Θερμοκρασια ενισχυτων και λυσεις - προτασεις ψυξης

Reaction score
0
Επανέρχομαι!! Ξεκίνησα λοιπον να σημειώνω τι χρειάζομαι για να υλοποιήσω την κατασκευή! Του Γιώργου μάλλον, είναι πιο απλή νομίζω!

Το πρόβλημα είναι ότι αν και θα έπρεπε να έχω κάποιες βασικές γνώσεις Ηλεκτρονικής (έχουμε 2 μαθήματα Ηλεκτρονικής στη σχολή .. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είμαι) δεν έχω περάσει κανένα από τα δύο!! Οπότε μάλλον είμαι λίγο άσχετος!!

Pls help.. Αγοράζω τα ανεμιστηράκια, το τροφοδοτικό, το ρελέ, την ασφάλεια και τα ledakia. Οκ μέχρι εδώ.

Μετά πως τα συνδέω? Χρειάζομαι τίποτα έξτρα εργαλεία? Τι καλώδια πρέπει να πάρω?

Χαζές ερωτήσεις ε? Το ξέρω!!!

Reaction score
5
1. Απλα καλωδιακια. Ακομα και τα καλωδιακια απο τηλεφωνικο καλωδιο (ΟΧΙ το πλακε που κουμπωνουν τα RG βισματα) κανουν (ενδεικτικα για το παχος των καλωδιων).

2. Κολλητηρι, κολληση (μπορει και να τα ματισεις μεταξυ τους χωρις κολληση αλλα στα Led θα εχεις προβλημα...) και θερμοσυστελομενο (λεπτο) για μονωση σε καλωδια (καπου θα χρειαστει σιγουρα).

3. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ καποια αντισταση για τα LED, μην τα βαλεις πανω στο τροφοδοτικο!!

4. Ενα πολυμετρο (προαιρετικο ειναι αλλα να εχεις κατι να μετρησεις αν δε λειτουργει κατι...)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..... ΠΡΙΝ τοποθετησεις το κυκλωμα στο κουτι και το κολλησεις μεσα κλπ, φτιαξτο-συνδεσε το εκτος κουτιου να δεις οτι δουλευει και μετα "μονιμοποιησε" την κατασκευη....

Τον 7300 εχεις αν δεν κανω λαθος?

Λες....
Το πρόβλημα είναι ότι αν και θα έπρεπε να έχω κάποιες βασικές γνώσεις Ηλεκτρονικής (έχουμε 2 μαθήματα Ηλεκτρονικής στη σχολή .. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είμαι) δεν έχω περάσει κανένα από τα δύο!! Οπότε μάλλον είμαι λίγο άσχετος!!
Υποθετω οτι αναφερεσαι σε Βασικα Ηλεκτρονικα...?
Αν ναι... Ειναι ΠΟΛΥ βασικα και ΠΡΕΠΕΙ να τα περασεις, οχι για να τα περασεις αλλα για να τα μαθεις. Ειναι η βαση για ολα τα παραπανω... Αν πχ δεν ξερεις το νομο του Ohm (οχι να τον ξερεις παπαγαλια, αλλα να τον εφαρμοσεις), απλα θα πρεπει να τον μαθεις... αλλιως εισαι σε αλλο δρομο...

φιλικα σου το λεω (αν μου επιτρπεις) και απο πειρα για το τι θα σου χρειαστει στο μελλον... ασχετα αν τωρα το θεωρεις "αχρηστο ή περιττο" επειδη εισαι πληροφορικαριος (για τ.τηλεπικ. δεν το συζητω, ειναι απαραιτητα)

Ως ασκηση λοιπον θα εχεις τη συνδεσμολογια του cool box! Για να μη σου την κανω εγω και την παρεις ετοιμη.... απλα θα σου πω αν ειναι σωστη!

Τι λες, συμφωνεις? :wink: :p

Reaction score
0
Συμφωνώ απόλυτα!! Παίρνω τα υλικά, εργαλεία κτλ, τα βάζω κάτω, και ποστάρω τη συνδεσμολογία!!

Υ.Γ1: Ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια!!

Υ.Γ2: Έχω τον 7400.

Υ.Γ3: Δεν τα θεωρώ καθόλου άχρηστα, ίσα ίσα πολύ ενδιαφέροντα, και σημαντικά! Απλά έπεσαν δεύτερα μετά από προγραμματισμούς, θεωρίες αλγορίθμων κτλ κτλ!!

Reaction score
0
Περισσότερες εικόνες...
Το όλο σύστημα κόστισε περί τα €150
Τα υλικά
α) έξι ανεμιστήρες Titan 5Χ5 εκ με τρία καλωδιάκια για να ρυθμίζουμε τις στροφές
β) δύο panels Akasa 3,5" για έλεγχο και τροφοδοσία των ανεμιστήρων
γ) Τροδοφορικό DC 220V -> 12V για την τροφοδοσία των panels
δ) ταινίες velcro για τα καλώδια
ε) Μονωτικό πόρτας 3Μ 9mm για την επένδυση των ανεμιστήρων
στ) Η ξύλινη κατασκευή (φτιάχτηκε σε μαγαζί DIY μαζί με το έπιπλο για τις συσκευές του home theater) - ο τύπος βλαστήμαγε όταν το έφτιαχνε γιατί έπρεπε να φτιάξει ένα ανοιχτό ξύλινο κουτί με πέντε τρύπες...

Δουλεύει μια χαρά! :)
Το έχω συνδέσει στην θύρα εξόδου ρεύματος του ενισχυτή και παίρνει μπρος όταν τον ανοίγω. Θα μπορούσα βέβαια να το κάνω να λειτουργεί με έναν σένσορα θερμοκρασίας αλλά δεν...
Μπορώ να ρυμίζω τις στροφές του κάθε ανεμιστήρα χωριστά ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα συντονισμού και θορύβου.
Στην μικρότερη ταχύτητα δεν ακούγεται καθόλου... :)

Είναι άκρως συνιστόμενο γιατί ο ενισχυτής έψηνε μπιφτέκι μετά από 1-2 ώρες λειτουργίες κλεισμένος μέσα στο ντουλάπι του...

ΥΓ. Κάντε click στις εικόνες για να τις δείτε στην κανονική τους ανάλυση...

Attachments

Reaction score
83
Απάντηση: Θερμοκρασια ενισχυτων και λυσεις - προτασεις ψυξης

Ερώτηση : Οι ανεμιστήρες φυσάνε μέσα στο κουτί ή βγάζουν τον ζεστό αέρα από το κουτί???

Reaction score
83
Απάντηση: Re: Θερμοκρασια ενισχυτων και λυσεις - προτασεις ψυξης

Μεσα στο κουτι και ο αερας βγαινει απο τις πανω γρυλιες του ενισχυτη
Φίλε μου με ενδιαφέρει πολύ το σύστημά σου γιατί και ο δικός μου ο YAMAHA RXV-2600 ψήνεις αυγά και τον έχω και μόνο του εξωτερικά από το ράκ. Όταν είναι να το φτιάξω θα μπορούσα να σε ενολήσω τηλεφωνικά για κάποιες λεπτομέρειες. (αν θέλεις στείλε μου με p.m το τηλέφωνό σου ή με e-mail στο [email protected]

Reaction score
383
Re: Απάντηση: Re: Θερμοκρασια ενισχυτων και λυσεις - προτασεις ψυξης

Φίλε μου με ενδιαφέρει πολύ το σύστημά σου γιατί και ο δικός μου ο YAMAHA RXV-2600 ψήνεις αυγά και τον έχω και μόνο του εξωτερικά από το ράκ. Όταν είναι να το φτιάξω θα μπορούσα να σε ενολήσω τηλεφωνικά για κάποιες λεπτομέρειες. (αν θέλεις στείλε μου με p.m το τηλέφωνό σου ή με e-mail στο [email protected]
Ο Γιωργος,

40 χρονια....εχει ψησει.....:)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
εγω παλι δεν εχω τετοια προβληματα μιας και το σετακι ζει μεσα στο τεραστιο ψυγειο και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια

Reaction score
0
Απάντηση: Θερμοκρασια ενισχυτων και λυσεις - προτασεις ψυξης

Εγώ προληπτικά έβαλα κάτω από το έπιπλο 2 ανεμιστηράκια Zalman 80χ80 cm αυτά των PC που παίρνουν ρεύμα από την έξοδο ρεύματος του προενισχυτή μέσω ενός μετασχηματιστή μεταβλητής τάσης 1,5 - 3 - 6 - 9 - 12 volt και όλα είναι ΟΚ. 0 db θόρυβος, και αρκετή ροή αέρα.

Attachments

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Θερμοκρασια ενισχυτων και λυσεις - προτασεις ψυξης

μια χαρα για στελνεις rf all over
pretty good:crazy_1: :crazy_1:
Ναι !!! Τι να σου πω. Η διαφορές στον ήχο μετά την τοποθέτησή τους ήταν φοβερές. Δεν ακουγόταν. Μάλλον θα τα πετάξω όλα. Μαζί και τον RF τηλεχειρισμο την ηλεκτρικής οθόνης και και το RF του γκαράζ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
αν καποιος δεν ακουει κατι δεν παει να πει πως δεν υπαρχει αυτο που υπαρχει
by the way οταν ακους μουσικη η βλεπεις ταινια καποιος παιζει με τα κοντρολακια ετσι ωστε να εχεις rf την εν λογο ωρα η νομιζεις οτι βγαζουν rf και την ωρα που δεν τα χρησιμοποιεις
μαλλον καπου τα μπερδευεις:crazy_1: :crazy_1:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134