HI END κατηγορία, ....δηλαδή? Σκέψεις περί ήχου και συστημάτων...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.896
... επειδή όμως είσαι καλό παιδί, (αν και δε σ' αρέσει το βινύλιο), θα είσαι ευπρόσδεκτος σ' αυτήν την κατηγορία, αν αναφωνήσεις τρις
"Ζήτω το high end, κάτω ο Κόγιας"!

Reaction score
2.202
Κώστας Κόγιας said:
Από τους χαϊεντάδες, ντε!
Τέρμα οι Μύθοι, σε περιμένουμε για HiEnd αποδράσεις με μπύρες McFarland .

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μετα τον καταιγισμο των υπαρξιακων ερωτηματων προερχομενων εκ Λημνου μεριας , μια ερωτηση βασανιζει το ταλαιπωρο μυαλο μου:

"Πως ανεθρεψε η μητηρ Τσαρουχα τα τεκνα της?Μηπως στο μεγαλυτερο εδινε μανογαλο?" :lol:

Υ.Γ.Και να σκεφτειτε πως στην αρχη του καλοκαιριου με προσκαλεσε να παω Λημνο να κανουμε "κανενα μπανακι μαζι".
Ενας Θεος με φυλαξε! :lol: :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Μεσιέ Κόγια μου, έχασες! Το έχω το μπεντίνι! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα, μα τι νόμιζες?
Ότι δεν είμαι χαιεντάς?

Τέλος πάντων, ας σου κάνω το χατήρι:

Κάτω ο Κόγιας
Κάτω ο Κόγιας
Κάτω ο Κόγιας

Είπες και κάτι άλλο να αναφωνήσω τρις? Δε θυμάμαι, αλτζχάιμερ....

Λοιπόν, στη Λήμνο μια χαρά είναι, ούτε 42 ούτε καν 38.

Οι μακφάρλαντ καλές είναι, ιδίως μετά 3 φίσερ, μια μπάντ, 2 απ' αυτές που χώνεις μέσα το λεμόνι (αλτζχάιμερ), 1,5 λούσιφερ και 7 βοντέλ. Στο ενδιάμεσο άμστελ, γιατί έτσι μας αρέσει....

Όσο για σένα παλιο-κρυφο-χαιεντά και ορκισμένε-παναλέκια καφάτε, έχω κρατημένο στη Λήμνο και του... πουλιού το γάλα! Και σα καλή γατούλα που θα πάει, θα έρθεις, δε θα έρθεις, θα έρθεις....μαζί μ'ένα χτυπημένο κουάλια, ξέρεις, σκισμένη συσκευασία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Αυτό το θέμα σκοπό έχει,να βοηθήσει αυτούς οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν αυτό που λέμε HI-FI δηλ. υψηλή πιστότητα,ηχητικής αναπαραγωγής, με αρχή και γιατί όχι και τέλος την στερεοφωνία.
….
Βασική αρχή και κανόνας είναι,αυτό που ξεκινάμε,ναι μεν μπορούμε να το πούμε χόμπυ που σκοπό θα έχει την διασκέδαση και την ευχαρίστησή μας,όμως να μην το παρακάνουμε,ενοχλόντας με διάφορους τρόπους τους γύρω μας,είτε με τον ήχο,υψηλές εντάσεις,είτε χωροταξικά,μετακινήσεις ή προσθήκη διαφόρων επίπλων,είτε οικονομικά,κάνοντας συνεχόμενες αλλαγές,ή παίρνοντας πανάκριβα μηχανήματα.
Αυτό το γράφω ,διότι αυτό το χόμπυ ,ΔΕΝ είναι και απο τα φθηνότερα και πολλές φορές,απο κάποιο σημείο και μετά,αρχίζουν οι υπερβολές.
Ακόμη να μην ξεχνάμε και τους "ειδικούς" του χώρου,που σκοπό έχουν να μας αδειάσουν την τσέπη.
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Πάντα High αλλά ποτέ End

- Εγώ πάντως όταν είπα ότι επί των δημοσίων σχέσεων είναι ο Mac, δεν έκανα καθόλου πλάκα. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
costas EAR said:
Είμαι σε λάθος κατηγορία, ή είναι λάθος ο χαρακτηρισμός της κατηγορίας?
Η απάντηση λοιπόν είναι σαφέστατα τίποτα από τα δύο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει σαφής ορισμός της κατηγορίας και της θεματολογίας αυτής. Η κατηγορία και ο όρος, εμπεριέχει μέρος όλων των περιπτώσεων που αναφέρει ο Κώστας. Ο συν-συντονιστής μου δε, πολύ σωστά αποδίδει και τα στοιχεία εκείνα του χόμπυ μας που οι περισσότεροι δείχνουν να ξεχνούν, ήτοι την συνεχή – μέχρι τελικής πτώσεως αναζήτηση, την προσωπική μας ευχαρίστηση και το βασικότερο όλων: την αποφυγή των υπερβολών, - εγώ θα έλεγα - σε κάθε επίπεδο.

Το παραπάνω ισχύει είτε θέλω εγώ, είτε δεν θέλω.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το αλάτι της κατηγορίας είναι το γεγονός ότι χομπύστες διαφορετικής λογικής δεν δίνουν ικανό χώρο στους άλλους. Έτσι πολλές φορές έρχεται και σύγκρουση απόψεων, ενώ έχουν επικρατήσει (πολύ κακώς κατά την άποψή μου), δύο πολύ μεγάλες κατηγοριοποιήσεις:
1. Έτσι ο χαϊεντάς είναι είδος περίεργο και ο όρος αφορά αποκλειστικά σε μια ειδική περίπτωση: βλάβης, ψυχασθένειας – επίδειξης πλούτου - φανατισμού ή ακόμη και χαμηλού IQ, η οποία συχνά είναι και ανίατη.
2. Από την άλλη, ο ορθολογισμός, η σαφήνεια, η σε βάθος έρευνα και η ανάγκη για γνώση, τις περισσότερες φορές χαρακτηρίζονται ως αντί hi end ή ως μόνιμοι αντιδραστικοί.

Η προσωπική μου παρατήρηση λέει ότι και οι μεν και οι δε, όσο περνούν τα χρόνια αρχίζουν και στερεύουν από επιχειρήματα και γίνονται δογματικοί, με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτό ίσως να μην ήταν τόσο κακό, αν δεν συνδυαζόταν με κάτι ακόμα (το οποίο λίγο έχει να κάνει με το χόμπυ αυτό καθεαυτό αλλά περισσότερο με την ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου).

Οι χομπύστες από διαφορετικά «στρατόπεδα» όχι μόνον δεν αφήνουν ικανό χώρο στους άλλους για να εκφράσουν την άποψή τους, αλλά πολλές φορές αρνούνται εντελώς ακόμη και το δικαίωμα των άλλων στην κριτική, τον κοιτούν στραβά, τον χλευάζουν, αμφισβητούν ακόμη και την εγκεφαλική του ευστάθεια, εκνευρίζονται και ως παιδιά που τους κλέβουν το μπισκότο, ψάχνουν ψυχολογικά στηρίγματα, συσπειρώνονται, βουλώνουν τα αυτιά τους εντελώς και είτε αποχωρούν ακολουθώντας τον δρόμο που ικανοποιεί την προσωπική τους ματαιοδοξία (αν τον βρουν ποτέ), είτε αλλάζουν ουσιαστικά χόμπυ και ασχολούνται περισσότερο με τους τύπους παρά με την ουσία.

Το κλειδί σε όλα αυτά νομίζω ότι είναι η καλή διάθεση.
Αν δεν πάρει απόφαση ο καθένας ότι η κατηγορία είναι πολυσυλλεκτική από άποψη ιδεών και νοοτροπιών, αν δεν σταματήσει ο καθένας να δίνει τον δικό του ορισμό για το τι είναι hi end και τι δεν είναι (λες και ενδιαφέρει κανέναν που λέει και ο καρντάσης), και δεν αποδεχτεί ότι όλοι οι χομπύστες έχουν άποψη γι αυτό που λέγεται ήχος, δεν πρόκειται ποτέ να ισορροπήσει κατ’ αρχάς ο ίδιος και ύστερα το χόμπυ.

Με την δική μου λογική ο Κόγιας όσο κι αν δεν θέλει ο ίδιος να το παραδεχτεί, είναι τρελός καραχαϊεντάς και μάλιστα, ούτε περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο από όσο είναι πχ ο Μιχάλης ο Κανακάκης, εγώ, ο mac, o Χρήστος ο Νικήτας ή ο Πίκος Απίκος ή όποιος την βρίσκει να σουλατσέρνει στην κατηγορία και να διαβάζει να μαθαίνει ή να ακούει τις ιδιαίτερες προσπάθειες όλων να ακούσουν σωστά μουσική. Και λέω ιδιαίτερες διότι ο ολιγαρκής δεν είναι ανάγκη να μας υποστεί, ως κατηγορία. :wink:

Δεν είναι ανάγκη να φτάσει στο άκρο ή να έχει φτάσει κάπου, κάποιος, για να χαρακτηριστεί, γιατί απλά ο χαρακτηρισμός δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία και μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. Η μοναδική ίσως προϋπόθεση είναι να είναι λιγάκι τρελιάρης, να έχει πάρει λίγο σασί που λένε…

Συμπέρασμα:
Για να αισθάνεται βολικά ο EAR ή ο Κόγιας ή ο RDoherty ή ο g.kar ή ο Κανακάκης ή οποιοσδήποτε, δεν πρόκειται να αλλάξουμε όνομα στην κατηγορία. Πρώτον γιατί βαριόμαστε (ο mac είναι και διακοπές) και δεύτερον γιατί το πρώτο όνομα που μου έρχεται (La casa del Loco) θα κάνει πολλούς περισσότερους να αισθάνονται άβολα… :lol: :lol: :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Eλπίζω πάντως πως με τις αράδες που έγραψα βοήθησα λίγο την κατάσταση.

Από κει και πέρα, ο τίτλος της κατηγορίας θεωρώ πως είναι σαφώς λάθος, και προτείνω να αλλάξει.

Προτεινόμενοι Τίτλοι:

1. Και γ...ώ τα στέρεα
2. Μάνα μου τα καλώδιά σου
3. Αναλογικοί Ντιτζιταλοφρίκουλες
4. Αρρώστια είναι... θα περάσει
5. Ήχος και παράνοια: Μια κλινική μελέτη σε εξέλιξη
6. Στου κουφού την πόρτα

Reaction score
297
Προς τι τα κατεβατά, καλοί μου φίλοι? Τα πράγματα είναι απλά. Χαϊεντάς είναι αυτός που ασχολείται περισσότερο με το πώς παίζει το σύστημά του μουσική και λιγότερο με τη μουσική που παίζει στο σύστημά του. Υπό την έννοια αυτή, είναι ένα είδος βρισιάς. :lol: Και, ως φυσικό επακόλουθο, η μουσική τις πιο πολλές φορές είναι κάτι αηδίες :p 8)

Reaction score
14
RDoherty said:
Προς τι τα κατεβατά, καλοί μου φίλοι? Τα πράγματα είναι απλά. :p 8)

Από το πληκτρολόγιο μου το πήρες ρε Rdoh... :D

Άργησα βλέπεις γιατί έκανα....μανικιούρ.... :p :lol: 8)

Reaction score
2.202
Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής ονόματος της κατηγορίας.
Νομίζω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, σε κανένα φορουμ στον κόσμο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Πρέπει να σεβόμαστε όμως και αυτούς που φτάνουν στα άκρα είτε γιατί έχουν άφθονο χρήμα είτε γιατί πειραματίζονται με διαφορετικά ακούσματα. Ακόμα περισσότερο όταν οι ίδιοι δεν επιθυμούν να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την αναζήτηση.

Reaction score
2
κατι σε :

1. Anti-Hiend
2. Wannabe-hiend
3. wehateeveryonethathasahiendsystem
4 everyonewhospentshismoneyoncables&tweakse.t.c.isanidiot

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
297
g.kar said:
Πρέπει να σεβόμαστε όμως και αυτούς που φτάνουν στα άκρα
'Ακρα + απόψεις/αηδίες ξέρεις πώς λεγεται? Κουφοντίνας :lol:

Reaction score
14
g.kar said:
Πρέπει να σεβόμαστε όμως και αυτούς που φτάνουν στα άκρα είτε γιατί έχουν άφθονο χρήμα είτε γιατί πειραματίζονται με διαφορετικά ακούσματα.
Οι εξτρεμιστές συνήθως συλλαμβάνονται.
Οι πλούσιοι εξτρεμιστές περιορίζονται στον κατ' οίκον κόσμο του Hi end. :p :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky