symos
You're not worthy!
- Reaction score
- 9.554
Με μπέρδεψες. Εν τέλει την "απάτη" (γιατί μιλάς για "απάτες μέσω tokenization") ποιος τη διαπράττει;Τώρα γιατί εταιρείες μεγέθους Amazon αφήνουν να συμβαίνει αυτό ενώ είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, δεν ξέρω να απαντήσω.
Λες ότι αν έχω χρησιμοποιήσει την κάρτα στο παρελθόν, μπορεί ο έμπορος να επιχειρήσει νέα χρέωση. Ποιος έμπορος όμως; Στο σενάριο που λες δηλαδή ποιος επιχειρεί τη χρέωση; Το ίδιο το Amazon; Άρα δεν μιλάμε για απάτη. Κάποιος άλλος; Και τότε που βρήκε τα στοιχεία της κάρτας (το token έστω);
Εν τω μεταξύ ψάχνω τις παραγγελίες μου να δω αν έχω χρησιμοποιήσει αυτή την κάρτα στο Amazon και βλέπω ότι είχα παραγγείλει κάποια βιβλία από το ιταλικό Amazon τον Αύγουστο. Τον Αύγουστο εγώ είχα την καινούργια (τελευταία) κάρτα, αλλά στις λεπτομέρειες της παραγγελίας δείχνει ότι την έκανα με την παλιά! Εν τω μεταξύ όταν παραγγέλνεις βιβλία έχει αυτό το "1 click order" που πατάς αγορά και σου λέει οκ, το αγόρασες, ούτε checkout ούτε τίποτα.
Οπότε εγώ τον Αύγουστο πάτησα αγορά σε ένα βιβλίο, το Amazon μου είπε ΟΚ αγοράστηκε, ενώ η κάρτα που είχε στον λογαριασμό ήταν ακυρωμένη. Υπάρχει κάποια σύνδεση με την καινούργια ώστε να στείλει τη χρέωση εκεί; Σχετίζεται κάπως όλο αυτό με τη μηδενική χρέωση;
Δεν ξέρω, αλλά πιο πολλή λογική μου βγάζει να είναι όντως κάποια περίεργη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το Amazon και σχετίζεται με το 1 click order κλπ., παρά να είναι απάτη. Δεν μπορεί να είναι η ίδια απάτη με 3 διαφορετικές κάρτες και να τυχαίνει να είναι όταν μπήκα στο Amazon.