ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ-ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.703
Επισης για να για να συμπληρωσω τον φιλο g.kar στην φυτολογικη φαρμακευτικη εξερευνηση υπαρχει και μεμβρανοσκονη audiograde που εξολοθρευει τα μεμβρανομικροβια και και αφηνει επιτελους το ηχειο να παιξει και λιγο μπασακι της προκοπης.Απλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι καθε 15 μερς πρεπει να τιναζουμε τις μεμβρανες για να πεσουν τα μικροβια κατω.(Το βρισκεις σε σπρευ των 110 ml)

Reaction score
2.156
Φίλε Vlasis, για να μην εστιάζουν τοσο πολύ οι μεμβράνες των ηχείων τύπου πάνελ έχεις κάτι ανάλογο ?
Η τόσο στενή και πυκνή διασπορά τύπου "νινι φιλιππινέζας" μπορεί να διορθωθεί με κάποιο ειδικό σπρεϋ ?

Reaction score
5
Πάντως αν είναι να αρχίζουμε topics που καταλήγουν σε προτάσεις δίσκων, δεν έχω καμμία αντίρρηση.
Θα είμαι και ευγνώμων. Αλήθεια, γιατί δεν ξεκινάει κανα topic με προτάσεις "audiophile" ή "hiend" recordings?
Ο καθένας θα μπορεί να προτείνει μέχρι π.χ. 5 και όλοι να επωφεληθούν από ακούσματα που δεν γνωρίζουν ίσως.
Τι λέτε;

Reaction score
313
ak1s said:
Πάντως αν είναι να αρχίζουμε topics που καταλήγουν σε προτάσεις δίσκων, δεν έχω καμμία αντίρρηση.
Θα είμαι και ευγνώμων. Αλήθεια, γιατί δεν ξεκινάει κανα topic με προτάσεις "audiophile" ή "hiend" recordings?
Ο καθένας θα μπορεί να προτείνει μέχρι π.χ. 5 και όλοι να επωφεληθούν από ακούσματα που δεν γνωρίζουν ίσως.
Τι λέτε;
Ορθόν! :wink:

Reaction score
5
Τελικά υπάρχει ενδιαφέρον για software ή μόνο για hardware μιλάτε στην Ηiend???

Reaction score
5
Μα περιμένω να δω προτάσεις για καλές ηχογραφήσεις από τους 'ειδικούς' στο είδος. Δεν βλέπω όμως νέο θέμα. In fact δεν βλέπω να έχει πολυσυζητηθεί το θέμα. Άντε ας προτείνω κι εγώ, μπας και σας συγκινήσω :mrgreen:
Οτιδήποτε από Dead Can Dance...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
...
Δες αυτό το θέμα το οποίο κάποτε ήταν συνδεδεμένο με την hi end. Μετά την 1η αλλαγή πλατφόρμας χάθηκε και το link.

Eπίσης δες εδώ.

Reaction score
2.156
ak1s said:
Τελικά υπάρχει ενδιαφέρον για software ή μόνο για hardware μιλάτε στην Ηiend???
Χωρίς το καλό hardware το software μας ακούγεται σαν firmware :lol:.

Reaction score
5
Ευχαριστώ.
Αν και δεν θα ήθελα να πούμε με τι CDs δοκιμάζουμε συστήματα, αλλά τι μας αρέσει να ακούμε σε ένα καλό σύστημα. Flavour of the month, ή νέα ανακάλυψη. Κάτι τέτοιο. Μουσική, όχι κυματομορφές από γεννήτρια.
Για παράδειγμα, πολλά από αυτά που χρησιμοποιεί για δοκιμές ο κόσμος, εκτός του ότι δύσκολα τα αλλάζει, τα έχει βαρεθεί σε τέτοιο σημείο που δεν μπορεί να τα ακούσει εκτός δοκιμών. Εγώ προτείνω να συζητήσουμε για τα άλλα...

Reaction score
297
Έχει καταντήσει αηδία η ιστορία. Hi-End είναι το hardware που αναδεικνύει τις Hi-End ηχογραφήσεις και Hi-End ηχογραφησεις είναι εκείνες που αναδεικνύουν το Hi-End hardware. H μουσική απέχει διακριτικά. Και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
ak1s said:
Αν και δεν θα ήθελα να πούμε με τι CDs δοκιμάζουμε συστήματα, αλλά τι μας αρέσει να ακούμε σε ένα καλό σύστημα.
ak1s said:
… γιατί δεν ξεκινάει κανα topic με προτάσεις "audiophile" ή "hiend" recordings?
Ρε φιλαράκι sorry αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι θέλεις. Εγώ χρειάζομαι extra εξηγήσεις... :?

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι hi end/audiophile ηχογραφήσεις είναι μια εφεύρεση που ευδοκιμεί περισσότερο σε μη hi end συστήματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς σε ένα καλό σύστημα μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλύτερα το γεγονός ότι κάθε ηχογράφηση μπορεί να μας δώσει και κάτι διαφορετικό, κάτι που εν τέλει έχει εξαιρετική σημασία. Μια μέτρια ηχογράφηση ακούγεται πολύ ευχάριστα σε ένα πραγματικά καλό σύστημα. Επίσης ένα καλό σύστημα μας βοηθάει να ακούσουμε περισσότερα είδη μουσικής. Εκτός κι αν πιστεύετε ότι μπορεί κανείς να ακούσει όπερα σε ένα κακό σύστημα.

Συνεπώς οι λεγόμενες καλές ηχογραφήσεις ή αλλιώς ηχογραφήσεις αναφοράς ουδεμία σχέση έχουν με τα μουσικά γούστα του κατόχου οποιουδήποτε μηχανήματος και συνήθως η χρήση τους περιορίζεται στις δοκιμές. Γι αυτό και σε παρέπεμψα στα εν λόγω thread.

Τα βασικό λάθος είναι ότι νομίζετε (κι εσύ τέκνον RDoh) ότι οι "χαϊεντάδες" ακούνε άλλη μουσική από ότι ακούει ο υπόλοιπος κόσμος. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορούν να ακούσουν καλύτερα περισσότερα είδη μουσικής αλλά το τι τελικά ακούνε είναι θέμα του καθενός ξεχωριστά και αυτό φυσικά δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους χομπίστες ομαδικώς. Είναι ένα εντελώς λάθος σκεπτικό που κάνετε, προφανώς έχοντας στο μυαλό σας λάθος πρότυπο. Για παράδειγμα, όταν είπαμε στο blind test να παίξουμε eagles, κάποιοι θέλανε όπερα. Άρα κάπου κάτι δεν έχετε λάβει σωστά... :wink:

Τελικά, η συζήτηση έχει σαφέστατα σημασία, αλλά στην κατηγορία μουσική. Για μουσική μιλάμε, δεν αλλάζει κάτι άλλο για να μιλήσουμε γι αυτήν στην hi end, ΕΚΤΟΣ κι αν θέλετε να μιλήσουμε για τις ηχογραφήσεις που ενδιαφέρουν ένα test μηχανών, κάποιες ηχογραφήσεις που τονίζουν ή όχι μερικά χαρακτηριστικά. Τότε δεν θα μιλάμε για μουσική αλλά για… ηχογραφήσεις και προφανώς θα είμαστε στην σωστή κατηγορία.

Reaction score
297
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τα βασικό λάθος είναι ότι νομίζετε (κι εσύ τέκνον RDoh) ότι οι "χαϊεντάδες" ακούνε άλλη μουσική ακούει ο υπόλοιπος κόσμος.
Μπορεί να έχεις δίκιο. Από όσο μπορώ να συναγάγω από την κατηγορία "Μουσική", οι "χαϊεντάδες" δεν ακούνε καθόλου μουσική 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
RDoherty said:
Μπορεί να έχεις δίκιο. Από όσο μπορώ να συναγάγω από την κατηγορία "Μουσική", οι "χαϊεντάδες" δεν ακούνε καθόλου μουσική 8)
Αυτό φυσικά είναι εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Ο καθένας βρίσκεται εδώ γιατί έχει ένα συγκεκριμένο χόμπυ και αφιερώνει τον χρόνο του αναλόγως. Κάποιοι έχουν ως χόμπυ την κατηγορία εκτός θέματος, τι πάει να πει αυτό?…

- Αλλά αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, η κατηγορία μουσικής και s/w γενικώς, δεν έχουν θέση σε ένα audio video forum. Ένα τεχνικό forum δεν μπορεί να ασχολείται με τα πάντα. Εμείς φυσικά έχουμε πολλά ταλέντα και μπορούμε. :wink:

Reaction score
2.156
RDoherty said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τα βασικό λάθος είναι ότι νομίζετε (κι εσύ τέκνον RDoh) ότι οι "χαϊεντάδες" ακούνε άλλη μουσική ακούει ο υπόλοιπος κόσμος.
Δεν ακούνε μουσική οι χαΙεντάδες επειδή δεν γράφουν συχνά στην κατηγορία της μουσικής ?

Είναι σαν να λες ότι αυτοί που γράφουν στην κατηγορία της μουσικής ακούνε μόνο live και δεν έχουν στερεοφωνικά στο σπίτι τους.

Reaction score
297
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αυτό φυσικά είναι εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα.
Όχι, αυθαίρετο συμπέρασμα είναι το δικό σου (ισχυρίζεσαι ότι ακούνε μουσική χωρίς να προκομίζεις στοιχεία). Το δικό μου συμπέρασμα είναι ανακόλουθο, όχι αυθαίρετο 8) Προσοχή: γράφω "ανακόλουθο", όχι κατ' ανάγκην λανθασμένο :lol: (Ο g.kar. είναι εξαίρεση, ακούει Γαϊτάνο :p)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025