ΡΕΥΜΑ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.846
Είμαστε σίγουροι ότι αυτό που ακούμε τελικά υπάρχει και απλώς δεν έχει ακόμη βρεθεί τρόπος επιστημονικής επεξήγησης / μέτρησης του ?
Από τη μία, σίγουρα κάποια θέματα είναι υποκειμενικά. Από την άλλη όμως, δεν μιλάμε για αστρολογία εδώ. Υπάρχουν κανόνες και μεθοδολογίες σχεδόν για όλα...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Συμφωνώ αλλά αυτοαναιρείσαι:

Πρέπει κάποτε να δεχτούμε, ότι το σπορ αυτό είναι αρκετά σοβαρό για να παίζουμε με ότι όρους θέλει ο καθένας, ειδικά σε κάποια αμφιλεγόμενα θέματα. Υπάρχουν και γυναικόπαιδα ανάμεσά μας...
Για μενα δεν ειναι απαραιτητα συλλογικο σπορ .

Ανετα ο καθενας το ....παιζει και μονος του . :happy_8:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Originally Posted by LUXMAN
Δεν προσπαθει (η δεν πρεπει) καποιος να προσπαθει πεισει καποιον για κατι .

Originally Posted by ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Συμφωνώ αλλά αυτοαναιρείσαι:

Quote:
Οχι και κυνηγι μαγισσων απο αυτους που δεν ακουνε τιποτα ...ετσι ;;

Δεν το γραφω ειρωνικα . Υπαρχουν πολλοι που δεν ακουνε διαφορες . Δεν τους χρηζει καποιος ομως ..ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ .

Quote:
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υφισταται το φαινομενο του "στρωσιματος" των καλωδιων ρευματος

Για μενα υφισταται μια χαρα :happy_4: . Οπως και για πολλους αλλους . Που ειναι η αυτοαναιρεση ; Δεν προσπαθω να πεισω καποιον . Απλα αναφερω τις εμπειριες μου .

Quote:
Εδω καταθετουμε αποψεις και εμπειριες . Δεν προσπαθει (η δεν πρεπει) καποιος να προσπαθει πεισει καποιον για κατι .

Το boldιασα για να μην ξεχνιεται !

Reaction score
73
Παιδια να με συγχωρειτε αλλα καταπιανεστε με ενα θεμα ασχετο με το φορουμ
και το κυριωτερο με ενα θεμα που απασχολει εδω και 60 χρονια την ανθρωπότητα
επιστημονες και μη... και που δεν εχει ορατη λυση στον πολυ κοσμο... τουλάχιστον...
Αν οι κυβερνητικες υπηρεσιες (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ κλπ) εχουν κατι και δεν το λενε ειναι
αλλο θεμα...

Αν το πάρεις σαν πιθανότητα μαλλον ειναι αδυνατο στο συμπαν μας να ειμαστε οι μοναδικοι
Απο την άλλη λογω των αδιανοητων αποστασεων αν δεν εχουν αδιανοητη τεχνολογια
διαγαλαξιακου ταξιδιου (ξερετε τωρα ... σκουληκοτρυπες κλπ.) αποκλειεται να
μας εχουν κανει ποδαρικό. Αρα εξωγηινοι και λοιπα UFO ειναι ενα τεραστιο
θεμα φιλοσοφικό αλλα και τεχνολογιας διαστημικου ταξιδιου...

Με τα παραπάνω νομιζω οτι μαλλον δεν το λυνουμε το θεμα στο φορουμ αυτό... και
ειδικά στο τοπικ αυτό που ασχολειται με την "κατανόμαστη" ΔΕΗ
και τους ακομα πιο ταλαιπωρους εμας ... τους καταναλωτες της...

Reaction score
13
Τα power conditioners της Torus χρησιμοποιούν δακτυλιοειδείς μετασχηματιστές........ avmentor

Μεχρι εδω τιποτε το καταπληκτικο

Και απο τη σελιδα της TORUS... http://www.toruspower.com/

Transformer Technologies

Torus Power PIUs are transformer-based products. The isolation transformer allows balanced 240 volt input..... from PLITRON :respect: :respect: :respect:

Πληροφοριακα η PLITRON - CANADA ειναι η μια απο τις δυο εταιρειες που κατασκευαζουν διεθνως τους Toroidal μετασχηματιστες Εξοδου και Τροφοδοσιας Λυχνιων VAvderVeen design. Η αλλη ειναι η AMPLIMO - NETHERLANDS που καλυπτει την Ευρωπαικη αγορα.

Toroidal transformers are quieter and more efficient..... half the size and weight..... But, Torus uses transformers which are twice the mass of standard toroids to provide extremely open high power..........PLITRON technology to facilitate series-mode surge protection...... Πολλα πρωτευοντα σε σειρα.......NBT (Narrow Bandwidth Technology) attenuates differential and common-mode noise without external circuits such as low-pass filters......... NBT also starts to attenuate noise at lower frequencies, starting at 1kHz .......UST (Ultra Screen Technology) ... Υψηλη θωρακιση.... is a highly efficient and effective means for further attenuating noise. Torus products use triple screens for extreme performance.........Inrush currents
..... eliminates the need for series current limiting devices such as PTCs or soft-start circuits.......LoNo technology eliminates audible noise in the power transformer ...... including DC offset and overvoltage. ......Torus products are all less than NC 10.............Toroidal transformers are typically 1/10th the magnetic field of standard EI transformers. ------- Λαθος διατυπωση. Εννοει την διαχυση του πεδιου ΕΞΩ απο τον μετ/στη ---- PLITRONs LoStray technology further reduces magnetic emissions from the transformer without the requirement for additional shielding. :respect: :respect: :respect:
Αγαπητε Κογια μαλλον βιαστηκες. Προκειται για κατι ακρως ΕΙΔΙΚΟ και φορτωμενο εργατωρες ΕΡΕΥΝΑΣ και πολυ προσεγμενη κατασκευη. Σαφως εξω απο το βεληνεκες οποιασδηποτε Ελληνικης Βιοτεχνιας. Τα 5000 Ευρω βεβαια δεν παυουν να ειναι ΤΟΟ MUCH.

Kαι ετσι το designed in USA kai MADE IN CHINA AVS2000 των 1000 Ευρω θα πουλησει καλυτερα.

Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις εδω οι ΕΛΛΗΝΑΙ ΒΡΕΕΕΕΕΕ...
:mad_3: :mad_3: :mad_3:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083
Αγαπητέ φίλε σαν Συντονιστής οφείλεις να εχεις πιο χαμηλό προφίλ και να εγγυάσαι το καλο περιβάλλον στο φορουμ
και οχι να το δυναμιτιζεις... . Ζητησα να συνεχιστει η κουβεντα... εθεσα ενα προβληματισμό και ενα ερωτημα και
αρχισαν να ερχονται καποιες απαντησεις... μιλησα εκφραζοντας τη θεση ενός απλού αγοραστή με απλό τροπο....
αλλα η απαντηση σου ειναι ακρως εριστική... ειρωνική και δεν συναδει με τη θεση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ...
Σε διαβεβαιώ πως ουδεμία διάθεση ειρωνείας είχαν τα παραπάνω. Και μπορώ να σου πω, πώς να εξηγήσεις στον τεχνίτη, για να σου τυλίξει έναν τέτοιο μετασχηματιστή, και αυτός ο ΜΤΣ δεν θα σου κοστίσει πάνω από 150 ευρώ, και θα κάνεις τη δουλειά σου με αυτόν. Κατά τα λοιπά, και έναντι όλης αυτής της παραφιλολογίας περί της τρισκατάρατης ΔΕΗ, περί «παρασίτων», «ανυψώσεων» και δεν ξέρω τί άλλο, δεν είναι παρά φούμαρα των επιτηδείων, ώστε να σου πουλήσουν κάτι που ΔΕΝ το έχεις ανάγκη, αλλ’ ούτε το θέλεις. (Βέβαια, για να μην το θέλεις, θα πρέπει να πάρεις μυρωδιά, πώς λειτουργεί). Πάντως, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον ηλεκτρολόγο μηχανικό, να σου πει ποιός είναι αυτός που ειρωνεύεται εσένα προσωπικά, και δευτερευόντως την τσέπη σου.

Αυτά. Περαιτέρω περί ρεύματος, όταν έχω χρόνο, και οπωσδήποτε όχι σ’ αυτήν εδώ την κατηγορία. (Πάντως, τα χωρία της Torus που παραθέτει ο Μιχάλης έχουν πολλή πλάκα. Βέβαια, παίζει και το ενδεχόμενο να τσαντιστεί κανένας ανερχόμενος δικηγόρος εκεί στο Νιού Γιορκ Σιτυ, και ξυπνώντας ένα πρωί να πει, «πώς να βγάλουμε κανένα φράγκο σήμερα; Ας κάνω μια αγωγή για παραπλανητικό marketing». Κάνω πλάκα; Μπορεί)...

(BTW, είσαι ο Hal9000 της αϋπνίας; )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.716
Tην Plitron την γνώρισα πριν αρκετά χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησα να φτιάχνω τα ενισχυτικά μου, και είχα παραγγείλει τότε καμιά 20αριά μετασχηματιστές.

Σίγουρα μια πολύ ποιοτική και εξειδικευμένη εταιρία.

Αλλά δεν είναι ακριβά τα προϊόντα τους. Ίσα ίσα.

Το ότι χρησιμοποιεί τέτοιους μετασχηματιστές το εν λόγω μηχάνημα των 5000 ευρώ στα σωθικά του, είναι ακόμα ένας επιβαρυντικός παράγοντας για το μηχάνημα αυτό...

Από την άλλη, μπορώ να υποθέσω ότι ο σγουρομάλλης συντονιστής μπορεί να πάρει ένα τηλ. στην plitron, να παραγγείλει μετασχηματιστές ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τους επιθυμεί με κόστος σαφώς πολύ μικρότερο από 500 ευρώ ο ένας, και μετά να τους πλασάρει με τη φίρμα του για 5000 ευρώ.... Τίμιο δεν είναι? Πως σας φαίνεται εσάς? Ή μήπως τότε θα μας κοροϊδεύει?

Τελικά on-line UPS δεν έχει δοκιμάσει ΚΑΝΕΙΣ σας? και μη μου απαντάτε με θεωρίες....

Reaction score
13

Ειναι ενα φαινομενο το οποιο το εχουν αντιληφθει πολλοι . Μεταξυ αυτων και εγω . Επειδη καποιοι δεν το αντιλαμβανονται τι πρεπει να κανουμε εμεις που το αντιλαμβανομαστε ;; νομιζεις οτι με -ας ενδιαφερει να πεισουμε τους υπολοιπους ;;; Αναφερουμε τις εμπειριες μας και οποιος ενδιαφερεται πειραματιζεται .
Οχι και κυνηγι μαγισσων απο αυτους που δεν ακουνε τιποτα ...ετσι ;;

Εαν το "κυνηγι μαγγισων" αναφερεται σε μενα μαλλον με παρεξηγησες, και καταφερες να επικεντρωθει η συζητηση σε διαδικαστικα ζητηματα.
Για μενα παραμενει το (προς ολους) ερωτημα : Υφισταται στρωσιμο στα καλωδια ρευματος ??
Το "πειραματιζεται" που αναφερεις παραπανω ειναι η απαρχη της οποιας επιστημονικης προσεγγισης, για την οποια παραδοξως κοπτεσαι οτι δεν σε ενδιαφερει. Αν δεν σε ενδιαφερει Καλα κανεις. Εγω εχω το δικαιωμα να ρωταω την κοινοτητα, διοτι νομιζω οτι ειναι βασικη ιδιοτητα του Ανθρωπου να ψαχνει τις αιτιες των φαινομενων. Εσυ απ'την αλλη τι προτεινεις ?? ΠΙΣΤΕΥΕ και ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ??
Εαν σε ενοχλησε το υφος ή η διατυπωση ειναι αλλο θεμα.
Μεχρι να μιλας για "κυνηγι μαγγισων" ομως υπαρχει μια αποσταση.
Ετσι δεν ειναι φιλε μου ??

Αγαπητε Μιχαλη δεν εχω τις γνωσεις που να αιτιολογουν αυτο που αντιλαμβανομαι και κατ επεκταση δεν μπορω να δωσω μια επιστημονικη εξηγηση.

Αυτο ειπα και εγω : Δεν εχω τις γνωσεις σε αυτο το θεμα, και καποιος να με φωτισει, αλλα οχι να με παραμυθιασει.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υφισταται το φαινομενο του "στρωσιματος" των καλωδιων ρευματος

ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Ισως πρεπει να αναζητησεις αλλου επιστημονικη εξηγηση .

ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ?
ΙΣΩΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΗIEND ??
ΙΣΩΣ ΕΚΤΟΣ FORUM ???

Εδω καταθετουμε αποψεις και εμπειριες . Δεν προσπαθει (η δεν πρεπει) καποιος να προσπαθει πεισει καποιον για κατι .
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ : ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΑΠΙΟ.....

NA KAI MIA AΠΟΨΗ : ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΦΟΡΑΓΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΙΟΣ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ??

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: ΡΕΥΜΑ.

Τελικά με βλέπω να τη βγάζω, για αρχή, με κανένα ποιοτικότερο πολύμπριζο από αυτό των 3 ευρώ που έχω τώρα πάνω τα μηχανήματά μου. :crazy_3:

50 περσεντ ιζ ελεκτρισιτι και ολγουεηζ του-θερτη, αλλά για το σύστημά μου, έτσι όπως είναι στην παρούσα φάση, νομίζω πως πάνω από 100-200 (το πολύ) ευρώ είναι υπερβολή να δώσω. :pc:

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό (= HiEnd, πάντα :happy_9:) πολύμπριζο μέχρι 60-70 ευρώ? Λογικά θα χρειαστώ και καλώδιο ρεύματος οπότε ανάλογη πρόταση (γύρω στα 30 ευρώ για 1.5μέτρο - ελπίζω να είναι καλά) είναι ευπρόσδεκτη.

Ο Mao προτείνει πολύμπριζο:
http://www.ornec.com/product/GB/G&W_TW-03E/
(το οποίο σύμφωνα με τον κινέζο "use a high graded capacitor and choke for example, WIMA red MKP series and Japan FDK 38 diameter Inductor used for high current" - κι όποιος κατάλαβε μου λέει κι εμένα - κι επίσης διαθέτει voltimeter, phase & ground indicators)

και καλώδιο ρεύματος είτε:
http://www.ornec.com/product/GB/VC-2_Schuko_Power_Cable_1.5_Meter/

είτε:
http://www.ornec.com/product/GB/VF-Cu_Scuko_Coaxial_Power_1.5_Meter/
(για ποιο hi-end χροιές)

...αλλά τον εμπιστεύεσαι?!Αυτοί είναι ικανοί να έχουν μέσα καλωδιώσεις Taralabs! :mrgreen:
Και οι τύποι στο τελωνείο καραδοκούν!

Reaction score
73
Σε διαβεβαιώ πως ουδεμία διάθεση ειρωνείας είχαν τα παραπάνω. .......
ok. Δεν υπάρχει παρεξηγηση... εφόσον δεν υπάρχει διάθεση παρεξηγησης και παμε παρακάτω...

Κατά τα λοιπά, και έναντι όλης αυτής της
παραφιλολογίας περί της τρισκατάρατης ΔΕΗ, περί «παρασίτων»,
«ανυψώσεων» και δεν ξέρω τί άλλο, δεν είναι παρά φούμαρα των επιτηδείων, ώστε να σου πουλήσουν κάτι που ΔΕΝ το έχεις ανάγκη, αλλ’ ούτε το
θέλεις. (Βέβαια, για να μην το θέλεις, θα πρέπει να πάρεις μυρωδιά, πώς λειτουργεί). Πάντως, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον ηλεκτρολόγο μηχανικό,
να σου πει ποιός είναι αυτός που ειρωνεύεται εσένα προσωπικά, και δευτερευόντως την τσέπη σου.

......
(BTW, είσαι ο Hal9000 της αϋπνίας; )

Τωρα ειναι που με μπερδεψες... Εννοεις... οτι οσα λενε ολοι για τα παρασιτα
του δικτυου, τις βυθισεις η ανυψωσεις της τασεις, τις διακυμανσεις της συχνότητας, κλπ...
της ΔΕΗ ειναι φουμερα...?... και τα μηχανηματα που προσφερονται για την επιλυση αυτων των προβληματων
κατασκευαζονται απλά και μονο για να εξαϋλώσουν καμποσα Ευρωπουλα απο το πορτοφολι μας..?

Αυτα που τόσο απλά και ωραια περιγραφει ο Μιχάλης στη σελιδα του σαν προβλήματα του ρευματος
δεν υπάρχουν...??
Τις προάλλες στο smart-UPS στο γραφειο μου κατεγραφε εισερχόμενο Voltage 200 V περιπου.

Ο Τσαντουλης παραπάνω ανεφερε διακυμανση απο 1.5 - 258 V....!!!!

Αυτα σε ενα συστημα HIGH-END πως θα τα αντιμετωπισει... κανεις...?

αααα το HAL9000 ειναι πολυ παλια ιστορια απο το εργο Επιστ. Φαντασιας ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 2001....

Reaction score
2.437
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μία πράγματικά Hi-End συσκευή δεν πρέπει να επηρεάζεται από τα ρεύματα.

Φίλε HAL9000 αν ξέρεις και πως εμπνεύστηκε το όνομα HAL ο Arthur Clarke θα σε παραδεχθώ.

Reaction score
73
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μία πράγματικά Hi-End συσκευή δεν πρέπει να επηρεάζεται από τα ρεύματα.

Φίλε HAL9000 αν ξέρεις και πως εμπνεύστηκε το όνομα HAL ο Arthur Clarke θα σε παραδεχθώ.
Φιλε Ηλια ο ΚΛΑΡΚ ηθελε να ονομασει τον ΥπερΚομπιουτερ του σκαφους IBM9000 αλλα η IBM δεν δέχτηκε
καθοσον φοβηθηκε την ταχα αρνητική διαφημιση λογω του σφαλματος που παρουσιασε ο HAL9000 κατα τη διαρκεια
της πτησης. Γιαυτο εβαλε αντι για τα γραμματα ΙΒΜ τα προηγουμενα γραμματα της Αγγλικης αλφαβητου ΗΑL...
Αν θυμαμαι καλα αυτη ειναι η εξηγηση...

Να σας ρωτησω κατι... Στον editor των ποστς εδω στο φορουμ σας εμφανιζονται τα εργαλεια editing...?
σε μενα οχι... γιατι άραγε..?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083
ok.
Τωρα ειναι που με μπερδεψες... Εννοεις... οτι οσα λενε ολοι για τα παρασιτα
του δικτυου, τις βυθισεις η ανυψωσεις της τασεις, τις διακυμανσεις της συχνότητας, κλπ...
της ΔΕΗ ειναι φουμερα...?... και τα μηχανηματα που προσφερονται για την επιλυση αυτων των προβληματων
κατασκευαζονται απλά και μονο για να εξαϋλώσουν καμποσα Ευρωπουλα απο το πορτοφολι μας..?
Εννοώ ότι όλα αυτά είναι αληθή και όντως συμβαίνουν, και εννοώ, επίσης, ότι όλα αυτά τα μηχανήματα που «προσφέρονται για την επιλυση αυτων των προβληματων
κατασκευαζονται απλά και μονο για να εξαϋλώσουν καμποσα Ευρωπουλα απο το πορτοφολι σας»· αυτό ακριβώς. Όλα αυτά τα προβλήματα είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν σε ένα σύστημα ηλεκτροδότησης, και αρμόδιο για την επίλυσή τους είναι το τροφοδοτικό της κάθε συσκευής. Όταν μια συσκευή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αυτών των προβλημάτων, τότε απλώς το τροφοδοτικό της είναι για πέταμα, και το πρόβλημα το έχει συσκευή. Δηλαδή, δεν χρειάζεσαι ΜΤΣ απομόνωσης και άλλες αηδίες, αλλά, απλώς, να αντικαταστήσεις τη συσκευή σου με μια άλλη, που να είναι υλοποιημένη σωστά.

ok.

Αυτα που τόσο απλά και ωραια περιγραφει ο Μιχάλης στη σελιδα του σαν προβλήματα του ρευματος
δεν υπάρχουν...??
Τις προάλλες στο smart-UPS στο γραφειο μου κατεγραφε εισερχόμενο Voltage 200 V περιπου.

Ο Τσαντουλης παραπάνω ανεφερε διακυμανση απο 1.5 - 258 V....!!!!
Η ονομαστική τάση του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα είναι επισήμως 230V RMS, και η διακύμανσή της κατά ±10% είναι αποδεκτή στα όρια του φυσιολογικού, δηλαδή, από 207 – 253V. Μια συσκευή που είναι σωστά υλοποιημένη, είναι απολύτως σε θέση να ανταπεξέλθει αυτών των διακυμάνσεων, κατ’ τουλάχιστον, (χώρια οι θόρυβοι).

ok.

Αυτα σε ενα συστημα HIGH-END πως θα τα αντιμετωπισει... κανεις...?
Ένα σύστημα που είναι high end, γενικώς, ένα σύστημα που αποτελείται από συσκευές υλοποιημένες σωστά, δεν προβληματίζεται από τέτοια φαινόμενα, καθώς οι συσκευές του είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν. Αυτά προς το παρόν. Πάντως, σου υπόσχομαι ότι, εάν περάσω στην πλευρά των κατασκευαστών, και έχω στη γκάμα μου ένα ΜΤΣ απομόνωσης, ε, δεν θα τον χρεώσω 5000€. Ένας σωστός επιχειρηματίας αναζητεί να ικανοποιήσει πελάτες, και όχι τα αρπάξει από τα κορόιδα.

(Να με συγχωρείς για τη χύμα έκφραση, αναφέρομαι γενικώς. Επίσης, έχε υπ’ όψη σου, ότι όλα αυτά που σου γράφω, μπορείς να τα διασταυρώσεις, ρωτώντας κάποιον μηχανικό, ή ακόμα καλύτερα, κάποιον καθηγητή πολυτεχνικής σχολής. Από εκεί και πέρα, εσύ κάνεις κουμάντο στο πορτοφόλι σου).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.846
Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω ο Ηλίας?...

Εγώ πάντως αν ήμουν κατασκευαστής θα είχα κάνει πολλές μηνύσεις. Ακούς εκεί να χρειάζονται φίλτρα τα μηχανήματά μου για να παίξουν. Ούτε καν καλύτερο καλώδιο ρεύματος δεν χρειάζονται από αυτό της συσκευασίας. Εγώ φιάχνω τροφοδοτικά, δεν κοροϊδεύω τον κόσμο...

- Βέβαια εγώ δεν είμαι ούτε η Accuphase, ούτε η Classe, ούτε η Esoteric, ούτε η Krell…

Αυτοί είναι πιο επιεικείς στην χαζομάρα μας…:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=28794

:respect:

Reaction score
13
Πες τα χρυσοστομε.

Εσυ Ηλια τι θα ελεγες μετα βεβαιοτητας στο θεμα της αναγκης στρωσιματος ή μη των καλωδιων ρευματος ?
Εχεις ισως παρατηρησει κατι σχετικο, εστω και απλα ενδεικτικο ?

Reaction score
13
Εννοώ ότι όλα αυτά είναι αληθή και όντως συμβαίνουν, και εννοώ, επίσης, ότι όλα αυτά τα μηχανήματα που «προσφέρονται για την επιλυση αυτων των προβληματων κατασκευαζονται απλά και μονο για να εξαϋλώσουν καμποσα Ευρωπουλα απο το πορτοφολι σας»· αυτό ακριβώς.

Κωστα επιτρεψε μου. Εδω συμφωνουμε αλλα οχι 100%. Πρεπει να παραδεχτεις οτι επειδη υπαρχει μια ποικιλια απο προβληματα στο ρευμα πολεως, αλλα απο αυτα αντιμετωπιζονται σε επιπεδο τροφοδοτικου συσκευης σχετικα ευκολα και με λογικο κοστος, Πχ τα Υψισυχνα παρασιτα με ενα καλο φιλτρο RFI ενσωματωμενο στην συσκευη, και αλλα οπως η σταθεροτητα της Συνεχους Τασεως τροφοδοσιας των βαθμιδων εξοδου χρειαζονται απο πλευρας κοστους και πολυπλοκοτητας εναν δευτερο ενισχυτη built-in στον Ενισχυτη μας, και κανεις δεν το κανει.
Συνεπως η αληθεια οσον αφορα τα διαφορα συστηματα AC Line conditioners - Stabilizers, ειναι καπου στη μεση και αυτο θα πρεπει να μεινει στο μυαλο ενος μη τεχνολογου συμφορουμιτη.
Τωρα οσον αφορα την κατα περιστασεις υπερβολικη τιμολογηση συμφωνουμε 100%, αλλα αυτο δεν αφορα ειδικα τις εν λογω συσκευες αλλα το συνολο των HiEnd συσκευων.
Σωστα αναφερεις οτι ενας μετ/στης απομονωσης 1 : 1 στο 1 KiloWatt, δεν επιτρεπεται να πωλειται σε αυτες τις τιμες, αλλα υπαρχουν μηχανηματα που ειναι πολυ πιο συνθετα και για αυτα δεν ισχυει το ιδιο σαν κοστος κατασκευης.

Όλα αυτά τα προβλήματα είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν σε ένα σύστημα ηλεκτροδότησης, και αρμόδιο για την επίλυσή τους είναι το τροφοδοτικό της κάθε συσκευής. Όταν μια συσκευή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αυτών των προβλημάτων, τότε απλώς το τροφοδοτικό της είναι για πέταμα, και το πρόβλημα το έχει συσκευή. Δηλαδή, δεν χρειάζεσαι ΜΤΣ απομόνωσης και άλλες αηδίες, αλλά, απλώς, να αντικαταστήσεις τη συσκευή σου με μια άλλη, που να είναι υλοποιημένη σωστά.

Η ονομαστική τάση του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα είναι επισήμως 230V RMS,

Μεχρι τωρα ηξερα οτι η ταση του δικτυου πολεως ειναι 3φασικο 3x 380 Βολτ απ' οπου προκυπτει για το μονοφασικο 380 / ριζα 3 = 220 βολτ. Εχω χασει τευχη ?

και η διακύμανσή της κατά ±10% είναι αποδεκτή στα όρια του φυσιολογικού, δηλαδή, από 207 – 253V. Μια συσκευή που είναι σωστά υλοποιημένη, είναι απολύτως σε θέση να ανταπεξέλθει αυτών των διακυμάνσεων, κατ’ τουλάχιστον, (χώρια οι θόρυβοι).

Ένα σύστημα που είναι high end, γενικώς, ένα σύστημα που αποτελείται από συσκευές υλοποιημένες σωστά, δεν προβληματίζεται από τέτοια φαινόμενα, καθώς οι συσκευές του είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν. Αυτά προς το παρόν. Πάντως, σου υπόσχομαι ότι, εάν περάσω στην πλευρά των κατασκευαστών, και έχω στη γκάμα μου ένα ΜΤΣ απομόνωσης, ε, δεν θα τον χρεώσω 5000€. Ένας σωστός επιχειρηματίας αναζητεί να ικανοποιήσει πελάτες, και όχι τα αρπάξει από τα κορόιδα.

Και εδω 100% συμφωνοι. Μονο που εαν κανεις το εγχειρημα που αναφερεις πρεπει να εισαι ετοιμος να αναλαβεις το ρισκο της παραπληροφορησης και λασπης του ανταγωνισμου και των κυκλωματων του, εαν δεν συμπλευσεις με τα δεδομενα της πιατσας. Για αυτο κανονισε να εισαι bulletproof

(Να με συγχωρείς για τη χύμα έκφραση, αναφέρομαι γενικώς. Επίσης, έχε υπ’ όψη σου, ότι όλα αυτά που σου γράφω, μπορείς να τα διασταυρώσεις, ρωτώντας κάποιον μηχανικό, ή ακόμα καλύτερα, κάποιον καθηγητή πολυτεχνικής σχολής. Από εκεί και πέρα, εσύ κάνεις κουμάντο στο πορτοφόλι σου).
Γιατι χυμα ? Των αλλων οι εκφρασεις ειναι σε σελοφαν ??

Reaction score
250
Θα ηθελα να επαναφερω την κουβεντα σε ενα τοσο σοβαρό θεμα όπως το ρευμα.

Σκεφτόμουνα τη λύση του αναγεννητη ρεύματος η του μετασχηματιστη απομονωσης που θα παρει
ρευμα απο τη μια μπριζα και θα δωσει ρευμα σε όλα τα παραπάνω η στα πιο βασικά τουλάχιστον.

Δεν γνωρίζω τις συσκευες του ειδους που κανουν την ολη αυτη ιστορια ασε που κοστιζουν και αρκετα...
Στο τελευταιο ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ παρουσιαζει τον Α018 της TORUS-POWER σαν μια πολυ καλη επιλογή αντιπροσωπου
της σχολής των μετασχηματιστων απομόνωσης.. πολυ ακριβό βεβαια (~5000 Ε)

Οποιος θελει ας μου πει την γνωμη του για τετοια λύση και ας μου προτεινει καποια συσκευή...
Επειδή το τοπικ αυτό ειναι ακρως ενδιαφερον... καλο ειναι να συνεχιστει η κουβεντα...
Ρε παιδιά ο Φίλος hal9000 επανέφερε το thread στο προσκήνιο

ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα .

Δεν μας ζήτησε αναλύσεις σε θέματα καλωδίων τροφοδοσίας !

Με δεδομένο ότι οι συσκευές που έχουν τροφοδοτικά άψογα είναι

ελάχιστες και πανάκριβες και με δεδομένο ότι σχεδόν είναι αδύνατον

ο μέσος-τυπικός καταναλωτής να πληροφορηθεί από κάποια αξιόπιστη

πηγή ποιες είναι αυτές οι συσκευές , ένα είναι το ζητούμενο !

Με βάση γνώση ή εμπειρία να του προτείνει κάποιος λύσεις

που βοηθούν σε αυτή την πληροφόρηση.

Θα παρακαλούσα τον Μιχάλη Σπέρτο με λίγα απλά λόγια να εξηγήσει

πως και αν βοηθούν οι μετασχηματιστές απομόνωσης την κατάσταση.

Επίσης τον ΚώσταEar να μας πει τις εμπειρίες του από την ενασχόληση

του με τα online Ups !

Υποθέτω ότι ο Νίκος κάτι θα ξέρει από τα τελευταία άρα ας μας πει κάτι!

Reaction score
250
[quote=Μιχαλης Σπερτος.......και αλλα οπως η σταθεροτητα της Συνεχους Τασεως τροφοδοσιας των βαθμιδων εξοδου χρειαζονται απο πλευρας κοστους και πολυπλοκοτητας εναν δευτερο ενισχυτη built-in στον Ενισχυτη μας, και κανεις δεν το κανει......] /quote]

Για να καταλάβουμε τι εννοεί ο Μάστορας Σπέρτος

παραθέτω αυτό :

http://www.accuphase.com/model/pdf/ps-1210_e.pdf

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.307
Members