Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
3.951
Νομίζω κάπου έχω ανεβάσει ένα βίντεο αλλά δε μπορώ να το βρω...
Παίζει το streamer μου ένα ραδιόφωνο ιντερνετικο που μεταδίδει flac...
τραβάω το βύσμα δικτύου ενώ παίζει και εκτός του ότι παίζει για πολλά δευτερόλεπτα ακόμη, η ποιότητα του ήχου δεν αλλάζει καθόλου... είτε με το απλό καλώδιο είτε χωρίς (για όσο αντέχει η buffer) παίζει το ίδιο...
Πόσο καλύτερο καλώδιο από το ...χωρίς καλώδιο? !!!
Δε χρειάζομαι καμία άλλη δοκιμή... όποιος χρειάζεται με γεια του με χαρά του...

------------------------------
....ναι ξέρω.... δεν έχω αρκούντως αναλυτικό σύστημα + το internet radio δεν είναι σοβαρή πηγή (αν και flac) :p
Απορώ που δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.

Reaction score
12.599
Απορώ που δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.
Προφανώς και ξέρει. Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό της μετάδοσης δεδομένων έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζετε. Γιατί, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σφάλματα μετάδοσης να υπάρχουν ( θα είδες φαντάζομαι ότι στο δίκτυό μου για παράδειγμα, δεν υπάρχει ούτε ένα σφάλμα μετάδοσης που να οδήγησε σε επαναποστολή και αυτό σε χρονικό ορίζοντα 60+ ημερών ), η χρονική διάρκεια του buffer είναι μεγαλύτερη αυτής που απαιτεί η επαναποστολή πακέτων.

Reaction score
1.128
Είπα να δω τα στατιστικά σε ρουτερ και switch με την ευκαιρία :) Ίδιο χρόνο power on έχουν και τα δύο.
Λέτε να αλλάξω καλώδια και να τρέχει με λιγότερα σφάλματα το δίκτυο; Πιο γρήγορα;
Θα περιμένω κανά δυο χρόνια ακόμα πριν κάνω ρεσετ :)
sobber.jpg
sobber2.jpg
sobber7.jpg

Reaction score
12.599
Είπα να δω τα στατιστικά σε ρουτερ και switch με την ευκαιρία :) Ίδιο χρόνο power on έχουν και τα δύο.
Λέτε να αλλάξω καλώδια και να τρέχει με λιγότερα σφάλματα το δίκτυο; Πιο γρήγορα;
Θα περιμένω κανά δυο χρόνια ακόμα πριν κάνω ρεσετ :)
View attachment 375453 View attachment 375452 View attachment 375451
Αφού δεν αποτυπώνονται οι αρετές του καλωδίου σε μετρήσεις βρε. Ακόμα και μηδέν σφάλματα που έχουν τα μηχανάκια μας, τα high end καλώδια ethernet κάνουν διαφορά!

Reaction score
1.128
Που ξέρεις, με τα καλώδια που προτείνουν ίσως έχουμε αρνητικό αριθμό σφαλμάτων ή ίσως λαμβάνουμε πακέτα πριν ακόμα σταλθούν!. Σκέψου να έχεις τους αριθμούς του τζόκερ πριν γίνει η κλήρωση :biggrin:

Reaction score
15
Το εχετε κουρασει. Εχετε καταλαβει οτι αυτο που λενε οι καλωδιαδες δεν ειναι οτι υπαρχουν σφαλματα μεταδοσης δεδομενων αλλα πως ο θορυβος επηρεαζει το αναλογικο τμημα του dac εισαγοντας σφαλματα χρονισμου της κυματομορφης; Εχετε κατι επαυτου εκτος απο χαχανα μεταξυ σας;

Reaction score
1.128
Εγω λεω ότι ο θόρυβος του ethernet επηρεάζει το θόρυβο που παράγουν τα τζιτζίκια στα δέντρα. Έχεις κάτι να πεις επ αυτού; Την ίδια αξία έχουν οι ισχυρισμοί.
Το ψέμα των καλωδιάδων (και οι επαναλαμβανόμενες άσχετες περιγραφές δήθενμετρήσεων/ακουσμάτων που δεν επιδέχονται απόδειξης) όσο και να επαναληφθεί ,αλήθεια δεν γίνεται.

Reaction score
1.128
Η συχνότητα λειτουργίας του ethernet είναι χοντρικά 250ΜΗz με cat5 ή 1GHz με cat6. Αυτό μας λένε οι καλωδιάκιδες ότι δεν επηρεάζει το analog αποτέλεσμα, αλλά το rf emi που είναι λίγα μV και μάλιστα ενώ τα δύο κυκλώματα δεν έρχονται σε επαφή. Ακόμα και το chatgpt σας έβγαλε ότι οποιοδήποτε καλώδιο (όχι ειδικά δικτύου) σε κακώς σχεδιασμένες συσκευές μπορεί να εισάγει θόρυβο γείωσης. Όσοι έχουμε ασχοληθεί με ήχο ξέρουμε τι σημαίνει τοπολογία αστέρι και πως να μην έχουμε βρόγχους γείωσης. Παρόλα αυτά ένα άχρηστο τζερτζελέδικο καλώδιο που αγοράζουν κορόιδα με ένα σκασμό λεφτα θα σιάξει την κατάσταση γιατί οι κατασκευαστές των DAC είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τη δουλειά τους.

Αν ο Αίσωπος ζούσε θα έβγαζε νέα έκδοση για την αλεπού με την κομμένη ουρά με τον αδαή που αγόραζει καλώδια και προσπαθεί να πείσει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.417
Το εχετε κουρασει. Εχετε καταλαβει οτι αυτο που λενε οι καλωδιαδες δεν ειναι οτι υπαρχουν σφαλματα μεταδοσης δεδομενων αλλα πως ο θορυβος επηρεαζει το αναλογικο τμημα του dac εισαγοντας σφαλματα χρονισμου της κυματομορφης; Εχετε κατι επαυτου εκτος απο χαχανα μεταξυ σας;
ηρεμία..
είναι πολύ νωρίς για τέτοια ;)

Reaction score
12.599
Δηλαδή, ότι πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να πάρουν ένα καλώδιο που μειώνει τις παρεμβολές προς τα άλλα μηχανήματα;

Reaction score
537
Δηλαδή, ότι πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να πάρουν ένα καλώδιο που μειώνει τις παρεμβολές προς τα άλλα μηχανήματα;
Το πρόβλημα σου ποιο ακριβώς είναι ;
Σου ζήτησε κανείς χρήματα για να κάνει το κέφι του ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.924
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv