- Reaction score
- 12.039
Χρόνια πολλά σε όλους,
και καλώς σας βρίσκω, μια που είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum.
Θα ήθελα κατ’αρχήν να συγχαρώ τα μέλη του forum για τις πρωτοποριακές ιδέες τους και για το κλίμα συναδελφικότητας που επικρατεί!
Σκοπεύω σε λίγες μέρες να αγοράσω τον πρώτο μου προβολέα. Θα χρησιμοποιηθεί σε ένα εξειδικευμένο δωμάτιο home-cinema, το οποίο έχει δυνατότητα πλήρους συσκότισης. Η απόσταση από την οθόνη (92”, 16:9) είναι 3 μέτρα και το ύψος σχεδόν το ίδιο. Η κύρια χρήση θα είναι η παρακολούθηση ταινιών.
Τα μοντέλα που αποτελούν τη short-list των υποψηφίων, είναι ο Panasonic AX100 και ο Mitsubishi HD1000 που συμμετέχουν σε αυτό το συγκριτικό, μαζί με τον Optoma HD73 και τον Sanyo PLV Z5.
Θα ήθελα λοιπόν, όσοι από τους φίλους του forum έχουν δει τα μοντέλα αυτά σε λειτουργία, να με βοηθούσαν στη σωστή επιλογή.
Τα κριτήρια επιλογής είναι κατά σειρά σπουδαιότητας:
1) Απαγορεύονται flickering, rainbow, σπασίματα στην κίνηση, ακραία προβλήματα στο scaling και γενικά ότι φέρνει πονοκέφαλο και κούραση
2) Καλό κοντράστ και έντονο μαύρο
3) Καλή χρωματική πιστότητα, ειδικά στους τόνους του δέρματος
4) Υψηλή ευκρίνεια
5) Χαμηλός θόρυβος σήματος
6) Χαμηλός θόρυβος λειτουργίας
7) Screendoor που να μην είναι ορατό σε απόσταση 3m με οθόνη 92”
8 ) Συμβατότητα με τα συστήματα υψηλής ευκρίνειας ώστε να αποτελεί και καλή επένδυση για το μέλλον
9) Συνδεσιμότητα
10) Ευχρηστία και εύκολη τοποθέτηση
Όποια άλλη συμβουλή καθώς και παραπομπές σε online τεστ, ευπρόσδεκτα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
.
και καλώς σας βρίσκω, μια που είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum.
Θα ήθελα κατ’αρχήν να συγχαρώ τα μέλη του forum για τις πρωτοποριακές ιδέες τους και για το κλίμα συναδελφικότητας που επικρατεί!
Σκοπεύω σε λίγες μέρες να αγοράσω τον πρώτο μου προβολέα. Θα χρησιμοποιηθεί σε ένα εξειδικευμένο δωμάτιο home-cinema, το οποίο έχει δυνατότητα πλήρους συσκότισης. Η απόσταση από την οθόνη (92”, 16:9) είναι 3 μέτρα και το ύψος σχεδόν το ίδιο. Η κύρια χρήση θα είναι η παρακολούθηση ταινιών.
Τα μοντέλα που αποτελούν τη short-list των υποψηφίων, είναι ο Panasonic AX100 και ο Mitsubishi HD1000 που συμμετέχουν σε αυτό το συγκριτικό, μαζί με τον Optoma HD73 και τον Sanyo PLV Z5.
Θα ήθελα λοιπόν, όσοι από τους φίλους του forum έχουν δει τα μοντέλα αυτά σε λειτουργία, να με βοηθούσαν στη σωστή επιλογή.
Τα κριτήρια επιλογής είναι κατά σειρά σπουδαιότητας:
1) Απαγορεύονται flickering, rainbow, σπασίματα στην κίνηση, ακραία προβλήματα στο scaling και γενικά ότι φέρνει πονοκέφαλο και κούραση
2) Καλό κοντράστ και έντονο μαύρο
3) Καλή χρωματική πιστότητα, ειδικά στους τόνους του δέρματος
4) Υψηλή ευκρίνεια
5) Χαμηλός θόρυβος σήματος
6) Χαμηλός θόρυβος λειτουργίας
7) Screendoor που να μην είναι ορατό σε απόσταση 3m με οθόνη 92”
8 ) Συμβατότητα με τα συστήματα υψηλής ευκρίνειας ώστε να αποτελεί και καλή επένδυση για το μέλλον
9) Συνδεσιμότητα
10) Ευχρηστία και εύκολη τοποθέτηση
Όποια άλλη συμβουλή καθώς και παραπομπές σε online τεστ, ευπρόσδεκτα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
.