Ποια ειναι η πιο "μουσικη" λαμπα ?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ποια ειναι η πιο "μουσικη" λαμπα ?

Mιχάλη, πάλι σκάλιζες τα συντρίμμια του Roswell? :happy_8: :respect:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Ποια ειναι η πιο "μουσικη" λαμπα ?

Mιχάλη, πάλι σκάλιζες τα συντρίμμια του Roswell? :happy_8: :respect:
Oχι. Ειναι απο κοφτηριο της Ελευσινας. Ιγκνιτρον της Marconi.

Εσυ αν δεν απατωμαι, δεν εχεις ψηφισει ακομη λαμπα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ειναι η πιο "μουσικη" λαμπα ?

Εσυ αν δεν απατωμαι, δεν εχεις ψηφισει ακομη λαμπα.
Egko nten kserei apo lampes...Έναν Τsakiridis Artemis που είχα ακούσει (με EL34) ομολογώ ότι τον ζήλεψα πάντως. :happy_2:

Από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς οι 300Β μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον, αλλά εφόσον δεν τις έχω ακούσει δε μπορώ να τις ψηφίσω. :pc:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ειναι η πιο "μουσικη" λαμπα ?

Από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς οι 300Β μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον, αλλά εφόσον δεν τις έχω ακούσει δε μπορώ να τις ψηφίσω. :pc:
Πραγματι οι 300Β εχουν γινει πολυ της μοδας τα τελευταια χρονια. Καποιοι Ελληνες αφου εβαλαν κλιματισμο και στο γκαραζ τωρα περνανε την φαση 300Β - ταξη Α - θελω Ηχεια με dB - κατσε να σου φτιαξω μια κορνα - αυτο ειναι Hi End - κουνια που μας κουναγε....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.500

Πραγματι οι 300Β εχουν γινει πολυ της μοδας τα τελευταια χρονια. Καποιοι Ελληνες αφου εβαλαν κλιματισμο και στο γκαραζ τωρα περνανε την φαση 300Β - ταξη Α - θελω Ηχεια με dB - κατσε να σου φτιαξω μια κορνα - αυτο ειναι Hi End - κουνια που μας κουναγε....
Άντε από 'κεί ρε ισοπεδωτικέ... :crazy_3:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.153
Μπα?
Γιατί να τα δικαιολογεί?
Δικαστήριο στήσαμε?

Άντε στο μιγκ σου ρε άσχετε!!!!!!!"happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1"

Τελικά κατέληξες κάπου?

Reaction score
7

Σεβομαι την Δημογεροντια, αλλα να δικαιολογει αυτα που λεει, παρακαλω.
:cool_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.153
Σιγουρα οχι σ' αυτες.
JRC P250A (2.5 KW @ class C)
Toshiba 4P56 (500 W @ class C - driver της πρωτης)
Γουάου!!!!
Μιλάμε.... εντελώς ανώριμο!
Γουστάρω!
Έφτιαξες κανά τέτοιο τέρας?
Αν έχεις τουλάχιστον 6 τελικά τέτοια στάδια, θα ήθελα κάποτε να τα ακούσω! (7 μονομπλόκ μου χρειάζονται για να παίζει και το σάμπ....)

Κόστος του καναλιού? (χονδρικά μιλάμε πάντα, "ακαδημαϊκά" που λένε)

Reaction score
13
Μπαμπη τι θελεις να πεις και δεν το λες ?
Ελα πεσ το τωρα....
Βρε τι παθαμε. Βρεθηκε ενας σοβαρος ανθρωπος να γραφει εδω κι αυτος δεν μιλαει.

Reaction score
13
Γουάου!!!!
Μιλάμε.... εντελώς ανώριμο!
Γουστάρω!
Έφτιαξες κανά τέτοιο τέρας?
Αν έχεις τουλάχιστον 6 τελικά τέτοια στάδια, θα ήθελα κάποτε να τα ακούσω! (7 μονομπλόκ μου χρειάζονται για να παίζει και το σάμπ....)

Κόστος του καναλιού? (χονδρικά μιλάμε πάντα, "ακαδημαϊκά" που λένε)

Οταν μεγαλωσω, ωριμασω και μαθω πιο πολλα μπορει να γινει κι αυτο.
Κοστος ειπες ? Αστο ...

Προς το παρον εχω πιο ταπεινες βλεψεις : 2x 300B PSE
Βλεπεις, πρεπει να κανω λιγοτερο φυγοκεντρικες επιλογες.
:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.153
Mιχάλη δε ξέρω αν με "πιάνεις", αλλά αυτό που νομίζω πως λείπει από τη γκάμα όχι μόνο τη δική σου αλλά γενικά (είδος προς εξαφάνιση) δεν είναι ένας ακόμα ενισχυτής 30βατ, αλλά ένας ενισχυτής λυχνίας με ισχύ >500 βατ! (ας πούμε 800 βατ, ή έστω 1000, να είναι στρόγγυλο νούμερο...)

Ίσως να νομίζεις πως δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, είμαι όμως βέβαιος πως διψάει ο κόσμος (σε παγκόσμιο επίπεδο) για κάτι τέτοιο σε σχετικά φυσιολογικό κοστολόγιο....

Όπως έχω ξαναπεί, την ισχύ πολλοί εμίσησαν, την πολλή ισχύ ουδείς!

Reaction score
13
Mιχάλη δε ξέρω αν με "πιάνεις", αλλά αυτό που νομίζω πως λείπει από τη γκάμα όχι μόνο τη δική σου αλλά γενικά (είδος προς εξαφάνιση) δεν είναι ένας ακόμα ενισχυτής 30βατ, αλλά ένας ενισχυτής λυχνίας με ισχύ >500 βατ! (ας πούμε 800 βατ, ή έστω 1000, να είναι στρόγγυλο νούμερο...)

Ίσως να νομίζεις πως δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, είμαι όμως βέβαιος πως διψάει ο κόσμος (σε παγκόσμιο επίπεδο) για κάτι τέτοιο σε σχετικά φυσιολογικό κοστολόγιο....

Όπως έχω ξαναπεί, την ισχύ πολλοί εμίσησαν, την πολλή ισχύ ουδείς!
Παροτι ειναι λιγο αυθαιρετο αυτο που λες, με την εννοια οτι δεν γνωριζω να υπαρχει σχετικη στατιστικη, ωστοσο το σημειωνω. Εξ αλλου αυτο το θεμα εχει αυτην την εννοια. Να εκφραστουν και καταγραφουν τυχον προτιμησεις σε λαμπες.
Παραπερα εκει που σταματανε οι γυαλινες λαμπες κενου, αναλαμβανουν οι κεραμικες (φαρος), με ατελειωτα περιθωρια Ισχυος, αλλα παμε σε αλλα δεδομενα. Εδω κανουμε αμαν για να βγουν καποιοι απο τα Ηχητικα και εμφανισιακα στερεοτυπα, και μου λες εμενα μετα...
Ο αλλος επεστρεψε ματσαρισμενη τετραδα Αμερικανικες 6CA7 διοτι και μονο δεν εφεγγαν αρκετα στο σκοταδι. "Ειναι το βιτσιο μου - ειπε - να τις βλεπω και να φτιαχνομαι".
Σεβαστον μεν αλλα και δεσμευτικο εαν αποτελει ρευμα στον χωρο. Εσυ τωρα νοιωσε λιγη μοναξια της πρωτοπορειας, και ασε τους αλλους.

Reaction score
7
Μπαμπη τι θελεις να πεις και δεν το λες ?
Ελα πεσ το τωρα....
Βρε τι παθαμε. Βρεθηκε ενας σοβαρος ανθρωπος να γραφει εδω κι αυτος δεν μιλαει.
Μα το είπα αγαπητέ Μιχάλη, αλλά με τα δικά σου λόγια. Ειρωνεύτηκες αυτούς που θεωρούν hi-end το να φτιάξουν ένα ζευγάρι κόρνες για να τις οδηγήσουν με τις 300Β αλλά δεν τεκμηρίωσες. Σέβομαι δηλαδή αυτό που λες (και όχι μόνο αυτό που λες εσύ) αλλά θα ήθελα να μας το τεκμηριώσεις. (Με απλά ελληνικά αν γίνεται γιατί ηλεκτρολόγος ή πυρηνικός επιστήμων δεν είμαι).

Reaction score
13
... αυτούς που θεωρούν hi-end το να φτιάξουν ένα ζευγάρι κόρνες για να τις οδηγήσουν με τις 300Β αλλά δεν τεκμηρίωσες.
Καλως. Γεγονος ειναι οτι δεν τεκμηριωσα, θεωρωντας οτι λιγο πολυ τα ιδια πραγματα εχω ξαναυποστηριξει σε διαφορες αλλες περιστασεις.
Με λιγα λογια νομιζω οτι η ακολουθια : Single ended με Τριοδο αμεσου θερμανσεως, σε ταξη A, Non feedback, με λιγοστα Βαττ, και (αναγκαστικα πλεον) μεγαφωνο Ευρειας ζωνης με πολλα dΒ, σε καμπινα κορνας οπισθιας φορτισης, ειναι ενας κλισε συνδιασμος, που εχει σχετικα προσφατα ανακαλυφθει και γρηγορα θεοποιηθει απο ενα μερος του Ελληνικου λαμπατου κοινου, και αναπαραγεται εν ειδει θρυλλου στις προτιμησεις κυριως νεοεισερχομενων στις λαμπες, που δεν ειχαν την ευκαιρια να ακουσουν-γνωρισουν αξιοπρεπεστατους Ενισχυτες, του οχι πολυ μακρινου παρελθοντος, με αλλες λιγοτερο ακραιες τοπολογιες-φορεις κοινωνικης προκλησης.
Θεωρησε το σαν σατυρισμο μιας ισοπεδωτικης νοοτροπιας που καταδικαζει οτιδηποτε αλλο σαν παραπαιδι της λαμπατης παραγωγης. Η μοδα αυτη, κατα την γνωμη μου, ειναι ενδεικτικη μιας τασης που, εχοντας περιπλοκες κοινωνικες ριζες, συμπιπτει στην συνειδηση μου με νεοπλουτισμο, αρχοντοχωριατισμο, και μιμητισμο αλλων κοινωνιων πιο προχωρημενων, και με σχετικη παραδοση σε θεματα Ηχητικου εξοπλισμου, που δικαιουνται να διατρεχουν αυτην την φαση, καθως εχουν ωριμασει ακουστικα, ωστε να μην μπορουν να δεχτουν πλέον κατι λιγοτερο.

Στο (μακρινο και χαμενο) χωριο μου αυτο το λενε : Γαιδουρ' κι ομπρελλα.

Στοιχηματιζω οτι, μια αποψη σαν την παραπανω, θα βρεθουν πολλοι που θα θεωρησουν υπερβολικη εως και αιρετικη. Και αυτο με εξιταρει ακομη περισσοτερο :crazy_3:

Σειρα σου τωρα...

Reaction score
7
Καλως. Γεγονος ειναι οτι δεν τεκμηριωσα, θεωρωντας οτι λιγο πολυ τα ιδια πραγματα εχω ξαναυποστηριξει σε διαφορες αλλες περιστασεις.
Με λιγα λογια νομιζω οτι η ακολουθια : Single ended με Τριοδο αμεσου θερμανσεως, σε ταξη A, Non feedback, με λιγοστα Βαττ, και (αναγκαστικα πλεον) μεγαφωνο Ευρειας ζωνης με πολλα dΒ, σε καμπινα κορνας οπισθιας φορτισης, ειναι ενας κλισε συνδιασμος, που εχει σχετικα προσφατα ανακαλυφθει και γρηγορα θεοποιηθει απο ενα μερος του Ελληνικου λαμπατου κοινου, και αναπαραγεται εν ειδει θρυλλου στις προτιμησεις κυριως νεοεισερχομενων στις λαμπες, που δεν ειχαν την ευκαιρια να ακουσουν-γνωρισουν αξιοπρεπεστατους Ενισχυτες, του οχι πολυ μακρινου παρελθοντος, με αλλες λιγοτερο ακραιες τοπολογιες-φορεις κοινωνικης προκλησης.
Θεωρησε το σαν σατυρισμο μιας ισοπεδωτικης νοοτροπιας που καταδικαζει οτιδηποτε αλλο σαν παραπαιδι της λαμπατης παραγωγης. Η μοδα αυτη, κατα την γνωμη μου, ειναι ενδεικτικη μιας τασης που, εχοντας περιπλοκες κοινωνικες ριζες, συμπιπτει στην συνειδηση μου με νεοπλουτισμο, αρχοντοχωριατισμο, και μιμητισμο αλλων κοινωνιων πιο προχωρημενων, και με σχετικη παραδοση σε θεματα Ηχητικου εξοπλισμου, που δικαιουνται να διατρεχουν αυτην την φαση, καθως εχουν ωριμασει ακουστικα, ωστε να μην μπορουν να δεχτουν πλέον κατι λιγοτερο.

Στο (μακρινο και χαμενο) χωριο μου αυτο το λενε : Γαιδουρ' κι ομπρελλα.

Στοιχηματιζω οτι, μια αποψη σαν την παραπανω, θα βρεθουν πολλοι που θα θεωρησουν υπερβολικη εως και αιρετικη. Και αυτο με εξιταρει ακομη περισσοτερο :crazy_3:

Σειρα σου τωρα...
ΟΚ, δώσε μας την ευκαιρία. Εστω και πληροφοριακά (αλλά λίγο πιό συγκεκριμένα γιατί εκεί έξω υπάρχει το χάος.)
Περισσότερο με ενδιαφέρει αυτό (ως μέλος και επισκέπτη της κατηγορίας) παρά το κοινωνικό-πνευματικό-γνωστικό επίπεδο των κατόχων οποιουδήποτε συνδυασμού. Το δεύτερο θα το χρησιμοποιήσω όπως νομίζω και μπορώ εγώ για τις προσωπικές μου αξιολογήσεις σιωπηρά.

Reaction score
13
ΟΚ, δώσε μας την ευκαιρία. Εστω και πληροφοριακά (αλλά λίγο πιό συγκεκριμένα γιατί εκεί έξω υπάρχει το χάος.)

Κανενα χαος. Ωστοσο συμπεραινω οτι το υφος της απαντησης μου δεν ηταν αυτο που θα σε βοηθουσε. Πολυ καλα. Εξηγησε μου τι θα ηθελες 'η τι θα μπορουσα να κανω. Δηλαδη πως εννοεις το δωσε μας την ευκαιρια ??

Το δεύτερο θα το χρησιμοποιήσω όπως νομίζω και μπορώ εγώ για τις προσωπικές μου αξιολογήσεις σιωπηρά.

Γιατι σιωπηρα ?? Πιστευεις οτι οι προσωπικες αξιολογησεις καθενος δεν πρεπει να βγαινουν παρα εξω ? Τοτε τι κανουμε εδω ??
Νομιζω οτι καλο θα ηταν να δωσεις το στιγμα σου ωστε να αποκτησει προσανατολισμο η κουβεντα. Λοιπον, τι πρεσβευεις ?
:smoking:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk