Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Reaction score
123
Μέχρι να πάρει μια ανάσα ο Αντρέας (έχει και μια ηλικία ο άνθρωπος ;) ) ας πω εγώ τις εντυπώσεις μου. Καταρχήν ο χώρος ήταν ιδανικός για προβολή, πράγμα σχετικα σπάνιο σε παρουσίαση. Οι τοίχοι και το ταβάνι είχαν ντυθεί με μαύρο ύφασμα, ενώ κατά τη διάρκεια της προβολής ήταν όλα τα φώτα σβηστά. Η πηγές ήταν δύο dvd recorders με σκληρό δίσκο, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα κλιπς από ταινίες HD σε 1080i ανάλυση. Επίσης είδαμε και αποσπάσματα από PAL dvd στα 576i. Τέλος υπήρχε δίπλα στον HD-1 στημένος και ένας Sony Pearl για άμεσες συγκρίσεις. Και οι δύο προβολείς είχαν τις ρυθμίσεις του εργοστασίου, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα.
· Μαύρο: καλύτερο από του Pearl και εδώ πιστεύω ότι ήταν κάτι που δεν θα αλλάξει εύκολα με ρυθμίσεις, καθώς και οι δύο προβολείς δεν έδειχναν να χάνουν πληροφορία στα σκοτεινά πλάνα.
· Ευκρίνεια: στα ίδια και καλύτερα από τον Pearl, σαν τρίτσιπος όμως πιστεύω ότι δεν έχει την ξυραφένια ευκρίνεια ενός μονότσιπου όπως ο Optoma 81
· Χρώματα: φυσικά, ακριβή και με καλό κορεσμό, από τα δυνατά σημεία
· Κίνηση: στα περισσότερα κλιπ πολύ καλή, σε ένα δύο είδαμε κάποια μικροπροβληματάκια, θα ήθελα να τον δω με γνωστές ποσότητες για να βγάλω τελικό συμπέρασμα
· Φωτεινότητα: Στις 120 περίπου ίντσες της συγκεκριμένης οθόνης η φωτεινότητα ήταν επαρκής, αν και πάλι πιστεύω ότι θα χάνει σε σχέση με κάποιο πολύ φωτεινό προβολέα όπως ο Optoma.
· Συμπέρασμα: Αξιολογότατος προβολέας σε πρώτη όψη, φαίνεται να δικαιολογεί τα όσα έχουν γραφτεί γι’ αυτόν. Για τελική ετυμηγορία, αναμείνατε συγκριτικό από τα χεράκια μας.

Reaction score
2
Μέχρι να πάρει μια ανάσα ο Αντρέας (έχει και μια ηλικία ο άνθρωπος ;) ) ας πω εγώ τις εντυπώσεις μου. Καταρχήν ο χώρος ήταν ιδανικός για προβολή, πράγμα σχετικα σπάνιο σε παρουσίαση. Οι τοίχοι και το ταβάνι είχαν ντυθεί με μαύρο ύφασμα, ενώ κατά τη διάρκεια της προβολής ήταν όλα τα φώτα σβηστά. Η πηγές ήταν δύο dvd recorders με σκληρό δίσκο, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα κλιπς από ταινίες HD σε 1080i ανάλυση. Επίσης είδαμε και αποσπάσματα από PAL dvd στα 576i. Τέλος υπήρχε δίπλα στον HD-1 στημένος και ένας Sony Pearl για άμεσες συγκρίσεις. Και οι δύο προβολείς είχαν τις ρυθμίσεις του εργοστασίου, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα.
· Μαύρο: καλύτερο από του Pearl και εδώ πιστεύω ότι ήταν κάτι που δεν θα αλλάξει εύκολα με ρυθμίσεις, καθώς και οι δύο προβολείς δεν έδειχναν να χάνουν πληροφορία στα σκοτεινά πλάνα.
· Ευκρίνεια: στα ίδια και καλύτερα από τον Pearl, σαν τρίτσιπος όμως πιστεύω ότι δεν έχει την ξυραφένια ευκρίνεια ενός μονότσιπου όπως ο Optoma 81
· Χρώματα: φυσικά, ακριβή και με καλό κορεσμό, από τα δυνατά σημεία
· Κίνηση: στα περισσότερα κλιπ πολύ καλή, σε ένα δύο είδαμε κάποια μικροπροβληματάκια, θα ήθελα να τον δω με γνωστές ποσότητες για να βγάλω τελικό συμπέρασμα
· Φωτεινότητα: Στις 120 περίπου ίντσες της συγκεκριμένης οθόνης η φωτεινότητα ήταν επαρκής, αν και πάλι πιστεύω ότι θα χάνει σε σχέση με κάποιο πολύ φωτεινό προβολέα όπως ο Optoma.
· Συμπέρασμα: Αξιολογότατος προβολέας σε πρώτη όψη, φαίνεται να δικαιολογεί τα όσα έχουν γραφτεί γι’ αυτόν. Για τελική ετυμηγορία, αναμείνατε συγκριτικό από τα χεράκια μας.
Δημήτρη πιστεύεις ότι αξίζει τα 2100 ευρώ πιο πάνω από τον Pearl ?, και αν κάποιος έχει πάρει τον Pearl αξίζει η αναβάθμιση?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Εχουμε και λεμε...
Ενας βιντεοπροβολεας δεν πρεπει ποτε να κρινεται σε περιβαλλον παρουσιασης εταιρειας/αντιπροσωπειας.
Οι συνθηκες ειναι τετοιες που δεν ξερεις τι ακριβως "παιζει".
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως τα πραγματα ηταν...αρκετα απλα.
Ο JVC και ο Sony Pearl, out of the box, side by side.
Εδω μαλλον αδικηθηκε ο Sony καθως το ηθελε το ρυθμισματακι του(αλλα παντα με soft εικονα)

Η διαφορα:πολυ μεγαλη στα ματια μου υπερ του JVC(και παλι οι εκτιμησεις ειναι προσωπικες και στηριζονται καθαρα σε αυτο που ειδαμε)
Αυτη η αντιθεση σκοτωνει!
Στην σκηνη με τα αστερια , η διαφορα ηταν τετοια που δεν προκειται να "ερθει" ποτε οτι κολπο η ρυθμιση χρησιμοποιησει κανεις.

Στις φωτεινες σκηνες(απο το Charlie and the chocolate factory) ναι μεν ειχαμε μεγαλη χρωματικη διαφορα αλλα εδω διατηρω καποιες αμφιβολιες ως προς τις δυνατοτητες του Pearl o οποιος εδειχνε να εχει μεινει πολυ πισω.
Οι διαφορες ομως στα χορτα εγειραν τον πηχυ σαφεστατα υπερ του JVC .

Εξαιρετικη η κινηση και πολυ καλο το βαθος.

Το "παντς" που μας ελειψε στην πρωτη θεαση το απολαυσαμε στην δευτερη με το ανεβασμα της λαμπας στο hi

Στα κατα:
Στην ιδια παλι σκηνη με τα αστερια, και μεσα στο λευκο των αστεριων και σε 2-3 απο αυτα μπορουσες να διακρινεις μια μικρη αποκλιση.Η ιδια αποκλιση ομως δεν ηταν ορατη οταν παιξαμε μεσω καποιων patterns.
Nαι μεν η ευκρινεια ηταν πολυ καλη για τριτσιπο αλλα μην περιμενετε να δειτε αυτην που παιρνουμε απο μονοτσιπους DLP
Στις 120'' που ειδαμε η φωτεινοτητα ηταν καλη αλλα προσωπικα θα εβλεπα αυτον τον βιντεοπροβολεα σε μικροτερες ιντσες.

Γενικο συμπερασμα πρωτης θεασης
Απο παρα πολυ καλος εως αριστος
Προφανως αξιζει τα χρηματα του και με το παραπανω.

Τα υπολοιπα θα μπορεσουμε να τα πουμε οταν τον δουμε με την ησυχια μας στο συγκριτικο

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Re: Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Τι έγινε τον ξαπόστειλες τον παγκόσμιο;
Να μας πει κι αυτός τίποτα.
Οτι και να σας πει προβλεπω πολλες πωλησεις και αγορες συντομα.
Καποιοι που προλαβαν βεβαια...:crazy_3:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Ο ''παγκοσμιος'' εφτασε ,αλλα τωρα θα παρει τη ''δοση'' του σε τσοκαρο και απο αυριο θα σας πει:happy_4:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.435
Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Του είπαμε να περάσει από δω από μένα.
Έχω μερικούς βλαμμένους εδώ και πίνουμε ουϊσκάκι.
Ελπίζω να έρθει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Στο θεμα σας παρακαλω πολυ:cool_4:
Εχετε ερωτησεις?

Να σας πω μια ερωτηση που εκανα εγω?
Τους ρωτησα γιατι η συγκριση γινεται παντα με τον Pearl και οχι π.χ. με τον Ruby.
Μου απαντησαν πως αν και θεωρουν τον HD-1 καλυτερο και απο τον Ruby η συγκριση γινεται με τον Pearl για τον λογο οτι ειναι κοντυτερα στην τιμη....και επισης πως τα καταστηματα στην Ευρωπη σημερα πωλουν περισσοτερο τον Pearl(φθηνοτερο και πιο νεο μοντελο) παρα τον "μεγαλυτερο" Ruby...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.435
Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Μόλις πήρε τηλ κι έρχεται.
Να ακούσουμε και Live άποψη.

Αλήθεια με έναν πολύ καλά ρυθμισμένο Pearl λέτε να έχει τόσο "χτυπητή" διαφορά; Εγώ πάντως που μίλησα με τον Μπάμπη Κολέζα μου είπε πολύ ενθαρυντικά σχόλια.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Re: Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Εγώ πάντως που μίλησα με τον Μπάμπη Κολέζα μου είπε πολύ ενθαρυντικά σχόλια.
Tωρα κατι μας ειπες.
Ο Μπαμπης εχει ηδη περασει την θηλεια και στεκεται με τις μυτες των ποδιων στις ακρες της καταπακτης.
Τι ηθελες δηλαδη, να σου πει ασχημα σχολια?:happy_5:

Reaction score
123
Δημήτρη πιστεύεις ότι αξίζει τα 2100 ευρώ πιο πάνω από τον Pearl ?, και αν κάποιος έχει πάρει τον Pearl αξίζει η αναβάθμιση?
Τα 2100 δεν είναι αστείο ποσό και με δεδομένο ότι οι προβολείς δεν ήταν πλήρως ρυθμισμένοι θα δυσκολευόμουν να απαντήσω κατηγορηματικά στην ερώτησή σου. Θα έλεγα ότι τουλάχιστον σε μαύρο και σε μικρότερο βαθμό σε ευκρίνεια ο JVC είναι μπροστά, για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Αν τώρα κάποιος έχει ήδη τον Pearl, η αναβάθμιση θα σήμαινε ακόμα υψηλότερη διαφορά από τα 2100 λόγω της απαξίωσης του Pearl ως μεταχειρισμένου. Επίσης γενικά είμαι αντίθετος με την πώληση ενός ουσιαστικά καινούργιου μηχανήματος μόνο και μόνο επειδή βγήκε ένα νέο και ελαφρώς καλύτερο. Εκτός κι αν ο αγοραστής είχε τραγικά υποεκτιμήσει τις δυνατότητες του προβολέα του πριν τον αγοράσει, θεωρώ λάθος κίνηση την πώλησή του για αναβάθμιση πριν κλείσει ένας χρόνος.

Reaction score
4
Στο θεμα σας παρακαλω πολυ:cool_4:
Εχετε ερωτησεις?

Να σας πω μια ερωτηση που εκανα εγω?
Τους ρωτησα γιατι η συγκριση γινεται παντα με τον Pearl και οχι π.χ. με τον Ruby.
Μου απαντησαν πως αν και θεωρουν τον HD-1 καλυτερο και απο τον Ruby η συγκριση γινεται με τον Pearl για τον λογο οτι ειναι κοντυτερα στην τιμη....και επισης πως τα καταστηματα στην Ευρωπη σημερα πωλουν περισσοτερο τον Pearl(φθηνοτερο και πιο νεο μοντελο) παρα τον "μεγαλυτερο" Ruby...
Δεν μας τα λενε καλα. Αμα νομιζουν οτι "δερνουν" τον ruby με αυτον θα συγκρινονταν για να δειξουν ποσο φτηνο ειναι το καμαρι τους και τον pearl θα τον σνομπαραν.
Τεσπα κατι μου λεει οτι οι δυνατοτες του Jvc θα ειναι ακριβως αναμεσα στα 2 μοντελα της Sony. Οπως ακριβως και η τιμη του.
Τιποτα τυχαιο κυριοι.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Τεσπα κατι μου λεει οτι οι δυνατοτες του Jvc θα ειναι ακριβως αναμεσα στα 2 μοντελα της Sony. Οπως ακριβως και η τιμη του.
Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος.
Η μαλλον δεν ειμαι καθολου σιγουρος.
Παντως θα περιμενω το συγκριτικο για να μιλησω.
Οι απο μνημης συγκρισεις ειναι ακριβως οτι και οι μετα Χριστον προφητες...:cool_4:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106