Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
51
Παιδιά. 7 δισεκατομμύρια καλωδιάδες να μαζευτείτε πάλι λάθος θα είστε. Γιατί αυτό που έχετε κοινό είναι ότι ενώ ξέρετε ότι πρόκειται για ψηφιακή μετάδοση, ένας από εσάς δεν έκανε ένα κόπο να αφιερώσει ένα ΣΚ να διαβάσει ένα απλό βιβλίο πληροφορικής γυμνασίου έστω...

Ακόμη και τώρα δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται μετάδοση ήχου σε ένα ethernet δίκτυο. Ήδη το εξήγησα με πολλούς τρόπους. Δεν επιθυμείτε να το πιστέψετε και γι'αυτό αυτά που γράφω τα απορίπτετε χωρίς να σας νοιάξει τι είπα. Φυσικά δεν διαβάσατε και τα links που παρέθεσα. Φυσικά και δεν θα κάνετε και αυτοβούλως μια δική σας έρευνα για να καταλάβετε έστω λίγα από δίκτυα.

Η επιστήμη φυσικά και έχει καταγράψει αυτό που συμβαίνει. Και όσο μεγαλύτερη η άγνοια σας, τόσο πιο σίγουροι είστε για τα λάθη που πιστεύετε και τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση σας.

View attachment 375052

Ακούγεται πολύ snob αυτό που θα πω, αλλά ειλικρινά παιδιά δεν έχετε το επίπεδο για να συζητήσουμε περί πληροφορικής. Ούτε εσείς, ούτε οι ημιμαθείς που σας δασκαλεύουν. Είστε σαν τα γεροντάκια που πίνουν τήλιο αντί για το φάρμακο που έγραψε ο γιατρός για την υπέρταση, γιατί εμπιστεύονται περισσότερο τη γυναίκα του γείτονα.

Όταν σου λέει λοιπόν ο άλλος ότι "εγώ δεν είμαι ειδικός" και ταυτόχρονα έχει μια αυτοπεποίθηση στο θεό, ε καταλαβαίνουμε όλοι τι παίζει. Και εγώ παιδιά νόμιζα ότι η σούλα μου ήταν το σούπερ γκομενάκι μέχρι που πέρασε η καψούρα και κατάλαβα ότι αυτός ο κώλος χωρούσε να παρκάρει ελικόπτερο. Και εγώ όπως και εσείς, στη φάση της παραίσθησης ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι ήταν παραίσθηση, που να μου το λέγανε 50 γιατροί.

Ναι ρε φίλε. Γιατί λυπήθηκα τον άλλο που δίνει 730 ευρά για καλώδιο αξίας τριών. Μετά θυμήθηκα τον κολλητό μου το Γιώργο που αγόρασε 30.000 Audi, και το βγάζει μια ωρίτσα την εβδομάδα κάθε κυριακή για να πάει για καφέ και πάλι πίσω. Και πάλι τα κεφάλια μέσα μέχρι την επόμενη κυριακή.

Εγώ φταίω για αυτή την κατάσταση και κανείς άλλος. Λες και αν τους πείσω να μην πετάνε λεφτά στα καλώδια δεν θα τα πετάξουν στη συνέχεια στην επόμενη ανούσια μπούρδα όπως κολιέ 5.000 για τη γκόμενα ή λουξ αμάξι κλπ. Μα τι στο καλό με νοιάζει εμένα άραγε; Δικά τους είναι τα λεφτά. Να τα κάψουν αν θέλουν. Χέστηκα.

View attachment 375053
ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΙ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ εκτός θεματος μηδέν στην έκθεση ιδεων

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ειδικοι εδω μεσα αλλα βαριουνται να γραψουν γιατι θα χασουν το χρονο τους. Εγω ειμαι ειδηκος στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ασχολούμαι μαζι σου απο επαγγελματικό ενδιαφέρον

Θα στο πω στη γλωσσα σου γιατι ειμαι και ανθρωπος με χουμορ- εαν στη σουβλακοπιτα ‘εχει μεινει ο γύρος στον ηλιο και εχει βρομισει ειτε στο βαλει σε λαδοκολα η αλουμινοχαρτο η βρωμα ειναι ιδη μεσα γιατι εκτεθηκε ο γυρος σε παραγωντες εξωγενεις που τον επιρεαζουν εαν όμως τον ειχες προσεγμενο στην μεταφορα του πριν οταν βαλει ολα τα υλικα μαζι ο τυλιχτής η σουβλακοπιτα γαμαει …

Οσο γαι τα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ σου σχολια εισαι μωρός στη καλυτερη. απο ειδικος δυκτιου ακουστικων εφαρμογων εγεινες και αναλυτης εργασιακης συμπεριφοράς … μεγαταλαντος σπουδαγμενος και πολυγνωμον φτασμενος με πτυχεια

βεβαια ουτε λογος για ποια καλωδια εχεις ακουσει ουτε ενα review μονο σχολιασμοι με φανφαρες του μεγεθους της σουλας που σε ανέχτηκε η κακομοιρα ευτυχως σε παρατησε και σωθηκε

ποτε σου δεν εχεις ακουμπήσει κατι παρόμοιο ουτε και προκειτε παρε το λεοφορειο για τη δουλια και ασε τους αλλους να παιρνουν το Audi τους γιατί να δωσεις τοσα λεφτα εαν μπορεις να το κανεις με ενα ευρω - την ίδια δουλια. φοβάσαι μην σε πουν ασχετο αφου εισαι στον παν και αλλοι με το τροπο τους εγω στο λέω στη μαπα με επιχειρήματα

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ

. ο κοσμος μου που προσβαλεις κανίβαλε της γνωσης χωράει και σενα και ολα τα αλλα ο δικος σου ομως ειναι μικρος κομμενος στα μετρα της φτωχοτατης αντίληψης σου που ειναι βασισμενη σε μονομερή γνωση και οχι ολοκληρωμένη και μπορω να στο αποδειξω παμε λοιπον

Αυτός ο πινακας θεωρειται πλεον λαθος οπου πας σε σοβαρο εταιρια και δηλώσεις την αλλη ακρη γελανε και οι πετρες…. τον ορο δια βιου μαθηση τον ξερεις; η εμπειρια θεωρειτε ο χειροτερος δασκαλος εαν δεν ξερεις να την μεταφρασεις σε γνωση ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ που εσυ δεν σκαμπαζεις σε κανενα ειδηκα για τον ήχο το λες και μονος σου τεχνικος δυκτιων η κατι τέτοιο … γιατι αυτα ειναι αλλος κλαδος εκτως και εαν ξερεις και απο αυτο και εισαι και σε αυτο ειδικος οπως και στα αλλα ολα

ούτε καν ηχο δεν ξερεις να περιγραψεις ουγκ ουγκ γουφ γουφ ωχ ξεχασα το εχεις σπουδασει και αυτο το εκανες εφαρμοσμενα οταν παιζατε με τα κατσαρολακια στην κουζινα της μαμας μπαμ μπααμ για το αλλο το φοβερο η τριβη σου μεσα σταστουντιο να τα στήνεις να μιξαρεις και να βγαζεις ψηφιακες παραγωγές αυτο και εαν εχει γινει και επαγγελματικα και φυσικα με σπουδές σε ηχοληψία, κλασικες σπουδες δε καποιο οργανο, κατσε μου ξεφευγει κατι α ναι και μεταλουργια εχεις και απο αυτο γιατι ξερεις οτι τα υλικά ειναι ιδια ολα electrical engeneer, chip design το τελειωσες και αυτο το μεταπτυχιακο για την εργασιακη συμπεριφορα

Ποσα καλωδια εχεις ακουσει; τι καλωδια εχεις τώρα στειλε μας και τα πτυχια σου να τα δουμε ανα φας και κραξημο απο τους ειδικους και κυριως αποδεικτικα της εμπειριας σου με συστηματα να κανεις αλλαγες δοκιμες να γραφεις για αυτο οχι να βαζεις πραγματα στη μπριζα και να τα ξεχνας εκει

Παμε λοιπόν τι αλλο κανουν τα καλωδια ethernet στα μιςαγγλικά και με τη φτωχη μου γνωση τα καταλαβαίνω αυτα που λενε οι ποιητες

1.⁠ ⁠Jitter manipulation
Jitter degrades the edges of digital pulses (rise/fall times).

2. Analogue waveform integrity γιατί και το ντατα κανιβαλε τις γνωσης παλμοι ρευματος ειναι (η φωτος) δεν ειναι αερας κοπανιστος που περναει απο καλαμακι. θα καψεις φλατζα και στο φορουμ εχει πολους που εχουν γραψει πολλα και εκπληκτικά για τα θεματα αυτα και πως επηρεάζουν τον ηχο έχει να κανει με το υλικο διατομες capacitance inductance impendance και αλλα σατανιστικά ματζουνια

3. EMI /RFI SHIELDING αυτο και εαν δεν υπαρχει στο κοσμο σου απορω γιατι τα βγαζουν με διαφορετικά επιπεδα θωράκισης στη κάθε κατηγορια cat5-6-6A κτλ αυτο δεν στο μαθανε στο πρώτο εξαμηνο στο ΙΕΚ που πηγες; Η της πλακας σχολη ή μαθησιακη δυσκολία

εχει και αλλα και αλλα το καθένα απο αυτα εχει μια βιβλιογραφεια οσο το Ελληνικο σύνταγμα ξεκινα το διαβασμα και οταν φτασεις στο τριτο εξώφυλλο έλα σπιτι να τα ακουσεις στην εφαρμογή τους ολα αυτα και φυσικα ολοι αυτοι οι ειδικοι που τα ξερεις εσυ με τις φοβερες σου γνωσεις και τσαμπα ασχολουνται πρέπει να πληρωθούν για την ερευνα τους και τα κανάλια διανομής για να τα πουλανε και ολοι οι εμπλεκομενοι.

Νοοοο άι γκιβ απ!!!

Reaction score
12.553
Φαντάζομαι το laptop σου δεν το βάζεις σε σακούλα του σουπερμάρκετ για την μεταφορά του γιατί και αυτή την ίδια δουλειά κάνει ή δεν τρέχεις με τις αρβύλες σε μαραθώνιο και δεν βάζεις λάστιχα από το πράκτικερ σε ένα γρήγορο ακριβό αμάξι. Εάν το αμάξι δεν είναι γρήγορο και καλά στημένο το ίδιο θα παέι και με το φτηνό και το ακριβό λάστιχο, εάν ο οδηγός του γρήγορου αμαξιού (με καλά λάστιχα) δεν έχει ξαναοδηγήσει τέτοιο αμάξι δεν θα βρει καμία διαφορά και το λαπτοπ θα γίνει κομμάτια στη σακούλα έαν δεν το προσέξεις αλλά και καλό αμάξι με έμπειρο οδηγό και καλά λάστιχα να έχεις δεν θα πάει πουθενά εάν δεν έχείς την ανάλογη πίστα/χώρο κτλ κτλ.

Πολύ σωστή η παρατήρηση, τεχνικά ορθή όντως δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία διαφορά και η λογική αυτό λέει αλλά επειδή έχω πάνω απο 7 διαφορετικά ethernet απο πλαίσιο και μέχρι και πολύ επάνω σε τιμή και εσύ δεν έχεις "ακουστική" εμπειρία από τι κατάλαβα σε αυτά τα καλώδια αλλά μάλλον ούτε και σύστημα αναλυτικό που να μπορέσει να αποδώσει την διαφορά με χαρά και αγάπη να σε προσκαλέσω όποτε θες για ένα τσίπουρο και να ακούσεις τις διαφορές ή οχι, εγώ είμαι σίγουρος.

Όσο για αυτά τα περίεργα που γράφουν όλες οι εταιρίες ναι συμφωνώ κάποια είναι παπάτζες και ναι έχω φτιάξει καλώδιο με 20ευρώ κόστος το οποίο παίζει στα ίσια και καλύτερα μάρκας πολύ ακριβότερα αλλά πως θα σε πείσουν εσένα να τα δοκιμάσεις, στο τέλος δεν σε αναγκάζει κανείς να τα αγοράσεις και ευτυχώς στο χομπι μας όλοι καλοί είμαστε και πίνουμε και τσίπουρα μπορούμε να το δούμε και μαζί. Πάντα πληρώνεις αέρα είναι σίγουρο ειδικά στα ultra high end το πιστεύω πολύ. Όπως περιέγραψα από ένα σημείο και επάνω παίζει ρόλο και ο χώρος που έχει και αυτός το ταβάνι του σε κάποιους είναι πραγματικά κακός και βολευόμαστε όλοι φαντάζομαι στα σαλόνια με τα σεμεδακια τα σκρίνια κτλ οπότε ότι και να ρίξεις πάει στο κουβά.

Όσοι πιστοί και άπιστοι έχουν ένα καλό σύστημα και το κρατάνε στα καλώδια δικτύου του πλαισίου απλά του έχουν βάλει λάστιχα από τα Lidl δεν θα μάθουν ποτέ τις δυνατότητες του και ούτε θα καταλάβουν την διαφορά.
Όπως σου είπε ο @kalitsouni , προφανώς και δεν γνωρίζεις, δεν κατέχεις ΓΡΙ σχετικά με τη τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, διαφορετικά δεν θα τα πίστευες όλα αυτά και δεν θα είχες επενδύσει τόσα πολλά χρήματα σε ένα καλώδιο δικτύου. Να μου πεις ότι ακούς διαφορές απο ένα DAC που έχει custom chip και τρέχει custom κώδικα, να το δεχτώ υπό προϋποθέσεις. Αλλά να λες ότι ακούς διαφορές απο ένα καλώδιο δικτύου, δείχνει απλά πόσο ευκολόπιστος και αδαής είσαι.
Σύντροφε @marlboro επιτέλους ξανά εδώ; Και περίμενα πως και πως να καταθέσεις και εσύ την τεκμηριωμένη άποψη σου! Είμαστε όλο αυτιά.... 😴
Αυτό το "αστειάκι" με τον μαλμπορο που μας εκνευρίζει γελώντας σαν χαζοχαρούμενο μονίμως την ώρα που μιλάμε σοβαρά, μπορεί να το σταματήσει κάποιος διαχειριστής; Το κάνει σε εμένα, το εκανε και στον μάρκου παλιότερα, και σε άλλους που δεν τους θυμάμαι, και το κάνει γενικά σε όποιον έχει διαφορετική άποψη απ'αυτόν.

Εμφανώς ο άνθρωπος φέρεται ως τρολ και δεν συμμετέχει στον διάλογο σε κανένα νήμα.

Σταμάτησα να γράφω πολλά πολλά στα πολιτικά νήματα γιατί προκαλούνται εντάσεις. Μην τα ξαναπιάσουμε. Αν είναι όμως να κόψουμε και τα θέματα του hifi τότε μένουν μόνο οι μπάμιες του μπρέτσου και το εδώ γελάμε. Ε δεν πάει καλά η φάση αλάνια μου.

----- ΥΓ

Κάθομαι και ασχολούμαι και εγώ και λέω τεχνικές αράδες και γράφω, γράφω, γράφω, για μην πληρώνει ο άλλος 730€ το ίδιο καλώδιο που πουλάει το πλαίσιο με 3€. Αντί να πω σαν επαγγελματίας, άσε να δίνουν τα αλάνια τα λεφτά τους αριστερά δεξιά να ρολάρει η οικονομία μπας και βγάλουμε και εμείς κανα φράγκο παραπάνω. Λες και τα παίρνει από την τσέπη μου ο άνθρωπος. :thumbsup:
Λέανδρος και μαρλίμπορος, το δυναμικό χαχανούλικο δίδυμο που απαντάται σε θέματα ευκολόπιστων. Εντάξει, εμένα πλέον δεν με ενοχλούν. Ίσα ίσα που όταν τους βλέπω να κοτσάρουν γελάκια, νιώθω ακόμα πιο σίγουρος για τα γραφόμενά μου.

Από τη στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα, εννοώ το γέλιο, όποια άποψη και αν εκφράζει κάποιος και όσο τεκμηριωμένη κι αν θεωρεί ότι είναι, θα πρέπει να το αποδεχθούμε νομίζω. Εγώ πάντως, ως προς την ουσία του ζητήματος, τεχνικές γνώσεις δεν έχω αλλά όσο στριμαρα με καλώδια των πέντε ευρώ είχα διακοπές στο streaming. Το είχα ανοίξει και ως θέμα στο σάιτ. Το πρόβλημα σταμάτησε όταν πήρα το wireworld chroma 8. Και ο ήχος δεν είχε καμία σχέση με πριν, αλλά ταυτόχρονα με την αλλαγή του καλωδίου ethernet άλλαξα τροφοδοτικό στο streamer και πολυπριζο και καλώδιο ρεύματος στο πολυπριζο οπότε πιστεύω ότι όλα έπαιξαν το ρόλο τους στην ηχητική βελτίωση. Όταν αναβαθμισα ξανά το τροφοδοτικό και το καλώδιο ρεύματος η ηχητική βελτίωση υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη.
Εγώ απο την άλλη, χρησιμοποιώ καλώδιο χύμα που του περνάω passthrough rj45, να μη κουράζομαι κιόλας. Σημειωτέον ότι παρ'όλο που δεν ακούω διαφορές μεταξύ καλωδίων, το σύστημα μια χαρά αναδεικνύει άλλες πολύ πιο δύσκολες λεπτομέρειες, οι οποίες έχουν μετρηθεί κιόλας, ενώ έχει αναδείξει και την υπεροχή του real time kernel στο Daphile ( αλλά ως προς αυτό δεν έχω μετρήσεις, λυπάμαι ).

Κάποιοι δεν νομίζουμε, ακούμε..
Στο ψηφιακό πεδίο φυσικά και υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ακούγονται με διαφορετικά transport, καλώδια κλπ. Όχι πάντα ομολογουμένως. Μιλώντας προσωπικά, κάνω αντίστοιχες δοκιμές εδώ και 35 χρόνια τουλάχιστον. Σε κανένα σημείο του συστήματος δεν μεταφέρεται ήχος. Σημασία όμως έχει σε αυτό που μεταφέρεται να μην εισέρχονται παρατράγουδα από ότι υπάρχει κοντά του και να το κάνει σωστά η εκάστοτε συσκευή. Σε αυτό παίζουν ρόλο η κατασκευή, η σχεδίαση και τα υλικά. Όλα αυτά έχουν διαφορετική συμπεριφορά και αυτή μεταδίδεται στο σύστημα.
Μόνο που οι διαφορές που ακούς στα transport και τα dacs, οφείλονται στη σχεδίαση των μηχανημάτων και όχι στα καλώδια. Αν το ψηφιακό καλώδιο πληροί τις προδιαγραφές του και το σήμα κλειδώσει, το θέμα έχει λήξει. Είτε μεταφέρει σωστά τα δεδομένα και κλειδώνει, είτε προκύπτουν σφάλματα. Μέση οδός δεν υπάρχει. Τα υπόλοιπα έχουν τόση επαφή με τη πραγματικότητα, όσο τα άρλεκιν με τον Σέξπηρ.

καλησπερα σε ολους.
Γραφω πρωτη φορα αν και σχεδον καθημερινα παρακολουθω το σαιτ.
Αναφερομαι στον φιλο που την λεει εξαρχης στον φιλο που αρχικα ποσταρε.
ας με συγχωρησει που δεν εχω προχειρο το ονομα του.....
φιλε....πριν αναλυσεις το γιατι εσυ εισαι σωστος και ο αλλος σφαλει,και γιατι εσυ ακους σωστα μαθε να ακους πρωτα τον συνομιλητη σου.
δευτερον....πριν εκμηδενισεις(κατ'εσε)την οποια διαφορετικη αποψη γραφοντας για''μετρησεις'' μαθε πρωτα να μετρας την προσωπικη εμπειρια του συνομιλητη σου.αυτα τα δυο ειναι βασικες ανθρωπινες αρετες,οι οποιες δεν τις ανακαλυψαμε μετρωντας τιποτα.
οσον αφορα το τεχνικο κομματι.....επιλεγεις να προσβαλλεις καποιον που οτε απολυτος ηταν σε οτι εγραψε,ουτε αρνητης διαφορετικης αποψης απο οτι ειδα.εξεφρασε μονο την προσωπικη του εμπειρια.
αν λοιπον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες να τον βοηθησεις να κατανοησει κατι που εσυ γνωριζεις ιδη να εισαι πιο οξυδερκης και να βρεις τον τροπο να του το περασεις ομορφα.
στην τελικη γιατι την λες σε εναν ο οποιος δεν εχει την ιδια γνωση με σενα?
εγω πχ ειμαι μαγειρας..πως θα σου φαινονταν να συναντηθουμε τυχαια χωρις να γνωριζομαστε σε ενα εστιατορειο και να σε βγαλω τσιμπουκι μπροστα σε ολους για τις λαθος επιλογες σου πχ στα πιατα η το κρασι?ετσι επειγη εγω ξερω σαν σεφ και εσυ οχι....δεν νομιζω να σου αρεσε...αλλα πλι εγω θα ειχα δικιο σαν επαγκελματιας και με πληρεστατη γνωση?οχι φιλος...εισαι λαθος.
αρα λοιπον ασχετα αν εσυ γνωριζεις τεχνικες κ
λεπτομερειες εισαι λαθος γιατι χανεις το δικιο σου ετσι.

προσωπικα η αποψη μου ειναι πως οτι συζηταμε εχει να κανει με το ρευμα προωτιστως.οποτε παιζει τεραστιο ρολο το γυρω περιβαλλον του χωρου ακροασης με οτι σημαινει αυτο.
τα δεδομενα που αναφερεις πραγματι εγω δεχομαι οτι ειναι τα ιδια,δεν εχω λογο να σε ανφησβητησω σε αυτο ομως δεν συμφωνω στο οτι αποκλειεται να εχει καποια διαφορα γιατι ειναι και θεμα κατασκευης και ποιοτητας υλικων,τα οποια σιγουρα αντιδρουν διαφορετικα σε μπολικο βρωμικο ρευμα η οχι.τουλαχιστων αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει εγω με τις δικες μου εμπειριες.

ξαναλεω δεν σου μιλαω τεχνικα ουτε για μετρησεις κλπ,γιατι δεν γνωριζω.
και ποτε δεν μπαινω στην διαδηκασια οποιας γνωμης η διαφωνιας για ζητηματα που δεν γνωριζω.

σαν φιλικη συνβουλη σου προτινω,εφοσων εχεις γνωσεις να τις μεταδιδεις ομορφα και ωραια,γιατι στην τελικη ετσι θα βοηθησεις να γινει καλυτερη η κατασταση στο μελλον και ανθρωπους να γλυτωσουν και χρηματα ισως.
αυτα.
και για να ξεκαθαριστω πολυ δυσκολα θα ξαναγραψω λογω φορτου εργασιας.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό, τι θέλει, φτάνει να μη λέει μπούρδες. Και το να υποστηρίζουν κάποιοι ότι ακούνε διαφορές απο ethernet, είναι μπούρδα. Ακόμα και η διαδικασία επαναποστολής πακέτων, είναι υπόθεση μικροδευτερολέπτων, κάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα είχε καταρρεύσει το δημόσιο, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, καθώς και οτιδήποτε λειτουργεί στον ψηφιακό κόσμο.

Ολοι αυτο προσπαθουμε να πετυχουμε με τα ψηφιακα να ακουγονται σαν αναλογικα ειτε γιατι τα αναλογα λαμπατα κτλ
Δηλαδή, προσπαθείτε να υποβιβάσετε την απόδοση του ψηφιακού. Ενδιαφέρον.
ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΙ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ εκτός θεματος μηδέν στην έκθεση ιδεων
Έχει και παραέχει. Γιατί μιλάς για κάτι που έχει να κάνει με τη πληροφορική και ΟΧΙ με τη μουσική και τον ήχο. Μιλάς για τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων. Τόσο απλά. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, πρόβλημά σου και καλό είναι να κάνεις χρήση των παροχών διά βίου μάθησης και να σπουδάσεις αυτή τη τεχνολογία ( μετάδοσης δεδομένων ). Τότε ΙΣΩΣ καταλάβεις ότι ο @kalitsouni μιλάει στο κατάλληλο νήμα και λέει αυτό ακριβώς που ισχύει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.358

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ειδικοι εδω μεσα αλλα βαριουνται να γραψουν γιατι θα χασουν το χρονο τους. Εγω ειμαι ειδηκος στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ασχολούμαι μαζι σου απο επαγγελματικό ενδιαφέρον

Θα στο πω στη γλωσσα σου γιατι ειμαι και ανθρωπος με χουμορ- εαν στη σουβλακοπιτα ‘εχει μεινει ο γύρος στον ηλιο και εχει βρομισει ειτε στο βαλει σε λαδοκολα η αλουμινοχαρτο η βρωμα ειναι ιδη μεσα γιατι εκτεθηκε ο γυρος σε παραγωντες εξωγενεις που τον επιρεαζουν εαν όμως τον ειχες προσεγμενο στην μεταφορα του πριν οταν βαλει ολα τα υλικα μαζι ο τυλιχτής η σουβλακοπιτα γαμαει …

Οσο γαι τα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ σου σχολια εισαι μωρός στη καλυτερη. απο ειδικος δυκτιου ακουστικων εφαρμογων εγεινες και αναλυτης εργασιακης συμπεριφοράς … μεγαταλαντος σπουδαγμενος και πολυγνωμον φτασμενος με πτυχεια

βεβαια ουτε λογος για ποια καλωδια εχεις ακουσει ουτε ενα review μονο σχολιασμοι με φανφαρες του μεγεθους της σουλας που σε ανέχτηκε η κακομοιρα ευτυχως σε παρατησε και σωθηκε

ποτε σου δεν εχεις ακουμπήσει κατι παρόμοιο ουτε και προκειτε παρε το λεοφορειο για τη δουλια και ασε τους αλλους να παιρνουν το Audi τους γιατί να δωσεις τοσα λεφτα εαν μπορεις να το κανεις με ενα ευρω - την ίδια δουλια. φοβάσαι μην σε πουν ασχετο αφου εισαι στον παν και αλλοι με το τροπο τους εγω στο λέω στη μαπα με επιχειρήματα

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ

. ο κοσμος μου που προσβαλεις κανίβαλε της γνωσης χωράει και σενα και ολα τα αλλα ο δικος σου ομως ειναι μικρος κομμενος στα μετρα της φτωχοτατης αντίληψης σου που ειναι βασισμενη σε μονομερή γνωση και οχι ολοκληρωμένη και μπορω να στο αποδειξω παμε λοιπον

Αυτός ο πινακας θεωρειται πλεον λαθος οπου πας σε σοβαρο εταιρια και δηλώσεις την αλλη ακρη γελανε και οι πετρες…. τον ορο δια βιου μαθηση τον ξερεις; η εμπειρια θεωρειτε ο χειροτερος δασκαλος εαν δεν ξερεις να την μεταφρασεις σε γνωση ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ που εσυ δεν σκαμπαζεις σε κανενα ειδηκα για τον ήχο το λες και μονος σου τεχνικος δυκτιων η κατι τέτοιο … γιατι αυτα ειναι αλλος κλαδος εκτως και εαν ξερεις και απο αυτο και εισαι και σε αυτο ειδικος οπως και στα αλλα ολα

ούτε καν ηχο δεν ξερεις να περιγραψεις ουγκ ουγκ γουφ γουφ ωχ ξεχασα το εχεις σπουδασει και αυτο το εκανες εφαρμοσμενα οταν παιζατε με τα κατσαρολακια στην κουζινα της μαμας μπαμ μπααμ για το αλλο το φοβερο η τριβη σου μεσα σταστουντιο να τα στήνεις να μιξαρεις και να βγαζεις ψηφιακες παραγωγές αυτο και εαν εχει γινει και επαγγελματικα και φυσικα με σπουδές σε ηχοληψία, κλασικες σπουδες δε καποιο οργανο, κατσε μου ξεφευγει κατι α ναι και μεταλουργια εχεις και απο αυτο γιατι ξερεις οτι τα υλικά ειναι ιδια ολα electrical engeneer, chip design το τελειωσες και αυτο το μεταπτυχιακο για την εργασιακη συμπεριφορα

Ποσα καλωδια εχεις ακουσει; τι καλωδια εχεις τώρα στειλε μας και τα πτυχια σου να τα δουμε ανα φας και κραξημο απο τους ειδικους και κυριως αποδεικτικα της εμπειριας σου με συστηματα να κανεις αλλαγες δοκιμες να γραφεις για αυτο οχι να βαζεις πραγματα στη μπριζα και να τα ξεχνας εκει

Παμε λοιπόν τι αλλο κανουν τα καλωδια ethernet στα μιςαγγλικά και με τη φτωχη μου γνωση τα καταλαβαίνω αυτα που λενε οι ποιητες

1.⁠ ⁠Jitter manipulation
Jitter degrades the edges of digital pulses (rise/fall times).

2. Analogue waveform integrity γιατί και το ντατα κανιβαλε τις γνωσης παλμοι ρευματος ειναι (η φωτος) δεν ειναι αερας κοπανιστος που περναει απο καλαμακι. θα καψεις φλατζα και στο φορουμ εχει πολους που εχουν γραψει πολλα και εκπληκτικά για τα θεματα αυτα και πως επηρεάζουν τον ηχο έχει να κανει με το υλικο διατομες capacitance inductance impendance και αλλα σατανιστικά ματζουνια

3. EMI /RFI SHIELDING αυτο και εαν δεν υπαρχει στο κοσμο σου απορω γιατι τα βγαζουν με διαφορετικά επιπεδα θωράκισης στη κάθε κατηγορια cat5-6-6A κτλ αυτο δεν στο μαθανε στο πρώτο εξαμηνο στο ΙΕΚ που πηγες; Η της πλακας σχολη ή μαθησιακη δυσκολία

εχει και αλλα και αλλα το καθένα απο αυτα εχει μια βιβλιογραφεια οσο το Ελληνικο σύνταγμα ξεκινα το διαβασμα και οταν φτασεις στο τριτο εξώφυλλο έλα σπιτι να τα ακουσεις στην εφαρμογή τους ολα αυτα και φυσικα ολοι αυτοι οι ειδικοι που τα ξερεις εσυ με τις φοβερες σου γνωσεις και τσαμπα ασχολουνται πρέπει να πληρωθούν για την ερευνα τους και τα κανάλια διανομής για να τα πουλανε και ολοι οι εμπλεκομενοι.

Νοοοο άι γκιβ απ!!!
ηρεμία...πάρε ανάσες ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
και μια που σ βρήκα ζωηρό....
ένα καλώδιο εθερνετ των 300-500-1000 ευρώ...πως ακριβώς το ακούς από ένα παουερλαιν των 30?
479887_4db920f1e021609cd794116fbac742fe.jpeg

Reaction score
51
και μια που σ βρήκα ζωηρό....
ένα καλώδιο εθερνετ των 300-500-1000 ευρώ...πως ακριβώς το ακούς από ένα παουερλαιν των 30?
View attachment 375120
οχι πια μεγαλε το εγραψα και στην αγγελια οπτικη μέχρι το στερεο απο εξω ουτε καν κομβος πληρωσα συνεργειο - ειδικο

Reaction score
12.553
οχι πια μεγαλε το εγραψα και στην αγγελια οπτικη μέχρι το στερεο απο εξω ουτε καν κομβος πληρωσα συνεργειο - ειδικο
Ωπ, για εμβάθυνε σε αυτό! Εννοείς ότι φέρνεις την οπτική ίνα του παρόχου απευθείας στο στέρεο; Αν ναι, δεν μεσολαβεί κανένα μηχάνημα;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
αααα...μια χαρά....
και γιατί δεν πληρώνεις και ένα αντίστοιχο ειδικό συνεργείο να σου πουν αν έχεις συχνότητες στον χώρο σου που δημιουργούν παρεμβολές στις συσκευές σου? με 300-400 ευρώ δουλειά καθαρίζεις
αντί να πετάς στην τύχη χρήματα με δοκιμές καλωδίων?

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
η οπτική μετά σε εθερνετ δεν βγαίνει?

Reaction score
51
ναι κια παει στο ρουτερ εκει εχω ενα του κιλου που εχω φτιαξει μονος μετα παω απο το ρουτερ με ενα φτηνό παλι δυκτιου σε media converter - το εχω απομονώσει με διπλο media converter transmiter receiver optical to ethernet ubiquity που βγαζει ζευγαρια τα modules και εχει δυο καναλια οπτικη με τροφοδοτικα καλουτσικα και στα δυο και μετα βαζω το wireworld αλλα για την δοκιμή τα ξυλωσα ολα εμεινε μονο το καλωδιο

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
έχεις ΟΝΤ....ή έφτιαξες ρούτερ που κουμπώνει κατευθείαν η οπτική πάνω του?

Reaction score
51
Ωπ, για εμβάθυνε σε αυτό! Εννοείς ότι φέρνεις την οπτική ίνα του παρόχου απευθείας στο στέρεο; Αν ναι, δεν μεσολαβεί κανένα μηχάνημα;
οχι τιποτα εννοω οτι δεν υπαρχει διακλαδική κουτι εξω απο το σπίτι ενωθηκε και ηρθε κατευθειαν στο στερεο οπου ναι υπαρχει το πρωτο κουτακι σε ethernet και μετα το ρουτερ μπορεις να παρεις και ρουτερ που εχει κατευθειαν εισοδο Α μου φενεται λεγεται και πετας το κουτακι της HUAWEI αλλα προσωπικα του εβαλα ενα τροφοδοτικο IFI απο τα ακριβα … καμια διαφορα οταν το εβαλα στο ρουτερ μαλακοσανε τα πραματα στα υψηλα αλλα και παλι το κατοσταρικο δεν άξιζε

Reaction score
12.553
οχι τιποτα εννοω οτι δεν υπαρχει διακλαδική κουτι εξω απο το σπίτι ενωθηκε και ηρθε κατευθειαν στο στερεο οπου ναι υπαρχει το πρωτο κουτακι σε ethernet και μετα το ρουτερ μπορεις να παρεις και ρουτερ που εχει κατευθειαν εισοδο Α μου φενεται λεγεται και πετας το κουτακι της HUAWEI αλλα προσωπικα του εβαλα ενα τροφοδοτικο IFI απο τα ακριβα … καμια διαφορα οταν το εβαλα στο ρουτερ μαλακοσανε τα πραματα στα υψηλα αλλα και παλι το κατοσταρικο δεν άξιζε
Και πως ακούς απο τον υπολογιστή; Με ποιο λειτουργικό σύστημα, ποιες εφαρμογές, τί υλικό ( streaming ή αποθηκευμένα αρχεία )?

Reaction score
51
Και πως ακούς απο τον υπολογιστή; Με ποιο λειτουργικό σύστημα, ποιες εφαρμογές, τί υλικό ( streaming ή αποθηκευμένα αρχεία )?

και τα δυο συνηθως απο κινητο upnp protocol Tidal και εχω και δυκτιακο σκληρο με τα βαρια αρχεια με usbc πανω στο ρουτερ εχει και ο hegel usb in αλλα βαριεμαι και ειναι και limited στα 96 24bit με αποτελεσμα οτι ειναι πανω απο αυτο να μην παιζει σωστα αλλα και οτι ειναι κατω να το κανει upsampling - δεν σοζετΙ επισης γενικα η εφαρμογη του usb δεν την εχω ψαξει δεν μου αρεσε ο ηχος τον παράτησα γιαυτο πηγα στα δυκτια εκει εχει πολυ καλλυτερη αναλυση και ηχο ισως να μην το εχω ψαξει καλα εχω και Mac και ειναι μανούρα

Reaction score
51
και τα δυο συνηθως απο κινητο upnp protocol Tidal και εχω και δυκτιακο σκληρο με τα βαρια αρχεια με usbc πανω στο ρουτερ εχει και ο hegel usb in αλλα βαριεμαι και ειναι και limited στα 96 24bit με αποτελεσμα οτι ειναι πανω απο αυτο να μην παιζει σωστα αλλα και οτι ειναι κατω να το κανει upsampling - δεν σοζετΙ επισης γενικα η εφαρμογη του usb δεν την εχω ψαξει δεν μου αρεσε ο ηχος τον παράτησα γιαυτο πηγα στα δυκτια εκει εχει πολυ καλλυτερη αναλυση και ηχο ισως να μην το εχω ψαξει καλα εχω και Mac και ειναι μανούρα
έχεις ΟΝΤ....ή έφτιαξες ρούτερ που κουμπώνει κατευθείαν η οπτική πάνω του?
υπάρχει ετοιμο τετοιο ρουτερ αλλα τα τζιμανια της βογκαφων δεν ηξερε κανενας προδιαγραφες οπτικης και να το σεταρει με τα δικα τους χρειαζουμενα ειναι και πανακριβου οποτε δεν το πηρα το ρισκο και δεν προχώρησα προς τα εκει οταν ειχε ερθει ο ειδικος ειχε μετρησει το θορυβο μου ειπε ενα νουμερο οτι εξναι πολυ καλο και ενταξι ουτε καν μπηκε και βγηκε απο το αλλο αυτι

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
πρόσεχε τώρα...
το καλώδιο οπτικής που ήρθε στο σπίτι σου...εκεί που έχεις τα στέρεα...κάπου πίσω....αρκετά πίσω...υπάρχει πάλι μια διακλάδωση σε ένα ας πούμε καφάο

αυτό που έκανες δεν γλίτωσες κάτι....ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει μία διακλάδωση...ακόμα και οι ίδιες οι οπτικές δεν είναι ενιαίες...τις κόβουν και τις ξανακολλάνε με ένα ειδικό ας πουμε θερμοπίστολο
από την άλλη πλευρά τώρα .έχεις ένα ΟΝΤ της HUAWEI...αξίας 10 ευρώ..χωρίς καμία θωράκιση..τζούφιο εντελώς γυμνό...που του έβαλες τροφοδοτικό δικό σου πανάκριβο....για να διορθώσεις τι?

και από εκεί και μετά χρησιμοποιείς καλώδια εθερνετ των 500+ ευρώ για να διορθώσεις την αρχική μόνιμη ατέλεια που σου παρέχει το κουτάκι της HUAWEI?

προσπαθώ αλλά δεν σε πιάνω

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
υπάρχει ετοιμο τετοιο ρουτερ αλλα τα τζιμανια της βογκαφων δεν ηξερε κανενας προδιαγραφες οπτικης και να το σεταρει με τα δικα τους χρειαζουμενα ειναι και πανακριβου οποτε δεν το πηρα το ρισκο και δεν προχώρησα προς τα εκει οταν ειχε ερθει ο ειδικος ειχε μετρησει το θορυβο μου ειπε ενα νουμερο οτι εξναι πολυ καλο και ενταξι ουτε καν μπηκε και βγηκε απο το αλλο αυτι
τα τζιμάνια της βονταφον δεν έχουν ιδέα από τέτοια....και λογικό...άλλη δουλειά κάνουν...
μπορείς να πάρεις την τεχνική υποστήριξη και να ζητήσεις τέτοιο ρούτερ...αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα δίνουν πλέον γιατί είναι παλιά
και μάλιστα πολλά από εκείνα...ενώ είχαν τέτοια θύρα...ήταν σκέτη θύρα...δεν υπήρχε η πλακέτα μέσα στο ρούτερ :roflmao:

Reaction score
12.553
Και έχεις κάποιο dac στον υπολογιστή;

Reaction score
12.553
ώρα είναι τώρα να σου πουν αστροναύτη πως τα VLANs έχουν jitter, να αρχίσεις να ξαναστήνεις απ' την αρχή :p
Δεν μασάω, έχω κάνει οντιοφίλ ρυθμίσεις QoS, ενώ έχω δημιουργήσει wireguard tunnel για τα Nanostation ώστε να μη μου επηρεάζουν το σήμα οι πλεμπαίοι γείτονες!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo