Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
9.718
Δηλαδή δεν ακούς John Williams ? Τα soundtrack δε σου αρέσουν? @Ν.Κ.

Σπάνια θα κάτσω να ακουσω soundtrack, ειδικά όταν δεν έχω δει κιόλας την ταινία.

Εδω ειναι το τεραστιο προβλημα μρε Ν.Κ. :wink: για πε τι λεει το τσατ- πατ:boast:
Σίγουρα δεν έχει να κάνει με προηγούμενες ζωές κύριε Χρήστο :tongue:
Δεν έχω ολοκληρώσει την έρευνα αλλά σίγουρα η προφανής απάντηση ότι ακούμε επειδή απλά μας αρέσει είναι αρκετά απλοϊκή.
Στην ουσία επεκτείνεται σε διάφορα επίπεδα τεχνικά, ψυχολογικά και πολιτισμικά.
Ειναι απαιτητική ως είδος, τόσο στο θέμα της αναπαραγωγής από το ηχοσύστημα όσο και στην κατανόηση. Δηλαδή έχει επικρατήσει η άποψη ότι τόσο το ηχοσύστημα όσο και και ο ακροατης θα πρέπει να διαθέτουν κάποια skills, ικανότητες δεξιότητες. Είναι σοβαρή υπόθεση για λίγους εάν με καταλαβαίνετε.
Η ακρόαση απαιτεί ειδικές συνθήκες που ταιριάζουν απόλυτα και στην φιλοσοφία αρκετών audiophiles.
"Η ακρόαση ως μια τελετουργική, σιωπηλή πράξη."

Reaction score
2.114
Θα επρεπε να γραψω ενα σεντονι αναλυοντας τι σημαινη Μουσικη ;)
Δυστυχως δεν ειμαι Θηβας:) ουτε Μπουτιας;) που ειναι μεγαλοι μαστοροι του γραπτου λογου:)
Γράψτα χύμα και πέτα τα στο chat gpt να στα σουλουπώσει . Μετά έλεγξε όμως τι έγραψε 😆

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
331
Αυτό το διάστημα προσπαθώ να καταλάβω με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μέσω στοχευμενων ερωτήσεων γιατί πραγματικά ακούτε κλασική μουσική.
Τα υπόλοιπα με το πολυκαναλο, τα έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου

"Όταν ξοδεύεις αρκετές χιλιάδες ευρώ σε καλώδια, DAC, ηχεία ή ενισχυτές λυχνιών, φαίνεται πιο σωστό να ακούς Μπετόβεν ή Μάλερ αντί για ποπ του TikTok. Το ψυχολογικό αποτέλεσμα: 🧠 «Το σύστημά μου αξίζει σοβαρή μουσική»."
:tongue:
Εγώ πάντως έκανα την αντίστροφη πορεία. Μόλις άρχισα να ακούω κλασική μουσική πιο πολύ και από οιοδήποτε άλλο είδος κατά καιρούς, αντιληφθηκα ότι το υποτυπώδες σύστημα μου (ενεργά Adam A5 και blu ray player Panasonic) δεν με κάλυπτε.

TGD

Reaction score
10.300
Από επεξεργασία πάμε πολύ καλά. Σας θυμίζω αυτό το BluRay, που βγήκε το 2009, με τεχνολογία από -που αλλού- το πανεπιστήμιο McGill στον Καναδα:
Code:
https://www.amazon.com/Virtual-Haydn-Complete-Works-Keyboard/dp/B002JP9I1G
Χρήση των αυθεντικών οργάνων που έπαιξε (ή θα μπορούσε να παίξει) ο Haydn και ανασύνθεση της ακουστικής των χώρων στους οποίους έπαιξε (μάλλον) τα συγκεκριμένα έργα. Άρα εδώ και 15 χρόνια, μπορεί να "περιγραφεί" μαθηματικά η ακουστική αιθουσών στον βαθμό που μπορει να προστεθεί πάνω σε μια ανηχοϊκή ηχογράφηση και να μεταφέρει ένα όργανο στη συγκεκριμένη αίθουσα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει με την τωρινή υπολογιστική ισχύ.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.485
Το εχω γραψει και παλια να το ματαγραψω παλι ;)
Ρωτησαν οι δημοσιογραφοι το μεγαλο Οττο Κλεμπερερ το 1970 νομιζω αν ακουει μουσικη απ τα στερεα;):gamer:Ακουω ειπε ο ανθρωπος;) οι δημοσιογραφοι επεμεναν οτι τα νεα στερεα ειναι σουπερ ντουπερ και ουαου
Η απαντηση του ηταν δεν θελω μρε παιδια να κοιμαμε με την εστω και ολοσωμη φωτο της Μαιριλην Μονροε αναφερωμενος στο δικαναλο σεταπιον βεβαιως βεβαιως;)
Τωρα που εχουμε πολυκαναλο με ολα τα συστηματα ντιπιεσια :rofl:ιμερσιβια:wink: αυρος:dance2: ουβρος:gamer:κλπ κλπ φανταζομαι θα εχουμε ολοβερ αποτελεσμα με ολα τα κοαλα απ λεει και ο Χερ Ντοκτορ
Που εχει εξελεντ πολυκαναλο σε φροντισμενο χωρο αυτο ειναι κρισιμο σημειο ο χωρος ειναι μεγιστη υποθεση
Τουτων δοθεντων ο Χερ Ντοκτορ εχει την Μαιριλιν κανονικα στο κρεβατι ρομποτ αλλα που ειναι σαν ανθρωπος βαζει και το τσατ- πατ και του λεει τι μου κανεις ζγουρομαλη μου
Εμεις οι καψερες δικαναλες τραβαμε κουπι στην γαλερα τι να κανουμε;;;;
Χαιρε Χερ Ντοκτορ να δω ποτε θα ναρθω Σαλονικα να ακουσω:drinks:
Με τρωει η περιεργεια:dance2:

Reaction score
2.114
Το εχω γραψει και παλια να το ματαγραψω παλι ;)
Ρωτησαν οι δημοσιογραφοι το μεγαλο Οττο Κλεμπερερ το 1970 νομιζω αν ακουει μουσικη απ τα στερεα;):gamer:Ακουω ειπε ο ανθρωπος;) οι δημοσιογραφοι επεμεναν οτι τα νεα στερεα ειναι σουπερ ντουπερ και ουαου
Η απαντηση του ηταν δεν θελω μρε παιδια να κοιμαμε με την εστω και ολοσωμη φωτο της Μαιριλην Μονροε αναφερωμενος στο δικαναλο σεταπιον βεβαιως βεβαιως;)
Τωρα που εχουμε πολυκαναλο με ολα τα συστηματα ντιπιεσια :rofl:ιμερσιβια:wink: αυρος:dance2: ουβρος:gamer:κλπ κλπ φανταζομαι θα εχουμε ολοβερ αποτελεσμα με ολα τα κοαλα απ λεει και ο Χερ Ντοκτορ
Που εχει εξελεντ πολυκαναλο σε φροντισμενο χωρο αυτο ειναι κρισιμο σημειο ο χωρος ειναι μεγιστη υποθεση
Τουτων δοθεντων ο Χερ Ντοκτορ εχει την Μαιριλιν κανονικα στο κρεβατι ρομποτ αλλα που ειναι σαν ανθρωπος βαζει και το τσατ- πατ και του λεει τι μου κανεις ζγουρομαλη μου
Εμεις οι καψερες δικαναλες τραβαμε κουπι στην γαλερα τι να κανουμε;;;;
Πιο μεγάλες κουφάλες είναι οι δικαναλοι ή οι πολυκαναλοι ;

Reaction score
22.784
Δηλαδή δεν ακούς John Williams ? Τα soundtrack δε σου αρέσουν? @Ν.Κ.

O N.K. ακούει πιο πολύ punk rock opera. Οπότε να μην μας λέει ότι μισεί την κλασική ... την λατρεύει.

Hüsker Dü – Zen Arcade
The Jam – Setting Sons
Schlong – Punk Side Story
Mike Watt – Contemplating the Engine Room
Cursive – The Ugly Organ
Murder by Death – Who Will Survive, And What Will Be Left of Them
Titus Andronicus – The Monitor
Fucked Up – David Comes to Life
Against Me! – Transgender Dysphoria Blues
La Dispute – Rooms of the House

Άσε που όταν γεννήθηκε και ήταν στην κούνια του παίζανε οι Γερμανίδες νοσοκόμες Nina Hagen όταν ακόμη η φωνή της ήταν για σοπράνο και όχι τώρα που είναι contralto χα χα πιο πολύ και απο της Nina Simone's.

Last edited:

Reaction score
730
Εγώ πάντως έκανα την αντίστροφη πορεία. Μόλις άρχισα να ακούω κλασική μουσική πιο πολύ και από οιοδήποτε άλλο είδος κατά καιρούς, αντιληφθηκα ότι το υποτυπώδες σύστημα μου (ενεργά Adam A5 και blu ray player Panasonic) δεν με κάλυπτε.
Έτσι είναι, λογικότατο!!!
;)

Reaction score
730
.........................................
Θα ακούσεις κλασική εκεί???
Θα γίνεις ιερόσυλος ωρέ??? 😂😂😂😍😍😍

Reaction score
9.718

Κάποια αλλαγή μεταβολή πραγματοποιήθηκε κατά την ακρόαση κλασικής στον εαυτό σου.
Ίσως να αντιλήφθηκες τα όρια του συστήματος σου. Πιθανόν όμως να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέρα από το τεχνικό κομμάτι.
Σε ποιο ηχοσύστημα κατέληξες?

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
331
Η αλλαγή επήλθε ως εξής: αρχικά βαρέθηκα τα είδη μουσικής που άκουγα, οπότε άρχισα να πειραματίζομαι προσπαθώντας να δω τι μου αρέσει από κλασική, τζαζ . Ξεκίνησα με τα κομμάτια πιάνου που μου φάνηκαν πιο εύπεπτα, μετά τα κοντσέρτα για πιάνο και στο τέλος μου άρεσαν και οι συμφωνίες. Τα cd που έπαιρνα ήταν κυρίως παλιές ηχογραφήσεις οπότε σε συνδυασμό με το σύστημα μου δεν ακουγόταν καλά. Ξεκίνησα δειλά παίρνοντας έναν παλιό ενισχυτή και παθητικά ηχεία βάσης με καλώδια ρεύματος των συσκευών και ιντερκονεκτ basic. Μέσα σε ένα χρόνο όμως έχω αλλάξει πλήρως συσκευές και καλώδια και πλέον το σύστημα μου είναι: Harbeth shl5 plus, klyne 7 προενισχυτη και GamuT c100 τελικό, Denon sacd dcd 1700ne και silent angel M1T streamer ως players, gustard x26pro dac, Lab12 Gordian power conditioner, gustard u18 ddc converter και καλώδια ρεύματος και ιντερκονεκτ που κάνουν μεγάλη διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα (ξέρω, δεν συμφωνούν όλοι, αλλά μην αρχίσουμε πάλι αυτή τη συζήτηση)
Κάποια αλλαγή μεταβολή πραγματοποιήθηκε κατά την ακρόαση κλασικής στον εαυτό σου.
Ίσως να αντιλήφθηκες τα όρια του συστήματος σου. Πιθανόν όμως να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέρα από το τεχνικό κομμάτι.
Σε ποιο ηχοσύστημα κατέληξες?

Reaction score
9.718
Η αλλαγή επήλθε ως εξής: αρχικά βαρέθηκα τα είδη μουσικής που άκουγα, οπότε άρχισα να πειραματίζομαι προσπαθώντας να δω τι μου αρέσει από κλασική, τζαζ .
Μα πως δηλαδή, έτσι ξαφνικά, ξύπνησες μια μέρα και δεν σου έκανε πια κούκου με την μουσική που άκουγες?
Εάν τώρα πέρα από την πλάκα έλαβε χώρα αυτή η μεταβολή με την ιδιότητα του χομπιστα, δηλαδή ήρθες ήδη σε επαφή με τους Οντιο πιπολ τότε μπορώ να σου πω τι ακριβώς συνέβη και θα σου πω και γιατί τα Adam κάνουν και για κλασική.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
331
Μα πως δηλαδή, έτσι ξαφνικά, ξύπνησες μια μέρα και δεν σου έκανε πια κούκου με την μουσική που άκουγες?
Εάν τώρα πέρα από την πλάκα έλαβε χώρα αυτή η μεταβολή με την ιδιότητα του χομπιστα, δηλαδή ήρθες ήδη σε επαφή με τους Οντιο πιπολ τότε μπορώ να σου πω τι ακριβώς συνέβη και θα σου πω και γιατί τα Adam κάνουν και για κλασική.
Όχι, δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο και κανείς στο περιβάλλον μου δεν ασχολείται με το audio. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν εύκολο να πω στους φίλους μου ότι θα αγοράσω συσκευές τόσο ακριβές. Η αντίδραση τους δεν ήταν και η πιο ψύχραιμη. Είναι ίδιον του χαρακτήρα μου και στη μουσική και στα αναγνώσματα και γενικότερα να περνάω διάφορες φάσεις, να βαριέμαι κάποια πράγματα, να ανακαλύπτω άλλα και να εστιάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτά, μετά από χρόνια να επιστρέφω σε κάτι κλπ. Τα Adam είναι οκ αλλά ο ήχος τους δεν συγκρίνεται με αυτό που ακούω τώρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.455
5ιντσο και κλασική μουσική δεν γίνεται._
Γίνεται, γίνεται.
Στους 80 πόντους απόσταση από την mlp, τουλάχιστον 5 τέτοιοι δορυφόροι, και 4 σαμπ γύρω γύρω, σε ένα 5.1 σεταπ δηλαδή.

Για αυξημένη απόσταση ακρόασης (στα 2 μέτρα) απαιτείται 8" σε έκαστο δορυφόρο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.710
Members
38.482
Νεότερο μέλος
marina zakalka