Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039
Χρόνια πολλά σε όλους,

και καλώς σας βρίσκω, μια που είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum.
Θα ήθελα κατ’αρχήν να συγχαρώ τα μέλη του forum για τις πρωτοποριακές ιδέες τους και για το κλίμα συναδελφικότητας που επικρατεί!

Σκοπεύω σε λίγες μέρες να αγοράσω τον πρώτο μου προβολέα. Θα χρησιμοποιηθεί σε ένα εξειδικευμένο δωμάτιο home-cinema, το οποίο έχει δυνατότητα πλήρους συσκότισης. Η απόσταση από την οθόνη (92”, 16:9) είναι 3 μέτρα και το ύψος σχεδόν το ίδιο. Η κύρια χρήση θα είναι η παρακολούθηση ταινιών.

Τα μοντέλα που αποτελούν τη short-list των υποψηφίων, είναι ο Panasonic AX100 και ο Mitsubishi HD1000 που συμμετέχουν σε αυτό το συγκριτικό, μαζί με τον Optoma HD73 και τον Sanyo PLV Z5.
Θα ήθελα λοιπόν, όσοι από τους φίλους του forum έχουν δει τα μοντέλα αυτά σε λειτουργία, να με βοηθούσαν στη σωστή επιλογή.
Τα κριτήρια επιλογής είναι κατά σειρά σπουδαιότητας:
1) Απαγορεύονται flickering, rainbow, σπασίματα στην κίνηση, ακραία προβλήματα στο scaling και γενικά ότι φέρνει πονοκέφαλο και κούραση
2) Καλό κοντράστ και έντονο μαύρο
3) Καλή χρωματική πιστότητα, ειδικά στους τόνους του δέρματος
4) Υψηλή ευκρίνεια
5) Χαμηλός θόρυβος σήματος
6) Χαμηλός θόρυβος λειτουργίας
7) Screendoor που να μην είναι ορατό σε απόσταση 3m με οθόνη 92”
8 ) Συμβατότητα με τα συστήματα υψηλής ευκρίνειας ώστε να αποτελεί και καλή επένδυση για το μέλλον
9) Συνδεσιμότητα
10) Ευχρηστία και εύκολη τοποθέτηση

Όποια άλλη συμβουλή καθώς και παραπομπές σε online τεστ, ευπρόσδεκτα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
.

Reaction score
1
MaxHeadroom, καλώς ήρθες στο χώρο μας και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Όπως θα παρατήρησες, μετακίνησα το μνμ σου σε νέο νήμα. Εάν ο τίτλος που έβαλα δεν σε εκφράζει, πες μου να τον αλλάξω.

Σχετικά με το ερώτημά σου, ο προβολέας που ικανοποιεί τις προυποθέσεις σου είναι ο Panasonic AX100. Εάν η τιμή του είναι στις δυνατότητές σου, δεν χρειάζεται να το σκεφτείς καθόλου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τα κριτήρια επιλογής είναι κατά σειρά σπουδαιότητας:
1) Απαγορεύονται flickering, rainbow, σπασίματα στην κίνηση, ακραία προβλήματα στο scaling και γενικά ότι φέρνει πονοκέφαλο και κούραση
2) Καλό κοντράστ και έντονο μαύρο
3) Καλή χρωματική πιστότητα, ειδικά στους τόνους του δέρματος
4) Υψηλή ευκρίνεια
5) Χαμηλός θόρυβος σήματος
6) Χαμηλός θόρυβος λειτουργίας
7) Screendoor που να μην είναι ορατό σε απόσταση 3m με οθόνη 92”
8 ) Συμβατότητα με τα συστήματα υψηλής ευκρίνειας ώστε να αποτελεί και καλή επένδυση για το μέλλον
9) Συνδεσιμότητα
10) Ευχρηστία και εύκολη τοποθέτηση

.
.
Ζητας τον ιδανικο βιντεοπροβολεα και κατι τετοιο δεν υπαρχει.
Εαν εισαι αυτος που μιλησαμε χθες στο τηλεφωνο τοτε μονο εσυ μπορεις να κρινεις ποιο ειναι αυτο που σου "ταιριαζει" περισσοτερο.
Παντως, με τα κριτηρια επιλογης που θετεις μαλλον θα πρεπει να ανεβεις κατηγορια τιμης:sad:
Στην χαμηλοτερη κατηγορια θα με βρεις συμφωνο με οσα σου ειπε ο zoglair:cool_4:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039
Απάντηση: Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

Γεια σου Αντρέα,

ναι εγώ είμαι, είπα ν'ακολουθήσω τη συμβουλή σου και ν'αφήσω τις... ντροπές :)
Σίγουρα δεν υπάρχει μηχάνημα τέλειας απόδοσης σε όλα τα κριτήρια και σε αυτήν την τιμή, γι'αυτό και η σειρά προτεραιότητας.
Φυσικά και έχεις δίκιο ότι τα μάτια είναι ο τελικός κριτής.
Καθότι όμως τα δικά μου είναι ανεκπαίδευτα στο τι πρέπει να κοιτάξουν, είπα να μαζέψω μερικές γνώμες :-?
Τα λέμε κι από κοντά μόλις τελειώσω με τις εργασίες ανακαίνισης.

Φιλικά,
Δημήτρης

Reaction score
0
Panasonic δαγκωτο για ολους τους τομεις που ανεφερες.. βεβαια εκει που λες εντονο μαυρο, μην περιμενεις καμια πισσα, απλα θα εχεις ενα μαυρο που δε θα σε ενοχλει..
Το εντονο μαυρο φερνει (σε πολλους) και εντονο rainbow... και αυτα τα λιγα μηχανακια που συνδυαζουν το εντονο μαυρο χωρις rainbow σου προκαλουν εντονη... χρεωκοπια:happy_9::happy_9::happy_9:

Reaction score
13
Για ρίξε και μια ματιά στον Mitsubishi HD1000.....Δεν θα θα χάσεις εκτός και αν σε ενοχλήσει το rainbow.Πολύ καλό μηχανάκι για τα λεφτά του.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039

Απ'ότι φαίνεται, η πλειοψηφία λέει ΑΧ100... Υπάρχει κάτι στην απόδοσή του, που δε ικανοποιεί όσους φίλους συμβαίνει να είναι κάτοχοί του;
Για το Sanyo PLV-Z5 υπάρχει κάποιο σχόλιο, για χρήση σκοτεινού δωματίου και σε αντιπαράθεση με τον ΑΧ100? (Ο Αντρέας έχει για επίδειξη όλα τα μοντέλα που μ'ενδιαφέρουν, εκτός του Ζ5.)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

Απ'ότι φαίνεται, η πλειοψηφία λέει ΑΧ100... Υπάρχει κάτι στην απόδοσή του, που δε ικανοποιεί όσους φίλους συμβαίνει να είναι κάτοχοί του;
Για το Sanyo PLV-Z5 υπάρχει κάποιο σχόλιο, για χρήση σκοτεινού δωματίου και σε αντιπαράθεση με τον ΑΧ100? (Ο Αντρέας έχει για επίδειξη όλα τα μοντέλα που μ'ενδιαφέρουν, εκτός του Ζ5.)
O SANYO ειναι πολυ καλο μηχανακι ευκρινεστατο αλλα με εντονο κοτετσοσυρμα και χαμηλη φωτεινοτητα.:cool_4:

Reaction score
0

To μονο που με εχει "χαλάσει" στον panasonic ειναι η συμπεριφορά του στα πολυ σκοτεινά πλάνα. Αυτό που δεν ειναι καλο ειναι το μαυρο. Σε σκηνες που ειναι σκοτεινες με ενα ομως φωτεινο αντικειμενο τα πραγματα ειναι υπεροχα λογω του εντυπωσιακου κοντραστ που εχει για LCD. Ομως οταν ολο το πλανο ειναι υποφωτισμενο ως και μαυρο ισως να θελησεις κατι καλυτερο.

Φυσικά στην περίπτωσή μου παίζει ρόλο και ο τελείως ακατάλληλος χώρος που προβαλλω, γεματος ασπρες επιφανειες και ανεπιθυμητες αντανακλασεις. Ισως σε απολυτα ελεγχομενο σκοτεινο χωρο με δυναμικη ιριδα τα σκοτεινα πλανα να ερθουν εκει ακριβως που θα θελαμε...

Reaction score
4
MAX εγω εχω τον Sanyo Z4 και το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι με καλη ρυθμιση στις φωτεινες ταινιες αποδιδει πολυ καλη εικονα!
Ο Ζ5 εχει ακομα καλυτερο contrast και brigtness + 2 HDMI εισοδους :cool_4:

Τα προβληματα αρχιζουν στις σκοτεινες ταινιες που το μαυρο ειναι καπως φωτεινο.
Σε γενικες γραμμες ειναι καλη αγορα. Αλλα αν καταληξεις σε Sanyo ψαξε να βρεις Z4 αν δεν θες να χαλασεις πολλα χρηματα. Η τιμη του Ζ4 εχει πεσει στο χιλιαρικο και δεν υπαρχει λογος να δωσεις 1.600 για τον Ζ5.

Οι διαφορες τους δεν ειναι τραγικες για να δικαιολογουν τα 600 ευρω παραπανω.

Παντως αν και δεν τον εχω δει τον Ζ5 και γω απο οτι εχω διαβασει κανενα περιοδικο και κανενα συγκριτικο δεν τον βαζει μεσα στους πρωτους LCD προβολεις.

Η δεν τα σκαει στη διαφημιση η πραγματι δεν το αξιζει να ειναι.
Δεν εχω δει και αλλους προβολεις και δεν μπορω να εχω γνωμη.

Σε γενικες γραμμες ειναι καλο και τιμιο μηχανημα για τα λεφτα του.
Ψαξε και δες το και αυτο και μετα αποφασιζεις...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039

Ο λόγος που ενδιαφέρομαι για το Ζ5, είναι ότι οι (ξένες) δοκιμές που έχω διαβάσει, τον αναφέρουν κορυφαίο στην κατηγορία του, στο θέμα του "μαύρου", της λεπτομέρειας στη σκιά και της ευκρίνειας.
Παράλληλα έχει δύο σετ συνδέσεων, ευέλικτη τοποθέτηση, χαμηλό κόστος λειτουργίας και προστατευτικό καπάκι στο φακό για τη σκόνη.
Το θέμα της όχι τόσο μεγάλης φωτεινότητάς του δε με απασχολεί, γιατί θα το χρησιμοποιήσω σε σκοτεινό δωμάτιο, με λευκή οθόνη 92" (όλο το δωμάτιο είναι σε σκούρα χρώματα).
Το "κοτετσόσυρμα" είναι ένα ζήτημα, αλλά έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι δε θα είναι ορατό στα 3μ. με οθόνη 92".
Η υποστήριξη του 1080ρ/24 είναι επίσης κάτι που με απασχολεί (δείτε και σχετικό ποστ).

Από την άλλη μεριά, εκείνοι που συνιστούν ΑΧ100 κάτι ξέρουν, οπότε μέχρι να τους δω και τους δύο σε λειτουργία, δεν αποφασίζω!

Reaction score
0
χρωματικα εμενα μου αρεσε περισσοτερο ο HD72 (και κατ'επεκταση ο HD73) απο τον AX100 .... τωρα ο κανονας ειναι δες και αποφασισε .... τιποτα δεν θα ειναι το ιδιο με αυτο που θα δεις σε καποιο χωρο με αυτο που θα εχεις σπιτι σου .... μετά το άλλο θέμα ειναι ποιος προβολεας σου δινει 92" σε 3 μ? και 16:9 αλλά οι ταινιες ειναι 2.35:1 - 2.40:1 οποτε δεν θα εχεις 92" αλλά λιγότερο και μαυρες γραμμες πανω κατω ... επιπλεον ...
θορυβος!!! μεγαλο θεμα για εμενα αν μενεις σε πολυκατοικια και θες να δεις την ταινια σου στις 23:00 το βραδυ ... χμ ακόμα και τα 30db του προβολεα ακουγονται πολυ!!!!
τοποθετηση: θεμα... θα ειναι σε ταβανι? γιατι αν ειναι δεξια η αριστερα από το πανι προσεξε το lense swift το 50% δεν ειναι αρκετο και δεν ειναι παντα 50% αριστερα αλλά και υποχρεωτικά 30% κάτω!!!!
συνδεσεις: 2hdmi ειναι απαραίτητα αν θες να συνδεσεις πχ και ps3 ή άλλη πηγή ...
συνοδά: δεν μας ειπες ? γιατί αλλο να δεις με dvd των 50€ και άλλο με το tosh των 1200€
τελικά ... δες τι σου αρέσει ...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039
Απάντηση: Re: Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

μετά το άλλο θέμα ειναι ποιος προβολεας σου δινει 92" σε 3 μ? και 16:9 αλλά οι ταινιες ειναι 2.35:1 - 2.40:1 οποτε δεν θα εχεις 92" αλλά λιγότερο και μαυρες γραμμες πανω κατω ... επιπλεον ...

Τι εννοείς; Στις προδιαγραφές των ΑΧ100 και Ζ5 φαίνεται ότι μπορούν να βγάλουν 92" στα 3μ. (για την ακρίβεια, οι θεατές θα είναι στα 3μ., ο προβολέας θα είναι λιγο πιο πίσω).
Αν εννοείς ότι η οθόνη είναι μικρή, πες με... ψώνιο, αλλά επέλεξα τη διάσταση των 92" βάσει προδιαγραφών ΤΗΧ :crazy_1:, που ορίζουν ιδανική οριζόντια γωνία θέασης τις 36 μοίρες!

θορυβος!!! μεγαλο θεμα για εμενα αν μενεις σε πολυκατοικια και θες να δεις την ταινια σου στις 23:00 το βραδυ ... χμ ακόμα και τα 30db του προβολεα ακουγονται πολυ!!!!

Μονοκατοικία! Τα καλά της επαρχίας :)
Άμα δεν τρέμει το σπίτι από τα μπάσα, τι το θες το home-cinema?

τοποθετηση: θεμα... θα ειναι σε ταβανι? γιατι αν ειναι δεξια η αριστερα από το πανι προσεξε το lense swift το 50% δεν ειναι αρκετο και δεν ειναι παντα 50% αριστερα αλλά και υποχρεωτικά 30% κάτω!!!!

Ταβάνι, ευθεία απέναντι, με 1μ. κατακόρυφη απόσταση από την κορυφή της οθόνης.

συνδεσεις: 2hdmi ειναι απαραίτητα αν θες να συνδεσεις πχ και ps3 ή άλλη πηγή ...

Συμφωνώ απόλυτα!

συνοδά: δεν μας ειπες ? γιατί αλλο να δεις με dvd των 50€ και άλλο με το tosh των 1200€

Προς το παρόν με DVD των 100€, εν αναμονή των universal υψηλής ευκρίνειας. Έχω επίσης ένα δορυφορικό δέκτη, ένα δέκτη DVB-T, και ένα βίντεο S-VHS.
Και ως... φιλόδοξος νέος, φτιάχνω και ένα ΗΤPC:pc:

Reaction score
4
Παντως ο ax100 σου βγαζει 100''(και παραπανω) στα 3 μετρα και ειναι εντελως αθορυβος.
Τα 2-4-8 hdmi το λυνεις με switchers.
Η τοποθετηση του 100 ειναι παιχνιδακι.
Τα χρωματα του ειναι πολυ ζωντανα και απο εκει και περα ειναι θεμα ρυθμισεων να τα κανεις οπως σου αρεσουν.
Βασικο ατου το συγκεκριμενου προβολεα ειναι οτι ερχεται σχεδον ρυθμιζμενος και δεν χρειαζεται πειραγμα.
Ενα htpc ειναι ο καλυτερος player που υπαρχει.
Και φυσικα με HD πραγματικα απογειωνεται!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ο λόγος που ενδιαφέρομαι για το Ζ5, είναι ότι οι (ξένες) δοκιμές που έχω διαβάσει, τον αναφέρουν κορυφαίο στην κατηγορία του, στο θέμα του "μαύρου", της λεπτομέρειας στη σκιά και της ευκρίνειας.
!
Καλησπερα!:cool_4:
Μηπως θα ηταν ευκολο να γνωριζουμε ποιες ειναι αυτες οι ξενες δοκιμες?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039

Ευχαρίστως Αντρέα!

δες τα και πες μας τα σχόλιά σου, ως ειδικός: :respect:

http://www.projectorreviews.com/Manufacturers/sanyo/PLVZ5/imagequality.asp
http://www.projectorreviews.com/Manufacturers/sanyo/PLVZ5/proscons.asp
Shoot-out: Panasonic PT-AX100U vs. Sanyo PLV-Z5 - Oct 13, 2006

Review: Sanyo PLV-Z5 Home Theater Projector - Oct 13, 2006
http://www.homecinemacentral.com.au/sanyo_plv_z5_review.htm

Πρέπει να πω ότι οι ίδιοι δοκιμαστές έχουν διθυραμβικά σχόλια και για τον ΑΧ100. Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι λίγο-πολύ συγκλίνουν στο ότι ο ΑΧ100 είναι καλύτερος για χρήση σε περιβάλλον που έχει φως, ενώ ο Ζ5 υπερέχει σε εξειδικευμένο σκοτεινό δωμάτιο, που είναι η δική μου περίπτωση.

Φιλικά,
Δημήτρης

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

Τι εννοείς; Στις προδιαγραφές των ΑΧ100 και Ζ5 φαίνεται ότι μπορούν να βγάλουν 92" στα 3μ. (για την ακρίβεια, οι θεατές θα είναι στα 3μ., ο προβολέας θα είναι λιγο πιο πίσω).
Αν εννοείς ότι η οθόνη είναι μικρή, πες με... ψώνιο, αλλά επέλεξα τη διάσταση των 92" βάσει προδιαγραφών ΤΗΧ :crazy_1:, που ορίζουν ιδανική οριζόντια γωνία θέασης τις 36 μοίρες!
οχι δεν αναφερομαι στην οθόνη, εννοω ότι κάποιοι προσφέρουν και καποιοι όχι ...

οπότε παμε στο θέμα της τιμής ..... θα μείνεις στο όριο των 2000€?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.039
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

οπότε παμε στο θέμα της τιμής ..... θα μείνεις στο όριο των 2000€?[/quote]

Ναι, ενδιαφέρομαι για κάτι που να δίνει value-for-money, παρά για κάτι high-end, που θα είναι... low-end σε δυο χρόνια. :cool_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

οπότε παμε στο θέμα της τιμής ..... θα μείνεις στο όριο των 2000€?
Ναι, ενδιαφέρομαι για κάτι που να δίνει value-for-money, παρά για κάτι high-end, που θα είναι... low-end σε δυο χρόνια. :cool_4:[/quote]

στις 3 επισκέψεις μου στον Ανδρεα, που έγιναν σε 1 μηνα και είδα τον pana, HD72, Sim 30, HD81, TW1000, Z21000 καθε πιο νεος είχε να δωσει και κατι παραπανω σε καποια τιμή βεβαια .... το value-for-money ειναι απολύτως δικό σου .... αλλά οι FD δεν θα ειναι low-end σε 2 χρόνια ... τουλάχιστον σαν ανάλυση μπορεί σαν τεχνολογία όπως μας λέει και το Poll του Αντρεα. :pc:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ευχαρίστως Αντρέα!

δες τα και πες μας τα σχόλιά σου, ως ειδικός: :respect:

http://www.projectorreviews.com/Manufacturers/sanyo/PLVZ5/imagequality.asp
http://www.projectorreviews.com/Manufacturers/sanyo/PLVZ5/proscons.asp
Shoot-out: Panasonic PT-AX100U vs. Sanyo PLV-Z5 - Oct 13, 2006

Review: Sanyo PLV-Z5 Home Theater Projector - Oct 13, 2006
http://www.homecinemacentral.com.au/sanyo_plv_z5_review.htm

Πρέπει να πω ότι οι ίδιοι δοκιμαστές έχουν διθυραμβικά σχόλια και για τον ΑΧ100. Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι λίγο-πολύ συγκλίνουν στο ότι ο ΑΧ100 είναι καλύτερος για χρήση σε περιβάλλον που έχει φως, ενώ ο Ζ5 υπερέχει σε εξειδικευμένο σκοτεινό δωμάτιο, που είναι η δική μου περίπτωση.

Φιλικά,
Δημήτρης
Δημητρη, εγω δεν θα σου πω τιποτα.
Κατσε κακομοιρη μου να δει ο zoglair τις πηγες σου και θα ακουσεις τον εξαψαλμο:happy_5: :happy_5:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI