Tesla

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.191
Είναι κωμωδία η κατάσταση μη το ψάχνεις. Απλά ξεκίνα κουβέντα με το καθέ ενα από αυτά. Ομιλία. Όχι γραπτά. Ο Grok τους στέλνει στα αποδυτήρια. Η γυναίκα είχε Siri και GPT. Της έδειξα το Grok έπαιξε λίγο και τα παράτησε και τα δύο. Μόνο Grok και μόνο με ομιλία. Το δε Grok των $3000 το χρόνο είναι ότι καλύτερο για πολύ κόσμο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
Σου λέω, μιλάει ανέτως ο,τι γλώσσα θες

Αυτό από μόνο του, είναι μια καρπαζια τεραστίων διαστάσεων σε ένα σωρό άλλους, που δε καταφέρνουν ούτε τα βασικά στην ομιλία. 😎

Reaction score
2.600
πόσο κοστίζει το πακέτο για να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
Στο topic, όμως, του γερμανικού forum, όλοι οι κάτοχοι το ίδιο λένε, ότι μετά τα 130-140 δεν έχει διαφορά, και φυσικά η τελική παραμένει ίδια.
μα δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα η ισχύς πάνω από τα 140-150χαω χώρια που 30-40kw διαφορά δεν είναι καν αισθητά σε αυτές τις ταχύτητες , δεν έχουν νόημα!
Θα πρότεινα και στους δύο, να δοκιμάσετε ένα μοντελ Υ περφόρμανς σε σχέση με ένα μοντελ Υ LR, να δείτε αν καταλαβαίνετε διαφορά στο μπούστ της επιτάχυνσης στα 140 και 150 και 160 άμα θέλετε.

Σύμφωνα με τα γραφήματα, οι διαφορές είναι μικρές, αλλά τουλάχιστον προσωπικά, μια χαρά τις καταλαβαίνω.

Μετρήσιμα, οι διαφορές είναι μικρές, πχ στο 140–160 km/h 0.4 - 0.8" και στο 140–180 km/h στα 0.8 – 1.5" (ανάλογα με μπαταρία, θερμοκρασία, ελαστικά, SoC, ζάντα, κλπ).

Ασχέτως του χρόνου, όπου η διαφορά δεν είναι αισθητή, ωστόσο, η διαφορά στο μπούστ, στο πάτημα του γκαζιού, είναι λίαν επιεικώς αισθητή.

πόσο κοστίζει το πακέτο για να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ;
Δωρεάν είναι ως τώρα. Μπορείς να βλέπεις νετφλιξ όλη μέρα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.191
Δεν είναι 10€ το μήνα ή 100€ το χρόνο;

Βρήκα ότι και αλλού είναι δωρεάν το internet στο όχημα. Και κατασκευαστές που έχουν δωρεάν τα data σε ότι αφορά το όχημα, δωρεάν 1Giga για media, και από εκεί και πέρα θες το κινητό για hotspot.

Reaction score
26.633
Θα πρότεινα και στους δύο, να δοκιμάσετε ένα μοντελ Υ περφόρμανς σε σχέση με ένα μοντελ Υ LR, να δείτε αν καταλαβαίνετε διαφορά στο μπούστ της επιτάχυνσης στα 140 και 150 και 160 άμα θέλετε.

Σύμφωνα με τα γραφήματα, οι διαφορές είναι μικρές, αλλά τουλάχιστον προσωπικά, μια χαρά τις καταλαβαίνω.

Μετρήσιμα, οι διαφορές είναι μικρές, πχ στο 140–160 km/h 0.4 - 0.8" και στο 140–180 km/h στα 0.8 – 1.5" (ανάλογα με μπαταρία, θερμοκρασία, ελαστικά, SoC, ζάντα, κλπ).

Ασχέτως του χρόνου, όπου η διαφορά δεν είναι αισθητή, ωστόσο, η διαφορά στο μπούστ, στο πάτημα του γκαζιού, είναι λίαν επιεικώς αισθητή.

Δωρεάν είναι ως τώρα. Μπορείς να βλέπεις νετφλιξ όλη μέρα.
έχω δοκιμάσει αρκετά σε τυπικό κινητήρα που έφτασε μέχρι τα 400+ ρόδα και με χειρότερες καμπύλες απόκρισης.
οι διαφορές πχ από τα 350 ρόδα στα 400 ήταν αισθητή όταν έψαχνες να την δεις , αλλά τελικά μη χρήσιμη , γιατί οκ στα λίγα σχετικά χαω (πες άνοιγμα με τρίτη , μέχρι τα 150 περίπου) ήταν ωνσγ, αλλά στην 4ή που ήταν μετρήσιμη η διαφορά (αυτό το δευτερόλεπτο ότι ήταν στα 120-180) αλλά η διαφορά σε επιτάχυνση δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή στην αίσθηση γιατί ή ίδια τιμή είναι ήδη χαμηλότερη από ότι στα 80-140.
είτε υπάρχει είτε όχι δεν είναι αυτό που θα σε κάνει να χαίρεσαι χωρίς να κρατάς ένα χρονόμετρο στο χέρι.

επιπλέον στο τελείως πρακτικό θέμα , οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτές τις ταχύτητες (150+) , αφού χορτάσεις γκάζια (κάποια στιγμή τα χορταίνεις) δεν θα την χρησιμοποιήσεις ποτέ.
αν πες οτι γουστάρεις τρελά να ανοίγεις μέχρι τα 130 και να φεύγει το κινητό στο πορτπαγκαζ είσαι εντός κάποιων τυπικά αποδεκτών ορίων κοινωνικής συμπεριφοράς (όχι προφανώς σε περιοχές που οι υπόλοιποι κινούνται με 50) , το να το κάνεις μέχρι τα 180-200 είναι σίγουρα εκτός κάθε ορίου.
στο γερμανικο εθνικό δίκτυο πχ που είναι ασφαλές και νόμιμο να κινείσαι με μεγάλες ταχύτητες, θα κινείσαι πάντα με μικρές διακυμάνσεις , δεν υπάρχει λογική να παίζεις 140-220-140-220 συνέχεια τέρμα γκάζι τέρμα ανάκτηση, άντε να είναι διασκεδαστικό μια δυο φορές μετά είναι απλά μια άχρηστη σπατάλη πόρων.

όπως επίσης άχρηστο προσόν είναι μια επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο απο 6 δευτερόλεπτα , εκτός του ότι είναι ήδη πάρα πολύ γρήγορο, είναι ήδη εκτός δυνατοτήτων διαχείρισης από την συντριπτική πλειοψηφεία των χειριστών (που να συζητήσουμε για το 0-100 σε 4), το ρίσκο που παίρνει ένας τέτοιος χρήστης είναι μεγάλο (πατάω , γεμίζω ορμόνες και αν είμαι τυχερός δεν θα πεταχτεί κάτι μπροστά μου).
φαντάσου δηλαδή να είσαι σε φανάρι να ξεκινάς εσύ γιούρια (100μέτρα σε 5δευτερόλεπτα) και 70 μέτρα πιο κάτω να μπεί κάποιος μπρόστα σου γιατί πριν λίγο που κοίταξε ήσουνα μακρυά και σταματημένος.

τώρα η αίσθηση του μπουστ μπορεί να είναι αισθητή γιατί στιγμιαία παίρνει το μοτέρ κάποια ρεύματα εκτός προδιαγραφών συνεχούς λειτουργίας, εσύ τρώς την σφαλιάρα αλλά σύντομα σταδιακά γυρνάει στην κανονική ρύθμιση.
η διαφορά στο χρονόμετρο είναι αυτή που περιμένει κανείς αλλά η αρχική αίσθηση τα καλύπτει όλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
η διαφορά στο χρονόμετρο είναι αυτή που περιμένει κανείς αλλά η αρχική αίσθηση τα καλύπτει όλα.
Η διαφορά στο χρονόμετρο δεν έχει για μας καμιά αξία, ενώ η διαφορά στην αίσθηση, έχει.
Είναι διασκεδαστικό! 🤩

Reaction score
26.633
το ίδιο συμβαίνει όταν αλλάζεις χαρτογράφηση σε ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, αν κάνεις άνοιγμα με 3η πχ από 3000σαλ σε πολύ σύντομο διάστημα που ανεβαίνει παροχή αέρα, πίεση κλπ (="γεμίζει η τουρμπίνα") τρώς μια σφαλιάρα και κάνεις "ωωωωωωω!!!!" , αυτό κρατάει λίγο (γιατί μετά μιλάει η φυσική) εσύ όμως έχεις μείνει με το "ωωωωωωω!!!!" και νομίζεις οτι πάς τον πάτο σου.
ανοίγεις μετά το log να δείς τί έκανες, το πετάς στο vdyno να δεις σε τι ισχύ αντιστοιχεί αυτό και έχεις κόψει πχ μισό δευτερόλεπτο και βλέπεις τελικά +15 ίππους, αλλά το "ωωωωωω!!!!!" νομίζεις οτι είναι τουλάχιστον 50+ .

ξαναγυρνάμε λοιπόν πίσω στο αν και κατά πόσο το +100 του boost είναι μόνιμο και σταθερό μέχρι τέλους και επιστρέφουμε στο συμπέρασμα οτι δεν έχει σημασία το πραγματικό νούμερο.
είναι η αίσθηση που μένει.

αυτό ισχύει για τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο, το αν στρίβει, αν πατάει αν αν αν αν κλπ αλλά από ένα σημείο και μετά κάποια νούμερα παύουν να έχουν αξία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
επιστρέφουμε στο συμπέρασμα οτι δεν έχει σημασία το πραγματικό νούμερο.
είναι η αίσθηση που μένει.
Φυσικά.

Αυτό λέω εξ'αρχης..
αυτό ισχύει για τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο, το αν στρίβει, αν πατάει αν αν αν αν κλπ αλλά από ένα σημείο και μετά κάποια νούμερα παύουν να έχουν αξία.
Έτσι.

Εμένα ξέρεις τι αρχίζει να με ενοχλεί πλέον πολύ στο δικό μου Υ; Η έλλειψη πλευρικής στήριξης στο κάθισμα του οδηγού!

Προχθές έκανα μια ορεινή διαδρομή με μπόλικο στριφιλίκι, και με τα γκάζια έφευγα ολόκληρος δεξιά αριστερά, έπρεπε συνεχώς να βάζω δύναμη (με τα 2 χέρια στο τιμόνι) πρώτα να κρατήσω το σώμα μου στη θέση του, και μετά να στρίψω όπως θέλω.

Η ζώνη, όσο κι αν την έσφιξα, δε κάνει δουλειά. Θέλει καλή πλευρική στήριξη.

Θα ρωτήσω άμα μπορώ να βάλω κάθισμα από το νέο περφόρμανς.

Reaction score
26.633
έχω φτιάξει ΚΑΙ τα καθίσματα στο δικό μου. Δεν είναι καμία σοβαρή επιστήμη (οκ είναι τέχνη) , ουσιαστικά θες ένα ικαό ταπετσέρη να πάρει το εργοστασιακό δέρμα, (αν βρεί ίδιο , λογικά θα βρεΙ), να ξηλώσει τα πλαινά μαξιλάρια, να προσθέσει το επιπλέον υλικό που χρειάζεται, να φτιάξει το καινούριο πατρόν και να ράψει το καινούριο πλαινό στο παλιό δέρμα.
(βέβαια θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις σοβαρό επαγγελματία πλέον)

20161214_095218.jpg

πίσω στο 2016...
και 10 χρόνια μετά
20260117_154519.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
Έχω τρομερό μάστορα ταπετσερη, αλλά θα προτιμήσω το έτοιμο (αν περνιέται) κάθισμα του περφόεμανς, που έχει κι άλλα καλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
Στην Αμερική έχουν βάλει καθίσματα του Performance σε απλά 3άρια.
Τότε βλέπω αυτή να είναι η επόμενη "αναβάθμιση"..

Αρκεί να μου δώσει το οκ η αντιπροσωπεία της Τέσλα. Θα κλείσω ραντεβού.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.782

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.641
Members
38.729
Νεότερο μέλος