Online αγορές από Κίνα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.621
Το πολύ να κάνει αποθήκες το TEMU και στην ΕΕ.
Πως οι πληρωμές φαίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες; κάπως έτσι... κάτι θα βρουν.

Τα Shein, Temu κλπ έχουν ήδη αποθήκες στην ΕΕ κι όπως έγραψε ο @flash υπάρχει ήδη αποθήκη Temu στην Ελλάδα.

Όλες αυτές οι κινεζικές εταιρείες ήξεραν ότι οι δασμοί ήταν προ των πυλών και είχαν ήδη ετοιμάσει την "άμυνά" τους.

Στις ΗΠΑ που οι δασμοί έχουν μπει από το καλοκαίρι έχει δημιουργηθεί η εξής win-win κατάσταση: Το κράτος εισπράττει δασμούς και οι Κινέζοι έχουν απορροφήσει το κόστος τους σε πολλά είδη. Άρα και έσοδα στο κράτος και σχεδόν ίδιες τιμές για τους πελάτες.

• Love
Reactions: ika

Reaction score
5.636
Στο Τemu όπου γράφει fast delivery: 4-7 days, το προϊόν έρχεται από ευρωπαϊκή αποθήκη.

shipping.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
46.213
Από αυτό το τεμου αγοράζουμε από το website τους όπως ας πούμε στο amazon?
φτιάχνουμε λογαριασμό, δίνουμε κάρτα και τέτοια; λίγο spooky μου κάνει αλλά αν έχετε εμπειρία και δεν είχατε ποτέ θέματ ίσως το δοκιμάσω.
Για ψιλολόγια δίνει πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.621
φτιάχνουμε λογαριασμό, δίνουμε κάρτα και τέτοια; λίγο spooky μου κάνει αλλά αν έχετε εμπειρία και δεν είχατε ποτέ θέματ ίσως το δοκιμάσω.
Αρκετά χρόνια πελάτης. Αγοράζω μέσω paypal και κάρτας. Μέσος όρος 5-6 παραγγελίες/μήνα. Παραδίδει σε boxes.
Μόνο "πρόβλημα" η παράδοση μετά από ~2 βδομάδες. Αλλά στα τόσα που έρχονται ούτε θυμάμαι ποιο πακέτο περιμένω. :biggrin:

Reaction score
7.200
Έτσι είναι....δεν έχει κάποια διαφορά από τα άλλα. Είναι απιστευτο το τι μπορείς να βρεις......έχει κατι πατέντες για το νεροχύτη της κουζίνας να τρελαθείς!!!!

melina

Cargo 200
Reaction score
46.213
Apple pay δέχεται;
για να μην βλέπει την κάρτα το λέω

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.062
Το μεγαλύτερο θέμα είναι η τήρηση των προδιαγραφών. Αν αποκαλυφθεί ότι ένα προϊόν δεν καλύπτει το CE επιβάλλεται η ποινή στον Ευρωπαίο λιανιοπωλητη! Ο Κι ο Κινέζος κατασκευαστής και χονδρεμπορος μένουν στο απυρόβλητο.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.213
Apple pay δέχεται;
για να μην βλέπει την κάρτα το λέω
δέχεται
...αλλά δεν είμαι σίγουρος αν βλέπουν την κάρτα ή όχι :idk:
Το μεγαλύτερο θέμα είναι η τήρηση των προδιαγραφών. Αν αποκαλυφθεί ότι ένα προϊόν δεν καλύπτει το CE επιβάλλεται η ποινή στον Ευρωπαίο λιανιοπωλητη! Ο Κι ο Κινέζος κατασκευαστής και χονδρεμπορος μένουν στο απυρόβλητο.

Γενικά είναι θέμα οι προδιαγραφές με τα κινέζικα.
Αν σκάσει ένα θέμα με προδιαγραφές υλικού για ένα προϊόν που είναι κινέζικο μεν αλλά το πουλάει το ΙΚΕΑ για παράδειγμα, πιθανά θα το μάθουμε κάποια στιγμή, θα βγει ανακοίνωση για απόσυρση και τέλος πάντων κάπως κάπου πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας στοιχειώδης ποιοτικός έλεγχος από το ΙΚΕΑ.
Από τον έμπορο στο temu δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Reaction score
2.850
Δεν μπορεί να ισχύει αυτό, δηλαδή εγώ που έχω κατάστημα λιανικής πρέπει να βρω έναν φορέα που να του στέλνω κάθε νέο προϊόν να το ελέγχει ;

Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.387
Κι όμως ισχύει, στα ποινικά τρέχουν τους λιανέμπορους. Παραλογισμός

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.339
Προσοχή και σε αυτό το σηματάκι CE που κολλάνε οι κινέζοι στα προϊόντα τους. Γνωστό θέμα μεν, αλλά πάντα μπερδεύει το δικό τους CE με το ευρωπαϊκό CE...

1763230324633.png

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.062
Πράγμα που μπορεί να σταματήσει η ΕΕ αν θέσει θέμα παραποίησης εμπορικού σήματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@