ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
13
ρε παιδια τι πραμα ειναι τουτο...

http://www.gutwire.com/conditioner.htm

καναδεζικο βεβαια αλλα δεν γραφει ποια ειναι η ταση εισοδου και ποια η εξοδου...
Μιχαλη καταλαβαινεις τι πραμα ειναι...?
Δυστυχως καταλαβαινω : Κυριλε Πολυμπριζο με ακριβες Αμερικανικες μπριζες, φιλτρα RFI και καμμια σχεση με Σταθεροποιηση Τασεως. Εχει και προβλεψη για να επιβιωσει σε Πυρηνικο πολεμο. Το δε δευτερο μοντελο ειναι για να εξαργυρωσουν την Διαστημικη τεχνολογια.
Το "AC Line conditioner" που αναφερει, δεν εχει την συνηθη εννοια που δινουν αλλοι κατασκευαστες σε αυτον τον ορο. Το ειπα πολιτισμενα.
:happy_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: ΡΕΥΜΑ.

Φαίνεται πως η APC έχει βγάλει και Power Conditioners για ΗiFi. Δεν μπόρεσα να το βρω στο site της oπότε δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα και δεν ξέρω αν υπήρξε ευρωπαϊκή έκδοση, αλλά σας δίνω 2 review anyway! :mrgreen:

APC S10 & S15 Power Conditioner With Battery Backup
APC S15 Battery Backup Power Conditioner

Εdit: Τελικώς τα βγάζει ακόμα αλλά δεν μου τα εμφάνιζε στο site διότι είχα επιλέξει ως χώρα την Ελλάδα. Προφανώς δεν διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά. Για την ιστορία, εδώ είναι η επίσημη σελίδα: Click

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Δε φοβάμαι να γράψω μάρκες και ονόματα και καταστήματα, και το έχω αποδείξει.

Τα APC είναι καλά, πολύ καλά, αλλά είναι και υπερτιμημένα. Σε ένα παλιότερο thread για UPS είχαν αναφερθεί πολλές καλές "μάρκες", και από μένα και από άλλους. Σαφώς μιλάμε για sine-wave, κάτι που αναγράφεται στα χαρακτηριστικά τους. Όπως και η φασαρία που κάνουν, και το βάρος.

Οι μπαταρίες σε ένα καλό Οn-Line UPS αντέχουν περισσότερο από ότι στα συνηθισμένα φτηνά UPS που έχουμε στα PC μας, διότι το λογισμικό ενδιαφέρεται και για τη σωστή διαχείρησή τους (φόρτιση-εκφόρτιση).

Δείτε όμως το κόστος αλλαγής τους: ένα 3-4 KW UPS έχει 6-8 μπαταρίες, και μπορείτε να τις βρείτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών με 6-11 ευρώ το τεμάχιο. Άρα το κόστος αλλαγής των μπαταριών δεν είναι πια και τίποτα ιδιαίτερο...

Η φασαρία, το μέγεθος, το βάρος είναι υπό συζήτηση θέματα. Συνήθως έχουν μέγεθος PC tower, που βολεύεται σε μια γωνιά...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.438
Μπρος στα "καλλη" τι ειν' ο πονος,...................................της μεσης.

Δεν εχω βρει σε τι τιμη "παιζει" ομως.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.438
Ma δεν το εχω αγορασει, απλα το χαλβαδιαζω.

Εχεις δει καθολου ποσο κανει???
Σοβαρα ρωταω???

Reaction score
0
Να δευτερώσω κι εγώ τις απόψεις του spertou και του costas EAR.

Το ρεύμα είναι πολύ σημαντική υπόθεση αφού garbage in, garbage out.

Πρέπει να έχετε on-line που χοντρικά σημαίνει ότι το μηχάνημα τροφοδοτείται από την μπαταρία και δεν είναι έρμαιο των ορέξεων της ΔΕΗ της περιοχής σας.

Το πρόβλημα δε, δεν είναι τόσο η αυξομοιώσεις της τασης (για αυτό όλοι οι σοβαροί ενισχυτές διαθέτουν προστασία-σταθεροποίηση) αλλά οι ολισθήσεις (δηλαδή το ότι δεν παίζεις συνεχώς στα 50Ηz.

Εκεί πολλοί ενισχυτές τραβάνε ζόρι και ιδιαίτερα δε αυτοί που στην τροφοδοσία έχουν toroidals μετασχηματιστές (που επίσης συναντά κανείς στα σοβαρά μηχανήματα).

Εγραψε ο Κώστας μια ιστορία για ένα περίεργο πολύμπριζο-καλώδιο κλπ. Εγώ απλά να υποθέσω ότι λόγω διατομής, (α)συμερτίας και υλικού επρόκειτο για φίλτρο που προστάτευε από αυτού του είδους τις ολισθήσεις.

Reaction score
13
Το πρόβλημα δε, δεν είναι τόσο η αυξομοιώσεις της τασης

Λαθος. Αυτες ειναι

(για αυτό όλοι οι σοβαροί ενισχυτές διαθέτουν προστασία-σταθεροποίηση)

Λαθος.Κατα κανονα ΔΕΝ εχουν σταθεροποιηση στην κυριοτερη βαθμιδα. Την βαθμιδα Εξοδου.

αλλά οι ολισθήσεις (δηλαδή το ότι δεν παίζεις συνεχώς στα 50Ηz.

Λαθος...... Τι 40, τι 50, τι 60 .... μικρη η ζημια για οποιοδηποτε μετ/στη. Ακομη και για Switching supplies

Εκεί πολλοί ενισχυτές τραβάνε ζόρι και ιδιαίτερα δε αυτοί που στην τροφοδοσία έχουν toroidals μετασχηματιστές

Λαθος.... λογω προηγουμενου λαθους

(που επίσης συναντά κανείς στα σοβαρά μηχανήματα).

Σωστα.

Εγραψε ο Κώστας μια ιστορία για ένα περίεργο πολύμπριζο-καλώδιο κλπ. Εγώ απλά να υποθέσω ότι λόγω διατομής, (α)συμερτίας και υλικού επρόκειτο για φίλτρο που προστάτευε από αυτού του είδους ....

Πιθανοτατα

.....τις ολισθήσεις.

Λαθος. Ενα πολυμπριζο οσο "περιεργο" και να ειναι δεν διορθωνει ολισθησεις συχνοτητας.
Φιλε μου χανεις 5 : 1, και υπαρχει και ενα αμφισβητουμενο γκολ. Ελπιζω να διαμαρτυρηθεις κοσμιως για την διαιτησια.

Reaction score
13
Ma δεν το εχω αγορασει, απλα το χαλβαδιαζω.

Even so ....

Εχεις δει καθολου ποσο κανει???

Οχι. Που να ξερω ο ταλας ?

Σοβαρα ρωταω???

Με ρωτας εαν ρωτας σοβαρα ?
Αλλο και τουτο παλι... :crazy_3:
:happy_4:

Reaction score
0
Φιλε μου χανεις 5 : 1, και υπαρχει και ενα αμφισβητουμενο γκολ. Ελπιζω να διαμαρτυρηθεις κοσμιως για την διαιτησια.
:bravo:
Ξέχασες να διορθώσεις και κάνα δύο ορθογραφικά...

Ναι το γκολ είναι αμφισβητούμενο, εάν το δεις από την σκοπιά ότι ναι μεν αυτό ισχύει και για την τιμή της τάσης αλλά εγώ είχα επικεντρωθεί στην ολίσθηση.

Τι να σου πω; Απόψεις είναι αυτές και σίγουρα οι δικές σου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις δικές μου στο θέμα.

Πάντως θα ήθελα να σου προτείνω μια δοκιμή. Πάρε ένα off line UPS, δώστου χαμηλό tolerance στην τάση και άκουσε. Καμία σχέση με τον on-line και μένει να μας εξηγήσι κάποιος τον λόγο αφού δεν φαίνεται να είναι η ολίσθηση (για σένα) και η τιμή της τάσης (για μένα).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
...

Το πρόβλημα δε, δεν είναι τόσο η αυξομοιώσεις της τασης (για αυτό όλοι οι σοβαροί ενισχυτές διαθέτουν προστασία-σταθεροποίηση) αλλά οι ολισθήσεις (δηλαδή το ότι δεν παίζεις συνεχώς στα 50Ηz.

Εκεί πολλοί ενισχυτές τραβάνε ζόρι και ιδιαίτερα δε αυτοί που στην τροφοδοσία έχουν toroidals μετασχηματιστές (που επίσης συναντά κανείς στα σοβαρά μηχανήματα).
Ένας ενισχυτής, οποιουδήποτε είδους τροφοδοτικό και να έχει, δεν υποφέρει από ενδεχόμενη μεταβολή της συχνότητας του δικτύου ηλεκτροδότησης, η οποία τηρείται αυστηρά. Λέγοντας «ολίσθηση», μήπως εννοείς την ολίσθηση της κατανάλωσης ισχύος σε σχέση με την τάση, λόγω μη αμιγώς ωμικού φορτίου;

Reaction score
13
:bravo:
Ξέχασες να διορθώσεις και κάνα δύο ορθογραφικά...

Βρισκω την υποβοσκουσα ειρωνια του παραπανω αρκετα κοσμια, και στα πλαισια της παραδεκτης για αυτο το Βημα αντιδρασης. :bravo:

Ναι το γκολ είναι αμφισβητούμενο, εάν το δεις από την σκοπιά ότι ναι μεν αυτό ισχύει και για την τιμή της τάσης αλλά εγώ είχα επικεντρωθεί στην ολίσθηση.

Ο ορος ολισθηση αναφερεται κυριως σε φαση. Πχ ολισθηση φασεως. Επισης αναφερεται σε συχνοτητα. Ελπιζω χρησιμοποιωντας τον να εννοεις ενα απο αυτα. Εαν Ναι, τοτε σημαινει οτι τουλαχιστον καταλαβα σωστα οτι, σαν ιδιαιτερο προβλημα του δικτυου της ΔΕΗ για τα μηχανηματα Audio εννοεις την ολισθηση Συχνοτητας.

Τι να σου πω; Απόψεις είναι αυτές και σίγουρα οι δικές σου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις δικές μου στο θέμα.

Ανεξαρτητα απο το ποιου η γνωμη εχει βαρυτητα και ποση, εδω δεν χωρανε αποψεις. Η ολισθηση συχνοτητας δεν ειναι σπουδαιο προβλημα για τα Ενισχυτικα. Μονο για συστηματα χρονισμου που επαφιωνται στην ακριβεια της συχνοτητας του δικτυου (βλεπε ρολογια κουζινας), συν για καποια Ηλεκτρικα μοτερ.

Πάντως θα ήθελα να σου προτείνω μια δοκιμή.

Μα χρυσε μου ανθρωπε δεν κανω και τιποτε αλλο στην ζωη μου απο το να ασχολουμαι με κατι τετοια θεματα.

Πάρε ένα off line UPS, δώστου χαμηλό tolerance στην τάση και άκουσε.

Δηλαδη συμφωνεις μαζι μου (και διαφωνεις μαζι σου). Σεταρωντας το UPS ως προς το Tolerance τασεως, δηλωνεις στο μηχανημα ποσο μεγαλες αποκλισεις τασεως (Βολτ) μπορεις να ανεχθεις, ωστε να μην περναει στα καλα καθουμενα σε λειτουργια με μπατταριες.

Την περιφημη ολισθηση γιατι την αναφερεις??
Ασε που δεν υπαρχει ρυθμιση Tolerance συχνοτητας στα UPS.

Καμία σχέση με τον on-line και μένει να μας εξηγήσι κάποιος τον λόγο αφού δεν φαίνεται να είναι η ολίσθηση (για σένα) και η τιμή της τάσης (για μένα).
Δεν καταλαβαινω τιποτα απο το τελευταιο.
Εαν με το ολισθηση δεν εννοεις ολισθηση Συχνοτητας τοτε για τι σοι ολισθηση μιλας ??
Για αλλη μια φορα εκεινο το μεγεθος που χαρακτηριζεται απο ολισθηση ειναι η φαση και η Συχνοτητα. πχ μπορουμε να λεμε "τσουλαει η συχνοτητα". Ποτε δεν λεμε "τσουλαει η ταση". Γι αυτην χρησιμοποιουμε αλλους ορους. πχ λεμε "Η ταση συνεχως μεταβαλλεται"
Το να χρησιμοποιουμε αυθαιρετα τεχνικους ορους, που απλα εχουμε ακουσει, χωρις να εχουμε μαθει να μεταχειριζομαστε σωστα, μπορει οδηγησει σε παρεξηγησεις, χασιμο χρονου και ΣΠΑΣΙΜΟ ΝΕΥΡΩΝ. :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:

Reaction score
13
Ένας ενισχυτής, οποιουδήποτε είδους τροφοδοτικό και να έχει, δεν υποφέρει από ενδεχόμενη μεταβολή της συχνότητας του δικτύου ηλεκτροδότησης, η οποία τηρείται αυστηρά. Λέγοντας «ολίσθηση», μήπως εννοείς την ολίσθηση της κατανάλωσης ισχύος σε σχέση με την τάση, λόγω μη αμιγώς ωμικού φορτίου;

Κωστα δυστυχως για ολους μας η συχνοτητα του δικτυου δεν "τηρειται αυστηρα". Στο χωρο μου μετραω διακυμανσεις απο 47.5 εως 55,6 !!!! Hz.

Τελος μετα το προηγουμενο ποστ :mad_3: :mad_3: :mad_3: τραβαω νηματα.... κοινως θα παραμεινω για ενα διαστημα εκτος διαδικασιων φορουμ, μεχρι να μου περασει. Ευχαριστω ειλικρινα για την φιλοξενια....:happy_4:

Reaction score
297
Μικρό το κακό, θα επανεμφανιστεί ο Αναμουρλίδης με ένα κουτί πτι-φουρ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΡΕΥΜΑ.

.... κοινως θα παραμεινω για ενα διαστημα εκτος διαδικασιων φορουμ
Μιχάλη, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, αλλά όπως επιθυμείς. :mad_1:
Εμείς εδώ θα είμαστε. :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ