Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Reaction score
1
Απάντηση: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Καλα ρε παιδια παλι τα αλλαζετε? Σε αλλο thread που ελεγα οτι εχει περασει η αποψη οτι φταιει το blu ray σαν format, μου λεγατε "λαθος καταλαβες, φταιει η κωδικοποιηση". Τωρα παλι λετε οτι φταιει το format?

Reaction score
62
Ρε μπλιζάκο, δεν καταλαβαίνω τη λογική σου: Γιατι πρέπει να αποτύχει δηλαδη το HDDVD και όχι π.χ το Blu Ray, ή ποιό είναι το πρόβλημα να συνυπάρχουν και τα 2, αφού στην τελική, ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος?? Εγώ προσωπικά θα ευχόμουν να κέρδίσει το HD-DVD, παρόλο που έχω και τα δύο. Καλό το Blu-Ray σαν προδιαγραφές, αλλά στην πράξη το HD-DVD είναι πολύυυυ μπροστά!!

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Καλα ρε παιδια παλι τα αλλαζετε? Σε αλλο thread που ελεγα οτι εχει περασει η αποψη οτι φταιει το blu ray σαν format, μου λεγατε "λαθος καταλαβες, φταιει η κωδικοποιηση". Τωρα παλι λετε οτι φταιει το format?
Λάθος κατάλαβες....φταίνε και τα 2!!!:happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Το BR σαν format είναι ανώτερο σε όλα και δεν μπορεί να φταίει... είναι λογικά παράλογο ένα μεγαλύτερο ποτήρι να έχει ευθηνή επειδή εσύ του έβαλες λιγότερο νερό μέσα.
(Εσύ άλλο εννοείς βέβαια αλλά ο τρόπος που το λες οδηγεί σε παραπλάνηση και σε απόψεις σαν του αρχικού post …)

1)To BR είναι μεγαλύτερο.
2)Είναι πιο γρήγορο.
3)Δέχεται να του βάλεις όλα τα είδη αρχείων που δέχεται και το HD-DVD.
4)Οι player μπορούν να αποκωδικοποιήσουν με τον ίδιο τρόπο τα αρχεία του ενός και του άλλου, εφόσον αυτά είναι ίδια.

ή ποιό είναι το πρόβλημα να συνυπάρχουν και τα 2, αφού στην τελική, ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος??
Μακροπρόθεσμα όμως θα είναι ο μεγάλος χαμένος πιστέυω , και αυτό δεν πρέπει να τσιμπήσει το δόλωμα της λίγο μικρότερης τιμής για να διαλέξει ένα τόσο κατώτερο format... θα το βρούμε μπροστά μας όταν δούμε τους περιορισμούς του και ξανααλάζουμε γρηγορότερα format .

Reaction score
62
Μακροπρόθεσμα όμως θα είναι ο μεγάλος χαμένος πιστέυω , και αυτό δεν πρέπει να τσιμπήσει το δόλωμα της λίγο μικρότερης τιμής για να διαλέξει ένα τόσο κατώτερο format... θα το βρούμε μπροστά μας όταν δούμε τους περιορισμούς του και ξανααλάζουμε γρηγορότερα format .
ΤΟΣΟ κατώτερο φαντάζομαι εννοείς στην χωρητικότητα. Γιατί στην ποιότητα, δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση. Διαφωνείς σ' αυτό??

Reaction score
14
Βliz , θα σου πρότεινα για πράγματα που δεν έχεις δεί να μην ξαναέχεις άποψη...
Καλή η θεωρία αλλά 100.000 φορές καλύτερη η πράξη...
Με κωδικοποιήσεις vc1-avc και πάλι έχει κατώτερη εικόνα σε μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκο....
Εδώ κολλάει η παρατήρηση του Λάμπρου...
Μήπως τελικά φταίει το format?????
Δεν το συζητάμε για το εάν είναι γνήσιο και εντυπωσιακό hd...
Είναι και παρα-είναι..
Αλλά το hd-dvd είναι στην κορυφή χωρίς αντίπαλο...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ..
Κάτι φταίει λοιπόν και αυτό συζητάμε εδώ..
Δικαίωμά σου να υποστηρίζεις ότι πρέπει να επικρατήσει κάτι εμφανώς κατώτερο..
Χαζομάρα μεν αλλά δικαίωμά σου δε....

Από εκεί και πέρα στο ξαναείπα..Αν σε ίδια ταινία στις επόμενες διπλές κυκλοφορίες έχουμε προβλήματα στο bd ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...

Προσωπικά περιμένω να δω το " THE ISLAND" και το "THE PRESTIGE" και στα δύο φορμάτ...
Τελευταία ευκαιρία για εμένα....

Reaction score
19
Ρε μπλιζάκο, δεν καταλαβαίνω τη λογική σου: Γιατι πρέπει να αποτύχει δηλαδη το HDDVD και όχι π.χ το Blu Ray, ή ποιό είναι το πρόβλημα να συνυπάρχουν και τα 2, αφού στην τελική, ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος??
Είναι όπως με τις ομάδες. Είναι δυνατόν να πείσεις τον Μπάμπη τον Σουγιά ότι το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός;

Κι εγώ πάντως στην επικράτηση και των 2 πιστεύω. Ένα universal player θα είναι η πλέον βολική λύση.

Reaction score
62
Είναι όπως με τις ομάδες. Είναι δυνατόν να πείσεις τον Μπάμπη τον Σουγιά ότι το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός;

Κι εγώ πάντως στην επικράτηση και των 2 πιστεύω. Ένα universal player θα είναι η πλέον βολική λύση.
Εκεί πάει το πράμα πιστεύω κι εγώ...

Reaction score
1

Εχει δει κανεις ταινια bd σε vc1 κωδικοποιηση?

Reaction score
0

Το Prestige έχει ήδη κυκλοφορίσει σε blu-ray στις ΗΠΑ..........αλλά έχουμε και το region coding.....είναι που είναι κατώτερο σε ποιότητα έχει και το κ@λοκλείδωμα :pc: :pc: :pc: :pc: :pc:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Δεν έχει σημασία αν το ένα είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο και καλύτερο από το άλλο, ή αν είναι 6 με 12, η ουσία είναι ότι έχουμε με ένα ανώτερο και ένα κατώτερο format και αυτό πρέπει να το ξεχωρίσουμε από το περιεχόμενο που βάζουμε στο καθένα....

Aυτό θα είναι κακό προηγούμενο και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε σαν καταναλωτές...

Γιατί μπορεί να μας βγάζουν νέα format κάθε χρόνο , και θα τα σκάμε συνεχώς σαν κοροΐδα με νέους players.
Πρέπει να αποτύχει το HD-DVD και άλλη φορά να συμφωνούν σε ένα καλύτερο και ακριβότερο προϊόν στο σωστό χρόνο … αν γλυτώσουμε 1 ευρω τώρα με το HD-DVD θα πληρώσουμε 10 μακροπρόθεσμα και καλό είναι να μην την πατήσουμε.

Αφήστε την πλακα βρε παιδιά γιατί είσαστε AV forum και κόσμος σας δίνει σημασία... όπως είπα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει αυτά τα απλά που λέω , και μην το δυσκολεύετε την κατάσταση.

Επειδή είμαστε avforum και μας δινουν σημασία για αυτό προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα που σκορπάς ( αλλα βλεπω μάταια).

Το ανώτερο και το κατώτερο φορματ αγαπητε μου δεν εχει σχεση με προδιαγραφές και με διαφημιστικά τερτίπια.
Η εικονα και ο ηχος είναι το ζητούμενο και πιο φαίνεται καλύτερα στα μάτια μας.
Το ένα μπορεί να είναι δισκακι του 1 gb και να εχει εικόνα σουπερ , και το άλλο 200Gb και να κανει μονο για μεταφορά δεδομένων ( και γιατι δεν περνεις ένα εξωτερικό σκληρο;)

Προσωπικά πιστευω πως πρεπει να καταργηθεί το BD για να μπορέσουμε επιτελους να δουμε ταινια της Warner και των θυγατρικών της σε HDDVD των 30 Gb και όχι των 25gb που είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε για χάρη του BD.

Λευτεριά στα 5gb ( σημ. = 7 cd)

Reaction score
19
Το BR σαν format είναι ανώτερο σε όλα και δεν μπορεί να φταίει...
Καιρός να σου αποκαλύψουμε λοιπόν ότι το BR format δεν είναι ΜΟΝΟ το δισκάκι αυτό καθ'εαυτό.

Είναι και όοοοοοολα τα συνοδευτικά ηλεκτρονικά που το πλαισιώνουν, οι κανόνες που ορίζουν την ανάγνωση και αναπαραγωγή του και γενικά ένα κάρο specifications που διέπουν το πρότυπο blu-ray. Και για αυτή την κατώτερη από το HDDVD εικόνα, μπορεί να ευθύνεται κάθε ένα κομμάτι από όλα αυτά.

Όλα αυτά μαζί, είναι το Blu-Ray.
Και όλα αυτά μαζί, στην αντίπερα όχθη, είναι το HD-DVD.

Πώς το λένε. Δεν είναι απλά ένα δισκάκι.

Reaction score
0
ΤΟΣΟ κατώτερο φαντάζομαι εννοείς στην χωρητικότητα. Γιατί στην ποιότητα, δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση. Διαφωνείς σ' αυτό??
Οι ταινίες-αρχεία έχουν ποιότητα και αυτό παίζει ρόλο στον τρόπο που γυριστήκαν και κωδικοποιήθηκαν.

Το BR και HD-DVD σαν format έχουν όγκο και ταχύτητα , συν την επίστρωση του κάθε δίσκου για αντοχή στην γρατζουνιές... το BR είναι πρώτο σε όλα με διαφορά.

Επομένως μπορείς να ψάξεις τι φταίει στον τρόπο που κωδικοποιούνται οι ταινίες , στους codecs που επιλέγουν, στην δουλειά που κάνουν οι εταιρίες και στους player για να βρείς τις διαφορές... σαν format το BR είναι ανώτερο.

Καιρός να σου αποκαλύψουμε λοιπόν ότι το BR format δεν είναι ΜΟΝΟ το δισκάκι αυτό καθ'εαυτό.

Είναι και όοοοοοολα τα συνοδευτικά ηλεκτρονικά που το πλαισιώνουν, οι κανόνες που ορίζουν την ανάγνωση και αναπαραγωγή του και γενικά ένα κάρο specifications που διέπουν το πρότυπο blu-ray.
Σε όλα το BR είναι ανώτερο,και στο δισκάκι και στην ταχύτητα με την οποία διαβάζεται αυτό, ενώ για το περιεχόμενο που γράφεται έχουν και τα δύο ακριβώς τους ίδιους codecs.

Reaction score
1

Εδω πατωντας πανω στην ταινια βλεπεται σε τι κωδικοποιηση ειναι. Μερικες εχουν παρει 10 στην εικονα, οπως πχ. το dreamgirls που ειπε πιο πανω ο Γιωργος(αντε να δουμε). Εντυπωση μου κανει που το planet earth πηρε 7.

Reaction score
62
Οι ταινίες-αρχεία έχουν ποιότητα και αυτό παίζει ρόλο στον τρόπο που γυριστήκαν και κωδικοποιήθηκαν.

Το BR και HD-DVD σαν format έχουν όγκο και ταχύτητα , συν την επίστρωση του κάθε δίσκου για αντοχή στην γρατζουνιές... το BR είναι πρώτο σε όλα με διαφορά.

Επομένως μπορείς να ψάξεις τι φταίει στον τρόπο που κωδικοποιούνται οι ταινίες , στους codecs που επιλέγουν, στην δουλειά που κάνουν οι εταιρίες και στους player για να βρείς τις διαφορές... σαν format το BR είναι ανώτερο.
Εμένα (και τους περισσότερους πιστεύω), δεν με ενδιαφέρει το φορμά, αλλά η ποιότητα. Το αν φταίει η κωδικοποίηση, ή οι εταιρίες ή τα players. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο από τη στιγμή που ένα κατώτερο φορμά, όπως το αποκαλείς εσύ, μου δίνει την ποιότητα που ΠΛΗΡΩΝΩ να δώ και μάλιστα στη μισή τιμή... Στο ποδόσφαιρο σε ενδιαφέρει τι μαρκα είναι η μπάλα ή τι ποιότητα ποδοσφαίρου θα δείς???

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Β

Προσωπικά περιμένω να δω το " THE ISLAND" και το "THE PRESTIGE" και στα δύο φορμάτ...
Τελευταία ευκαιρία για εμένα....
[FONT=&quot]Μονο το THE ISLAND θα βγει και στα δυο μεσα ( σε [/FONT][FONT=&quot]VC[/FONT][FONT=&quot]1 φυσικα από την [/FONT][FONT=&quot]Warner[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]

Reaction score
1

Επισης στο ιδιο site εχουν βαθμολογισει την εικονα στο CR με 8,6.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

[FONT=&quot]Μονο το THE ISLAND θα βγει και στα δυο μεσα ( σε [/FONT][FONT=&quot]VC[/FONT][FONT=&quot]1 φυσικα από την [/FONT][FONT=&quot]Warner[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]
Και το prestige....
Δες στο play.com..
Kαι τα δύο είναι σε παραγγελία..
Ένα hd-dvd για μένα και ένα bd για ένα ξάδερφο...
Θα έχω άποψη σύντομα...

***εννοείται πως τα κορυφαία δείγματα αποκλειστικών ταινιών σε bluray είναι καταπληκτικά και αξίζουν να μπούν στην συλλογή μας..
Αλλά σαν απόλυτο αποτέλεσμα συνολικά και σε κοινές τους ταινίες είναι το hd-dvd...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ