Απορια για καλωδιο οπτικης ινας

Reaction score
0
Μια ερωτηση σχετικα με τη χρηση αυτου του καλωδιου.
Ας υποθεσουμε πως εχω 2 dvd players. To ενα ειναι home cinema συστημα 5.1 με dvd και vcr μαζι και το αλλο dvd player με hdmi. Θελω να βλεπω εικονα στην τηλεοραση μου απο το player με το hdmi αλλα να στελνω τον ηχο στο αλλο που ειναι 5.1. Μπορω μονο μ' ενα καλωδιο οπτικης ινας να μεταφερω τον ηχο απο το ενα player στο 5,1 ή χρειαζεται και αλλου ειδους συνδεση μεταξυ τους οπως πχ καποιο scart? Ρωταω γιατι στο 5.1 εχω βαλει και δορυφορικο δεκτη για να κανω εγγραφη σε βιντεο και δεν εχω αλλη ελευθερη θυρα scart. Το 5,1 εχει optical in. Aν το dvd με hdmi εχει optical out γινεται ?

Reaction score
41
Από τη στιγμή που το DVDp (αυτό με την HDMI) έχει optical out και το σύστημα 5.1 έχει optical in πάρε μια οπτική του κιλού (των 5€ το πολύ) και δοκίμασε.

Σύνδεσε το DVDp με τον ενισχυτή (ουσιαστικά το 5.1), ενεργοποίησε από το μενού του DVDp την έξοδο ψηφιακού ήχου (κατά 99% θα υπάρχει στο μενού) και επέλεξε από το μενού του 5.1 την επιλογή aux (λογικά αυτή θα παίζει με την θύρα optical in).

Στην τηλεόραση η εικόνα θα φθάνει στην επιλογή HDMI και ο ήχος της ταινίας θα παίζει από το 5.1
Ααα.....μην ξεχάσεις να κάνεις mute στον ήχο της τηλεόρασης, γιατί λόγω HDMI θα παίζουν και τα ηχεία της τηλεόρασης και σε συνδυασμό με τον ήχο από το 5.1 μόνο καλό δεν θα είναι αυτό.

Ανακεφαλαίωση:

1. Σύνδεση με καλώδιο οπτικής ίνας του DVDp (HDMI) με το 5.1
2. Ρύθμιση στο DVDp για ενεργοποίηση της οπτικής εξόδου
3. Ανοίγουμε το 5.1 και επιλέγουμε (λογικά) την επιλογή AUX
4. Ανοίγουμε την τηλεόραση και επιλέγουμε την είσοδο HDMI
5. Κάνουμε mute στον ήχο της τηλεόρασης
6. Απολαμβάνουμε.........

Reaction score
0
Από τη στιγμή που το DVDp (αυτό με την HDMI) έχει optical out και το σύστημα 5.1 έχει optical in πάρε μια οπτική του κιλού (των 5€ το πολύ) και δοκίμασε.

Σύνδεσε το DVDp με τον ενισχυτή (ουσιαστικά το 5.1), ενεργοποίησε από το μενού του DVDp την έξοδο ψηφιακού ήχου (κατά 99% θα υπάρχει στο μενού) και επέλεξε από το μενού του 5.1 την επιλογή aux (λογικά αυτή θα παίζει με την θύρα optical in).

Στην τηλεόραση η εικόνα θα φθάνει στην επιλογή HDMI και ο ήχος της ταινίας θα παίζει από το 5.1
Ααα.....μην ξεχάσεις να κάνεις mute στον ήχο της τηλεόρασης, γιατί λόγω HDMI θα παίζουν και τα ηχεία της τηλεόρασης και σε συνδυασμό με τον ήχο από το 5.1 μόνο καλό δεν θα είναι αυτό.

Ανακεφαλαίωση:

1. Σύνδεση με καλώδιο οπτικής ίνας του DVDp (HDMI) με το 5.1
2. Ρύθμιση στο DVDp για ενεργοποίηση της οπτικής εξόδου
3. Ανοίγουμε το 5.1 και επιλέγουμε (λογικά) την επιλογή AUX
4. Ανοίγουμε την τηλεόραση και επιλέγουμε την είσοδο HDMI
5. Κάνουμε mute στον ήχο της τηλεόρασης
6. Απολαμβάνουμε.........

Eυχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Οντως το 5,1 εχει Αux και οταν το παταω τωρα που δεν εχω καλωδιο γραφει... digital audio. Θα το δοκιμασω. Ευτυχως που χρειαζεται μονο ενα καλωδιο και τιποτε αλλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134