ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ SHOW 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Ndis

Titika
Reaction score
4.892
Κάθε χρόνο τα ίδια λεμε. Οι νέοι άνθρωποι ακούν πολυ περισσότερη μουσική από ότι φαντάζεστε ορισμένοι. Απλά η λογική του ζεύγους ψαροκασελας σε συνδιασμό με μικρά ψυγεία για πηγές και ενισχυτικά, σε όλο και μικρότερα σπίτια δεν συνάδει με τη πρακτικότητα...
Εκεί είναι που τα sonos, τα ενεργά JBL ή ακόμα και οι λύσεις στιλ kef ls μαζεύουν όλο το χαρτί.
Επίσης οι νέοι άνθρωποι βγαίνουν έξω, η αγορά των tws και των iems είναι τεράστια ενώ την ποιότητα ήχου που παράγουν ακόμα και iems του 100αρικου κάνει τα συστήματα του 95% των γερόντων να μοιάζουν με μουσειακά εκθέματα.

Ουσία, the sky is not falling. Το χόμπι εξελίσεται. Η παπατζα των καλωδίων και των χρυσων χροιων θα πεθάνει. Όλα τα υπόλοιπα μια χαρά θα υπάρχουν ακόμα και οταν εμείς οι γεροντοσαυροι εγκαταλείψουμε τον μάταιο τούτο κόσμο!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.777
Ακριβώς . Οι νέες τεχνολογίες είναι παρούσες και στο κομμάτι του HiFi.
Έτσι εξηγείται ότι στις σχετικές εκδηλώσεις μαζεύονται άτομα κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.

Sonos, JBL, ενεργά ηχεία και τα σχετικά είναι το μέλλον.

Reaction score
189
Τα IEMs, ή αλλιώς «ενδοκαναλικά ακουστικά οθόνης» (in-ear monitors), είναι συσκευές που φοριούνται μέσα στο αυτί για να ακούει κανείς ήχο απευθείας από την πηγή του. Χρησιμοποιούνται ευρέως από επαγγελματίες όπως μουσικούς και ηχολήπτες, αλλά και από καταναλωτές και παρουσιαστές τηλεόρασης για ακρόαση μουσικής και λήψη οδηγιών αντίστοιχα. Προσφέρουν υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης, άνεση και εξαιρετική ποιότητα ήχου

Το True Wireless Stereo (TWS) είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογία για την παροχή προηγμένης σύνδεσης Bluetooth για τη ροή των πάντων, από εφαρμογές μουσικής έως ηχητικά βιβλία. Απλώς συνδυάστε την έξυπνη συσκευή σας με τη συσκευή σας TWS και είστε στην πρώτη γραμμή της πιο αιχμής τεχνολογίας ήχου.

Ndis

Titika
Reaction score
4.892
🤔
Can you explain this please?
Ασφαλώς, 60 (παρα κάτι) ευρώ και τέλος, δεν χρειάζεσαι σεντ παραπάνω για να έχεις τον καλύτερο δυνατό ήχο (κατα χάρμαν) που υπάρχει. Full range, χωρις room modes, χωρίς παπάτζες και πράσινα αλογα.

1763278454790.png

Παρόμοια περίπτωση (αν και ακριβότερη) υπάρχει και στα TWS. Εν μέρει δικαολογημένα γιατι μαζί αγοράζεις μπαταρίες, θηκες, ενσωματωμένες ενισχυτικες μονάδες παρόλα αυτά με 2-3 κατοστάρικα εισαι πάλι στο 90ο εκατοστημόριο

1763279515544.png

Αν εισαι βλαμμένος (εγώ ειμαι το παραδέχομαι) συνεχίζεις να χώνεις λεφτά για αναζήτηση ... μονοκερών.

ΥΓ To μόνο που πραγματικά μένει στα παραδοσιακά συστήματα ειναι η αίσθηση της ενέργειας στα πολλά spl.

Timaras

Reaction score
2.156
Ευχαριστώ!
Τελικά όσο αφορά την εικόνα μόνο 2 τηλεοράσεις έχει η έκθεση?

Reaction score
2.437
Αν εισαι βλαμμένος (εγώ ειμαι το παραδέχομαι) συνεχίζεις να χώνεις λεφτά για αναζήτηση ... μονοκερών.

ΥΓ To μόνο που πραγματικά μένει στα παραδοσιακά συστήματα ειναι η αίσθηση της ενέργειας στα πολλά spl.
τα ακουστικά δεν είναι για όλους, καλό για λίγο και για το ουάου πως ακούγονται με λίγα λεφτά,
αλλά θα προτιμήσω τελικά να ακούσω μουσική ακόμη και από φθηνό soundbar για PC
(και δε συζητώ για τα 2 μικρά ενεργά που είχα πάνω στο γραφείο + sub από κάτω - ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ σε κοινό οικιακό χώρο, λόγω απουσίας room modes καθότι nearfield)

Reaction score
2.688
Ευχαριστώ!
Οχι. Εχει μπολικες.
Η Sony θα μπορουσε να εκμεταλλευτει το πολυκαναλο που ειχε σε αλλο χωρο γιατι ειναι οτι πρεπει για τα ελληνικα σπιτια.
Η LG επρεπε να ειχε φροντισει λιγο την ηχομπαρα με τα surround ηχεια. Ο ηχος ηταν αθλιος.

Reaction score
11.902
Ασφαλώς, 60 (παρα κάτι) ευρώ και τέλος, δεν χρειάζεσαι σεντ παραπάνω για να έχεις τον καλύτερο δυνατό ήχο (κατα χάρμαν) που υπάρχει. Full range, χωρις room modes, χωρίς παπάτζες και πράσινα αλογα.

View attachment 382546
Τα έχω αυτά (όχι τα blue2). Όντως.έτσι είναι. Το μόνο ίσως μειονέκτημα, ότι έχω μικρής διαμέτρου κανάλι και αυτά μεγάλης διαμέτρου εξόγκωμα και με το σφουγγαράκι που έχουν, όταν τα πιέσω μέσα, μερικές φορές μου ενοχλεί το αυτί.
Ευχαριστώ!
Έχει μερικές, αυτές οι 2 μου τράβηξαν την προσοχή.
0-02-05-da71b5b19a127df5813d26eee66af0dd4268dcb6352a0898736df3f60ac3f6fd_f2af72f9.jpg

Reaction score
1.695
Και εγώ αποφάσισα να μην πάω, παρόλο που είχα κάνει εγγραφή. Πρώτα από όλα οι εκθέτες είναι ελάχιστοι και οι τιμές στο hi end έχουν πάει σε επίπεδα που καμμία αύξηση πρώτων υλών δεν τις δικαιολογεί. Ένα εισαγωγικό μοντέλο πια κοστίζει, όσο κόστιζαν τα τοπ μοντέλα πριν μια δεκαετία. Να μην αναφέρω εταιρείες σχεδόν σε όλες συμβαίνει.Α και ακόμα διατηρώ τα μαλλιά μου...

Reaction score
818
Ζούμε, πλέον στο 2025, όλα έχουν εξελιχθεί, η τεχνολογία, η μολυνση, η ακρίβεια κλπ κλπ Σήμερα ενα καινούριο διαμέρισμα 63τμ θεωρείται μεγάλο και κοστίζει πάνω από 140.000€. Γιατί θα μου πείται δεν φτιάχνουμε διαμερίσματα όσο κοστίζουν πχ τα focal, ta YG, ta Pillium κλπ κλπ διότι η απάντηση είναι απλή "τόσο δάνειο δίνει η τράπεζα στα νέα ζευγάρια" με δόσεις για μια ζωή που θα είναι περίπου το 25% του εισοδήματος τους. Υπάρχουν και πιο ευκατάστατοι φυσικά, απλώς δεν ξέρω το νούμερό τους παγκοσμίως, οπότε όλα αυτά απευθύνονται σε λίγους, απλά υπάρχουν δυσανάλογα πολλοί που τα κρίνουν ο καθένας με τα δικά του κριτήρια χωρίς ποτέ να μπορεί να τα αγοράσει. Ο καθένας κατασκευαστής αποφασίζει που θα κινηθεί. Κάποτε, την 10ετία του 2000 η Ελλάδα σε θέματα εκθέσεων ήταν η σημερινή Πολωνία και Γερμανία.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.777
Πήγα. Απλά δεν...
Πρώτη φορά που δεν έχω ούτε το κουράγιο να γράψω κάτι..
Την ίδια γνώμη έχω και εγώ. Πρώτη φορά αποφάσισα να μην πάω.
Έτσι νιώθω ότι δεν είμαι ο μόνος παράξενος.

Οι τιμές έχουν ξεφύγει τελείως. Τα προϊόντα έχουν ανέβει δύο - τρεις τουλάχιστον φορές από αυτές δυο ή τριών ετών μόλις.´Οσος και αν είναι ο πληθωρισμός αυτές ακολουθούν την δική τους τρελή πορεία. Ίσως γιατί χρόνο με χρόνο φθίνει η αγορά στο είδος αυτό. Λίγες οι πωλήσεις, ανεβάζουν τις τιμές μήπως και σώσουν ότι σώζεται, πριν κλείσουν οριστικά.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.777
Υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα βάσει παραγγελίας. Δεν έχουν στοκ δηλαδή. Θες τον τάδε ενισχυτή? Βάζουν μπροστά την παραγωγή, φτιάχνουν ένα κομμάτι, αυτό της παραγγελίας σου, και ξανά κατεβάζουν τους διακόπτες μέχρι την νέα παραγγελία. Δεν αστειεύομαι !

Ομως πολλά είπα,
ανεβάστε καμία φωτογραφία να χαζέψουμε λιγάκι και εμείς οι απόντες…..

Reaction score
7.185
Σε οτιδήποτε συμβαίνει παντού και στα πάντα και ειδικά στο εμπορικό κομμάτι της καθημερινότητας μας στο παρασκήνιο υπάρχει ένας άνθρωπος ή πολλοί. Στην ουσία το αποτέλεσμα που βλέπεις είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων αυτών ή αυτού του ανθρώπου που , πόσο γνωρίζει το αντικείμενο του, πόσο του αρέσει αυτό που κάνει, αν είναι νοικοκύρης , τι χαρακτήρα έχει κλπ κλπ. Αν αυτός που κάνει λοιπόν το κουμάντο είτε είναι το αφεντικό είτε κάποιος επιβλέπων είναι φασίνας αντίστοιχο θα είναι και το αποτέλεσμα.
Δυστυχώς ΚΑΙ στην έκθεση αυτή εκτός από τον τραγικό ήχο που ακούσαμε σε μερικά δωμάτια (που λογικά είναι συνδυασμός κακής επιλογής δωματίου - ηλεκτρονικών-τοποθέτησης και μη φροντίδας) είχαμε και περιπτώσεις σε κάποια να βρωμάει ο τόπος όλος 😀😀 κάτι που με απέτρεψε να μπω και σε άλλα δωμάτια.
Τέλος πάντων.
Από αυτά που μπήκα και άκουσα, Φοβερός ο Χαμαιλέων γιατί εκτός του ότι ήταν με διαφορά ο καλύτερος και πιο ασυμπίεστος ήχος κατάφερε και έστησε σε τέτοιο χώρο ηχεία με 15ιντσα γούφερ - με λαμπάτο σύστημα ( ξέρετε αυτά που είναι μόνο παραμόρφωση ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ). Εύγε!
Ωραίες και σαγηνευτικές οι τεράστιες κόρνες με τα IDEON αλλά όπως είπε και ένας φίλος δεν είμαστε τώρα για να χτίζουμε άλλο σπίτι😂😂.
Για του χρόνου , αφού είναι και μία η έκθεση θα επιθυμούσα περισσότερες συμμετοχές και όχι μικρά δωμάτια ποντικότρυπες , με κάποιο κανονισμό πρέπει να απαγορεύεται η τρύπα.😛
Κλείνοντας το πιο σημαντικό είναι ότι συνάντησα ξανά αλλά και γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους από τον χώρο. Και επαγγελματίες και ερασιτέχνες σαν και εμένα. Άντε να είμαστε καλά ( αυτό είναι το ζητούμενο ) και να συναντηθούμε και του χρόνου πάλι με αυτή την αφορμή.

Last edited:

Reaction score
1.695
Την ίδια γνώμη έχω και εγώ. Πρώτη φορά αποφάσισα να μην πάω.
Έτσι νιώθω ότι δεν είμαι ο μόνος παράξενος.

Οι τιμές έχουν ξεφύγει τελείως. Τα προϊόντα έχουν ανέβει δύο - τρεις τουλάχιστον φορές από αυτές δυο ή τριών ετών μόλις.´Οσος και αν είναι ο πληθωρισμός αυτές ακολουθούν την δική τους τρελή πορεία. Ίσως γιατί χρόνο με χρόνο φθίνει η αγορά στο είδος αυτό. Λίγες οι πωλήσεις, ανεβάζουν τις τιμές μήπως και σώσουν ότι σώζεται, πριν κλείσουν οριστικά.
Ακριβώς έτσι είναι. Πριν μια δεκαετία μπορούσες να αγοράσεις Audio Research, Bryston, Musical Fidelity, Wilson Audio, Avid, Michell, Audiovector, Clearaudio, Koetsu και πάει λέγοντας. Με τους μισθούς σήμερα, συγκριτικά σε χαμηλότερα επίπεδα από τότε, οι τιμές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί - τετραπλασιαστεί. Με τα λεφτά που αγοράζεις σήμερα το TuneTot (χώρις τις βάσεις του :headbang:) έπαιρνες το Sophia 3. Με 2000 έπαιρνες το Michell Gyrodec με βραχίονα ενώ τώρα η τιμή του είναι τριπλάσια χωρίς. Το ίδιο συμβαίνει με τα Avid, Clearaudio κλπ.
Αδύνατον να μπορέσεις να αγοράσεις κάτι από το πάνω ράφι με κανονικές συνθήκες. Άρα γιατί να πας; Μάλλον θα απογοητευτείς και θα τσαντιστείς...

Reaction score
760
Πήγα χωρίς να έχω ενδιαφέρον να αγοράσω κάτι, πλην ίσως ενός φορητού προτζέκτορα, όπου υπήρχαν 3-4 επιλογές που κάποιες έπαιζαν και demo.
Κατά τ'άλλα, ωραία τα ενεργά Focal με τα ενισχυτικά της Naim, όπου φάνηκε προς τα που θα πάει τελικά αυτή η συνεργασία αλλά και το οικιακό hi-end γενικότερα.

Προενισχυτές, λάμπες, μονομπλόκ, καλώδια, πικάπ κλπ, θα τα φάει το χρονοντούλαπο. Ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία. Και ρευματάκι. Αυτά μόνο.

Από τον Ορφέα πέρασα 3 φορές, και τις 3 δεν έπαιζε μουσική καθόλου. Κατά τάλλα supermarket. Τα Martin Logan δεν μου έκαναν καμία αίσθηση, ενώ ξεχώρισα το σύστημα του Chameleon για άλλη μια χρονιά, το σύστημα που έπαιζε στο Lounge64 και τις κόρνες με τα ideon. D&D και Κii ήταν απογοήτευση. Στημένα χάλια. Απορώ γιατί κατέβηκαν.
Τίμια τα αδέρφια Τσακιρίδη, επιτέλους με κάποια σοβαρά ηχεία, με streamer και χωρίς το κλασσικό Heed CD player.
Όλα τα δωμάτια στον 3ο βρωμούσαν αποπνηκτικά. Απορώ πως τα άντεχαν οι εκθέτες οι ίδιοι.

Τηλεοράσεις κλπ δε με συγκινούν, οπότε δεν έδωσα σημασία.

Άντε και του χρόνου, καλά να'μαστε να ξαναπάμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.672
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@