Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280
Οι τελικοί που για αυτό φημίζεται η krell ήταν του Dan τα πάντα. Από τα ksa και τα fpb. A

εάν η πλακέτα είναι από τελικό στάδιο ο λόγος που άρπαζαν ήταν ότι τα opamps που είχαν τότε στην διάθεση τους για το bias ήταν ασταθή και τα έπαιρνε όλα ο διάολος μετά…
οχι ο λογος ειναι οτι εδωσαν την σχεδιαση της πλακετας σε ενα εργοστασιο στην Κινα για την σειρα CAV το οποιο εφιαχνε μητρικες για υπολογιστες
ετσι το εργοστασιο εκανε αυτο που ηξερε καλα δλδ σχεδιασε μια πλακετα η οποια να εχει διαφορα Layers και οσο το δυνατον μικροτερο μεγεθος
εβαλε ολα τα τρανζιστορ των πρωτων και δευτερων σταδιων τα οποια στους περισσοτερους ενισχυτες ταξης ΑΒ δουλευου σε ταξη Α και αρα σηκωνουν θεροκρασιες με εξαρτηματα επιφανειακης στιριξης τα οποια τηγανιζαν τις πλακετες και δυστυχως περα αποψυχρες κολλησεις ανοιγαν τα layers απο την θερμοκρασια και η παλκετα αχρηστευοταν
ξεχασαν οτι στις μητρικες τπολογιστων μπορουν να χρησιμοποιυν οσα εξαρτηματα επιαγανειακης στιριξης θελουν απο την στιγμη που πανω τους εχουν 15 ανεμιστηρες .....

Op amp σε πολωση δεν χρησιμποιηθηκε ποτε και ουτε θα χρησιμοποιηθει ποτε σε καμμια απο τις πλακετες τις KRELL δεν υπαρχει op amp που να σχετιζεται με την πολωση ....Επισης η τεχνολογια ου υπαρχει στα op amps σημερα και γενικα τα τελευταια 30 χρονια πιο Βραχος δεν γινεται.
Η πολωση στους ενισχυτες ταξης ΑΒ δεν ειναι παραπανω απο ενα η δυο τρανσιστορ 2-3 αντιστασεις ενα τριμμερ και ενας πυκνωτης ( αποτελουn εξαιρεση τα new class A )
Οποιοδηποτε λαθος η ασταθεια στην πολωση επιρεαζει το σταδιο εξοδου και οχι τα πρωτα σταδια της πλακετας
τα πρωτα σταδια της πλακετας μεχρι και τα οδηγα δουλεουν με σταθερη πολωση και συνηθως μεγαλη

Διαθετω εμαιλ απο την krell οπου οι αθρωποιεργαζομενοι μεσα εκφραζουν πολυ εντονα της αντιρησεις τους για τις αποφασεις της διοικησης να πεσει σε τετοιο λαθος ( αν το θελεις στην διαθεση σου )

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280
Οι τελικοί που για αυτό φημίζεται η krell ήταν του Dan τα πάντα. Από τα ksa και τα fpb. A

εάν η πλακέτα είναι από τελικό στάδιο ο λόγος που άρπαζαν ήταν ότι τα opamps που είχαν τότε στην διάθεση τους για το bias ήταν ασταθή και τα έπαιρνε όλα ο διάολος μετά…
Η krell ηταν φημισμενη για τους τελικους της στην Αμερικη το αλλο ημισφαιριο ειχε τελειως διαφορετικη αποψη

στα χρονια της η krell δεν μπορουσε να απογαλακιστει απο την σχεση της με την Motorola αργοτερα ONSEMI οπου ενω τα τρανσιστορ που εφιαχναν ηταν κτηνη και αντεχαν απιστευτα ρευματα η καλυτερη ταχυτητα τους ηταν στην καλυτερη 3MHZ την εποχη που ο πιο ξεφτιλα ΑΚΑΙ ενισχυτης ειχε τρανσιστορ30MHZ
θεωρητικα ο ΑΚΑΙ οο και σαβουρα να ηταν απλα ηταν 10 φορρες πιο γρηγορος

Μονο οταν ο Κινεζος τους ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση στην σειρα CAV να εισαγει τρανσιστορ απο την Αμερικη για να τα βαλει στα μηχανηματα τους και θα παει με δικια του επιλογη και εβαλαν τα μοναδικα LAPT της SANKEN A1860 C4886 με αστρονομικη ταχυτητα 50MHZ

ετσι οταν ο Μεγαλος την εκανε ειχε ηδη παρει το μαθημα του και μεχι την Covid εποχη ολα τα Diagostiνο ενπαιναν μεσα SANKEN
σημερα που εχουν Γυρισει στα mJW3281 της ON SEMI ειναι γιατι ο μεγαλος δεν εχει πλεον καμμια αναμειξη στο θεμα

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280
Επισης ο MBL Που εδω και πανω απο 20 χρονια δουλευει με SANKEN Δεν ειναι μαλακας κατι ξερει
Χαράς το κουράγιο σου Πετροπουλε……
περιμενω να δω ποτε θα ζητησει συγγνωμη για την μαλακια που που ειπε , που προσβαλει και εμνα αλλα και διαφορους συναδελφους και καθως επισης αν μας προτεινει καποιον αλλον συναδελφο στην Ελλαδα που εχει αυτες τις γνωσεις και τα ιστορικα στοιχεα εκ των εσω των εταιριων
θα περιμενω πολυ ακομα αλλα δεν με νοιαζει εγω την πλακα μου κανω

Reaction score
67
οχι ο λογος ειναι οτι εδωσαν την σχεδιαση της πλακετας σε ενα εργοστασιο στην Κινα για την σειρα CAV το οποιο εφιαχνε μητρικες για υπολογιστες
ετσι το εργοστασιο εκανε αυτο που ηξερε καλα δλδ σχεδιασε μια πλακετα η οποια να εχει διαφορα Layers και οσο το δυνατον μικροτερο μεγεθος
εβαλε ολα τα τρανζιστορ των πρωτων και δευτερων σταδιων τα οποια στους περισσοτερους ενισχυτες ταξης ΑΒ δουλευου σε ταξη Α και αρα σηκωνουν θεροκρασιες με εξαρτηματα επιφανειακης στιριξης τα οποια τηγανιζαν τις πλακετες και δυστυχως περα αποψυχρες κολλησεις ανοιγαν τα layers απο την θερμοκρασια και η παλκετα αχρηστευοταν
ξεχασαν οτι στις μητρικες τπολογιστων μπορουν να χρησιμοποιυν οσα εξαρτηματα επιαγανειακης στιριξης θελουν απο την στιγμη που πανω τους εχουν 15 ανεμιστηρες .....

Op amp σε πολωση δεν χρησιμποιηθηκε ποτε και ουτε θα χρησιμοποιηθει ποτε σε καμμια απο τις πλακετες τις KRELL δεν υπαρχει op amp που να σχετιζεται με την πολωση ....Επισης η τεχνολογια ου υπαρχει στα op amps σημερα και γενικα τα τελευταια 30 χρονια πιο Βραχος δεν γινεται.
Η πολωση στους ενισχυτες ταξης ΑΒ δεν ειναι παραπανω απο ενα η δυο τρανσιστορ 2-3 αντιστασεις ενα τριμμερ και ενας πυκνωτης ( αποτελουn εξαιρεση τα new class A )
Οποιοδηποτε λαθος η ασταθεια στην πολωση επιρεαζει το σταδιο εξοδου και οχι τα πρωτα σταδια της πλακετας
τα πρωτα σταδια της πλακετας μεχρι και τα οδηγα δουλεουν με σταθερη πολωση και συνηθως μεγαλη

Διαθετω εμαιλ απο την krell οπου οι αθρωποιεργαζομενοι μεσα εκφραζουν πολυ εντονα της αντιρησεις τους για τις αποφασεις της διοικησης να πεσει σε τετοιο λαθος ( αν το θελεις στην διαθεση σου )
Μαλλον κανεις κάποιο λάθος… στα fpb υπάρχουν opamps που ρυθμίζουν το bias… τα οποία η ίδια η krell σου λέει με τι να τα αντικαταστήσεις…
Επισης ο MBL Που εδω και πανω απο 20 χρονια δουλευει με SANKEN Δεν ειναι μαλακας κατι ξερει

περιμενω να δω ποτε θα ζητησει συγγνωμη για την μαλακια που που ειπε , που προσβαλει και εμνα αλλα και διαφορους συναδελφους και καθως επισης αν μας προτεινει καποιον αλλον συναδελφο στην Ελλαδα που εχει αυτες τις γνωσεις και τα ιστορικα στοιχεα εκ των εσω των εταιριων
θα περιμενω πολυ ακομα αλλα δεν με νοιαζει εγω την πλακα μου κανω
Συγνώμη για ποιο πράγμα; Εγω συνεχίζω να μην στέλνω τα μηχανήματα μου σε κανέναν μάστορα στην Ελλάδα. Οχι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να επέμβει με άριστα αποτελέσματα σε αυτά τα μηχανήματα. Μόνο εξωτερικό σε συγκεκριμένους επισκευαστές που προτείνει ο κατασκευαστής. Δεν είναι προσβολή… δυστυχώς για όλους είναι η σκληρή πραγματικότητα…

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280
Μαλλον κανεις κάποιο λάθος… στα fpb υπάρχουν opamps που ρυθμίζουν το bias… τα οποία η ίδια η krell σου λέει με τι να τα αντικαταστήσεις…
Διατηρω αμφιβολιες
Δεν μου εχει τυχει ποτε
Δεν εχω ασχοληθει ακομα με καποιο μηχανημα της Krell που να εχει op amps στην πολωση
Αν εχεις καποιος σχετικο αρθρο η λινκ στειλε να το διαβασω

ΤΑ προβληματα με τις πλακετες ηταν στην σειρα CAV

Reaction score
3.981
Συγνώμη για ποιο πράγμα; Εγω συνεχίζω να μην στέλνω τα μηχανήματα μου σε κανέναν μάστορα στην Ελλάδα. Οχι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να επέμβει με άριστα αποτελέσματα σε αυτά τα μηχανήματα. Μόνο εξωτερικό σε συγκεκριμένους επισκευαστές που προτείνει ο κατασκευαστής. Δεν είναι προσβολή… δυστυχώς για όλους είναι η σκληρή πραγματικότητα…
Και τα Ελληνικά; πχ Tsakiridis που βλέπω ότι έχεις;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280

Αυτος εισαι
το χεις big time
Ευχομαι στο κοντινο μελλον να σε αρμεγουν παντου
απο ενισχυτες μεχρι αμαξια

Reaction score
67
Αυτος εισαι
το χεις big time
Ευχομαι στο κοντινο μελλον να σε αρμεγουν παντου
απο ενισχυτες μεχρι αμαξια
Εσύ πάντως δεν θα με αρμέξεις… ούτε και κάποιος συνάδελφος σου στην Ελλάδα…
Και τα Ελληνικά; πχ Tsakiridis που βλέπω ότι έχεις;
Παραπάνω έγραψα ότι αυτά τα επισκευάζουν οι κατασκευαστές τους.
Διατηρω αμφιβολιες
Δεν μου εχει τυχει ποτε
Δεν εχω ασχοληθει ακομα με καποιο μηχανημα της Krell που να εχει op amps στην πολωση
Αν εχεις καποιος σχετικο αρθρο η λινκ στειλε να το διαβασω

ΤΑ προβληματα με τις πλακετες ηταν στην σειρα CAV
Μα εσύ είπες παραπάνω ότι τα ξέρεις καλά και ότι δεν χρησιμοποιούν opamps στην πόλωση και αράδιασες έναν σκασμό θεωρίες και email…

Reaction score
3.981

Εντάξει φίλε, οι Έλληνες είναι άσχετοι. Πχ ο συνταξιούχος πλέον γνωστός σαν doctor που είχε τo service σε 3 μεγάλες αντιπροσωπείες. Ότι πεις.

Reaction score
2.300
Το ταλέντο και το μυαλό δεν έχει σύνορα ( όπως αντίστοιχα και η βλακεία) . Πολλή προκατάληψη έχει πέσει …

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280

Μα εσύ είπες παραπάνω ότι τα ξέρεις καλά και ότι δεν χρησιμοποιούν opamps στην πόλωση και αράδιασες έναν σκασμό θεωρίες και email…
H krell Εχει 20 σειρες και 500 μοντελα δεν σημαινει οτι τα εχω πιασει ολα
και επιμενω οτι στο κυκλωμα της πολωσης δεν υπαρχει τελεστικος
οτι μπορει να υπαρχει σε αλλο σημειο και να επιρεαζει την πολωση μπορω να το δεχτω
περα απο αυτο δεν απανταω σε τιποτα αλλο που θα γραψεις σε θεωρω απαραδεκτο

Reaction score
67
H krell Εχει 20 σειρες και 500 μοντελα δεν σημαινει οτι τα εχω πιασει ολα
και επιμενω οτι στο κυκλωμα της πολωσης δεν υπαρχει τελεστικος
οτι μπορει να υπαρχει σε αλλο σημειο και να επιρεαζει την πολωση μπορω να το δεχτω
περα απο αυτο δεν απανταω σε τιποτα αλλο που θα γραψεις σε θεωρω απαραδεκτο
Το θεωρείς εσυ είναι δικό σου θέμα. Απλώς τα fpb όπως και τα ksa είναι τα μηχανήματα που καθιέρωσαν την krell… λογικό να μην τα έχεις πιάσει στα χέρια σου… σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμα σου να μην απαντάς αλλά προφανώς ο απαράδεκτος δεν είμαι εγώ. Τα fpb έχουν ολόκληρο κύκλωμα πόλωσης με opamps. Περίεργο που ένας γκουρού όπως είσαι εσύ δεν το γνωρίζει…

Reaction score
549
Έχει πλάκα να ακούς από διάφορους εγχώριους τεχνικούς, ότι εντοπίζουν λάθη σε τοπολογίες κορυφαίων ενισχυτών και προβαίνουν σε ενέργειες βελτίωσης. :roflmao:

Reaction score
23.453
Θα ήθελε να κρατήσει σταθερή πόλωση και να μην επηρρεάζεται απο τις υψηλές θερμοκρασίες εάν ήταν "Class A" ή κάποια παραλλαγή της τέλος πάντων απο αυτες τις μουσαντένιες στα τρανζιστορ. Θα ήθελε χαμηλή παραμόρφωση και μικρό crossover distortion πριν στείλει σήμα όμως στην τελική ενίσχυση. Έμμεσα δηλαδή θα τους χρησιμοποιούσε (και) σαν διοδους. Λλλιώς συνήθως (σχεδόν πάντα δηλαδή) δεν χρησιμοποιούνται op amps για την πόλωση.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.280
Έχει πλάκα να ακούς από διάφορους εγχώριους τεχνικούς, ότι εντοπίζουν λάθη σε τοπολογίες κορυφαίων ενισχυτών και προβαίνουν σε ενέργειες βελτίωσης. :roflmao:
Βρε καλως τον
καινουργιο παρατραγουδο
ακριβως ετσι συμβαινει σε καποιες περιπτωσεις
σχεδιαζεται ενα μηχανημα
φευγει απο την ομαδα σχεδιασης
παει στην παραγωγη οπου στο 100% των περιπτωσεων ενα κουτσουρεμα θα πεσει
και ειτε απο ενα σχεδιαστικο λαθος ειτε απο αστοχια υλικου αρκετα χρονια μετα πολλες φορες απο 3 μεχρι 40 θα βγει καποιο προβλημα
εκει λοιπον αναλογα τους λογους που προκαλεσαν το προβλημα ο τεχνικος μπορει να δωσει την μαμα λυση η να δωσει μια λυση καλυτερη απο του σχεδιαστη γιατι στα χρονια που περασαν και αλλοι συναντησαν το προβλημα, το διαχειριστηκαν οποτε υπαρχει πεπατημενη.

Την ωρα που συμβαινουν αυτα ο ιδιος ο σχεδιαστης μπορει πλεον να μην δουλευει για αυτη την εταιρια , Μπορει το λαθος να ηταν εσκεμενο για να ψοφανε τα μηχανηματα για να παιρνει καινουργιο ο πελατης αλλα και μπορει και ο ιδιος ο σχεδιαστης να μην ειχε παρει χαμπαρι οτι εκανε ψιλη μαλακια και ετυχε να το διαβασει σε ενα ξενο φορουμ που το εγραψε ο Σακης

Αν νομιζεις οτι μεγαλοτεραστια εργοστασια οπως YAMAHA δεν πεφτουν σε ψιλα σφαλματακια και δεν εχουν αστοχιες υλικου εισαι πολυ λαθος Περιεργως συμβαινει και σε αυτους
Ποσο μαλλον σε εργοστασια τα οποια ειναι κατα πολυ μικροτερα και προφανως δεν εχουν τις τεραστιες Ιαπωνικες ομαδες ( σε κοσμο ) που θα ψαχουλεψουν τα παντα

Reaction score
67
Είναι φοβερό όντως…
Βρε καλως τον
καινουργιο παρατραγουδο
ακριβως ετσι συμβαινει σε καποιες περιπτωσεις
σχεδιαζεται ενα μηχανημα
φευγει απο την ομαδα σχεδιασης
παει στην παραγωγη οπου στο 100% των περιπτωσεων ενα κουτσουρεμα θα πεσει
και ειτε απο ενα σχεδιαστικο λαθος ειτε απο αστοχια υλικου αρκετα χρονια μετα πολλες φορες απο 3 μεχρι 40 θα βγει καποιο προβλημα
εκει λοιπον αναλογα τους λογους που προκαλεσαν το προβλημα ο τεχνικος μπορει να δωσει την μαμα λυση η να δωσει μια λυση καλυτερη απο του σχεδιαστη γιατι στα χρονια που περασαν και αλλοι συναντησαν το προβλημα, το διαχειριστηκαν οποτε υπαρχει πεπατημενη.

Την ωρα που συμβαινουν αυτα ο ιδιος ο σχεδιαστης μπορει πλεον να μην δουλευει για αυτη την εταιρια , Μπορει το λαθος να ηταν εσκεμενο για να ψοφανε τα μηχανηματα για να παιρνει καινουργιο ο πελατης αλλα και μπορει και ο ιδιος ο σχεδιαστης να μην ειχε παρει χαμπαρι οτι εκανε ψιλη μαλακια και ετυχε να το διαβασει σε ενα ξενο φορουμ που το εγραψε ο Σακης

Αν νομιζεις οτι μεγαλοτεραστια εργοστασια οπως YAMAHA δεν πεφτουν σε ψιλα σφαλματακια και δεν εχουν αστοχιες υλικου εισαι πολυ λαθος Περιεργως συμβαινει και σε αυτους
Ποσο μαλλον σε εργοστασια τα οποια ειναι κατα πολυ μικροτερα και προφανως δεν εχουν τις τεραστιες Ιαπωνικες ομαδες ( σε κοσμο ) που θα ψαχουλεψουν τα παντα
Α για τέτοιους κατασκευαστές μιλάς; Εντάξει…

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead