Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.630
Ο thva ακουει λαμπες σε τάξη Α νομιζω
East ακούω και απο τέτοιον , ακούω (και έχω) και άλλους. Και τρανζιστορ κλασικό 130 w και mosfet με λαμπάτη προενισχυση 380 watt. Ο ενισχυτής γαι εμένα είναι πολυ σημαντικός. Τον έχω πολυ υψηλά στην συνεισφορά του στο ηχητικό αποτέλεσμα. Σε άρχισαν στην σημειολογία πάλι βλέπω. Αυτοι όλοι του Πανεπιστημίου can be very mean if and when they want it :D Να πάνε σε αυτούς να τους τα φτιάξουν τα μηχανήματα όταν θα χαλάσουν χα χα.

Last edited:

Reaction score
12.722
Αρα οταν ενα ιντερκονεκτ εισαγει στο συστημα ενα προβλημα η μια βελτιωση η οποια ειναι τοσο μικρη που θελει ειδικευεμενο εξοπλισμο για να την μετρησεις και επι της αρχης τελικα μπορει να την αποδεικνυει αμελητεα ενα null tester ειναι να ειναι ενα μεγεθος τοσο μικρο που δεν το μετραει καν τοτε ,
το συμπερασμα αυτο ειναι λαθος γιατι η μικρη αυτη διαφορα θα ενισχυθει τουλαχιστον 50 φορες πριν φτασει στο ηχειο Οποτε εκει πλεον αυτο αν ειναι προβλημα δεν το θελουμε και αν ειναι βελτιωση την θελουμε .
Ναι, αλλά ο null tester θα πρέπει να εμφανίζει μια διαφορά, όσο ανεπαίσθητη κι αν είναι. Και όταν ο Winer ενισχύει κατά 80db το αποτέλεσμα της μίξης των δύο ανεστραμμένων σημάτων και δεν βρίσκει τίποτα, ένα απόλυτο μηδέν, τότε πες μου εσύ, ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχει διαφορά που έχει ακόμα χαμηλότερη στάθμη και δεν τη πιάνει η ενίσχυση των 80db, πώς ακριβώς συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα, ώστε να δεχτούμε ότι τα καλώδια έχουν ακουστό ρόλο στην ηχητική αλυσίδα;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.501
Τι ειναι η Νομικη ρυθμιση για τις Διαφημισεις και πως σχετιζεται με αυτο που συζηταμε .

Ειμαστε στην εποχη που η εικονα ειναι 16Fps

το αντικειμενο ειναι να φιαξουμε μια διαφημιση για μια μεγαλη ασφαλιστικη στην Αμερικη

Φιαχνει ο τυπος ενα υπεροχο πλανο ενα πανεμορφο Αμερικανικο σπιτι μεγαλο και ομορφο, η μαμα καρακουκλαρα ξανθια, ο πατερας ενας λεβεντης 2 μετρα , τα δυο παιδακια καταξανθα και πανεμορφα μεχρι και ο σκυλος μαλιαρος και ξανθος μην σου πω οτι χαμογελαει κιολας ....

Ο τυπος ομως καθε 15fps φυτεψε μια εικονα απο ενα αυτοκινητιστικο δυστυχημα με πτωματα χτυπημενα τα αντερα τους εξω και να τρεχουν αιματα ....

Αποτελεσμα το ανθρωπινο ματι δεν μπορουσε δεν μπορουσε να ξεχωρισει και να δει το 1 fps αλλα ο ανθρωπινος εγκεφαλος μια χαρα επεξεργαζοταν την πληροφορια με αποτελεσμα να βλεπεις την διαφημιση και να σε πιανει τρομος και ψυχοπλακωμα ....

Ακολουθουσε το σημα της ιντεραμερικαν ας πουμε και μετα το υπεροχο πλανο αλλα χωρις το ατυχημα .

Το καταλαβαν καποια στιγμη και πρακτικες τετοιου τυπου ρυθμιστηκαν με νομοθεσια .

τα συμπερασματα δικα σας

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.501
Τεραστια εταιρια με απιστευτα μεγαλο κεφαλαιο στην ερευνα που οδηγει τις εξελιξεις σε διαφορους τομεις των ηλεκτρονικων απο ιατρικα σε ηχο και απο οικιακα σε aerospace ενω βρισκομαστε στην Προ DSP εποχη ,

Εβαλε 100 αστροναυτες σε ενα χωρο , τους φορεσε τα μπλιμλικια στο κεφαλι τους εδωσε καλα ακουστικα και εβαλε εναν παλαβο σαν και μενα να σκαλιζει το EQ .

O στοχος ηταν να καταλαβουν ποιες συχνοτητες της ακουστικης ειναι ενοχλητικες για τον ανθρωπο και ποιες ειναι αρεστες .
Βγηκε αποτελεσμα μετρωντας τις αντιδρασεις του εγκεφαλου σε διαφορες συχνοτητες και σε διαφορα πακετα ηχητικων σηματων .

Ξεκινησαν να εφαρμοζουν αυτη την ιδεατη καμπυλη στα προιοντα ηχου τους με θεαματικα αποτελεσματα τυπου πηγαινε η κυρια σ ενα πολυκαταστημα που ειπαιζαν δυο τρια μηχανηματα μαζι η ζητησε να τα ακουσει με σκοπο να παρει ενα απλο στεροφωνικο τυπου ενα καλο φορητο στο πολυκαταστημα , πηγαινε ΓΡΑΜΜΗ σε αυτο το μηχανημα και οτι και να ελεγαν οι πωλητες αγοραζε το συγκεριμενο μηχανημα
Διολου παραξενο αφου το μηχανημα "μιλαγε " κατ ευθειαν στον εγκεφαλο της .

Τυχαια πεφτει στην αντιληψη ενος καλλιτεχνη παγκοσμιου επιπεδου ( εν ζωη ακομα ) αυτη η πρακτικη και με την ανεση χρηματων που ειχε τους κοπαναει μια αγωγη πανω σε ενα συγεριμενο σκεπτικο . Λεει:
1) Αντιλαμβανομαι και αποδεχομαι οτι ενα προιον που κανει 5 δολαρια δεν εχει την δυνατοτητα να αποδωσει το πνευματικο μου εργο σωστα.
2)Αντιλαμβανομαι και αποδεχομαι οτι μπορει να προσπαθησατε να αποδωσετε το πνευματικο εργο σωστα και τελικα αποτυχατε .
3) Αυτο που δεν σας επιτρεπω ειναι να πειραξετε το πνευματικο μου εργο εσκεμενα .

Την κερδισε , επεσαν οι αναλογες υπογραφες , πληρωθηκε και εφαρμοστηκε ενα νομικο πλαισιο που οριζει τους βασικους κανονες του πως μπορουν να λειτουργουν τα προιοντα ωστε να μπορει καποιος να γραφει πανω τους τον ορο HIFI .
Στις μερες μας πλεον αυτα εχουν ξεχαστει , οι κατασκευαστες χρησιμοποιουν εκατονταδες τρυκ για να παραβιασουν αυτη την νομοθεσια κρυμμενοι πισω απο λεξεις New Class A κλπ κλπ κλπ Λογικο 100% γιατι πλεον δεν θα ασχοληθει κανεις για τις νομικες συνεπειες .

Τα συμπερασματα δικα σας

( η πληροφορια αυτη βρισκεται στα χερια μου γιατι εχω το εντυπο της αποφασης του δικαστηριου το οποιο μου εσταλει κατα λαθος οταν ενας απο τους "γεροντες" τεχνικους της εταιριας ( RIP ) στο AUDIO ηθελε να μου κανει δωρο την σχεδιοθηκη του πριν αποσυρθει . Μεσα σε αυτην υπηρχαν καποια φακελοι με διαφορα ασχετα εγραφα και μεσα σε αυτους η αποφαση και το σκεπτικο του δικαστηριου . Οποιος επιθυμει μπορει να ερθει να κερασω καφε και να το δει (προυποθετει οτι μπορει να διαβασει Ολλανδικα ) Καταλαβαινει καποιος οτι κατι τετοιο δεν μπορει να δημοσιευθει . )

Reaction score
23.630
Καλά όταν θα αρχίσουν να χαλάνε ή να αποσύρονται τα Τέσλα θα πάρουμε απο εκεί απο τα πολλά TO-247 που έχει να κάνουμε την δουλειά μας στο audio όταν χαλάνε τσ SMPS. :D

Φιαχνει ο τυπος ενα υπεροχο πλανο ενα πανεμορφο Αμερικανικο σπιτι μεγαλο και ομορφο, η μαμα καρακουκλαρα ξανθια, ο πατερας ενας λεβεντης 2 μετρα , τα δυο παιδακια καταξανθα και πανεμορφα μεχρι και ο σκυλος μαλιαρος και ξανθος μην σου πω οτι χαμογελαει κιολας ....
:D:D:D

Reaction score
23.630
Αποτελεσμα το ανθρωπινο ματι δεν μπορουσε δεν μπορουσε να ξεχωρισει και να δει το 1 fps αλλα ο ανθρωπινος εγκεφαλος μια χαρα επεξεργαζοταν την πληροφορια με αποτελεσ:Dμα να βλεπεις την διαφημιση και να σε πιανει τρομος και ψυχοπλακωμα ....
Δες τώρα : Το ανθρώπινο μάτι καταγράφει ακόμη και ένα μόνο φωτόνιο. Που μετα δεν ξέρουμε που πάει, γιατί το κάνει έτσι και που χρησιμεύει. Στον εγκέφλαο δεν περνάει ή δεν ξέρουμε που πάει και τι επίδραση έχει.

The human eye can detect a single photon. People can detect a flash of light as minute as a single photon, Scientific American reports. In the experiment—published in Nature Communications—participants would hear two sounds after pushing a button, some of the sounds accompanied by a photon, others not.

αλλά :

The human eye is very sensitive but can we see a single photon? The answer is that the sensors in the retina can respond to a single photon. However, neural filters only allow a signal to pass to the brain to trigger a conscious response when at least about five to nine arrive within less than 100 ms.

Άντε τώρα να σχεδιάσεις ένα null test ή να εφαρμόσεις null hypothesis για αυτό και τι θα σου δείξει ; :D Οπότε να σταματήσουμε να ερευνούμε αφού δεν θα δείξει κάποια διαφορά. :D

Reaction score
9.961
Εγώ ; Εγώ τα έχω πεί πολλές φορές κατά καιρούς. Και ακουστικά τι κάνουν και τεχνικά όσα γνωρίζω τα έχω πεί και αυτά. (ε, όχι και όλα βέβαια).

Δεν είναι μόνο η class A , είναι όλη η τοπολογία μαζί με αυτήν. Εγώ λέω και είμαι υπέρ μόνο γισ μια μόνο συγκεκριμένη τοπολογία λυχνιακών υλοποιήσεων. Μην σου πω και σχεδιασμό επιμέρους εντός αυτής. Ακόμη και μέσα σε αυτήν την επιλογή λίγες είναι οι καλές επιλογές.

Τι θα σου πει η Α.Ι βρε συ και ο κάθε πικραμένος που θέλει να σε κάνει (ή τον εαυτό του)να νοιώσεις ότι έχεις το καλύτερο. Ή οτι είσαι κοντά. Άσε που το καλύτερο είναι ανάλογα όπως λέει και ο East για κάθε στόχο και σκοπό που έχεις. Τι να την κάνεις εσυ την class A ; Δεν την χρειάζεσαι. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να πας στην Ρώμη ή όπως λέμε many ways to skin a cat.

Το τι ανοησίες και παραμύθια έχω διαβάσει εγω στο ιντερνετ όταν τα κοιτούσα και τα έψαχνα για να επιβεβαιώσω και κάνω τεχνικούς συσχετισμούς για να δω που μπορεί να οφείλεται τέτοια ανωτερότητα στον ήχο που ακούω ... δεν περιγράφεται. Αλλά απο ότι καταλαβαίνω στάθηκα και λίγο τυχερός. Ακόμη ψάχνω πάντως να βρω βάθος και 3D και σε αυτές που λέτε και θεωρείται πολύ καλές επιλογές στα ενεργά που με στείλατε να τις ακούσω πριν δυο εκθέσεις ας όψεται ο Blue (που χάθηκε αυτο το παιδί ; ) . :D

Αλλά δεν είναι τυχαίο που είπα ότι η κλάση είναι μόνο μία ... η Α. Τεχνικά (αλλά και ακουστικά) όλες οι άλλες που προκύπτουν απο αυτήν δεν είναι κλάσεις είναι κανιβάλισμα της Α. Η κλάση Α πάει πακέτο και με άλλες συγκεκριμένες επιλογές που πρέπει να γίνουν για να λάμψει πραγματικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια γιαι ιντερνετικες θεωρητικές μαιμουδιές και spin - αρίσματα, τεχνικούς ακροβατισμούς και αμπελοφιλοσοφίες για αποτύπωση της πραγματικότητας και λοιπά τέτοια δηθεν Hi Fidelist - ικα. .

Ακόμη και στο θέμα τι ακριβώς είαι η κλαση Α και αυτό μέγα spin-άρισμα έχει φάει. Σιγά σιγά και με τα χρόνια που πέρναγαν έχει φάει διάφορα στάδια redefine o όρος. I wonder why ? χα χα. Δυστυχώς (έχω ψάξει για να τα ποστάρω στο νήμα του Bhutia για τις λάμπες) αυτή η γνώση έχει εξαφανιστεί απο το ίντερνετ (ή την έχουν εξαφανίσει) καθώς πολλά sites που ασχολουνταν ειδικά με τις λυχνίες έχουν κλείσει και οι παλιοί τεχνικοί τα γνωρίζαν. Εγω να επιχειρήσω να τα πω απο μόνος μου και μόνο απο ότι θυμαμαι πριν 15 χρόνια ... δεν παίζει καθώς δεν είμαι ηλεκτρινικός και θα πεσω σε πολλά λάθη και θα μου την πέσουν όλοι σημειολογικά να εξηγώ πράγματα τα οποία δεν κατέχω καλά. Οι καλοί και μεγάλοι σχεδιαστές τα ξέρουν όμως ... μην κοιτάς τι σου λένε εσένα και εμένα.
Βρε αν ήθελα τέτοια απάντηση ρωτούσα και τον kanakiani :biggrin:

Ρώτησα και μου είπαν ότι ένας σωστός ενισχυτής θα πρέπει να διπλασιάζει την απόδοση σε watt όταν το ωμικο φορτίο υποδιπλασιαζεται.

Αυτός λέει είναι ένα καλός δείκτης για την ποιότητα του ενισχυτή.
Εσύ το ξέρω θα διαφωνήσεις:biggrin:

Reaction score
11.875
Δες τώρα : Το ανθρώπινο μάτι καταγράφει ένα μόνο φωτόνιο. Που μετα δεν ξέρουμε που πάει, γιατί το κάνει έτσι και που χρησιμεύει. Στον εγκέφλαο δεν περνάει ή δεν ξέρουμε που πάει και τι επίδραση έχει.

The human eye can detect a single photon. People can detect a flash of light as minute as a single photon, Scientific American reports. In the experiment—published in Nature Communications—participants would hear two sounds after pushing a button, some of the sounds accompanied by a photon, others not.

αλλά :

The human eye is very sensitive but can we see a single photon? The answer is that the sensors in the retina can respond to a single photon. However, neural filters only allow a signal to pass to the brain to trigger a conscious response when at least about five to nine arrive within less than 100 ms.

Άντε τώρα να σχεδιάσεις ένα null test ή να εφαρμόσεις null hypothesis για αυτό και τι θα σου δείξει ; :D Οπότε να σταματήσουμε να ερευνούμε αφού δεν θα δείξει κάποια διαφορά. :D

Τί άσχετα με το θέμα είναι αυτά πάλι;

Reaction score
23.630
Ρώτησα και μου είπαν ότι ένας σωστός ενισχυτής θα πρέπει να διπλασιάζει την απόδοση σε watt όταν το ωμικο φορτίο υποδιπλασιαζεται.
Κάτι τέτοια προβληματάκια να ξέρεις έχει και η class D αλλά δεν βλέπω να σε απασχολούν ή να tα γνωρίζεις. :D

κανακιανι ..κορυφή βρε ...ότι πει ισχύει και λάθος να είναι. 😍 Το alter ego του Bhutia που και αυτός έχει το ίδιο χάρισμα. .Αυτούς τους δύο εάν τους ακούς ... πάρεις την μέση γραμμή .... όλες οι απορίες για το audio θα σου λυθούν και θα επιλέξεις (δηλαδή βρείς) και το σωστό για εσένα. Εγγυημένα. no joke
Τί άσχετα με το θέμα είναι αυτά πάλι;
Καθόλου άσχετα εσυ δεν καταλαβαίνεις. Και μάλλον και όλοι. ¨Ασε που ήταν ειδικό πόστ αφιερωμένο στον East.

Last edited:

Reaction score
9.961
Κάτι τέτοια προβληματάκια να ξέρεις έχει και η class D αλλά δεν βλέπω να σε απασχολούν ή να α γνωρίζεις. :D

κανακιανι ..κορυφή βρε ...ότι πει ισχύει και λάθος να είναι. 😍
Πάρε εκτός από λάμπες ότι θέλεις αρκεί να ισχύει το ανωτέρω κριτήριο μου λέει.
:biggrin:

Reaction score
23.630
Πάρε εκτός από λάμπες ότι θέλεις αρκεί να ισχύει το ανωτέρω κριτήριο μου λέει.
:biggrin:
Ουδείς άσφαλτος. Ακόμη και ο Κανακιάνι. Θα τον πίεσες ώς συνήθως και όλοι σας να σου βγάλει έναν (γενικό) μπούσουλα. Γνωστή παγίδα που στηνεις συνεχώς σε καλούς και αγνούς και αγαθούς ανθρώπους. Βλέπεις εγώ να την πατήσα ποτέ ; Ή και εάν την πάτησα το έκανα επιτηδες για να εξυπηρετήσω δικό μου σκοπό και στόχο και δεν το κατάλαβες καν :D Για αυτό λεμε , δεν είναι για εσενα αυτή η λύση. Δεν βλέπεις τι φορτηγό λάμπα πήρε ; :D 😍 Ευτυχώς δεν λές που τις έχει κάνει ο σχεδιαστής έτσι τις 6550 να παιζουν τουλάχιστον σαν τις EL34 και ακούει και καμιά χροιά ; :D

Last edited:

Reaction score
23.630
Ν.Κ et al :

Τι είναι η χροιά ;
Τι είναι η ποιότητα ήχου ;
Τι είναι το βαθος σκηνής ;
Τι είναι το 3D στον ήχο ;
Τι είναι όλα αυτά, δεν υπάρχουν χα χα Πως θα τα καταλάβω ; Εξηγησέ τα μου. Δεν υπάρχουν στα .pdf.

Ποιός είμαι ;
Που παω ;
Ποιό το νόημα της τέχνης ; Αμ της ζωής ;

:D :D :D

Reaction score
23.630
Κατάλαβα... Ήρθε η ώρα του τσίπουρου!!!
Πίνω και μεθώ οφ αμάν μέρα νύχτα τραγουδώ και το ντέρτι μου οφ αμάν στο μπουζούκι μου ξεσπώ Γένηκα μπεκρής οφ αμάν χασικλής και μερακλής γιατί όλο λες οφ αμάν κούκλα μου πως δε με θες :D :D :D

Η σχέση που ψάχνεις : (Μεθυσμένος μπορεί να την καταλάβαινες καλύτερα χα χα) :

" Άντε τώρα να σχεδιάσεις ένα null test ή να εφαρμόσεις null hypothesis για αυτό και τι θα σου δείξει ; :D Οπότε να σταματήσουμε να ερευνούμε αφού δεν θα δείξει κάποια διαφορά. :D "

Reaction score
11.875

Αυτός λέει είναι ένα καλός δείκτης για την ποιότητα του ενισχυτή.
Το έχει πει ο Κόγιας πριν καμιά 15αριά και βάλε χρόνια... Αλλά διαβάζει κανείς τα παλιά θέματα να μάθει τουλάχιστον τα βασικά; (Δε λέω για σένα ΝΚ.)

Reaction score
23.630
Ο Κόγιας είναι ο Κόγιας.
Ο ΝΚ είναι ο ΝΚ.
Ο East είναι ο East
Ο thva είναι o thva.

Μόνο εσυ ο Νταλίπης δεν είσαι ο Νταλίπης και θες να είσαι ο Κόγιας. (και λίγο ο ΝΚ που θα ήθελε να είναι μερικες φορές ο Σέπς).

:D :D :D

Reaction score
30.029
Ο κόγιας αλλά και πολλοί άλλοι έχουν πει ότι δεν είναι απαραίτητος ο διπλασιασμός ισχύος σε υποδιπλασιασμό φορτίου.
Δεν δηλώνει αυτό την ποιότητα του ενισχυτή , αλλά την επάρκεια του τροφοδοτικού . Αλλού φαίνεται η ποιότητα .

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.856
Το έχει πει ο Κόγιας πριν καμιά 15αριά και βάλε χρόνια... Αλλά διαβάζει κανείς τα παλιά θέματα να μάθει τουλάχιστον τα βασικά; (Δε λέω για σένα ΝΚ.)
"Ευαγγέλιο" τα παλιά threads, αλλά, όπως είπες, ποιος τα διαβάζει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.630
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7