Κακή λήψη ράδιο

Reaction score
0
Μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για να έχω καλή λήψη της μπάντας των FM ?? Μένω στο Ελληνικό αλλά με την κεραία της ταράτσας δεν πιάνω παρά 5 σταθμούς.

Μπορώ να βάλω πιάτο δορυφορικό μόνο για το ράδιο? Η είναι κωδικοποιημένο και θέλω υποχρεωτικά NOVA?

Εαν είναι off-topic το θέμα εδώ παρακαλώ να το μεταφέρουν οι admin, Δεν ήξερα που ακριβώς να το ανοίξω ! sorry

Reaction score
6
Οταν λες "με την κεραία της ταράτσας" τί ενοείς; Εχεις τοποθετήσει κεραία FM (δίπολο η κάτι τέτοιο) την οποία έχεις συνδέσει κατευθείαν στο tuner και δεν πιάνει; Ή απλά έχεις συνδέσει το tuner με την πρίζα TV-Radio της εγκατάστασης της οικοδομής; Αν ναί, τότε σου λείπει μιά ακόμα κεραία επάνω (εκτός από των τηλεοπτικών σταθμών) η οποία θα πρέπει να συνδεθεί στον μείκτη του ιστού, ο οποίος θα πρέπει να έχει και είσοδο FM (εκτός από τις UHF και VHF που ενδεχομένως έχει)

Reaction score
0
Πέτρο, έχω extra κεραία στην ταράτσας για ράδιο η οποία πάει στον ενισχυτή και από εκεί περνά στο σπίτι στην πρίζα tv-radio. Το θέμα είναι ότι μένω στο Ελληνικό / Άνω γλυφάδα και είμαι στην σκιά του βουνού εξού και η κακή λήψη!!! Όπως το βλέπω η μόνη λύση είναι ένα μικρό πιάτο. ΤΟ ελληνικά κανάλια εκπέμπουν μέσω hotbird σωστά? Εγώ για να κάνω λήψη όμως δεν πρέπει να έχω decoder με κάρτα nova? Έτσι εντωμεταξύ θα πιάνω ράδιο μόνο μέσω tv και όχι στην φέτα ραδιόφωνου.
Υπάρχει άλλος τρόπος που να μην έχω σκεφτεί?

Reaction score
4
Να βεβαιωθείς ότι ο ενισχυτής δεν φιλτράρει τα ραδιοφωνικά κανάλια (ήτοι 88-108 ΜΗζ).. πολλοί απο αυτούς το κάνουν για να αποφύγουν παρεμβολές...

Δοκίμασε με το δίπολο κατ'ευθείαν πάνω στον ενισχυτή για να είσαι βέβαιος.

Σχεδόν όλα τα Ελληνικά ραδιόφωνα είναι κωδικοποιημένα στο πακέτο της ΝΟΒΑ, οπότε και με πιάτο, θα πιάσεις ελάχιστα...

Το Ελληνικό δεν είναι μόνο η σκιά του βουνού. Ηταν και το αεροδρόμιο εκεί και οι σταθμοί ήταν υποχρεωμένοι για να αδειοδοτηθούν, να κρατάνε το επίπεδο του σήματός τους αρκετά χαμηλά σε αυτή τη περιοχή... ισως και κάτω απο την ευαισθησία πολλών δεκτών...

GTX

Reaction score
39
Δυστυχώς στην περιοχή μας το ραδιόφωνο είναι σα να μην υπάρχει. Και γω έβαλα κεραία στην ταράτσα με την ελπίδα αλλά μια από τα ίδια.

Reaction score
0
Τον είδα τον Hellas Sat αλλα δεν έχει ελεύθερα τους σταθμούς που θέλω :(
Τελικα nova ε? τους μπαγασιδες 57 ευρώ θα τα κλαίω κάθε μήνα !!! ggrrrrrr

Reaction score
4
αν οι σταθμοί που ενδιαφέρεσε εκπέμπουν στο Internet και διαθέτεις και DSL τότε μια καλή λύση (και σίγουρα φθηνότερη) είναι ένας media player.

Reaction score
172
Απάντηση: Re: Κακή λήψη ράδιο

αν οι σταθμοί που ενδιαφέρεσε εκπέμπουν στο Internet και διαθέτεις και DSL τότε μια καλή λύση (και σίγουρα φθηνότερη) είναι ένας media player.

Η καλυτερη!!!

Reaction score
0
βιάστηκα να ρωτήσω τι είναι , οκ είναι κεραία ε ? θα πάω σε ένα κατάστημα να ρωτήσω

ευχαριστώ

N Kanellopoulos

Επίτιμο Μέλος
Reaction score
77
Απάντηση: Κακή λήψη ράδιο

Δεν υπάρχει γιατρειά εκεί που μένουμε.
Δοκίμασα κι εγώ κεραίες, ενισχυτές, κάρτες για το PC... τίποτα.

Δεν μπορούσα ούτε καν να ακούσω τις εκπομπές μου στον Αθήνα 9.84, οπότε έβαλα πιάτο και στα ελεύθερα του HellasSat2 ακούω και τον 9.84 και μερικούς ακόμη ελεύθερους σταθμούς.

GTX

Reaction score
39
Εγώ δε καταλαβαίνω αφού το αεροδρόμιο έφυγε, γιατί δε κάνουν κάτι επιτέλους??? Τους σταθμούς δε τους ενδιαφέρει που χάνουν μεγάλο μέρος του κοινού τους από κάτι τέτοιο??

N Kanellopoulos

Επίτιμο Μέλος
Reaction score
77
Απάντηση: Κακή λήψη ράδιο

Όχι.

Είναι εντελώς χαζή η απάντηση, αλλά δεν νοιάζονται.
Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια μεγάλος και γνωστός σταθμός της Αθήνας, έπαιρνε υψηλά ποσοσστά ακροαματικότητας σε περιοχή που δεν ακουγόταν καν, γιατί του είχε πέσει ο τοπικός πομπός!

Τι να το κάνει, λοιπόν, να ακούγεται εκεί, αφού η Χ εταιρεία θα του δώσει την ακροαματικότητα που του αναλογεί.....

Reaction score
4
Απο οτι ειμαι σε θέση να γνωρίζω η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας καθώς και το κέντρο ελέγχου της Ελληνικής επικράτειας, είναι ακόμα εκεί...

Αλλωστε τα ραδιοβοήθήματα εκεί (VOR και NDB) νομίζω ότι λειτουργούν ακόμα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.512
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106