θα είναι μικρότερη για το ίδιο το διαστημόπλοιο και όσους είναι μέσα σε αυτό, όταν (και όσο περισσότερο) αναπτύσσεις ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός. Αυτή η ταχύτητα θα είναι αυτή που θα το παρατηρούσαμε εμείς (ο πλανήτης τέλος πάντων απο τον οποίο έφυγε). Για αυτό και όταν γύριζε θα είχαν περάσει π.χ. για αυτόν λίγα χρόνια και για εμάς δις χρόνια. Τα άλλα ερωτήματα θα πρέπει να περάσουν κανά δυο βδομάδες ακόμη για να τα σκεφτώ, άσε που τα έχω ξεχάσει και πρέπει να ξανά επισκεφθώ το πόστ χα χα.

Τώρα στο ιντερστέλαρ (που το έχω δει μια φορά μόνο οπότε και αυτό δεν το θυμαμαι καλά) ... πως τον γύρισαν οι εξωγήινοι απο την παγίδευση του σε πολλές διαστάσεις που θεωρητικά (όχι αποδεδειγμένα) υπάρχουν μέσα στην μαύρη τρύπα ώστε έστω να προλάβει στα γηρατειά την κόρη του ... δεν ξέρω, παρά μόνο εάν είχαν δυο μαυρες τρύπες back to back ώστε να ισχύσει το tunneling στο χωροχρόνο στην θεωρία της σχετικότητας του Αινστάιν. :)

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.438
Δεν έχω κανέναν στην ignore list... αν κάποιον "τον βαριέμαι" απλά σκρολάρω παρακάτω...
Σήμερα μπορεί να τον βαριέμαι, αύριο ίσως όχι...
Εγώ έχψ στην ιγκνόρ λιστ τον Ear, αλλά και πάλι βλέπω τα μηνύματά του σαφτοτοθέμα. Νταξ τί να πω, το χάι-εντ ποτέ δε με πήγαινε...

Κι όταν τον βγάζω απτηνιγκνόρλιστ, το ωμέγα στο πληκτρολόγιο συνέρχεται...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.047
Members
38.400
Νεότερο μέλος
Maxgun