Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς .
Μπορει να το ξαναδιατυπώσεις τι ακριβώς θελεις να πεις;
Απλά ότι η universal μπορεί να είναι πολύ καλή στο τρόπο που περνάει τις mpeg2 ταινίες των 2500p και 300gb που έχει , σε 1080p-vc1 των 20gb.
(στην τύχη έβαλα το αρχικό format, δεν ξέρω πως τις φυλάνε και πως γίνεται η διαδικασία μεταφοράς και διόρθωσης , αλλά αν έχουν βοήθεια από την MS , καλύτερο software ή εμπειρία μπορεί να είναι ακόμα μπροστά)

Αν κατάλαβα καλα μιλάς για μεγαλύτερο μεταβλητό bitrate σε VCI ώστε αν καταλαμβάνει μεγαλύτερο χωρο στον δισκο ,να μπορει με το BD;
Ναι... δηλαδή όταν μια ταινία 12 λεπτών είναι max 3gb στο HD-dvd αλλά μπορεί να είναι 4.5 στο BR, δεν θα βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν την μικρότερη συμπίεση και να ανεβάσουν κάπου και την ποιότητα ?
Απλά πράγματα που είδαμε στο Mpeg2 στην πράξη, ξέρουμε από το pc, και βλέποντας ότι κάποιες ταινίες vc1 εκμεταλλεύονται σχεδόν πλήρως το χώρο και transfer-rate που επιτρέπει το HD-dvd, γιατί να υποθέσουμε ότι δεν πάει και λίγο παραπάνω ?

Η κατάταξη με τον κλείσιμο τζίρων των Studio, σχεδον κάθε χρονο κλείνει με πρωτο της Buena Vista , δεύτερο της Sony entertainment , και στην τριτη θεση κονταρο-κτυπιούνται η Fox με την Universal ( πέρσι στην τριτη θeση ηταν η Fox)
Ναι, εδώ είναι τα box office, και για το 2006 η fox έχει πιο πολλές ταινίες από την universal.
http://boxofficemojo.com/yearly/chart/?yr=2006&p=.htm
Χοντρικά δηλαδή δεν θα έχουν 4 φορές περισσότερες top ταινίες τα αποκλειστικά BR studio, από αυτό του HD-dvd?
(φαίνεται και στην πράξη νομίζω, κυρίως στις καινούργιες ταινίες η υπεροχή του BR)

Reaction score
14
Πάντως όσες ταινίες βγαίνουν και στα δύο φορμά παίρνουν την ίδια βαθμολογία σε εικόνα.. :happy_4:
Η μοναδική ταινία που έχω και στα δύο format είναι το happy feet..
Έχει πάρει , καλώς , και στα δύο βαθμολογία 5/5..
Εγώ όμως όπως έχω ξαναπεί έχω δεί διαφορά υπέρ του hd-dvd στα χρώματα και στο τρισδιάστατο εφφέ...
Μικρή αλλά υπαρκτή..
Αν αυτές οι διαφορές δεν προκύπτουν από τα players έχουμε θεματάκι..
Το hd-dvd παίζει 720p σε 720p προβολέα ενώ το bluray/ ps3 1080i σε 720p προβολέα...
Και οι μικρές αδυναμίες στα μαύρα του bd μπορεί να έχουν σχέση με το ps3..
Παίζουν με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις...
Aυτή την στιγμή παίζουμε με μικρολεπτομέρειες που μπορεί να μην είναι θέμα τεχνολογίας format , αλλά διαφορές στα μηχανήματα..
Το τεράστιο πρόβλημα του bluray αυτή την στιγμή είναι πως το σύνολο των τίτλων του με 4-5 εξαιρέσεις έχει αδυναμίες στην εικόνα..
Και δεν θα ψάξω άλλο πλέον τι φταίει...
Θέστηκα εάν είναι η κωδικοποίηση , το format ή η κακή αύρα του τεχνικού στο εργοστάσιο κοπής δίσκων...
Το αποτέλεσμα με έχει παγώσει...
Γιατί το να δίνω για αγορά 30 ευρώ και να μην παίρνω αψεγάδιαστο transfer , θα με οδηγήσει στο internet και στο κατεβασμα μιας κόπιας , όχι αψεγάδιαστης , αλλά τσάμπα.....

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Έχω διαβάσει δύο χοντρές ανακρίβειες.

1) Τα studio του BD δεν έχουν περάσει σε VC1. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χρησιμοποιούν AVC πια, με εξαίρεση τη Warner που βάζει το ίδιο VC1 transfer και στα δύο δισκάκια. Κατά τα άλλα, ελάχιστα πειράματα έχω δει όπως έκανε και η Universal με AVC. Αν η Disney είχε περάσει σε VC1 δεν θα το έβαζε στους Πειρατές της Καραϊβικής;

.
Πουθενά δεν αναφέρεται πως το BD πέρασε σε VC1.
Εχω ξαναγράψει και θα το κανω για τριτη φορα , για το πείραμα της Buena Vista (BD) στην χρησιμοποίηση του VC1, στις ταινιες Flightplan και Deja Vu

Για να μην τα ξαναγράφω δες καλύτερα εδώ

Η Universal για το Interpreter χρησιμοποίησε avc πραγμα που ομως από τοτε ( από όσο ξερω) δεν ξανά επανέλαβε σε άλλον τίτλος της.

Reaction score
5
Οπότε λέμε οτι το Blu-Ray μπορεί να αποδόσει τόσο καλά όσο το HDDVD στην εικόνα αλλά η Sony (ή η οποιαδήποτε εταιρία) έκαναν το λάθος και χρησιμοποίησαν MPEG2 ;;;;

Reaction score
1

Οπότε λέμε οτι το Blu-Ray μπορεί να αποδόσει τόσο καλά όσο το HDDVD στην εικόνα...
Μερικοι το λεμε, αλλοι διαφωνουν...

Οσο για το mpeg2, σιγουρα ειναι κατωτερο του mpeg4.

Και ισως το avc να ειναι κατωτερο του vc1.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οπότε λέμε οτι το Blu-Ray μπορεί να αποδόσει τόσο καλά όσο το HDDVD στην εικόνα αλλά η Sony (ή η οποιαδήποτε εταιρία) έκαναν το λάθος και χρησιμοποίησαν MPEG2 ;;;;
Αυτό που εγώ λέω είναι ότι δεν έχει να κάνει με το φορμά η ποιότητα εικόνας αλλά με την κωδικοποίηση και το transfer της ταινίας. Ουσιαστικά δηλαδή με την κωδικοποίηση...

BD και HD-DVD από τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες τους (χωρητικότητα) μπορούν να αποδώσουν το ίδιο πολύ καλά!

Reaction score
0
Γιατί το λες αυτό;;;

Εγώ γράφω:

Με ερωτηματικό έχω το ότι το bd πάει στον vc1 προσπαθώντας να δείξω ότι το mpeg2 μάλλον αποτελεί παρελθόν για το bd και η υιοθέτηση mpeg4 codec είναι οριστική. Πιστεύω δε ότι θα αναγκαστεί να πάει στον vc1.

Όσον αφορά στα studio μόλις ξεκίνησε η ιστορία το bd είχε όλα τα studio μαζί του εκτός από ένα. Στην πορεία αρκετά αποφάσισαν να υποστηρίξουν και τα 2 φορμά. Στην πράξη βλέπουμε πάρα πολλές ταινίες να βγαίνουν τελικά και σε hd-dvd και σε blu-ray. Αυτό δείχνει μία τάση η οποία πιστεύω ότι θα μεγαλώσει.

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ τους, πριν ακόμα κυκλοφορήσει το πρώτο δισκάκι, όλοι προβληματιζόντουσαν πως το hd-dvd θα επιζήσει χωρίς ταινίες. Σήμερα δεν φαίνεται αυτό να αποτελεί πρόβλημα... άρα ένα από τα βασικά και ίσως το βασικότερο στοιχείο της στρατηγικής του στρατοπέδου του bd μάλλον δεν υφίσταται πια...
Στο ξεκίνημα του "πολέμου" το BD είχε αποκλειστικά την Sony Pictures, τη Buena Vista/Disney και τη Fox. Το HD-DVD είχε, επίσης αποκλειστικά, τη Warner Brothers, τη Universal και την Paramount. Κάποια στιγμή μέσα στο 2005 Warner & Paramount το γύρισαν στην ουδετερότητα.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως έκτοτε. Αυτά στη Βόρεια Αμερική.

Στην Ευρώπη η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική και λιγότερο ξεκάθαρη με τις συμφωνίες διανομής, γι' αυτό και βλέπουμε αρκετές διαφοροποιήσεις. Αν κάνουν π.χ. μια συμπαραγωγή η Sony με τη Universal και η Sony αναλάβει την "domestic distribution" ενώ η Universal την "international distribution" η ταινία θα είναι BD exclusive στην Αμερική και HD-DVD exclusive στην Ευρώπη.

Τα περί VC1 είναι στα πλαίσια του wishful thinking από τη στιγμή που υπάρχει ο AVC. Αν η μόνη επιλογή ήταν το MPEG-2 πιθανότατα να το έκαναν, τώρα δε βλέπω γιατί να θέλουν να πληρώνουν royalties στην Microsoft.

SOL

Reaction score
0
Παρακολούθησα το thread απο την αρχη με πολυ προσοχη και θελω να εκφρασω και εγω τωρα την αποψη μου.
Καταρχην είδα οτι, παρα την ΄΄θεωρητικη΄΄ αντικειμενικοτητα των posts, ο καθενας εχει καταληξει σε πιο format τον ικανοποιει και το υποστηριζει στα post του, εστω και αν ολοι λενε οτι ειναι ανοιχτοι και στα δυο format.
Εγω λοιπον καθαρα δηλωνω οτι με ενδιαφερει και εχω καταληξει στο BLUE RAY,χωρις ομως να το υποστηριζω παθιασμενα λες και ειμαι μετοχος της SONY και χωρις να προσπαθω να ΄΄μυήσω΄΄ νεους κατοχους.
Καταθετω λοιπον παρακατω τις αποψεις μου σε καποια τεχνικα θεματα,χωρις να εχω παροπιδες και προκαταληψεις.Ενω παντα ειμαι ανοιχτος σε επικοδομητικο διαλογο και οχι σε ανουσια posts πολεμου των δυο format.

1. Καταρχην κατεληξα στο BLUE RAY με βαση τις τεχνικες προδιαγραφες(δεν τις αναφερω ειναι λιγο πολυ γνωστες και για τα δυο format) και με βαση το,ομολογουμενως, μικρο δειγμα συγκρισης ταινιων των 2 format.Αυτο δεν σημαινει οτι αμα δω οτι δεν ικανοποιουμαι απο το BLUE RAY στο αμεσο μελλον δεν θα το αλλαξω με HD DVD,δεν ειμαι προκατελημενος.Αλλωστε δεν εκανα και καμια ΄΄σοβαρη επενδυση΄΄ στο BLUE RAΥ, το PS3 αγορασα οχι κανενα πανακριβο BLUE RAY PLAYER.Θα ασχοληθω ΄΄σοβαρα΄΄ με το BLUE RAY αγοαραζοντας ενα Player με hardware αναπαραγωγη( οχι software οπως του PS3) και με αναπαραγωγη στα 24p( παλι το PS3 δεν το υποστηριζει).

2.Φιλε girgio-n η συγκριση που κανεις ειναι αδικη.Η συγκριση των 2 format ΠΡΕΠΕΙ να γινεται με το ιδιο player και με το ιδιο TV/projector.Εσυ μου επαιξες BLUE RAY στο PS3(με software αναπαραγωγη) και HD DVD ενας θεος ξερει απο που!

3.Παιδια μην τρελαθουμε οτι η μεγαλυτερη χωριτηκοτητα του
BLUE RAY δεν παιζει και πολυ ρολο,γιατι ετσι το παρουσιαζεται!Δηλαδη εσεις δεν θα χαλιεστε αν στο HD DVD θα χωρανε μετα βιας ενα format ηχου(πχ.DOLBY DIGITAL PLUS) και σχεδον μηδαμινα extra features,ενω το BLUE RAY μπορει να χωρεσει 2 format ηχου(πχ. DOLBY DIGITAL PLUS και DTS HD) και interactivity features.Ας κοιταμε και λιγο μελλοντικα

4.Η συγκριση που εκανα στα δυο format ηταν με την ταινια SWORDFISH,με την ιδια κωδικοποιηση οι δυο ταινιες και με τον ΙΔΙΟ player.Στο BLUE RAY η εικονα μου αρεσε πιο πολυ,με τα χρωματα πιο πλουσια.Το ιδιο ειπαν και αλλλα 3 ατομα που το ειδαν,οι οποιοι έχουν καποι σχετικη γνωση/εμπειρια με τα HD FORMAT.

5.Both HD DVD and Blu-Ray support the 24p frame rate, but technical implementations of this mode are different among the two formats. Blu-Ray supports 24p with its native timing, while HD DVD uses 30p timing for 24p (replacing missing frames with "repeat field flags").

6.Dolby DigitalMandatory @ 640 Kbit/sMandatory @ 504 Kbit/sMandatory @ 448 Kbit/sDTSMandatory @ 1.5 Mbit/sMandatory @ 1.5 Mbit/sOptional @ 1.5 Mbit/sDolby Digital PlusOptional @ 1.7 Mbit/s (note 4)Mandatory @ 3.0 Mbit/sN/ADTS-HD High ResolutionOptional @ 6.0 Mbit/sOptional @ 3.0 Mbit/sN/AlosslessLinear PCMMandatoryMandatoryMandatoryDolby TrueHDOptionalMandatory (note 2)N/ADTS-HD Master AudioOptionalOptional

Αυτα ειναι τα bit rate στα διαφορα format ηχου.Στη πρωτη στηλη το Blue Ray και στη δευτερη του HD DVD.Εκτος απο το DOLBY DIGITAL PLUS στα αλλα το Blue Ray εχει μεγαλυτερο bit rate.

SOL

Reaction score
0
7. To HD DVD επελεξε απο την αρχη το VC1 και αυτο ειναι υπερ του σε συγκριση με το BLUE RAY που δεν εχει καταληξει ακομα.Ομως ασχετα σε ποιο codec (VC1 ή AVC) θα καταληξει το BLUE RAY πιστευω οτι το πολυ σε 6 μηνες οποια ταινια θα βγαινει και στα 2 format θα εχει απειροελαχιστες διαφορες στην ποιοτητα εικονας,γιατι οι ΄΄παιδικες ασθενειες΄΄ περασαν, οι ΄΄πειραματισμοι΄΄ εγιναν και εχουμε περασει πια το πρωιμο σταδιο των 2 HD format.Απλα το HD DVD υπερτερουσε μεχρι τωρα στην ποιοτητα εικονας γιατι αποτην αρχη υποστηριξε εναν ομολογουμενος πολυ καλο codec και εμεινε σταθερη χωρις πειραματισμους.Ομως οτι εικονα βλεπεις τωρα στο HD DVD θα παραμηνει περιπου η ιδια και στο αμεσο μελλον χωρις προοπτικη μεγαλης μετεξελιξης,φυσικα λογω περιορισμενης χωρητικοτητας.Ενω η χωρητικοτητα του BLUE RAY σου δινει τη δυνατοτητα να αυξησεις κατα πολυ το bit rate του codec(ειτε λεγεται VC1 ειτε λεγεται AVC).Ειπαμε ας κοιταμε και λιγο μελλοντικα.

Reaction score
0

Το LG BH110 που παιζει και BLUE RAY και HD DVD
Μα δεν κατάλαβες........αυτό το player έχει την αναπαραγωγή hd-dvd σε δεύτερη μοίρα με ότι αυτό συνεπάγεται.........από πού το πήρες?Δεν έχει έρθει ακόμα στην Ευρώπη.........κι εκτός αυτού το Swordfish είναι το μοναδικό blu-ray που είναι καλύτερο από το αντίστοιχο hd-dvd.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

.κι εκτός αυτού το Swordfish είναι το μοναδικό blu-ray που είναι καλύτερο από το αντίστοιχο hd-dvd.
Καλά, αυτό είναι καταπληκτικό επιχείρημα...
Μέχρι τώρα οι κριτικές αλλά και ό,τι έχουν δει τα μάτια μου με κάνουν να πιστεύω ότι οι ταινίες που βγαίνουν και στα δύο φορμά είναι πανομοιότυπες (τουλάχιστον στο θέμα της εικόνας). Ακόμη και στις εκδόσεις της Paramount που έχουν διαφορετική κωδικοποίηση μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι κατά 99% ολόιδιο.

Η μόνη "μεθοδολογία" σύγκρισης που στέκει πάντως είναι η ίδια ταινία στο ίδιο μέσο προβολής. Player διαφορετικό γιατί σωστά λέει ο Johnny ότι το LG αδικεί το HD-DVD (αν και όχι στο θέμα της ποιότητας εικόνας).

SOL

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Μα δεν κατάλαβες........αυτό το player έχει την αναπαραγωγή hd-dvd σε δεύτερη μοίρα με ότι αυτό συνεπάγεται.........από πού το πήρες?Δεν έχει έρθει ακόμα στην Ευρώπη.........κι εκτός αυτού το Swordfish είναι το μοναδικό blu-ray που είναι καλύτερο από το αντίστοιχο hd-dvd.
Καταρχην βλεπω οτι συμφωνουμε στο οτι η εκδοση του SWORDFISH σε BLUE RAY ειναι καλυτερη.Αυτο σημαινει οτι με ακριβως τον ιδιο codec(VC1) η εκδοση του BLUE RAY ειναι καλυτερη,αρα σε μελλοντικες ταυτοχρονες εκδοσεις μιας ταινιας στα 2 format με τον ιδιο codec, το BLUE RAY με τη δυνατοτητα μεγαλυτερου bit rate θα μεγαλωσει τη διαφορα ποιοτητας της εικονας εναντι του HD DVD.

Δεν το εχω παρει εγω το LG εγω,αλλα ενας φιλος.Εγω εχω μονο PS3.απλα αυτος εχει ΄΄υπερατλαντικες΄΄ ακρες με την LG,αλλα και με την LG εδω στην Ελλαδα.Τωρα πως γινεται το player να κανει διαχωρισμο και να εχει σε δευτερη μοιρα το HD DVD μα θες μου εξιγεις

Reaction score
2
Ρε παιδια, χωρις να εχω συσκευη, αυτη η σονυ ειναι σα τους πολιτικους ενα πραμα. ΘΑ εχει καλυτερη κονσολα οταν ΘΑ βγουν καλα παιχνιδια και ΘΑ μπορεις να αξιοποιησεις τις δυνατοτητες, αλλα και ΘΑ μπορεις να δεις καλυτερα σε blu ray απο τα hd dvd γιατι ΘΑ εχει καλυτερη εικονα, λογω μεγαλυτερου bitrate που χωραει στο μεγαλυτερο δισκακι (παλι αυτος που την εχει μεγαλυτερη κερδιζει?). Τι να πω...

SOL

Reaction score
0
Μαλιστα... Αλλος blizard μας βρηκε...

Το ξαναειπα αυτες ειναι προσωπικες μου αποψεις και δεν τις γραφω για να σας αλλαξω την γνωμη.(Ουτος ή αλλος δεν αλλαζει απο οτι βλεπω).Αμα θες μπορεις να αντικρουσεις τα επιχειρηματα μου αριθμητικα,οχι για υποστηριζει ο καθενας το ΄΄δικο΄΄ του format αλλα για αυτους που τα διαβαζουν να συλλεξουν περισσοτερες πληροφοριες για τα 2 format.

Reaction score
5
Τι ωραια που ηταν η εποχη μεταβασης απο το VHS στο DVD...

Που το DVD ηταν απλα καλυτερο απο το VHS... χωρις περισσοτερες συγκρισεις κλπ....

Εχω την εντυπωση οτι γινεστε HiEndαδες...

SOL

Reaction score
0
Ρε παιδια, χωρις να εχω συσκευη, αυτη η σονυ ειναι σα τους πολιτικους ενα πραμα. ΘΑ εχει καλυτερη κονσολα οταν ΘΑ βγουν καλα παιχνιδια και ΘΑ μπορεις να αξιοποιησεις τις δυνατοτητες, αλλα και ΘΑ μπορεις να δεις καλυτερα σε blu ray απο τα hd dvd γιατι ΘΑ εχει καλυτερη εικονα, λογω μεγαλυτερου bitrate που χωραει στο μεγαλυτερο δισκακι (παλι αυτος που την εχει μεγαλυτερη κερδιζει?). Τι να πω...

Αμα η SONY δεν κανει αυτα που υποσχεται και στον τομεα των παιχνιδιων και στον τομεα των ταινιων εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα αλλαξω και αντι να παρω ενα BLUE RAY player θα παρω HD DVD ή θα παρω player που να παιζει και τα δυο format για να ειμαι καλυμενος.Αλλα ολο και θα εκμεταλευτει τον μεγαλυτερο χωρο στα δισκακια,δεν νομιζω να τα εβγαλε απλα για λεει οτι εκεινη εχει μεγαλυτερο χωρο απο τα δισκακια HD DVD

SOL

Reaction score
0
Τι ωραια που ηταν η εποχη μεταβασης απο το VHS στο DVD...

Που το DVD ηταν απλα καλυτερο απο το VHS... χωρις περισσοτερες συγκρισεις κλπ....

Εχω την εντυπωση οτι γινεστε HiEndαδες...

Φιλε Γιωργο μερικοι απο εμας,και εσυ ισως,εχουμε το μερακι/τρελα για αυτα τα πραγματα.(εγω προσωπικα εχω σπουδασει σχετικα και με το αντικειμενο αυτο).Αλλοι εχουν ακομα DVD και θα το εχουν ακομα για 4 χρονια γιατι ειναι ευχαριστημενοι με την εικονα που βλεπουν.Καλα κανουν δεν τους κατηγωρω,απλα εγω δεν ειμαι ετσι.Οπως και εγω ειμαι ευχαριστημενος με το παπι μου ως συμπληρωματικο μεταφορικο μεσο και δεν μπαινω στη διαδικασια της μηχανης γιατι δεν ειναι η ΄΄τρελα΄΄ μου

Φιλικα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.495
Members
38.332
Νεότερο μέλος
George karagiannis