Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Reaction score
14
Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία ενός ζευγαριού, που το 1999 τον είχαν πιάσει να κλέβει, εκτελέστηκε σήμερα με θανατηρόφο ένεση στο Χάντσβιλ του Τέξας.
Ο 30χρονος Νιούτον Aντερσον είχε καταδικαστεί γιατί πυροβόλησε και σκότωσε τον Φρανκ και την Μπέρθα Κομπ, με το όπλο που είχε βρει στο σπίτι των θυμάτων, στο Τάιλερ. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Αντερσον είχε δέσει το ζευγάρι, τους βασάνισε και τους δολοφόνησε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους και έφυγε. Η κόρη και ο εγγονός των θυμάτων έφτασαν στο φλεγόμενο σπίτι, όπου αργότερα διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν τα δύο θύματα.
Ο Aντερσον είχε φύγει από το σπίτι των θυμάτων του κλέβοντας περίπου 100 δολάρια σε μετρητά, ρούχα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως αναφέρει η έκθεση της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Τέξας.
Σε γραπτό μήνυμά του προς την οικογένεια των θυμάτων, ο δράστης ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του και εξέφρασε την ελπίδα ότι με το θάνατό του θα ανακουφιστούν οι συγγενείς και ''θα νοιώσουν μια αίσθηση απόδοσης δικαιοσύνης.''
Πριν από την εκτέλεσή του ο θανατοποινίτης ζήτησε ως τελευταίο γεύμα χοιρινά παϊδάκια, τηγανητό κοτόπουλο, τάκος και πατάτες.
Ο Aντερσον είναι ο πέμπτος θανατοποινίτης που εκτελείται φέτος στο Τέξας και ο 384ος από το 1982, όταν στην πολιτεία του Τέξας επαναλήφθηκαν οι εκτελέσεις.

flash.gr

/* */

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Αντερσον είχε δέσει το ζευγάρι, τους βασάνισε και τους δολοφόνησε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους και έφυγε.
Αυτόν δεν τον βασάνισαν πριν την εκτέλεση, υποθέτω.

Οι αθώοι πέθαναν μέσα στα βασανιστήρια, ενώ το κτήνος, αφού εξήντλησε προφανώς όλα τα νομικά μέσα και έφαγε και τα παϊδάκια του, εκτελέσθηκε με τρόπο γρήγορο και συνεπώς όσο πιο ανώδυνο γίνεται.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

...εκτελέσθηκε με τρόπο γρήγορο και συνεπώς όσο πιο ανώδυνο γίνεται.
H "θανατηφόρος ένεση", έτσι όπως εφαρμόζεται στις Η.Π.Α. τουλάχιστον, ελέγχεται κατα πόσο είναι "γρήγορη και ανώδυνη" ως μέθοδος.

Και, ναι, είμαι εναντίον της θανατικής ποινής, όπως θα έπρεπε να είναι ο κάθε άνθρωπος.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ούτε εγώ είμαι υπέρ της θανάτωσης ανθρώπου από άνθρωπο, και οπωσδήποτε όχι για λόγους εκδίκησης ή κάτι τέτοιο. Αλλά...

Φυλακή από την οποία να αποκλείεται απολύτως η απόδραση δεν υπάρχει, ακόμη κι αν γίνει απάνθρωπη (πράγμα άδικο, έτσι δεν είναι;) για όλους τους τροφίμους, που στο κάτω-κάτω δεν είναι όλοι ανθρωπόμορφα τέρατα.
Επιπλέον, υπάρχουν και έκτακτες συνθήκες που "ανοίγουν" τις φυλακές: ένας σεισμός που μπορεί να χτυπήσει το κτίριο, μια θεομηνία, ένας πόλεμος.
Πόσο άνετα θα αισθανόσασταν αν κάποιος που
είχε δέσει το ζευγάρι, τους βασάνισε και τους δολοφόνησε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους και έφυγε.
βρισκόταν μια μέρα και πάλι έξω;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Στην Ευρώπη. Στην Αμερική είναι απαραίτητη.
??? !!!! ????? μόνο στην Αμερική ???? και κάτω από ποιές προυποθέσεις ???

Reaction score
298
Βεβαίως. Σκέφτεσαι ένας ανήλικος παραβατικός να μεγαλώσει και να γίνει Πρόεδρος?

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

H "θανατηφόρος ένεση", έτσι όπως εφαρμόζεται στις Η.Π.Α. τουλάχιστον, ελέγχεται κατα πόσο είναι "γρήγορη και ανώδυνη" ως μέθοδος.

Και, ναι, είμαι εναντίον της θανατικής ποινής, όπως θα έπρεπε να είναι ο κάθε άνθρωπος.

Είμαστε πολύ πιο αυστηροί με τις κατσαρίδες και τα κουνούπια που απλως και αυτά θελουν να ζήσουν.
Τα πρωτα απλως περπατούν και τα δευτερα απλως τσιμπούν, πραγμα που το ξεχνάμε μετα από λιγα λεπτά.
Παντως δεν μας αφαιρούν και την ζωή.
Παρολα αυτά τα εντομοκτόνα ανθούν για τα καημένα τα κουνουπάκια και την αηδιαστική Τερέζα.

Κατάργηση λοιπόν της θανατικής ποινής ΤΩΡΑ.
Αλλα πρωτα για τα κακόμοιρα τα εντομάκια.
Μολις γίνει αυτό, μετα μπορούμε να κοιτάξουμε και τις πιο "ανθρώπινες" κατηoρίες

Τελικα αυτή η ηλεκτρική ρακέτα του Μελιδη με εχει κάνει πολύ ευαίσθητο.

Reaction score
0
Πιστεύω ότι μερικοί από τους χειρότερους εγκληματίες δεν πρόκειται να πιαστούν ποτέ (βλέπε π.χ έμπορους όπλων, εμπόρους ναρκωτικών κ.α), ας μην είμαστε απόλυτοι, εξάλλου υπάρχει και το ζήτημα της δικαστικής πλάνης

Reaction score
164
Είμαι κατά της θανατικής ποινής, αλλά όχι για ανθρωπιστικούς λόγους. Απλά γιατί η τιμωρία διαρκεί πολύ λίγο. Κάτι τέτοια καθάρματα να τα χώνουν σε μια ανήλιαγη τρύπα, να μην ξαναδούν φως για όλη τους τη ζωή. Να μετανιώνουν για την πράξη τους κάθε λεπτό. (Και φυσικά όχι ισόβια των 10 χρόνων, με τηλεόραση, μπασκετάκι, λεφτά από διακίνηση ναρκωτικών και άδειες...)
Και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η περίπτωση δικαστικής πλάνης.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.912
Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Δηλαδή εάν για κάποιον εγκληματία έχει αποδειχτεί η ενοχή του είναι κακό να τον εκτελέσουν;
Θα μιλάμε πάλι για την περίπτωση ύπαρξης δικαστικής πλάνης;

Και γιατί για κάθε εγκληματία ενδιαφερόμαστε γι΄αυτόν από την ανθρώπινη πλευρά ενώ για τα θύματα όχι;
Είτε αφορά έναν δολοφόνο είτε έναν απλό κουκουλοφόρο που αν τον πιάσουν και φάει με το γκλόμπ καμμιά στα πλευρά του, όλοι μιλούν για την αστυνομική βία και τα ανθρώπινα δικαιώματα του "γνωστού άγνωστου".

Αν δεις ξαφνικά το αυτοκίνητό σου καμμένο από έναν τέτοιο τύπο τότε καταλαβαίνεις τι εστί βερύκοκο.

Σε τελική ανάλυση καλά κάνουν και τιμωρούν.
Οι άνθρωποι αλλιώς δεν βάζουν μυαλό. Ο σεβασμός πηγάζει από το φόβο.
Και το ξύλο βγήκε απ΄τον παράδεισο.
Είμαι σκληρός αλλά μάλλον είναι προτιμότερο από το να είμαι θύμα του κάθε αλήτη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Είμαι σκληρός αλλά μάλλον είναι προτιμότερο από το να είμαι θύμα του κάθε αλήτη.
κάποιος μπορεί να κλέψει για να πάρει την δόση του, ή γιατί είναι ψυχολογικά άρρωστος (κλεπτομανής) ή ακόμη για να φάει ... επίσης κάποιος μπορεί να σκοτώσει για πολλούς λόγους (εκδίκηση, ζήλεια, ξεκαθάρισμα λογαρισμών, σε άμυνα, σε κατάσταση αμόκ κ.ο.κ) ....όχι όμως για παραδειγματισμό-σωφρονισμό .... δεν μπορούν να μπούνε όλα στο ίδιο τσουβάλι ...
Δέχομαι οτι υπάρχουν κάποιες πράξεις που αδυνατώ να σκεφτώ την κατάλληλη τιιμωρία (παιδοκτόνοι, βιαστές, έμποροι όπλων, έμποροι ναρκωτικών κ.α) ξέρω όμως οτι οι περισσότεροι από αυτούς κυκλοφορούν και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ακόμη και στην Αμερική οι έχοντες τα μέσα εάν δεν καταφέρουν να γλυτώσουν το δικαστήριο το κανονίζουν έτσι ωστε να δικαστούν σε πολιτεία με την πιο ελαστική νομοθεσία .... Αλήθεια εκτελέστηκε ποτέ κανείς πλούσιος ?????

Reaction score
6
Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Είμαι υπερ της θανατικής ποινής αλλα όχι για εκδικητικούς λόγους.
Απλως δεν μου αρέσει να με τσιμπάνε τα κουνούπια

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

κάποιος μπορεί να κλέψει για να πάρει την δόση του, ή γιατί είναι ψυχολογικά άρρωστος (κλεπτομανής) ή ακόμη για να φάει ... επίσης κάποιος μπορεί να σκοτώσει για πολλούς λόγους (εκδίκηση, ζήλεια, ξεκαθάρισμα λογαρισμών, σε άμυνα, σε κατάσταση αμόκ κ.ο.κ)
Δηλαδή υπάρχουν δικαιολογίες που να σου επιτρέπουν να αφαιρέσεις μια ζωη;
Η μοναδική αιτία η δικαιολογία για μια τέτοια πράξη είναι η άμυνα .

Αλήθεια εκτελέστηκε ποτέ κανείς πλούσιος ?????

Το να είσαι πλούσιος δεν αποτελεί έγκλημα .

Ακόμα
:crazy_1:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Δηλαδή υπάρχουν δικαιολογίες που να σου επιτρέπουν να αφαιρέσεις μια ζωη;
Η μοναδική αιτία η δικαιολογία για μια τέτοια πράξη είναι η άμυνα .

[
Συμφωνώ

Το να είσαι πλούσιος δεν αποτελεί έγκλημα .[
that was not my point

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Δηλαδή εάν για κάποιον εγκληματία έχει αποδειχτεί η ενοχή του είναι κακό να τον εκτελέσουν;
Θα μιλάμε πάλι για την περίπτωση ύπαρξης δικαστικής πλάνης;
Συμφωνώ μαζί σου. Η ένστασή μου είναι στο αν ο θάνατος είναι η πιο σκληρή τιμωρία. Τι είναι χειρότερο; Να σαπίζεις κάθε μέρα για όλη σου τη ζωή ή να τραβήξεις μια αγωνία για μερικούς μήνες και αυτό ήταν;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI