2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Γιαννη συγχαρτηρια για τον χωρο σου.Ναχεις παντα καλες και ωραιες θεασεις :-D :-D :-D :-D

Εμενα να δεις τι παλαμακια ριχνουνε οταν παω Πλαισιο :-D :-D :-D :-D
:lol: :lol: :lol: πηρα αλλο ενα terra σημερα Σωτο...:p

Reaction score
3
Καλορίζικος Γιάννη ο προβολέας και το όλο σκηνικό.
Τώρα που είδα το θέμα κατάλαβα γιατί δεν βρήκες χρόνο να μου φτιάξεις το βίντεο. Αλλά χαλάλι του, αξίζει το κόπο.

ΥΓ. Γι αυτό και τώρα που τελείωσες με τα φτιαξίματα, ετοίμασέ το βίντεο.
Άμα δεις τι σου έχω φτιάξει θα μείνεις άφωνος :shock: :shock: (κι ας είναι σε 576).
Και θα φτιάξω και τη κοπή της πίτας. Ε ρε γλέντια :-D :-D :-D

Reaction score
0
Ρε μαστροDream μπραβο!!!:bravo:
Ωραιος χωρος και να χαρεσαι τον 81 σου.
Νομιζω οτι πρεπει να τον παντρευτεις κιολας γιατι πιστευω οτι θα αργησεις να τον ξεκρεμασεις απο το ταβανι . :respect:
Να σ'πω ,το φρεσκαρισμα στο σπιτι ηταν για λογους waf ?? :crazy_3:

ΥΓ.Ααααααχ τα ματια της Scarlett . :cool_3:
Αυτο το 1080p σε κανει να ερωτευεσαι!!! :rolleyes:

Reaction score
11
Γιάννη, να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα σχετικά με την τοποθέτηση του προβολέα επειδή από ότι διαβάζω είναι κάπως δύσκολος λόγω απoυσίας lens shift.
Κάθετη μετατόπιση φακού διαθέτει;
Αν ο φακός του τοποθετηθεί σε ύψος 5εκ. ψηλότερα, αντε στην ίδια ευθεία με την πάνω οριζόντια γραμμή της οθόνης θα γίνει δουλειά έτσι ή πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται πιό κάτω σε σχέση με την οθόνη;

(Τί να σου κάνω βιάστηκες να τον αγοράσεις από τους πρώτους και θα σε ταράξουμε στις ερωτήσεις.)

Reaction score
281
Eχει να κανει με την αποσταση.
Οσο πιο μεγαλη ειναι αυτη, τοσο ποιο ψηλα πρεπει να τοποθετηθει.
Θα σου πουνε ομως σωστοτερα οι πιο γνωστες.

Reaction score
14
Γιάννη, να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα σχετικά με την τοποθέτηση του προβολέα επειδή από ότι διαβάζω είναι κάπως δύσκολος λόγω απoυσίας lens shift.
Κάθετη μετατόπιση φακού διαθέτει;
Αν ο φακός του τοποθετηθεί σε ύψος 5εκ. ψηλότερα, αντε στην ίδια ευθεία με την πάνω οριζόντια γραμμή της οθόνης θα γίνει δουλειά έτσι ή πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται πιό κάτω σε σχέση με την οθόνη;

(Τί να σου κάνω βιάστηκες να τον αγοράσεις από τους πρώτους και θα σε ταράξουμε στις ερωτήσεις.)
lens shift δεν έχει ουτε κάθετο ούτε οριζόντιο όυτε δυστυχώς στην φαντασια μας...!!!

Ομως μια σωστά μελετημένη εγκατάσταση δεν θα σου παρουσιάσει πρόβλημα.

π.χ. βρίσκεις απο το projectorcentral.com το throw range του 81, και έτσι έχεις τα ορια (Min-max) στις επιθυμητές ίντσες.

Απο εκεί και πέρα, αν θες να εχεις 120" θα πάιξεις απο 4.85 - 6μ στο περίπου (τόσο πρέπει να απέχει ο προβολέας απο το πανί σου).

Αν το πανί (ανώτατο ασπρο κομμάτι προβολής) είναι στα 50 εκατοστά απο το ταβάνι ο προβολέας προβάλει στα 5.5μ, τότε πρέπει ο φακός του προβολέα να είναι 15 εκατοστά απο το ταβάνι για να προβάλεις ανα σωστό και απολύτα παραλληλόγραμμο κάδρο χωρίς ανάγκη ψηφιακού keystone.

Εμένα απο τα 5.5μ απόσταση οθόνης/φακού 81, σε 120" παίζω λόγω χαμηλού ταβανιού ο φακός να είναι στα 15 εκατοστά απο το ταβάνι και το ανώτερο λευκό της οθόνης στα 28 εκατοστά. Αν είχα το πανί άλλα 20 εκατοστά πιό κάτω θα ήμουν τέλεια τοποθετημένος... αλλά ουδείς τέλειος

Reaction score
14
Εχθές το βράδυ είχα την τιμή να εχω στο hometheater τον προφέσορα των προβολέων τον Κύριο Βαγγέλη Λάμπρου, μετά όλων των ρυθμιστικών του.

Μετά απο 4 ώρες δουλειάς και αφού παιδέψαμε χοντρά την nvidia και το HTPC να βγάζουν ολόσωστα χρώματα, φέραμε με μεράκι και πολύ λεπτομερή ρύθμιση τον Optoma Να ακολουθεί ολόσωστα την Gamma 2.2 λογαριθμική γραμμή.

Οφείλω να πώ ότι με την μικρορύθμιση του Optoma 81, και τις διαρκείς μετρήσεις εξαφανίσαμε την preset γραμμή με την δικιά μας απο πάνω να "της επιβάλεται"!

To αποτέλεσμα επι της οθόνης ήταν μια απόλυτα φυσική εικόνα με καμμία ανομοιομορφία σε κανένα κομμάτι της οθόνης, και ενα χρωματικό balance που ήρθε σε αρμονεία με το αρκετά φωτεινό δωμάτιο.

Η θέαση μετά τις ρυθμίσεις του φίλτατου Bαγγέλη ήταν αρκετά κλίκ πάνω απο το out-of-the-box και μερικά κλίκ πάνω απο τις ρυθμίσεις με το μάτι που έιχα δουλέψει 3 εβδομάδες τώρα.

Τελικά ερχομαι στην ερώτηση που θα κάνουν όλοι και που έκανα και εγώ τόσο καιρό, αξίζει να ρυθμιστεί ο προβολέας με όργανο ή τα μάτια μας αρκούνε να βγάλουν "σωστή εικόνα"?

Η απάντηση λακωνική.. "ΑΞΙΖΕΙ" γιατί τελικά η διαφορά είναι σημαντική.

Εχοντας δεί αρκετό HD υλικό (Τασο-b52fc, να είσαι καλά φίλε - θα πρέπει να φταρνίζεσαι διαρκώς!) για 2 εβδομάδες με κάποιες "χ" ρυθμίσεις και εχοντας "τρενάρει" το μάτι σε αυτές τις χρωματικές αποχρώσεις που δεν ήταν κακές καθόλου, δεν περίμενα να δώ τόσο μεγάλες διαφορές στο πανί μου μετά την παρουσία του "Ρυθμιστικού"... η αλήθεια με εξέπληξε θετικά, και επιβεβαίωσε ότι τα μάτια μας είναι υποκειμενικά και με πολλά λάθη...

Αυτά για την ώρα και πάλι ενα δημόσιο ευχαριστώ στον Βαγγέλη που κάνει την ρύθμιση πραγματικό φροντιστήριο, και έχει έναν όμορφο τρόπο να σου εξηγήσει και να σου μεταδώσει την "σοφία" του!

Thanks φίλε

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Νομίζω ότι μετά και την ρύθμιση του Βαγγέλη μπορείς να κόβεις και εισιτήρια... :happy_5::happy_5::happy_5:

Δεν νομίζω τα village να έχουν καλύτερη εικόνα...

Σίγουρα δεν έχουν πιο φιλόξενο χώρο... :cool_4:

Υ.Γ. Φυσικά δεν έχουν και Ταμούνα! :bravo::bravo::bravo:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Νομίζω ότι μετά και την ρύθμιση του Βαγγέλη μπορείς να κόβεις και εισιτήρια... :happy_5::happy_5::happy_5:

Δεν νομίζω τα village να έχουν καλύτερη εικόνα...

Σίγουρα δεν έχουν πιο φιλόξενο χώρο... :cool_4:

Υ.Γ. Φυσικά δεν έχουν και Ταμούνα! :bravo::bravo::bravo:
ν

Να κόβω εισιτήρια?? Στην έξοδο όπως κάποιος άλλος??? Καλή ιδέα!!!

Στην έξοδο θα πληρώνουν την Ταμούνα... και αν δεν πλερώσουν 1.85 ύψος είναι αυτό... θα σταθεί στο μπόϊ της

Reaction score
11
lens shift δεν έχει ουτε κάθετο ούτε οριζόντιο όυτε δυστυχώς στην φαντασια μας...!!!

Ομως μια σωστά μελετημένη εγκατάσταση δεν θα σου παρουσιάσει πρόβλημα.

π.χ. βρίσκεις απο το projectorcentral.com το throw range του 81, και έτσι έχεις τα ορια (Min-max) στις επιθυμητές ίντσες.

Απο εκεί και πέρα, αν θες να εχεις 120" θα πάιξεις απο 4.85 - 6μ στο περίπου (τόσο πρέπει να απέχει ο προβολέας απο το πανί σου).

Αν το πανί (ανώτατο ασπρο κομμάτι προβολής) είναι στα 50 εκατοστά απο το ταβάνι ο προβολέας προβάλει στα 5.5μ, τότε πρέπει ο φακός του προβολέα να είναι 15 εκατοστά απο το ταβάνι για να προβάλεις ανα σωστό και απολύτα παραλληλόγραμμο κάδρο χωρίς ανάγκη ψηφιακού keystone.

Εμένα απο τα 5.5μ απόσταση οθόνης/φακού 81, σε 120" παίζω λόγω χαμηλού ταβανιού ο φακός να είναι στα 15 εκατοστά απο το ταβάνι και το ανώτερο λευκό της οθόνης στα 28 εκατοστά. Αν είχα το πανί άλλα 20 εκατοστά πιό κάτω θα ήμουν τέλεια τοποθετημένος... αλλά ουδείς τέλειος

Βράσε ρύζι! Χλωμό το βλέπω.
Όπως βλέπεις στο σχέδιο ανάμεσα στον προβολέα και στο πανί υπάρχει κρεμασμένος από το ταβάνι ένας τοίχος που δυσκολεύει τα πράγματα.
Αν ο φακός του προβολέα βρίσκεται σε ύψος 2,05μ και αυτό το κέρατο που κρέμεται στη μέση από το ταβάνι 2,10μ (5εκ. ψηλότερα δηλ) μπορεί η πάνω οριζόντια πλευρά της οθόνης να είναι και αυτή στα 2,05μ;Δηλ η νοητή ας πούμε πάνω ευθεία των ακτίνων του προβολέα να είναι παράλληλη με το έδαφος. Να μην έχει κλίση ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.
Τί λες;

Reaction score
14
thomas τι απόσταση έχει το οριζόντιο "πρέκι" απο τον φακό, ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς να μου δώσεις :

1) απόσταση φακού/πανιού
2) απόσταση φακού/δοκαριού
3) πάχος δοκαριού
4) απόσταση δοκαριού/πανιού
5) ύψος ταβανιού
6) ύψος δοκαριού

Ετσι θα σου τρέξω στην δική μου εγκατάσταση ενα "νοητό" "δοκάρι" για να δούμε αν παρεμβαίνει στην δέσμη

Reaction score
11
Γιάννη, αν το πάνω μέρος της δέσμης δεν πηγαίνει ευθεία μπροστά και παράλληλα με το έδαφος τα πράγματα δυσκολεύουν.
Ενας λόγος που θέλω να πάρω τον optoma είναι γιατί θέλω να κάνω μια μεγάλη οθόνη 3μ.πλάτος κατά συνέπεια το ύψος της θα είναι 1,64μ.σε 16/9.
Με βάση τα παραπάνω το ύψος της πάνω οριζόντιας πλευράς της οθόνης θα πρέπει να είναι 2,05μ. από το πάτωμα, όχι χαμηλότερα, γιατί αλλιώς θα τείνει το κάτω μερος της, να φτάσει στο έδαφος.
Διαφορετικά με βλέπω για τον πανυ ΑΧ100 ο οποίος είναι φωτεινός και πολύ ευέλικτος ώς προς την εγκατάσταση.
Δίνω κάποιες από τις διαστάσεις:
1)Απόσταση φακού/πανιού 5,60μ
2)απόσταση φακού /δοκαριού 3μ.
3)πάχος δοκαριού 0,20μ και ύψος από το ταβάνι προς τα κάτω 0,79μ
4)απόσταση δοκαριού/πανιού 2,40μ.
5)ύψος ταβανιού 2,90μ. Στην ουσία εδώ δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ύψος του ταβανιού αφού και ο προβολέας αλλά και το ύψος του φακού θα είναι ίδιο περίπου στα 2,03-5μ.από το πάτωμα.
6)ύψος δοκαριού 2,11μ.
Αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι οτι το ύψος του φακού θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ύψος 2,03εκ το ελάχιστο από το πάτωμα γιατί απο κάτω είναι παράθυρο και διαφορετικά δεν θα ανοίγει θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι!

Reaction score
11
Αν οι δέσμη ακτίνων του προβολέα έχουν τη μορφή του πάνω σχήματος όλα είναι οκ.
Αν είναι σαν το κάτω................;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.737
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo