ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ-ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ

Reaction score
5
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ρε φιλαράκι sorry αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι θέλεις.
Νάτα πάλι με τους χαρακτηρισμούς...αααααα...δεν θα τα πάμε καλλλλλλάααααα... :twisted:

Νίκο, πρόσεξε τον συνειρμό μου:
- Αναζητώ καλές ηχογραφήσεις.
- Θεωρώ ότι οι χαϊεντάδες θα τις γνωρίζουν, θα τις ψάχνουν, αφού με ένα πολύ καλό σύστημα μπορείς να καταλάβεις ποιο CD έχει 'γραφτεί' καλά και ωραία ("γραφτεί" γενικώτερα). Επίσης με ένα καλό σύστημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ να ακούς τις κακές ηχογραφήσεις, ΕΓΩ τουλάχιστον. Αν αυτό γίνεται, είναι γιατί δεν γίνεται αλλιώς (δεν υπάρχουν, u know what I mean).
- Ρωτάω, μάλλον προτείνω με μια αφορμή, στην "Hiend" για να πάρω απαντήσεις, μιας και στην "Μουσική" δεν συμμετέχουν συχνά οι της "Hiend".
- Παίρνω μια άρνηση με ολίγην φιλολογίαν και αστειάκια.

Πες μου τι κακό έκανα να επανορθώσω. :lol:
Δηλαδή πιο ωραία είναι τα 324 topics με καλώδια εδώ βρε; :lol:

Παρεπιπτόντως, έγραψα και στο θέμα για το Σεμινάριο για να το αναζωπυρώσω. Κανείς δεν έχει γράψει εδώ και 22 ώρες. Δεν θέλω να μου δικαιολογήσει κανείς το γιατί. Μια παρατήρηση έκανα. Γράφτε ότι έχετε να γράψετε εκεί.

Reaction score
2
MASSIVE ATTACK-PROTECTION και BLUE LINES

ABATON - ΕΞ ΑΔΟΚΗΤΩ

THIEVERY CORPORATION-SOUNDS FROM THE VERVE HI-FI

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

THE WORLD OF SHIGERU UMEBAYASHI

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Βιάζεσαι πολύ. Τώρα φίλε είμαι σίγουρος ότι πραγματικά δεν ξέρεις τι θέλεις. :lol:

ak1s said:
Επίσης με ένα καλό σύστημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ να ακούς τις κακές ηχογραφήσεις, ΕΓΩ τουλάχιστον.
Αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ και το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι ποτέ δεν άκουσες μια κακή ηχογράφηση από ένα πραγματικά καλό σύστημα ήχου... :wink:

- Άκη η απάντηση που έλαβες ήταν ακριβώς γι αυτό που ρώτησες, ήτοι hi end, audiophile ηχογραφήσεις. Ούτε αστειάκια ούτε φιλοσοφίες πήρες. Αν δεν σου άρεσε, ξαναδές το ερώτημά σου. Το τι κάνει ο κόσμος με αυτές είναι θέμα του καθενός. Απλά θα σου ξαναπώ ότι αυτές χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για test μηχανών και τίποτε άλλο.

ak1s said:
Παρεπιπτόντως, έγραψα και στο θέμα για το Σεμινάριο για να το αναζωπυρώσω. Κανείς δεν έχει γράψει εδώ και 22 ώρες. Δεν θέλω να μου δικαιολογήσει κανείς το γιατί. Μια παρατήρηση έκανα. Γράφτε ότι έχετε να γράψετε εκεί.
Το σεμινάριο δεν έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα. Έχει πάει λίγο πίσω διότι υπάρχει έλλειψη σπόνσορα. Θα γίνει όμως.

Reaction score
5
Α, ρε Τσαρουχά με τις απόλυτες γνώμες σου :lol: :lol:
Μάλιστα, μάθαμε τώρα ότι οι audiophile ηχογραφήσεις είναι μόνο για τεστ συστημάτων...ωραία... :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Εμ, αν έρθεις σπίτι να σου βάλω Mπέλου από mp3 ή διάφορες ηχογραφήσεις του '50, θα αλλάξεις άποψη για τις μάπα ηχογραφήσεις...

Αλλά ρε αγόρι 'μ γιατί πρέπει σώνει καλά οι χαϊεντάδες να ακούνε μόνον χαϊεντάδικες ηχογραφήσεις? Αυτήν την παραδοχή γιατί την υιοθετείς?...

Reaction score
5
Δεν κάνω παραδοχή. Αλήθεια. Απλά όπως είπα στο βήμα 2 της απλής, έως απλοϊκής, σκέψης μου παραπάνω, θεωρώ ότι αν έχεις ένα καλό σύστημα θα ενδιαφέρεσαι και για καλές ηχογραφήσεις. Δεν είπα "αποκλειστικά". Και από ραδιόφωνο FM να άκουγα Μπέλου, πάλι θα μ'άρεσε. Ίσως το προτιμούσα, από ένα super duper σύστημα. Αυτό λέω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.871
Τέτοιες "καλές" ηχογραφήσεις έχει η Audio note, η Mapleshade, η Β&W, η OPUS κλπ κλπ κλπ.

Αυτές παίζουν καλά σε όλα σχεδόν τα συστήματα. Συνήθως δε σου αρέσει καθόλου η μουσική βέβαια...

Το θέμα είναι να καταφέρεις να ακούσεις άψογα ηχογραφήσεις (καλές έως πολύ καλές) που σε πάρα πολλά συστήματα είναι αδύνατο να τις ακούσεις χωρίς να ενοχληθούν ιδιαίτερα τα αυτιά σου!

Και ταυτόχρονα να σου αρέσουν!

πχ
Calvin Owens: TRUE BLUE ( TopCat Records TC02932 1993)
Wim Mertens: Maximizing the Audience (Usura Music TWI CD 480 1984-1988)
Philip Glass: τα άπαντα...
Goran Bregovic: Arizona Dream & Le Temps Des Gitans Kuduz
Dr John: τα άπαντα...

κλπ κλπ κλπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.871
Ένας ακόμα καταπληκτικός δίσκος:

don pullen
sacred common ground
Blue Note records CDP 7243 8 32800 2 5
1995

Kαταπληκτικό πιάνο στο track No2.....
εξαιρετική ηχογράφηση

Reaction score
297
Note to self: Δεν θα πω τίποτα. Δεν θα σχολιάσω. Δεν μου πέφτει λόγος για τα γούστα των άλλων. Σπανουδάκης Δεν θα πω τίποτα. Δεν θα σχολιάσω. Δεν μου πέφτει λόγος για τα γούστα των άλλων κ.ο.κ. ...

Reaction score
5
Νίκο να το κοιτάξεις άμεσα, είναι κολλητικό...:lol:

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Γεγονός είναι ρε παιδιά, ότι σε γενικές γραμμές οι audiophile ηχογραφήσεις, από ηχογραφήσεις πάνε πολύ καλά, από μουσική... δύσκολα τα πράγματα. 8)

Reaction score
0
Ενα cd με απίστευτη ηχογράφηση αλλά και πολύ όμορφα μουσικά θέματα (κατά την προσωπική μου πάντα άποψη) είναι το πρώτο cd της TAG McLAREN. Έχει βγάλει και δεύτερο αλλά δεν το έχω ακούσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.833
Members
38.244
Νεότερο μέλος
takis17