Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

SOL

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Βεβαίως.........εννούσα αν είχες δηλαδή καμία απορία και μπήκες για βοήθεια(οι περισσότεροι έτσι ξεκινήσαμε "happy_1" ).......:prof:

Επειδη εχω λιγα post δεν σημαινει οτι ειμαι γεματος αποριες και μπηκα στο forum να μου τις λυσετε!Επειδη ειναι και το επαγγελμα μου ο τομεας των ηλεκτρονικων πιστεψε με τις αποριες τις λυνω μονος μου,οχι επειδη δεν θελω να ακουσω την αποψη του αλλου,αλλα απο το ψαξιμο που κανω μονος μου απο μερακι.
Αρα μαλλον μπηκα στο forum για να λυσω αποριες αλλων και να βοηθησω αν μπορω και οχι για τις δικες μου αποριες.
Πως μετριουνται δηλαδη οι γνωσεις,με τον αριθμο των posts?
Αυτο το νεος και παλιος τελικα,εχει μηνει αποθημενο σε πολλους απο το στρατο

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Επειδη εχω λιγα post δεν σημαινει οτι ειμαι γεματος αποριες και μπηκα στο forum να μου τις λυσετε!Επειδη ειναι και το επαγγελμα μου ο τομεας των ηλεκτρονικων πιστεψε με τις αποριες τις λυνω μονος μου,οχι επειδη δεν θελω να ακουσω την αποψη του αλλου,αλλα απο το ψαξιμο που κανω μονος μου απο μερακι.
Αρα μαλλον μπηκα στο forum για να λυσω αποριες αλλων και να βοηθησω αν μπορω και οχι για τις δικες μου αποριες.
Με παρεξήγησες.........:sad:

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Δεν ήταν αυτό το νόημα, το παρεξήγησες. Το ότι είσαι νέος εδώ μέσα σημαίνει πρώτα απ' όλα ότι δεν γνωριζόμαστε αρκετά ώστε να σου κάνουμε πλάκα ή για να καταλάβεις τι λέει ο κάθε ένας και πώς το λέει. Αν σου πω "ρε άει χάσου!", θα παρεξηγηθείς και με το δίκιο σου. Αν το πω του Ανδρέα, θα το πάρει, και θα είναι, αστείο.

Πάντως, όποιο και αν είναι το επάγγελμά σου και οι γνώσεις σου, εδώ μέσα πάντα θα βρεις κάποιον που θα γνωρίζει περισσότερα και θα σου λύσει τις όποιες απορίες.

Reaction score
6
Απάντηση: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Εεε θα πω κατι ......

αλλα αστο καλύτερα γιατι μπορει να παρεξηγηθώ:crazy_1:

SOL

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;

Με παρεξήγησες.........:sad:
ΟΚ, Αμα το καταλαβα λαθος,τοτε sorry εγω.
Και σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι,οχι ενας με περισσοτερες γνωσεις απο εμενα με τοσα μελη στο forum,δεν το συζητω.Δεν το παιζω παντογνωστης.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τ

ΟΚ, Αμα το καταλαβα λαθος,τοτε sorry εγω.
Και σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι,οχι ενας με περισσοτερες γνωσεις απο εμενα με τοσα μελη στο forum,δεν το συζητω.Δεν το παιζω παντογνωστης.
No problem my friend........παρόλα αυτά καλωσόρισες και ελπίζω να περάσεις καλά.........πάντως αν μείνεις πολύ και <παλιώσεις> θα καταλάβεις ότι δεν είμαι κάποιος που παρεξηγείται εύκολα........όπως και οι περισσότεροι εδώ στο AVSite.

Μ' αυτό όμως φάνηκε ότι το παίζεις παντογνώστης. :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_5:

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ή

Μ' αυτό όμως φάνηκε ότι το παίζεις παντογνώστης. :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_5:
Και εμένα αυτή η φράση μου ακούστηκε αρχικά "κάπως". Αρχικά όμως, γιατί μετά το εξήγησε.
Τελικά οι "παλιοί" πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τους "νέους": Ούτε να τους πιάνουμε από τα μούτρα, ούτε να τους λέμε πράγματα που θα μπορούσαν να τους αποθαρρύνουν ή να τους κάνουν να παρεξηγηθούν, ούτε να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. :prof:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχε

Και εμένα αυτή η φράση μου ακούστηκε αρχικά "κάπως". Αρχικά όμως, γιατί μετά το εξήγησε.
Τελικά οι "παλιοί" πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τους "νέους": Ούτε να τους πιάνουμε από τα μούτρα, ούτε να τους λέμε πράγματα που θα μπορούσαν να τους αποθαρρύνουν ή να τους κάνουν να παρεξηγηθούν, ούτε να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. :prof:
Συμφωνώ.......αλλά για κάτσε.....αν εμείς είμαστε παλιοί ο γερο-Καφάτος τι είναι? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

SOL

Reaction score
0
Επειδη βγηκαμε λιγο off topic να προσθεσω κατι.
Θα συμφωνησω/συμπληρωσω με ενα φιλο που ειχε αναφερει για τον περιορισμο του bit rate των codecs.Ετσι για το VC1 το maximum bit rate ειναι
135 Mbit/s.Οι τανιες χρησιμοποιουν απο 17 εως 30 Mbit/s περιπου.Απο 25 εως 30 θεωρειται ικανοποητικο bit rate για την ποιοτητα της εικονας

Reaction score
0
Επειδη βγηκαμε λιγο off topic να προσθεσω κατι.
Θα συμφωνησω/συμπληρωσω με ενα φιλο που ειχε αναφερει για τον περιορισμο του bit rate των codecs.Ετσι για το VC1 το maximum bit rate ειναι
135 Mbit/s.
Οι τανιες χρησιμοποιουν απο 17 εως 30 Mbit/s περιπου.Απο 25 εως 30 θεωρειται ικανοποητικο bit rate για την ποιοτητα της εικονας
Ενδιαφέρον, δεν το γνώριζα.
Δεν νομίζω όμως ότι αναφερόταν στο θεωρητικό maximum του codec (ούτως ή άλλως το maximum των BD & HD-DVD είναι πολύ χαμηλότερο, 54 και 36 Mbps αντίστοιχα) όσο στο βέλτιστο bit-rate το οποίο αν ξεπεραστεί παύει πλέον να δίνει (αισθητή) βελτίωση. VC1 και AVC είναι optimized να δουλεύουν και να δίνουν κορυφαίο αποτέλεσμα σε συγκριτικά χαμηλά bit-rates σε σχέση ας πούμε με το MPEG-2 που χρειάζεται τα 35-40 Mbps για να αποδώσει εξίσου καλά.

SOL

Reaction score
0
Εχουν βγει και 4-5 τιτλοι BLUE RAY με Linear PCM 7.1(οι περισσοτεροι γιαπωνεζικοι βεβαια).Αρχισαν τα καλα!
Που να βρεθει χώρος για τετοια καλουδια στο HD DVD!
Μαλλον το HD DVD θα καταληξει στο DOLBY DIGITAL PLUS,για να μπορει να χωρεσει και δευτερη γλωσσα ή να βαζει και το απλο DOLBY 5.1 μαζι.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι για 1 ταινία τα 30 GB είναι υπεραρκετά με vc1 codec.

Τώρα όσον αφορά στο αν η χωρητικότητα "κερδίζει" το παιχνίδι στα pc η ιστορία δεν δείχνει αυτό. Το dl dvd-r είναι ακόμα πάρα πολύ ακριβό μετά από τόσο καιρό κυκλοφορίας γι' αυτό και όλοι προτιμούν να παίρνουν 2 dvd-r μονής στρώσης...

Το θέμα δεν είναι η χωρητικότητα αλλά η τιμή...

Reaction score
0
Μαλλον το HD DVD θα καταληξει στο DOLBY DIGITAL PLUS,για να μπορει να χωρεσει και δευτερη γλωσσα ή να βαζει και το απλο DOLBY 5.1 μαζι.
Απλό Dolby Digital δεν χρειάζεται στα HD-DVD γιατί η υποστήριξη του DD+ είναι υποχρεωτική σε όλα τα players, κάτι που δεν ισχύει στα Blu-ray.

Η λύση για το HD-DVD θα είναι τα μη απωλεστικά Dolby TrueHD & DTS MA αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν του κόσμου οι ασυμβατότητες με players & receivers και στις περισσότερες περιπτώσεις τα studio δεν τα περιλαμβάνουν καν.
Η υποστήριξη LPCM από το Blu-ray ήταν πολύ καλή κίνηση που δίνει καταπληκτικό ήχο με ελάχιστες ασυμβατότητες.
Από το HD-DVD έχουν πει ότι θα το χρησιμοποιήσουν μόνο σε μουσικές κυκλοφορίες - με κάποια θυσία στην εικόνα προφανώς.

Η επιπλέον χωρητικότητα του Blu-ray δίνει τεράστια ευελιξία ότι και να λέμε (λέτε lol).

SOL

Reaction score
0
Νομίζω ότι για 1 ταινία τα 30 GB είναι υπεραρκετά με vc1 codec.

Φυσικα ειναι υπεραρκετα τα 30 GB για VC1,το θεμα ειναι τι ηχος θα εχει ενσωματωθει στο δισκακι των 30 GB.Αλλο ασυμπιεστος ηχος και αλλο συμπιεσμενος.....

SOL

Reaction score
0
Απλό Dolby Digital δεν χρειάζεται στα HD-DVD γιατί η υποστήριξη του DD+ είναι υποχρεωτική σε όλα τα players, κάτι που δεν ισχύει στα Blu-ray.

Η λύση για το HD-DVD θα είναι τα μη απωλεστικά Dolby TrueHD & DTS MA αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν του κόσμου οι ασυμβατότητες με players & receivers και στις περισσότερες περιπτώσεις τα studio δεν τα περιλαμβάνουν καν.
Η υποστήριξη LPCM από το Blu-ray ήταν πολύ καλή κίνηση που δίνει καταπληκτικό ήχο με ελάχιστες ασυμβατότητες.
Από το HD-DVD έχουν πει ότι θα το χρησιμοποιήσουν μόνο σε μουσικές κυκλοφορίες - με κάποια θυσία στην εικόνα προφανώς.

Η επιπλέον χωρητικότητα του Blu-ray δίνει τεράστια ευελιξία ότι και να λέμε (λέτε lol).

Συμφωνω......
Και δεν ειναι μονο το θεμα της ασυμβατοτητας με τα Dolby TrueHD & DTS MA,αλλα και το οτι τα studio πρεπει πληρωσουν για τα δικαιωματα χρησης αυτων των καινουργιων αλγοριθμων.Γιαυτο πολλα studio,και για να γλιτωσουν λεφτα,δεν τα περιλαμβανουν.
Καλυτερα βεβαια,γιατι ειπαμε αλλο πραγμα ο ασυμπιεστος ηχος...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.492
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS