Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.402
Δεν έχω. Απλά τα λέω για όσους αλλάζουν συχνά και θεωρούν τις μικρές μπαταρίες ανάξιο feature.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.468
Εάν ένα σύγχρονο EV που το παίρνεις για χρήση κυρίως πόλης, έχει μια 60-αρα μπαταρία, δεν έχεις κανένα λόγο να το πουλήσεις στη 10-ετια.

Άστο να δουλεύει. Μια χαρά.

Εδώ ο κόσμος κρατάει κατά μέσο όρο 17 χρόνια τις πατράκες τα ice, το ΕV θες να δώσεις; Γιατί;

alexis

Reaction score
33.402
H απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι αγοράζεις αυτό που έχει νόημα.

Το leasing δεν είναι λύση για τον ιδιώτη. Δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια, επειδή βολεύει κάποιους. Άσε που κανένα leasing δεν λύνει την μειωμένη εμβέλεια στο κρύο - ζέστη. Και στη μικρή μπαταρία ακόμα χειρότερα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.091
Άσε που κανένα leasing δεν λύνει την μειωμένη εμβέλεια στο κρύο - ζέστη.
Τι σε νοιάζει σε αυτοκίνητο πόλης; Θα κάνεις 200 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη μονοκοπανιά χωρίς να γυρίσεις σπίτι.
Το leasing δεν είναι λύση για τον ιδιώτη.
Είναι :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.468
Το leasing δεν είναι λύση για τον ιδιώτη.
Το leasing στα BEV είναι ακριβό, εντελώς ασύμφορο και στο τέλος ενώ έχεις πληρώσει σχεδόν την αξία του αυτοκινήτου, δεν έχεις τίποτα.

Λόγω της γνωστής εγγύησης στα σημαντικά πράγματα στα BEV, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συντήρηση.

Αντιθέτως, στα ice το leasing έχει νόημα, μπορείς να βρεις πολύ χαμηλά μισθώματα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από οποιαδήποτε βλάβη βγάλει, που θα είναι "εκτός εγγύησης" λίαν συντόμως, και από όλα τα σέρβις.

Ένα από τα 2 τελευταία μου leasing (νοίκιαζα πάντα 2 ΙΧ), ήταν το Yaris hybrid, φουλ εξοπλισμού, που το είχα κλείσει με 160€ το μήνα (με το ΦΠΑ μέσα). Και κάνα 2,5-σάρι προκαταβολή. Εντάξει, αστείο. Ανέκδοτο εντελώς.

Τώρα όμως, γιατί να πετάξω τα 9 χιλιάρικα + ΦΠΑ και 459 το μήνα + ΦΠΑ και να μη μου μείνει το αυτοκίνητο;

12256.png

11.160 προκαταβολή
27.320 οι δόσεις

Σύνολο 38.500 €, σχεδόν όσο κοστίζει το αυτοκίνητο, και θα μείνεις με το πουλί στο χέρι. 😁

Παιδιά, ο κόσμος το'χει βούκινο, κι εμείς κρυφό καμάρι 🤣

Είμαι φανατικός υποστηρικτής του leasing, και με την εταιρεία μου για δεκαετίες ήμουν πελάτης τους, αλλά στο BEV, και ειδικά για ιδιώτες, καταντάει μλκία, και δεν υπάρχει δικαιολογία, μη την ψάχνετε.

Τώρα άμα είσαι μεγάλη εταιρεία και θες ξερωγω 50 αυτοκίνητα leasing, και θες να φορτώσεις έξοδα, οκ, παίζει να είναι καλή ιδέα.

Last edited:

alexis

Reaction score
33.402
Τι σε νοιάζει σε αυτοκίνητο πόλης; Θα κάνεις 200 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη μονοκοπανιά χωρίς να γυρίσεις σπίτι.
Τα έχω γράψει τόσες φορές. Ανατρέξτε σε παλιότερες αναρτήσεις. :biggrin:
Το leasing στα BEV είναι ακριβό, εντελώς ασύμφορο και στο τέλος ενώ έχεις πληρώσει σχεδόν την αξία του αυτοκινήτου, δεν έχεις τίποτα.

Λόγω της γνωστής εγγύησης στα σημαντικά πράγματα στα BEV, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συντήρηση.

Αντιθέτως, στα ice το leasing έχει νόημα, μπορείς να βρεις πολύ χαμηλά μισθώματα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από οποιαδήποτε βλάβη βγάλει, που θα είναι "εκτός εγγύησης" λίαν συντόμως, και από όλα τα σέρβις.

Ένα από τα 2 τελευταία μου leasing, ήταν το Yaris hybrid, φουλ εξοπλισμού, που το είχα κλείσει με 160€ το μήνα (με το ΦΠΑ μέσα). Και κάνα 2,5-σάρι προκαταβολή. Εντάξει, αστείο. Ανέκδοτο εντελώς.

Τώρα όμως, γιατί να πετάξω τα 9 χιλιάρικα + ΦΠΑ και 459 το μήνα + ΦΠΑ και να μη μου μείνει το αυτοκίνητο;

View attachment 380344

11.160 προκαταβολή
27.320 οι δόσεις

Σύνολο 38.500 €, σχεδόν όσο κοστίζει το αυτοκίνητο, και θα μείνεις με το πουλί στο χέρι. 😁

Παιδιά, ο κόσμος το'χει βούκινο, κι εμείς κρυφό καμάρι 🤣

Είμαι φανατικός υποστηρικτής του leasing, και με την εταιρεία μου για δεκαετίες ήμουν πελάτης τους, αλλά στο BEV, και ειδικά για ιδιώτες, καταντάει μλκία, και δεν υπάρχει δικαιολογία, μη την ψάχνετε.

Τώρα άμα είσαι μεγάλη εταιρεία και θες ξερωγω 50 αυτοκίνητα leasing, και θες να φορτώσεις έξοδα, οκ, παίζει να είναι καλή ιδέα.
Συμφωνώ 100%.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.091
Τα έχω γράψει τόσες φορές. Ανατρέξτε σε παλιότερες αναρτήσεις
Δεν θυμάμαι τι έχεις γράψει, αλλά αυτές οι αποστάσεις μέσα στην πόλη δεν γίνονται σε μια μέρα._

alexis

Reaction score
33.402
Δεν θυμάμαι τι έχεις γράψει, αλλά αυτές οι αποστάσεις μέσα στην πόλη δεν γίνονται σε μια μέρα._
Δεν είναι μόνο θέμα αποστάσεων.

Επιπλέον, έχουμε εντελώς διαφορετική αφετηρία και λογική στο θέμα αυτοκίνητο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.468
Συμφωνώ 100%.
Όποιος ξέρει, συμφωνεί.

Ομοίως για την μίνιμουμ χωρητικότητα της μπαταρίας, για τις πλατφόρμες από ice, για τα γερμανικά, κλπ κλπ κλπ

Διάβασμα θέλει. Ενημέρωση. Εσύ έχεις λιώσει στο διάβασμα, είσαι όντως καλά ενημερωμένος, αλλά σου λείπει η εμπειρία (δεν έχεις αποκτήσει ακόμα ένα BEV). Γω έχω και τα δύο, και στο leasing. 😎

Πχ ένας χαβαλες ήταν ότι το υβριδικό Yaris το κράτησα πάνω από το διάστημα του συμβολαίου (της 4-ετιας), με "σιωπηρή παράταση μίσθωσης", απλώς πήγε στα 210€ το μίσθωμα (με το ΦΠΑ μέσα, διότι η "προκαταβολή" ήταν για 4-ετια). Σχεδόν 6 χρόνια το κράτησα.
Με 2,5 χιλιάρικα το έτος, είχα μια χαρά αυτοκίνητο, χωρίς έξοδα για τίποτα, ούτε σέρβις, ούτε ασφάλεια, ούτε λάστιχα, μηδέν.
Νταξ, τα 2,5 χιλιάρικα είναι αστείο ποσό, που περνούσε και στα έξοδα.. 🤣😂😅

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.399
Members
38.554
Νεότερο μέλος
kosmidhsn