Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
3.814
Nα φανταστω στα εργαστηρια της Intracom ?
Στην αποθήκη μου , αν δεν τα έχω στείλει στην ανακυκλωση μετά από εκκαθάριση.
Κρατησα σίγουρα ένα playstation που επίσης έπαιζε καλά εκείνη την εποχή
Το κομμάτι κάνει να το ακούσουμε κι εμείς ή είναι απόκρυφο;
Πιστεύεις ότι θα ακούσεις το μανίκι , ενώ δεν άκουσες τις διαφορές στα καλώδια ; :)

Αν ακούσεις το κoμμάτι με null test τότε θα ακούγεται καλά το μανικετόκουμπο

Last edited:

Reaction score
3.814
Μπορεί.
hint:

Για να το ακούσεις καλά και καθαρά το μανίκι, θα πρέπει να το ακούσεις από τα ηχεία σου.
Στη συνέχεια να ακολουθήσεις τη μεθοδολογία του East Electronics , με το κινητό το καταγράφεις και το ακούς με τις ψείρες ;)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.512
Θα σας γραψω δυο πραγματα για την σταστισιτικη προς την ευθυμη πλευρα με ενα σκοπο να τονισω οτι οι ακροατες εχουν κοινοτυπες συμπεριφορες οπου αν και ανεξηγητες οσο το δειγμα γινεται πιο ισχυρο οδηγει σε εξαιρετικα σαφη συμπερασματα .

Πελατης φερνει εναν ενισχυτη στο μαγαζι και προσπαθει να κανει επεξηγηση της βλαβης και επισης προσπαθει να πει πραγματα για την λειτουργια του ...Πραγματα τα οποια εχουμε ξανακουσει απο συγκεριμενη ομαδα ανθρωπων .....
ναι ναι του λεω και προχωραω προς τον υπολογιστη να κανω καταχωρηση .
Επωνυμο ?
Ονομα?
Διευθυνση ?
κινητο ?
Σταθερο ?

καταχωρω και το μοντελο και του λεω :
Στην καρτελα σας τι γιατρος να γραψω ?
με κοιταει με απορια και λεει :
Δεν θα με ρωτησεις καν αν ειμαι γιατρος ?
οχι του λεω εγω .....
Κατεβαζει το κεφαλι
καρδιολογος μου λεει ( μας αφησε και καρτα )
---------------------------------------------------------------
Αλλος πελατης με παρομοια συμπεριφορα και αυτος προσπαθει να εκλογικευσει και να εξηγησει την βλαβη, με ενισχυτη μονο που αυτος εχει λογοδιαροια με το θεμα ..... Ωρα απογευματινη περιπου 6,00
Σε καποια φαση γυριζω και του λεω :

σταματα σε παρακαλω αν ηξερες τι ελεγες θα ησουν ηλεκτρονικος οχι τραπεζικος
Ο τυπος γουρλωνει τα ματια και βροντοφωναζει
Σε λιγο θα μου πεις και σε ποια τραπεζα δουλευω
Στην EUROBANK του λεω και τον ειχα
Ο πελατης εμεινε με το στομα ανοιχτο

Το τραπεζικος ηταν λογικο γιατι γυρω γυρω εχει παρα πολλες τραπεζες οποτε σχολασε 5,30 εφερε το μηχανημα του για επισκευη περιπου 6,00 ....Ηταν wild shoot αλλα τελος παντων ειχε ελπιδες
το στην EUROBANK ομως ηταν κοινη λογικη γιατι ο τυπος ηταν νεαρος συγκριτικα το πολυ 35 αρα νεος για να ειναι ψηλα στελεχος , αλλα ηταν κουστουματος
και εκεινη την εποχη η Eurobank πιεζε ολα τα στελεχη που ειχαν επαφη με το κοινο να ειναι καλοντυμενα
-----------------------------------------------------------------------------------
και απο το τηλεφωνο
καλησπερα σας χρειαζομαι βοηθεια πως να συνδεσω αυτο με εκεινο
( στο τηλεφωνο , στα σοσιαλ media και στην προσωπικη επαφη με τον πελατη πρεπει να προσεχεις τι λες πρεπει να ειναι απλα και εκλαικευμενα και επι της ουσιας ο πελατης δεν μπορει να κατανοησει σε βαθος τεχνικες ορολογιες και αρα πρεπει να εισαι προσκετικος να μην τον ¨φορτωσεις" ορους που δεν καταλαβαινει )
καλησπερα σας χρειαζομαι να συνδεσω αυτο με εκεινο
βεβαιως λεω θα πρεπει να ........
εκει με διακοπτει υπαρχει και ενα κασσετοφωνο που πρεπει να γραφει
λεω οκ ενα ενα ομως θα πρεπει να .......
εκει με ξαναδιακοπτει και μου λεει οτι πρεπει στην ολη διαδικασια συμμετεχει και η τηλεοραση
Οκ κανενα προβλημα ας δουμε την διαδικασια ενα βημα την καθ........
εκει με ξαναδιακοπτει και μου λεει οτι εχει την υποψια οτι κατι παει λαθος στα ηχεια της .....

Περιμενω λιγο να σταματησει και της λεω
Σε ποιο κλαδο της εκπαιδευσης εργαζοσαστε ακριβως ?
20 δευτερα σιγη, Γνωριζομαστε ?
οχι της λεω
20 δευτερα σιγη,
εχετε αναγνωριση κλησεων που λεει το ονομα μου και το επαγγελμα μου ?
Οχι της λεω ουτε καν εχουμε αναγνωριση κλησεως στα τηλεφωνα μας , δεν μας χρειαζεται γιατι δεν χρωσταμε σε τραπεζες τα τηλεφωνα τα σηκωνουμε ΟΛΑ .
20 δευτερολεπτα σιγη
Τοτε ? πως ειναι δυνατον να γνωριζετε οτι ειμαι εκπαιδευτικος

Της λεω αφου κυρια μου δεν αφηνετε κανεναν να μιλησει με πηρατε να με ρωτησετε να σας βοηθησω και μιλατε μονη σας τοση ωρα
θα πρεπει να αφιερωσετε και λιγο χρονο να ακουσετε πραγμα που φανταζομαι δεν γινεται στην ταξη που διδασκετε ....

20 δευτερολεπτα σιγη
emotional damage
σας ευχαριστω πολυ, κλικ το τηλεφωνο
προφανως και ευτυχως δεν εφερε κατι σε εμας ....

Αυτο για να παρει καποιος μια ιδεα σε τι βαθμο εχει φτασει η στατιστικη
hint:

Για να το ακούσεις καλά και καθαρά το μανίκι, θα πρέπει να το ακούσεις από τα ηχεία σου.
Στη συνέχεια να ακολουθήσεις τη μεθοδολογία του East Electronics , με το κινητό το καταγράφεις και το ακούς με τις ψείρες ;)
Τωρα εκτος απο ασχετος γινεσαι και κακος

Last edited:

Reaction score
11.877
hint:

Εδώ δεν ξέρουμε σε ποιό τραγούδι γίνονται όλα αυτά...

Reaction score
797
μην το λες :p
αν δεν ακούς διαφορές... ή δεν ακούς καλά ή ...δεν έχεις αρκούντως αναλυτικό σύστημα!! :p
Ποιός είπε και που είπε, ότι φταίει το μη αρκούντως αναλυτικό σύστημα???
Αυτά τα λέτε μόνοι σας και γελάτε μόνοι σας.
Ακουστικο-εγκεφαλικό είναι το πρόβλημά σας!!!

Last edited:

Reaction score
3.814
Τωρα εκτος απο ασχετος γινεσαι και κακος
Με τις φτωχές γνώσεις σου, δεν μπορείς να κρίνεις τους άλλους.
Εγώ που βλέπω τι γράφεις, ούτε το ηλεκτρικό σκουπακι μου της Dyson δεν θε σου έδινα για επισκευή .

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.512
Με τις φτωχές γνώσεις σου, δεν μπορείς να κρίνεις τους άλλους.
Εγώ που βλέπω τι γράφεις, ούτε το ηλεκτρικό σκουπακι μου της Dyson δεν θε σου έδινα για επισκευή .
Σιγα μην το επαιρνα
3,000 πελατες το χρονο που δεν εχουν σκουπακια εχουν μαλλον αντιθετη αποψη

και ως συνηθως επειδη ειναι αδυνατον απο σενα να προσθεσεις κατι χρηστικο για την συζητηση βγαζεις κακιουλες
αδιαφορω ομως

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.512
Καταλαβαινω και σεβομαι απεριοριστα οποιον δεν κανει υπερβολες σε κοπο, χρονο και χρημα
γιατι δεν τον ενδιαφερουν οι επιδοσεις στo hifi και δεν θελει να ασχολειται.
Καταλαβαινω ακομα και την αναγκη για το σχετικο τρολαρισμα.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα ειναι οι σταυροφοριες υπερ συγκεκριμενων επιλογων
ως μοναδικη αληθεια για την οποια πρεπει να πειστουν απαντες οι πλανημενοι ανεξαρτητως αναγκων.
γραφω : προσπαθει να αντικαταστησει την γνωση με την γνωμη
Το δευτερο μου συστημα εχει αδυναμιες , εχει και δυσκολιες να παντρεψει στον χωρο,
αυτα για μενα ειναι κατανοητα , ειναι μετρημενα και διακριβωμενα , δεχομαι ανετα να συζητησω για τις αδυναμιες του συστηματος μου και φυσικα αν ποτε καποιος πελατης /ακροατης με ρωταγε θα του ελεγα οτι αυτο εχει αυτα, το αλλο εχει εκεινα ,οι επιλογες ειναι δικες σου.
ΔΛΔ την αληθεια και απο πισω την αναλογη τεκμηριωση με τεχνικα στοιχεια οχι γνωμες.

Δεν πρσπαθησα να επιβαλω την αποψη μου απλα συζητησα τις τεχνικες διαφορες και στοχους απο τις δυο προσεγισεις .

αν καποιος με ρωταγε την καθαρa προσωπικη μου αποψη μπορoυσα να την πω .
και η μια προσεγγιση και η αλλη εχουν τα θεματα τους .

Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα ?
Αν βαλεις ενα σεναριο εργασιας σε εναν ακροατη σαν τον φιλο μας κατα τα αλλα AstronautJr
Οπου του εδινες εναν χωρο πολυ πιο σωστο η ακομα και το δικαιωμα επιλογης του χωρου
του εδινες και ενα μπατζετ τριπλασιο η τετραπλασιο απο αυτο που εχει ξερεις τι θα το εκανε ?

Θα αγοραζε ακριβοτερο DSP και θα πηγαινε με την ιδια λογικη .

Απο εκει ξεκιναμε
ακροατες τετοιου τυπου επειδη δεν εχουν την γνωση πως μπορει να παιξει ενα σωστοτερο αναλογικο συστημα , δεν ετυχε να ακουσουν , δεν ασχοληθηκαν σε βαθος και στην συγκεριμενη περιπτωση πανε και χωρις καλη τεχνικη καταρτιση θα πανε με αυτο τον τροπο γιατι αυτο ξερουν ....Μονο
Εκει αρχιζουν οι κοντρες επι της ουσιας σε αχρηστα θεματα .

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.858
ταξη D θα εξελιχτει πιο γρηγορα και πιο καλα γιατι ειναι παρα πολυ ο κοσμος που δουλευει με αυτο θα φτασει και το πιαθνοτερο θα ξεπερασει την Ταξη ΑΒ πιθανον και την ταξη Α
Σάκη, απορία: τι θα πει αυτό;

Τι θα πει "η τάξη D θα φτάσει/ξεπεράσει την τάξη ΑΒ ή/και την τάξη Α"; Σε τι θα φτάσει/ξεπεράσει η μία τάξη την άλλη;

Δεν κατέχω τεχνικά, οπότε η απορία είναι γνήσια κι όχι προβοκατόρικη.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.512
Σάκη, απορία: τι θα πει αυτό;

Τι θα πει "η τάξη D θα φτάσει/ξεπεράσει την τάξη ΑΒ ή/και την τάξη Α"; Σε τι θα φτάσει/ξεπεράσει η μία τάξη την άλλη;

καπου πηρε το ματι μου οτι εισαι στα μεταλα ?
Αν ναι σε παρακαλω πρωτα δωσε ορισμο της κατηγοριας μουσικης Φλωροχεβυ
και μετα να μου κανεις τεχνικες ερωτησεις :):):):):):):)

Οι κοτες κανουν ενα αυγο την ημερα το ρολοι τους ειναι η ανατολη και δυση του ηλιου
Ετσι οι ανθρωποι εβαλαν τις κοτες σε ελεγχομενο περιβαλλον και με ελεγχομενο φωτισμο με dimmer δημιουργησαν 2 Ανατολες και δυο Δυσεις σε ενα 24ωρο με αποτελεσμα να κανουν 2 αβγα το 24ωρο .
φυσικα μια κοτα που θα ζουσε 5-10 χρονια στα 3 ειναι αχρηστη δεν μπορει να κανει αλλα αβγα και η δε ποιοτητα του αβγου ειναι under question .

στους αναλογικους ενισχυτες το refresh rate της τροφοδοσιας βασιζεται στην συχνοτητα του δικτυου που ειναι τα 50Ηz στους ψηφιακους δεν επραξαν οπως στις κοτες να το διπλασιασουν εφυγαν απο τα 50HZ και εφτασαν στα 130,000 ΗΖ και σε καποιες περιπτωσεις και παραπανω .

ετσι οι ενισχυτες αυτοι βγαζουν τεραστια ισχυ και μαλιστα χωρις καν να ζεσταθουν τα τρανσιστορ ( που να προλαβουν τα καυμενα ) οι πυκνωτες που ξεραμε γαιδουρια στους αναλογικους ενισχυτες εχουν πλεον το 1/20 σε διαστασεις και χωρητικοτητα ( δεν χρειαζεται με τετοιο refresh rate )
Αυτα ειναι τα καλα

Το κακο ομως ειναι οτι μεσα στην ακουστικη υπαρχουν τα παραγωγα της τροφοδοσιας δλδ υψισυψνος παλμος που αυτη την στιγμη τον πολεμανε με αναλογικα φιλτρα στην εξοδο πηνια και πυκνωτες και το προβλημα μειωνεται αλλα δεν εξαφανιζεται
Ο παλμος αυτος υπαρχει μεσα στην μουσικη μας( μετρησιμος 1000% )
Το δευτερο ειναι οτι οπως καθε παλμος εχει την κυρια συχνοτητα εχει και τις αρμονικες του οπου κανενας δεν σου λεει ποιες απο τις αρμονικες αυτες ειδικα μετα απο επαγωγικα φορτια που ειναι τα ηχεια μας, και καλωδια ηχειων που σε καποιες περιπτωσεις ειναι και μακρυα δεν θα παραξουν καποιο προβλημα μεσα στην ακουστικη .
( για αυτο και οσο παμε βλεπεις και περισσοτερα ενεργα ηχεια με ταξη D γλυτωνουν απο καλωδια και κροσσοβερ )

Το τριτο ειναι οτι αν δεις το περιεχομενο των αρμονικων και των παραμορφωσεων μεσα στην ακουστικη συχνοτητα, συνολο που δινει τον χαρακτηρα στους ενισχυτες που ξεραμε μεχρι χτες , περιεχουν μεσα πραγματα τα οποια ειναι αφυσικα τουλαχιστον με την εικονα που ειχαμε μεχρι χτες και δεν θα επρεπε να βρισκονται μεσα στο ηχητικο σημα .

Χαρη σε αυτη την εικονα οι ακροατες που ξερουν την ταξη ΑΒ εντυπωσιαζονται απο την ισχυ μεν , αλλα περιγραφουν το αποτελεσμα ως στεγνο πολλες φορες συριστικο, και σε γενικες γραμμες με ελλειψη βαθους σκηνης και αυτο που λενε αερα οι ακροατες και δεν σχετιζεται φυσικα σε αυτη την ισχυ με τε headroom αλλα κυριως με το συχνοτικο περιεχομενο και τον τροπο που απλωνεται .

Αυτα τα προβληματα θα λυθουν και σε μια δεκαετια πιστευω οτι η ταξη D θα ειναι ο μονος δρομος

Ενα απλο παραδειγμα ειναι ακομα και σημερα σε τεραστια set up που παιζουν παγκοσμιες μπαντες υπαρχουν στησιματα 5ενταδρομα οπου ο πρωτος και δευτερος δρομος ειναι ταξη D και ολοι οι υπολοιποι ειναι G η H που σημαινει ταξη ΑΒ απο πλευρας ηχου, αλλα με διαφορετικο τροπο τροφοδοσιας που δινει περισσοτερο headroom και χαμηλοτερες θερμοκρασιες αρα καλυτερο βαθμο αποδοσης .

Στην ταξη ΑΒ ο βαθμος αποδοσης ειναι λιγο πανω απο 50 %
σημαινει καθε 100W ρευμα που καις μονο τα 50 μπορουν να γινουν ηχος τα υπολοιπα χανονται σε θερμικες απωλειες
Στην ταξη D ο βαθμος αποδοσης ξεπερναει το 95% και ηταν το αρχικο κινητρο για να σχεδιαστουν οι ενισχυτες ταξης D φυσικα το βαρος για touring εναι το 1/15 σε βαρος απο τους αναλογικους . Η ποιοτητα ηχου εκεινη την δεδομενη στιγμη που ξεκινησαν ηταν απλα εναν συμβιβασμος .

το σεναριο οτι προτεινεις σε καποιον που ακουει σε ταξη Α με λαμπες να βαλει ψηφιακο ειναι ισον με το θα βγαλει μπιστολι να σε καθαρισει

τελος το σεναριο οτι δινεις ενα σοβαρο ποσο και αγοραζες εναν ενισχυτη που κραταγε 40 χρονια ειναι ονειρο θερινης νυχτος και τα τσικρικια που φιαχνουν αυτη την στιγμη δεν θα υπαροχυν και ουτε θα επισκευαζονται σε 5 εως 8 χρονια
Ακριβως οπως ....και οι κοτες .

Στο μαγαζι ηδη ψηφιακοι πρωτης Γενιας Rotel η sub woofer velodyne κανουν παρελαση κυριολεκτικα και δεν επισκευαζονται κιολας
Ποναει πλακετα ? Αλλαξει πλακετα αν υπαρχει και ποσο κοστιζει

Last edited:

Reaction score
3.814
Μόνο που αυτά που γράφεις δεν ισχύουν σήμερα .
Θα έλεγα ότι είναι chicken electronics.
Από πότε τα έχεις έτοιμα γραμμένα;
Από εποχής Ποπ και Ροκ ,;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.512
Μου διεφυγε να γραψω οτι οι ψηφιακοι εκτος ολως των αλλων καλων που εχουν οδηγανε καθε τυπου φορτια που οι αναλογικοι δε μπορουν
αν εχεις ενα δραματικο ηχειο που στις χαμηλες η εμπεδηση τους πεφτει απο τα 8Ω στα 2,2 για τον ψηφιακο αυτο ειναι η χαρα του ....θα το παει τρενο

Reaction score
3.814
Μου διεφυγε να γραψω οτι οι ψηφιακοι εκτος ολως των αλλων καλων που εχουν οδηγανε καθε τυπου φορτια που οι αναλογικοι δε μπορουν
αν εχεις ενα δραματικο ηχειο που στις χαμηλες η εμπεδηση τους πεφτει απο τα 8Ω στα 2,2 για τον ψηφιακο αυτο ειναι η χαρα του ....θα το παει τρενο
Και οι Class- D αναλογικοί ενισχυτές είναι

Reaction score
2.956
Actually αχοληθηκα μονο σημερα 11 ολοκληρες ωρες να απανταω στα ερωτηματα σας και να εξηγω τα ανεξηγητα ποιος αλλος τεχνικος το εχει κανει αυτο ?
αυτο και μονο επρεπε να σας φτανει ...
λαλησα εγκαταλειπω
Κανονίστε κερατάδες, θα πάω τους τελικούς για φρεακαρισμα σε λίγες μέρες..

Reaction score
563

“A lot of people are getting a lot of power with Class D. What’s your— that is sort of the opposite end of where you traffic…”

Dan D’Agostino: “To me, it just never sounds good. I hear all the stuff, I hear all the latest stuff, and comparing it to an analog amplifier, it falls short.”

Reaction score
23.636
Ευχαριστω παρα πολυ THVA
εγω νομιζα οτι ο πιο γνησιος εκπροσωπος ηταν ο Bon jovi
Τα ζήσαμε και αυτά. Αφού τα ξέρεις, ίδια ηλικία είμαστε.

MELF versus SMT για Class D ενισχυτές. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7