Καλώδια για surround..Χωράνε ;

Reaction score
0
Παιδιά καλημέρα,

Επειδή είμαι στη φάση του πως θα κρύψω τα ηχεία για τα surround σκέφτηκα την λύση αυτοκόλλητου καναλιού. το πιο μικρό που κυκλοφορεί είναι 1.5 χ 2 cm (αν θυμάμαι καλά)..

Η ερώτηση είναι θα χωρέσουν να περάσουν τα 2 διπλά καλώδια για τα surround..;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Reaction score
14
1.5χ1.5 και είναι κούκλα! και πανέυκολο στην εγκατάσταση. Αυτό που του εκανα είναι να προσθέσω στις ακρες και στο μέσο δικό μου αυτοκόλητο της TESA Που δεν ξεκολάει με τίποτα. Αλλη λύση είναι αφού το τοποθετήσεις και θα είναι μόνιμο, το βάφεις απο επάνω και γίνεται ένα με τον τοίχο και δεν κινδυνέυει να πέσει ποτέ!

θα σου χωρέσουν εκτός αν το κάθε σου καλώδιο είναι λάστιχο ποτίσματος!!

Reaction score
0
1.5χ1.5 και είναι κούκλα! και πανέυκολο στην εγκατάσταση. Αυτό που του εκανα είναι να προσθέσω στις ακρες και στο μέσο δικό μου αυτοκόλητο της TESA Που δεν ξεκολάει με τίποτα. Αλλη λύση είναι αφού το τοποθετήσεις και θα είναι μόνιμο, το βάφεις απο επάνω και γίνεται ένα με τον τοίχο και δεν κινδυνέυει να πέσει ποτέ!

θα σου χωρέσουν εκτός αν το κάθε σου καλώδιο είναι λάστιχο ποτίσματος!!

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.. Αλήθεια ένα τυπικό (όχι κάτι τρελό) καλώδιο για ηχεία πόσα cm είναι..;

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Καλώδια για surround..Χωράνε ;

Που τα βρισκουμε κ.Συντονιστα παρακαλω???

Reaction score
0
Με 0,75mm (το καθένα) πάχος είσαι εντάξει!!!
Εννοείς 0.75 συνολικά το κάθε καλώδιο ή 0.75 για το + και 0.75 για το - , άρα σύνολο 1.5 ;

Και ποιο απ'τα δυο (ή και τα δυο) είναι εντάξει για ένα τυπικό home cinema ;

Eλπίζω να μη σας ζάλισα...

Reaction score
62
Εννοείς 0.75 συνολικά το κάθε καλώδιο ή 0.75 για το + και 0.75 για το - , άρα σύνολο 1.5 ;

Και ποιο απ'τα δυο (ή και τα δυο) είναι εντάξει για ένα τυπικό home cinema ;

Eλπίζω να μη σας ζάλισα...
0.75 το καθένα!!

Reaction score
383
Σε ενδιαφερει επισης το awg του καλωδιου, που εξαρταται απο την αποσταση των ηχειων απο τον ενισχυτη.
Το εξωτερικο παχος μπορει να σου κανει, αλλα μαλλον πρεπει πρωτα να φροντισεις τα awg να ειναι αρκετα.

Reaction score
0
Σε ενδιαφερει επισης το awg του καλωδιου, που εξαρταται απο την αποσταση των ηχειων απο τον ενισχυτη.
Το εξωτερικο παχος μπορει να σου κανει, αλλα μαλλον πρεπει πρωτα να φροντισεις τα awg να ειναι αρκετα.

Απο μια ματιά που έριξα με καλώδιο 16 AWG και ηχεία 8 Ohm δεν έχεις πρόβλημα μέχρι περίπου τα 30μ.
Για ηχεία 4 Ohm με το ίδιο καλώδιο (16 AWG) η απόσταση πέφτει στο μισό..!! (15 μ.)

Σε ευχαριστώ για το tip..

Reaction score
10
Αν δεν εχεις αγορασει καλωδια, υπαρχουν και ομοαξονικα ( οπως της κεραιας της TV ) που σε γλυτωνουν απο το μεγεθος του διπλου καλωδιου.

Reaction score
0
Αν δεν εχεις αγορασει καλωδια, υπαρχουν και ομοαξονικα ( οπως της κεραιας της TV ) που σε γλυτωνουν απο το μεγεθος του διπλου καλωδιου.
Έχω δρόμο μέχρι να τα αγοράσω (προηγούνται άλλα πράγματα).. Θα το έχω υπόψιν.. Σε ευχαριστώ..:cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134