Γιατί τελικά σταματάμε να ακούμε νέα μουσική

Reaction score
9.414
μάλλον δεν αναλαμβάνω τέτοιο έργο εξήγησης των παραγόντων, καθότι χρονοβόρο και μεγάλο.
Μπορεις όμως να μας μιλήσεις για τον ντανταισμο, την beat Generation, την Βebop Jazz, το punk, το hip hop και τον ρόλο της μουσικής ως μέσο αντίστασης και αντίδρασης σε απολυταρχικα καθεστώτα κομμουνίστικα κτλπ. :biggrin:

Reaction score
21.858
Μπορεις όμως να μας μιλήσεις για τον ντανταισμο, την beat Generation, την Βebop Jazz, το punk, το hip hop και τον ρόλο της μουσικής ως μέσο αντίστασης και αντίδρασης σε απολυταρχικα καθεστώτα κομμουνίστικα κτλπ. :biggrin:
Δεν θα δώσω λογαριασμό και θα απολογηθώ για τέτοια θέματα ή τα εξηγήσω σε άνθρωπους που ψηφίζουν Μέρτς και όχι Sahra Wagenknecht (BSW) ή έστω Die Linke. :D :D

Εξάλλου άλλο η μουσική και άλλο ο αντίκτυπος της στα κινήματα ή στην κοινωνία. Εκτός εάν πρώτα έχουν προσκύψει (η μουσική) απο φιλοσοφικά κινήματα και μετά ακολουθησε για να τα εκφράσει ή επηρρεάστηκε απο αυτά. Πράγμα που είναι διαφορετικό κιόλας και τα έχεις κάνει λανθασμένα και όλα ένα στο μυαλό σου. :D

Και όλα αυτά χωρίς να λάβουμε υπόψιν την πρόθεση και κίνητρο του ίδιου του καλλιτέχνη που προσπαθεί απλώς να εκφραστεί και μετά γίνεται ο ίδιος ή και το έργο του έκφραση και φωνή της κοινωνίας.

Εξαλλου εάν πραγματικά θα ήταν το ενδιαφέρον κάποιου για αυτά σημερα δεν θα άκουγε πάνκ αλλά περισσότερο rap, hip hop, , τραπ και τα ρέστα όπως σωστά κάνουν οι νέοι. Φυσικά όχι όλοι απο τα είδη αυτά αλλά εκεί θα βρείς κάτι, εάν είναι να βρείς.

Last edited:

Reaction score
9.414
'Αλλες απορίες και προβληματισμοί ; :D
Ναι:)
Εάν βλέπεις σύνδεση μεταξύ του κονφορμισμου και της πιστής αναπαραγωγής του ήχου και κατά πόσον θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως μια μορφή "αλητείας" την χρήση ενός φανταχτερου καλωδίου που χρωματίζει τον ηχο στο σύστημα μας :biggrin:

Reaction score
21.858
Εάν βλέπεις σύνδεση μεταξύ του κονφορμισμου και της πιστής αναπαραγωγής του ήχου και κατά πόσον θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως μια μορφή "αλητείας" την χρήση ενός φανταχτερου καλωδίου που χρωματίζει τον ηχο στο σύστημα μας :biggrin:
Α, απο αυτά δεν ξέρω. Αυτά είναι audio people - ίστικα θέματα απο όποια πλευρά και να τα πιάσεις. Επίσης μόνο αυτοί θα επιχειρούσαν και θα τους απασχολούσε ένας τέτοιος συσχετισμός. Τόση και τέτοιου είδους φαντασία δεν έχω.

Last edited:

Reaction score
9.414
Α, απο αυτά δεν ξέρω. Αυτά είναι audio people - ίστικα θέματα απο όποια πλευρά και να τα πιάσεις. Επίσης μόνο αυτοί θα επιχειρούσαν και θα τους απασχολούσε ένας τέτοιος συσχετισμός. Τόση και τέτοιου είδους φαντασία δεν έχω.
Ε ναι αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, άσε που θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. :)
Να γυρίσουμε καλύτερα σε ακινδυνες συζητήσεις.

Reaction score
21.858
Ε ναι αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, άσε που θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. :)
Να γυρίσουμε καλύτερα σε ακινδυνες συζητήσεις.
Πολύ περίεργα κριτήρια έχεις για το τι αποτελεί και συνιστά μια συζήτηση επικίνδυνη. Δεν τα συμμερίζομαι. Στα πλαίσια των audio people καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείς αλλά δεν ασχολείται κανένας στην κοινωίνα με αυτούς και σίγουρα δεν είναι επαναστατικό ή αντικομφορμιστικό να ασχοελείσαι κάποιος με αυτά που τους απασχολούν. Ιδίως εάν το τερματίζουν με έντεκα ηχεία, δέκα σάμπς και δεκαετίες ενασχόλησης όπως εσύ. Ιδίως και εάν το κάνει για πάνκ ή ρόκ ακόμη χειρότερα.

Τώρα εσύ βέβαια μάλλον νομίζεις ότι κάνεις επάνασταση στο audio που επισημαίνεις και στηλιτεύεις όλα αυτά. Τσε Γκεβάρα ο N.K. :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.145
...
Τώρα εσύ βέβαια μάλλον νομίζεις ότι κάνεις επάνασταση στο audio που επισημαίνεις και στηλιτεύεις όλα αυτά. Τσε Γκεβάρα ο N.K. :D
Τσε...Καιβάρα (γερά την τετράδα sub) :lolsign:

Reaction score
9.414
Πολύ περίεργα κριτήρια έχεις για το τι αποτελεί και συνιστά μια συζήτηση επικίνδυνη. Δεν τα συμμερίζομαι. Στα πλαίσια των audio people καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείς αλλά δεν ασχολείται κανένας στην κοινωίνα με αυτούς και σίγουρα δεν είναι επαναστατικό ή αντικομφορμιστικό να ασχοελείσαι κάποιος με αυτά που τους απασχολούν. Ιδίως εάν το τερματίζουν με έντεκα ηχεία, δέκα σάμπς και δεκαετίες ενασχόλησης όπως εσύ. Ιδίως και εάν το κάνει για πάνκ ή ρόκ ακόμη χειρότερα.

Θα μπορούσα να εκλάβω την τοποθέτηση ενός λαμπατου ενισχυτή στο σύστημα ως μια μορφή αλητείας απέναντι στην σωστή αναπαραγωγή του ήχου, μόνον που οι κάτοχοι τέτοιων μηχανών παρα-μόρφωσης 🤣 δεν το βλέπουν ως τέτοιο αλλά ως υποχρέωση.

Reaction score
9.414
γερά την τετράδα sub) :lolsign:
Η επιλογή μου αυτή κρύβει μια τάση αντικομφορμισμου.
Γελάω ενδόμυχα με την έκπληξη που νιώθουν όταν βλέπουν ξαφνικά στο σαλόνι πολλά ηχεία και σαμπς. Ένα δικάναλο δεν θα τους προξενουσε καμια έκπληξη:biggrin:
Ακόμη και η επιλογή φθηνών ηχειων έγινε συνειδητά ως απέχθεια σε χαιφαι κανόνες.
Δεν είναι τόσο η προσπάθεια για πίστη αναπαραγωγή μιας εγγραφής αλλά η αποστροφή μου σε κανόνες των audio people που επιρεασε την επιλογή του συστήματος. Ακόμη και τα ηχεία τα πήρα συνειδητά απο φίρμα με directsales χωρίς μεσάζοντες.

Reaction score
21.858
Γελάω ενδόμυχα με την έκπληξη που νιώθουν όταν βλέπουν ξαφνικά στο σαλόνι πολλά ηχεία και σαμπς.
Τόσο άσχετοι είναι και αυτοί περί των της ανθρώπινης φύσης, που εκπλήσσονται απο εσένα να έχεις κάνει μια τέτοια επιλογή.

Φαντάζομαι την ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη τους όταν τα ακούνε μετά να παίζουν.

Να μην ξεχνάς να τους ανοίγεις και συζήτηση περί δημοκρατίας να δένει το γλυκό στα ζητήματα περί αντικομφορμισμού.

Δίνεις και στον αντικομφορμισμό μια ψυχολογική διάσταση σαν έννοια χαρακτήρος αντί ανάγκης έκφρασης ή κοινωνικής και πολιτικής πάλης. Μια έννοια αντικομφορμισμού στον αντικομομφορμισμό, δηλαδή κομφορμισμό. Σου είπα είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα να τα ξεχωρίσεις στους ανθρώπους. Λογικά όλα αυτά καθώς είναι μόδα να πηγαίνεις εναντίον της μόδας, για πολλούς ανθρώπους που τον θεωρούνε ώς μόδα και όχι ως στοχευμένη και με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό στάση σε κάποιο ζήτημα που κάτι θέλει να επιδείξει, επισημάνει ή φέρει στην επιφάνεια την υποκρισία ή ψευτιά του.

:D :D

Last edited:

Reaction score
9.414
Τους εξηγώ κάποιες φορές πως αυτό που βλέπουνε δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια δήλωση αντικομφορμισμου απέναντι στο κατεστημένο της υψηλής πιστότητας. :biggrin:

Reaction score
21.858
Τους εξηγώ κάποιες φορές πως αυτό που βλέπουνε δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια δήλωση αντικομφορμισμου απέναντι στο κατεστημένο της υψηλής πιστότητας. :biggrin:
Α, μα νόμζα πιστεύεις ότι εσύ είσαι η υψηλή πιστότητα.

Εάν ήθελες αυτό ... τότε αυτό που έπρεπε να πάρεις είναι λάμπατος (με την δική σου λογική πάντα).

Άρα τι κάνεις ; Αντικομφορμισμό απέναντι στον ίδιο τον ευατό σου ; Μάλλον.

Το πρόβλημα με τα "αντί- " αλλά και γενικά όλα τα "α-" Ν.Κ. που δεν ξέρει και έχει καταλάβει ο κόσμος καθώς δεν γνωρίζει την εννοιολογική και συχνά ούτε την ετυμολογική χρήση των λέξεων είναι ότι απο μόνα τους δεν μπορούν να σταθούν και δεν εκφράζουν κάτι συγκεκριμένο αλλά την αντίθεση σε αυτό που ακολουθείται μετά το "αντι" και είναι το μόνο το οποίο λογικά πρέπει να αποδεχθούν την ύπαρξη του. Χωρις αυτή (την έννοια μετα το "αντί-" ) δεν έχουν και νόημα ή αποτελούν συνήθως επιχειρήματα κυκλικής λογικής όταν δεν το κάνουν. Άρα είναι απολυτα εξαρτόμενες απο αυτήν.

Δηλαδή ο αντικομφορφισμός δεν θα είχε καμιά έννοια ή ανάγκη κάν έκφρασης εαν δεν αποτελεί αντίθεση στον κομφορμισμό, τον οποίο και δέχεται την ύπαρξη του ως πηγαία και βασική έκφραση.

Εάν κάποιος δεν είναι ή δεν ήταν ποτέ κομφορμιστής ... τότε δεν χρειάζεται ή έχει ανάγκη να επιδείξει χαρακτηριστικά ούτε κομφορμισμού, ούτε αντικομφορμισμού.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα "αντί-" και τα "α-".

Βέβαια όλα τα παραπάνω εσένα σου είναι άχρηστα να τα καταλάβεις. Εάν σου ήταν χρήσιμα ή σε είχαν απασχολήσει ποτέ σοβαρά ως έννοιες ή είχες περγαμηνές πάλης εναντίον του .... ..θα τα είχες εξάλλου ήδη καταλάβει και δεν θα χρειαζόταν να σου εξηγηθούν σε τόσο βάθος ή ανάλυση. Αφού μάλιστα σου εξηγούνται και πάλι δείχνεις αδυναμία ακόμη και τότε να τα συλλάβεις έστω και λογικά εάν όχι εμπειιρικά ...καλύτερα μην ασχολείσαι καθόλου με τέτοιες έννοιες. Και μάλιστα εύκολες έννοιες. Στις δύσκολες τα πράγματα μπλέκουν περισσότερο.

:D

Last edited:

Reaction score
9.414
Α, μα νόμζα πιστεύεις ότι εσύ είσαι η υψηλή πιστότητα.

Εάν ήθελες αυτό ... τότε αυτό που έπρεπε να πάρεις είναι λάμπατος (με την δική σου λογική πάντα).
Ως υψηλή πιστότητα εννοείται βέβαια το κατεστημένο του high fidelity και το life style αυτής της κοινότητας.
Μπερδεύτηκες.

Reaction score
21.858
Ως υψηλή πιστότητα εννοείται βέβαια το κατεστημένο του high fidelity και το life style αυτής της κοινότητας.
Μπερδεύτηκες.
Δεν μπερδεύεται ο thva με τίποτε και σίγουρα εάν κάποιος τον μπερδέψει πρέπει να είναι πολυ βαθύτερα σκεπτόμενος αυτού και εκπαιδευμένος στην σκέψη και στην λογική. Και πάλι όμως εάν είναι πραγματικά βαθύτερα, θα τον ευχαριστούν οι απορίες μου και εγω θα χαίρομαι τις απαντήσεις του.

Συγκριτικά με το σύστημα σου λοιπόν, κάθε λαμπάτος ενισχυτής είναι κατώτερος και λιγότερο HI Fidelity όπως και εσύ και όλοι παραδέχονται , διατυμπανιζουν με την πρώτη ευκαιρία και είναι αποδεκτό και "γνωστό" τοις πάσι. Ακόμη και στους φίλους σου (και άσχετοι ακόμη όταν είναι) που θα σε επισκέπτονται. Οπότε εάν είχες και έβλεπαν έναν λαμπάτο εκεί μέσα ... τότε θα σε χαρακτήριζαν αντικομφορμιστή. Εάν δε, αποδεικνύοταν ότι αυτός ήταν και καλύτερος και τους έπεφτε και κανά σαγόνι ενω δεν το περιμένανε θα άρχιζαν να έχουν σοβαρες αμφιβολίες για το τί αποτέλει αντικομφορμισμός αλλά και κομφορμισμός σαν έννοιες.

Απο την άλλη βέβαια - όπως είπε και ο Bhutia σωστά αλλά και για να εμπεδώσεις το προηγούμενο πόστ μου με τα "αντι-" και τα "α-" - εάν κάποιος θεωρεί ότι ο λαμπάτος είναι υψηλότερης πιστότητας αυτός δεν τον καθιστά αντικομφορμιστή. Αυτό θα είναι (αποτελεί) στα μάτια μόνο των άλλων και χαρακτηριστικό χωρίς αξία και βαρύτητα για αυτόν που του έχει αποδοθεί αλλά δεν τον αγγίζει. Για τον εαυτό του είναι κομφορμιστής.

Τώρα αφού κάποιος που έχει τυραννιστεί με τέτοιες έννοιες και τις έχει κάνει και δει στην πράξη .... όπως κατλαβαίνεις είναι πολύ εύκολο πράγμα να ξέρει τι θέλει ώστε να διαλέξει ένα σύστημα ήχου. Οποιοσδήποτε περιορισμός (και παίδεμα) σε επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος του (και αντίπαλος του) είναι όχι ο εαυτός του αλλά μόνο εάν θα βρεί και υπάρχει διαθέσιμο αυτό που θέλει στην τιμή που μπορεί να το αποκτήσει.

Last edited:

Reaction score
1.262
Στα 59 μου χρόνια, οι επαγγελματικές, οικογενειακές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις είναι αυξημένες σε σχέση με παλαιότερα.

Συχνά τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου θα τον σπαταλήσω στο νετφλιξ ή σε αντίστοιχη πλατφόρμα μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, οπότε πολύς χρόνος για μουσική δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά, ψάχνω νέα μουσική υπό την έννοια μουσικής που δε γνώριζα.

Και υπάρχει πολλή μουσική στο ίντερνετ.

Ειδικά κλασική μουσική, και ξένη μουσική των 70s που δεν πέρασε στην Ελλάδα μιας και τότε από ξένα ακούγαμε disco και deep purple.

Για πιο φρέσκα τραγούδια έχω δώσει εντολή στα παιδιά μου και όταν βρίσκουν κάτι καλό μου το σφυράνε.

Reaction score
9.414
Δεν μπερδεύεται ο thva με τίποτε και σίγουρα εάν κάποιος τον μπερδέψει πρέπει να είναι πολυ βαθύτερα σκεπτόμενος αυτού και εκπαιδευμένος στην σκέψη και στην λογική. Και πάλι όμως εάν είναι πραγματικά βαθύτερα, θα τον ευχαριστούν οι απορίες μου και εγω θα χαίρομαι τις απαντήσεις του.

Συγκριτικά με το σύστημα σου λοιπόν, κάθε λαμπάτος ενισχυτής είναι κατώτερος και λιγότερο HI Fidelity όπως και εσύ και όλοι παραδέχονται , διατυμπανιζουν με την πρώτη ευκαιρία και είναι αποδεκτό και "γνωστό" τοις πάσι. Ακόμη και στους φίλους σου (και άσχετοι ακόμη όταν είναι) που θα σε επισκέπτονται. Οπότε εάν είχες και έβλεπαν έναν λαμπάτο εκεί μέσα ... τότε θα σε χαρακτήριζαν αντικομφορμιστή. Εάν δε, αποδεικνύοταν ότι αυτός ήταν και καλύτερος και τους έπεφτε και κανά σαγόνι ενω δεν το περιμένανε θα άρχιζαν να έχουν σοβαρες αμφιβολίες για το τί αποτέλει αντικομφορμισμός αλλά και κομφορμισμός σαν έννοιες.

Απο την άλλη βέβαια - όπως είπε και ο Bhutia σωστά αλλά και για να εμπεδώσεις το προηγούμενο πόστ μου με τα "αντι-" και τα "α-" - εάν κάποιος θεωρεί ότι ο λαμπάτος είναι υψηλότερης πιστότητας αυτός δεν τον καθιστά αντικομφορμιστή. Αυτό θα είναι (αποτελεί) στα μάτια μόνο των άλλων και χαρακτηριστικό χωρίς αξία και βαρύτητα για αυτόν που του έχει αποδοθεί αλλά δεν τον αγγίζει. Για τον εαυτό του είναι κομφορμιστής.

Τώρα αφού κάποιος που έχει τυραννιστεί με τέτοιες έννοιες και τις έχει κάνει και δει στην πράξη .... όπως κατλαβαίνεις είναι πολύ εύκολο πράγμα να ξέρει τι θέλει ώστε να διαλέξει ένα σύστημα ήχου. Οποιοσδήποτε περιορισμός (και παίδεμα) σε επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος του (και αντίπαλος του) είναι όχι ο εαυτός του αλλά μόνο εάν θα βρεί και υπάρχει διαθέσιμο αυτό που θέλει στην τιμή που μπορεί να το αποκτήσει.
Το ηχοσύστημα που έφτιαξα είναι και μια έκφραση αντικομφορμισμου απέναντι στην κοινότητα του High Fidelity, όπου δεν ακολούθησα τυφλά τους κανόνες και τις αξίες αυτής. Αυτή η εναντίωση μου στα πιστεύω αυτής της κοινότητας αντανακλάται στο ηχοσυστημά μου.
Δεν υπάρχουν μαγικά καλώδια και στηρίγματα, μαγικά βαττ και μαγικά πενταιντσα, ματσαρισματα, ούτε σαμπ που βρωμίζουν τον ηχο. Η μουσική από την άλλη δεν περιορίζεται σε χρονικά πλαίσια, κατάλληλες εγγραφές και συγκεκριμένα είδη. Τα ηχεία πάλι αλλά και όλος ο εξοπλισμός δεν προέκυψε κατόπιν ακροάσεων. Ως γνήσιος αντικομφορμιστης δεν αναζητώ απο την κοινότητα αυτήν αναγνώριση ούτε με ενδιαφέρει με την ακαμψία που την διακατέχει να εκτιμήσει το αποτέλεσμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.224
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος