Αναζήτηση ηχείων

Reaction score
34
Τα Χαρμπεθ ειναι ηχεια αμφιλεγομενα.
Εδω μεσα εχουν γινει κατ επαναληψη καυγαδες για την ποιοτητα τους.
Απ τη μια οι μετρησεις που δεν τα κολακευουν ενω αλλοι λενε οτι παρολαυτα ακουγονται καλα.
εγω τα wharfedale μου δεν τα αλλαζω με τιποτα αν σας προτεινω το ιδιο και για σας θα με βρισετε, ολα ειναι υποκειμενικα λοιπον και οι μετρησεις δεν λενε τιποτα απολυτως, εγω εχω audi 275 αλογα και περναω καποια με 324 :) δε λεω μαρκα γιατι παλι θα με βρισετε :p

Reaction score
4.598
εγω τα wharfedale μου δεν τα αλλαζω με τιποτα αν σας προτεινω το ιδιο και για σας θα με βρισετε, ολα ειναι υποκειμενικα λοιπον και οι μετρησεις δεν λενε τιποτα απολυτως, εγω εχω audi 275 αλογα και περναω καποια με 324 :) δε λεω μαρκα γιατι παλι θα με βρισετε :p
Ο ηχος και το φως ειναι επιστημες που διδασκονται. Δεν ειναι καθολου υποκειμενικες οι μετρησεις. Δεν ειναι τυχαιο που οι σοβαρες εταιριες στηριζονται ακριβως σ αυτες για να πετυχουν αποτελεσματα που εμεις ημαστε οι αποδεκτες. Το ιδιο γινεται ακριβως και με τις τηλεορασεις.

Η οποια προοδος υπαρχει ολα αυτα τα χρονια στηριζεται ακριβως σ αυτες τις μετρησεις και τους επιστημονες που υπαρχουν στις εταιριες (και οχι μονο)

ΑΚομη και για το ατυχες παραδειγμα με το αυτοκινητο, τσομπανοι δεν τα φτειαχνουν. Στηριζονται σε επιστημονες που το αντικειμενο τους ειναι αυτο.

Last edited:

Reaction score
34
Associated Equipment
Paradigm Studio 100 v5

στα 25 τετραγωνικα που διαθετει παντως εγω δε θα τα ακουμπουσα καν

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
401
Απ τη μια οι μετρησεις που δεν τα κολακευουν ενω αλλοι λενε οτι παρολαυτα ακουγονται καλα.
Όποιος πάντως ήρθε στο σπίτι μου και άκουσε τα Harbeth shl5 plus μου είπε ότι παίζουν πολύ καλά, παρόλο που είχαν άλλη εντύπωση προηγουμένως. Επίσης οι μετρήσεις του χώρου μου είναι καλές.

Reaction score
13
Παραμενοντας μερικες δεκαετιες στην "αγορα", καθε αλλο παρα αμφιλεγομενα ειναι.

Reaction score
4.598
Δεν θελω να ξαναρχισω το θεμα των Χαρμπεθ που εδω εγινε της κακομοιρας κατ επαναληψη.

Μην ξεχναμε οτι και τα B&W τα τελευταια και πολυ ακριβα μοντελα οι μετρησεις τους δεν ανταποκρινονται υστερουν αρκετα απ το να ειναι ηχεια υψηλων απαιτησεων. Ωστοσο παραμενουν στην αγορα εδω και πολλες δεκαετιες.

Η συντριπτικη πλειοψηφια των αγοραστων δεν καταλαβαινει απ τις μετρησεις και στηριζονται στα χρυσα αυτια.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.642
Δεν θελω να ξαναρχισω το θεμα των Χαρμπεθ που εδω εγινε της κακομοιρας κατ επαναληψη.

Μην ξεχναμε οτι και τα B&W τα τελευταια και πολυ ακριβα μοντελα οι μετρησεις τους δεν ανταποκρινονται υστερουν αρκετα απ το να ειναι ηχεια υψηλων απαιτησεων. Ωστοσο παραμενουν στην αγορα εδω και πολλες δεκαετιες.

Η συντριπτικη πλειοψηφια των αγοραστων δεν καταλαβαινει απ τις μετρησεις και στηριζονται στα χρυσα αυτια.
Μια χαρά ηχεία είναι... θέλουν ενισχυτάρες... και το κατάλληλο αυτί (με χαμένη ακοή στις υψηλές :D )

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.583
θέλω να ακούσω ΜΙΑ ιστορία...που να πήγε επίσκεψη χαιενδάς σε σπίτι χαιενδά...
να είπε στον ιδιοκτήτη....
πόσο σκατά παίζουν τα ηχεία του.... να γινε της πτάνας και να φυγε :roflmao:

Reaction score
3.423
θέλω να ακούσω ΜΙΑ ιστορία...που να πήγε επίσκεψη χαιενδάς σε σπίτι χαιενδά...
να είπε στον ιδιοκτήτη....
πόσο σκατά παίζουν τα ηχεία του.... να γινε της πτάνας και να φυγε :roflmao:
Και να είχε τα ίδια ο άλλος σπίτι του

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
401
Μια χαρά ηχεία είναι... θέλουν ενισχυτάρες... και το κατάλληλο αυτί (με χαμένη ακοή στις υψηλές :D )
Εννοείς ότι οι υψηλές τους ενοχλούν; Έχει να κάνει και με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του ηχοσυστήματος, εμένα η ακοή μου είναι μια χαρά, το ίδιο και οι υψηλές των Harbeth.
Γενικά το να μιλάμε για το πως παίζουν τα τάδε ηχεία είναι παραπλανητικό αφού συνήθως τα ακούμε σε διαφορετικά συστήματα.

Last edited:

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
361
Χαιρετώ το club και Καλή Χρονιά παίδες!
Ο φίλος καλό θα ήταν όπως προαναφέρθηκε να φροντίσει τον χώρο του με ότι δυνατόν πιο κοντά στα γούστα του σπιτιού( βλέπε σαλόνι και όχι στούντιο ακροάσεων ) Στα 25τμ και υπογούφερ ποιός ο λόγος αναρωτιέμαι;
Επίσης γράφτηκαν αρκετά αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε ο ενισχυτής ταιριάζει με τα ηχεία που προτάθηκαν ; μήπως να άκουγε ηχεία σε 2-3 αντιπροσωπείες με τον ενισχυτή του παραμάσχαλα;
Θα πρότεινα χωρίς να είμαι μάγος!
https://www.kosmasaudiovideo.gr/Hxeia-Spitiou-Speakers-Wharfedale-Aura2-walnut
Καλή συνέχεια!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.061
Στα 25τμ και υπογούφερ ποιός ο λόγος αναρωτιέμαι;
Από πόσα τετραγωνικά μέτρα κι άνω θεωρείς ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης subwoofer(s);

Reaction score
4.598
Κι επειδη θα τ ακουσει οπως τ ακουσει σ ενα καταστημα θα τ ακουσει ετσι και στο σπιτι !! :headbang:
Ο χωρος δηλαδη παιζει αδιαφορο ρολο !! Τ αντικειμενα που υπαρχουν σ ενα σαλονι και σ ενα χωρο κατατηματος επισης ειναι αδιαφορα.!

Για την αναγκη του σαμπ εχουν γραφτει υπερβολικα πολλα εδω μεσα για το ποσο σημαντικο ρολο παιζει. Ειναι βαρετο να εξηγουνται τα ιδια πραγματα 100 φορες.

Εξυπακουεται οτι η βαρητυτα που δινεις καποιος στην πιστοτητα και η δυνατοτητα παρεμβασης στο χωρο ειναι και ο οδηγος του για τον δρομο που θ ακολουθησει.

Ο ενισχυτης ειναι καλος εκτος απο περιπτωσεις δυστροπων ηχειων. Θεωρω οτι στην κατηγορια τιμης που κινειται ο ενδιαφερομενος δεν θαχει προβλημα. Γενικα ηχεια δαπεδου με ευαισθησια απο 89 db και πανω θα οδηγηθουν μια χαρα.

Δυο πραγματα που επισης εχουν σημασια και δεν αναφερθηκαν απ τον ενδιαφερομενο.
Η αποσταση καναπε απ την θεση ακροασης.
Η αποσταση του κανεπε απ τον πισω τοιχο.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
361
Από κανένα αν θέλεις την άποψή μου! Εφόσον υπάρχει ηχείο που καλύπτει τις ανάγκες του χαμηλού γιατί να χαλάσω όλη την ομογένεια του ήχου ; Το ξέρω το έχετε εξαντλήσει το θέμα, αλλά εγώ ποτέ μου μα ποτέ μου στα τόσα χρόνια εμπειρίας στον χώρο (από το 1980) δεν άκουσα σύστημα με υπογούφερ που να με ικανοποιεί, δυστυχώς! Και μιλάμε για hiend καταστάσεις σε υψηλές τιμές, πόσο μάλλον σε χαμηλότερες κατηγορίες.
Αυτή είναι η εμπειρία μου παίδες.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
361
Κι επειδη θα τ ακουσει οπως τ ακουσει σ ενα καταστημα θα τ ακουσει ετσι και στο σπιτι !! :headbang:
Ο χωρος δηλαδη παιζει αδιαφορο ρολο !! Τ αντικειμενα που υπαρχουν σ ενα σαλονι και σ ενα χωρο κατατηματος επισης ειναι αδιαφορα.!

Για την αναγκη του σαμπ εχουν γραφτει υπερβολικα πολλα εδω μεσα για το ποσο σημαντικο ρολο παιζει. Ειναι βαρετο να εξηγουνται τα ιδια πραγματα 100 φορες.

Εξυπακουεται οτι η βαρητυτα που δινεις καποιος στην πιστοτητα και η δυνατοτητα παρεμβασης στο χωρο ειναι και ο οδηγος του για τον δρομο που θ ακολουθησει.

Ο ενισχυτης ειναι καλος εκτος απο περιπτωσεις δυστροπων ηχειων. Θεωρω οτι στην κατηγορια τιμης που κινειται ο ενδιαφερομενος δεν θαχει προβλημα. Γενικα ηχεια δαπεδου με ευαισθησια απο 89 db και πανω θα οδηγηθουν μια χαρα.

Δυο πραγματα που επισης εχουν σημασια και δεν αναφερθηκαν απ τον ενδιαφερομενο.
Η αποσταση καναπε απ την θεση ακροασης.
Η αποσταση του κανεπε απ τον πισω τοιχο.
Οκ όλα καλά !
Αλλά προτείνεις να πάρει ο φίλος κάτι που δεν το έχει ακούσει, έστω και σε ξένο χώρο ;
Μήπως να ξεχάσουμε την έννοια ελληνιστί ματσινγκ/ matching ή συνέργεια συσκευών;
Πόσο κακό είναι έστω και υπό αυτές τις συνθήκες να πάρει τον ενισχυτή του να ακούσει βρε αδελφέ πως στο καλό συμπεριφέρεται ο ενισχυτής του; Κάτι θα αποκομίσει δεν μπορεί !
Εμπειρίες είναι αυτές.................

Reaction score
10
Από κανένα αν θέλεις την άποψή μου! Εφόσον υπάρχει ηχείο που καλύπτει τις ανάγκες του χαμηλού γιατί να χαλάσω όλη την ομογένεια του ήχου ; Το ξέρω το έχετε εξαντλήσει το θέμα, αλλά εγώ ποτέ μου μα ποτέ μου στα τόσα χρόνια εμπειρίας στον χώρο (από το 1980) δεν άκουσα σύστημα με υπογούφερ που να με ικανοποιεί, δυστυχώς! Και μιλάμε για hiend καταστάσεις σε υψηλές τιμές, πόσο μάλλον σε χαμηλότερες κατηγορίες.
Αυτή είναι η εμπειρία μου παίδες.
Σε παραπέμπω σε αυτό το thread. Το να επικαλούμαστε high-end καταστάσεις και την προσωπική μας εμπειρία δεν έχει νόημα όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις για να αποδείξουν αυτά που λέμε.

Στα 25τμ και υπογούφερ ποιός ο λόγος αναρωτιέμαι;
Τα subwoofer είναι αναγκαστικά (πλυθηντικός, διότι το ένα δεν αρκεί) για να καταπολεμήσουμε τα room modes, ειδικότερα σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο των 25m² που τα room modes έχουν πολύ μεγάλη επίδραση στον ήχο.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.642
Εννοείς ότι οι υψηλές τους ενοχλούν; Έχει να κάνει και με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του ηχοσυστήματος, εμένα η ακοή μου είναι μια χαρά, το ίδιο και οι υψηλές των Harbeth.
Γενικά το να μιλάμε για το πως παίζουν τα τάδε ηχεία είναι παραπλανητικό αφού συνήθως τα ακούμε σε διαφορετικά συστήματα.
Κρίνουμε ένα ηχείο από το πως παίζει σε σωστό χώρο ή σε ανηχοϊκό θάλαμο/ground plane μέτρηση, ώστε να κρίνουμε πως όντως παίζει το ίδιο το ηχείο δίχως το τι κάνει ο χώρος σε αυτό.
Όταν ένα ηχείο έχει τονισμένες τις υψηλές, είναι επί το πλείστον ενοχλητικό για πολύωρη ακρόαση ή υψηλές στάθμες και συγκεκριμένα είδη μουσικής για κάποιον που έχει καλή ακοή.
Βάλε το ίδιο ηχείο έπειτα σε έναν χώρο με αρκετές ανακλαστικές επιφάνειες όπως έχει ο περισσότερος κόσμος... και πάρε ένα τρελλό μπιλιάρδο στις υψηλές που το καθιστά ακόμα πιο ενοχλητικό.

Κάποιοι μπορούν να ανέχονται, ή ακόμα και να τους αρέσουν οι τονισμένες υψηλές. Εσένα μπορεί να σου ακούγεται σούπερ και εμένα να ακούγονται ξυριστηκές οι υψηλές του.
Κατά βάση, στατιστικά μιλώντας, στους περισσότερους ακροατές δεν θα αρέσει ένα ηχείο που "τσιρίζει".

Reaction score
4.598
Το να δαμασεις τις χαμηλες συχνοτητες στο χωρο ειναι το πιο δυσκολο. Απαιτει γνωσεις. Κι αν δεν τις εχεις βρισκεις καποιον που να εχει. Κι ευτυχως σ αυτο το φορουμ εχουμε ανθρωπους που μας προσφερουν τις γνωσεις του απλοχερα και δωρεαν. Σε διαφορετικη περιπτωση υπαρχουν και οι επαγγελματιες του χωρου. Αυτοι που σπουδασαν το αντικειμενο (η ιδανικη λυση).

Τι να το κανω που κι εγω χρονια στο κουρμπετι οταν εβαλα ενα σοβαρο σαμπγουφερ στο συστημα γινοταν χαμος στο δωματιο. Του αλλαζα θεσεις μπας και το πετυχω καπου να συνεργαστει με τα ηχεια. ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΔΕΝ αποτελεσμα

Οι λυσεις δοθηκαν εδω μεσα απ τους γνωστες. Δυο ειδων, η μια ετοιμες μπασοπαγιδες στις τεσσερις γωνιες αλλα ακριβες και η αλλη περιπτωση χειροποιητες. Την δευτερη ακολουθησα και δαμασα το θηριο εως ωτου....

Καποτε αποφασισα ν αλλαξω τον τροπο που ειχα το συστημα. Στο ορθογωνιο παραλληλογραμο του χωρου το συστημα ηταν στημενο στη μικρη πλευρα και η θεση ακροασης περιπου στη μεση του δωματιου. Η αλλαγη ηταν το συστημα να παει στη μεγαλη πλευρα και η θεση ακροασης μεταφερθηκε κολητα στον πισω τοιχο.
Δυστυχως παλι προεκυψε προβλημα στις χαμηλες συχνοτητες. Και παλι η λυση δοθηκε απ εδω μεσα. Εγινε ειδικη κατασκευη στον τοιχο πισω απ τη θεση ακροασης κι απομακρυνθηκε η θεση ακροασης απ τον πισω τοιχο κατα ενα μετρο. Και μετα το συστημα ηταν αψογο.

Τωρα εχω δυο σαμπγουφερ τερατα. Θα μπορουσα να μην εχω κανενα και να γλυτωνα τα λεφτα. Ομως οποιος στησει σωστα ενα συστημα δεν ξαναγυρναει πισω.

Βλεπουμε τον Κωστα EAR να εχει 5 δεκαπενταιντσα σαμπγουφερ σε χωρο λιγο παραπανω απο 30 τ.μ. ΠΕΝΤΕ!!!! Μπορει να γυρισει στο μηδεν?? Η να κατεβασει λιγο τον πηχη να τα κανει τρια η τεσσερα. Για ρωτηστε τον.

Reaction score
34
καλημερα, οι μετρησεις εχουν νοημα οταν καλεσεις επαγγελματια που κανει αυτο που ξερει και πληρωνεται.. εμεις οι κοινοι θνητοι για να στησουμε ενα ηχειο το κουναμε ανα χιλιοστο toe in και out για κανενα μηνα οπως καναμε παλια το πιατο με τους αναλογικους δορυφορους για να φυγουν τα ασπρα και τα μαυρα "χιονια"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.650
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale