Ερωτηση για τα γραμμενα dvd απο επιτραπεζια recorders

Reaction score
0
Τι εμπειρια εχετε απο τα dvd που εχετε γραψει με καποιο επιτραπεζιο dvd recorder οσον αφορα τη σωστη δομη του, την δυνατοτητα ανοιγματος του με το γνωστο DVDShrink και γενικα μετα επεξεργασια στον υπολογιστη?

Πριν 3 - 4 χρονια ειχα δανειστει ενα επιτραπεζιο dvd recorder (αγνωστη μαρκα) για να μεταφερω καποιες ταινιες της vhs βιντεοκαμερας μου σε dvd. Πριν λιγους μηνες ειπα να κανω καινουρια αντιγραφα αυτων των dvd (γιατι απο οτι φαινεται ακομα και τα Verbatim χαλανε με τα χρονια) αλλα ειχα προβληματα με την αντιγραφη στο κομπιουτερ. Το DVDShrink εβγαζε "invalid navigation structure", to DVDDecrypter και αυτο καπου κολλουσε (file mode). Παιζουν χωρις προβληματα στα κανονικα dvd players και φανταζομαι σε καποια φαση απλως θα αναγκαστω να τα αντιγραψω με το dvd decrypter σαν iso image. Απλως προτιμω να ξερω οτι εχω "σωστα" γραμμενα δισκακια που ενας καλος ελεγχος ειναι αν το ανοιγει το DVDShrink. Δοκιμασα να τα φτιαξω με το PgcEdit και αλλα προγραμματα αλλα στην καλυτερη των περιπτωσεων κατεληγα με 3GB ταινια σαν unreferenced material.

Υπεθεσα οτι σιγουρα παιζει ρολο η ποιοτητα του dvd Recorder κατα ποσον φτιαχνει δισκακια με σωστη δομη. Αλλα και με ενα καινουριο Philips dvd recorder, αυτον τον καιρο, ενω παιζει κανονικα το δισκακι, το DVDShrink δεν το ανοιγει. Απο οτι προσεξα δεν εχουνε Audio ts αλλα κατι αλλο , νομιζω video rm ??? Δεν ξερω αν ειναι αυτο το προβλημα ή τα Ifos στον φακελλο video ts.

Επιστημονικη περιεργεια.... Τα dvd που γραφετε με τα κορυφαια standalone dvd recorders πχ τα Sony και τα Pioneer, ανοιγουν με το DVDShrink?

Reaction score
6
Απάντηση: Ερωτηση για τα γραμμενα dvd απο επιτραπεζια recorders

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κανενα απο αυτα τα δυο προγραμματάκια.
Απο οτι ξερω τα recorders δεν προσθέτουν καποιο κλείδωμα στο δισκακι .
Συνεπως ένα copy paste φτάνει

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Στο δικό μου LG, για κάποιο λόγο που δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω τεχνικά, είχα αυτό το πρόβλημα με τα δισκάκια DVD+R. Στα DVD-R, η εγγραφή είναι συμβατή με τα πάντα.

VG

Reaction score
0
Στο JVC μου ποτε δεν καταφερα να δω κανενα δισκακι,οταν και εαν καταφερνα να γραψω καποιο.Και οταν πηγε για επισκευη επεστρεψε οπως ηταν χωρις να πειραξουν ουτε τριχα του...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Στο JVC μου ποτε δεν καταφερα να δω κανενα δισκακι,οταν και εαν καταφερνα να γραψω καποιο.Και οταν πηγε για επισκευη επεστρεψε οπως ηταν χωρις να πειραξουν ουτε τριχα του...
Δηλαδή τα έγραφες και μετά δεν τα έπαιζε ούτε το ίδιο?
Αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο, γιατί τις περισσότερες φορές το πρόβλημα εντοπίζεται στην αναπαραγωγή σε άλλα players και στον υπολογιστή. Αν ούτε το recorder δεν αναγνωρίζει τη δομή που το ίδιο δημιούργησε, τότε σίγουρα κάτι τρέχει...

GF

Reaction score
27
Τι εμπειρια εχετε απο τα dvd που εχετε γραψει με καποιο επιτραπεζιο dvd recorder οσον αφορα τη σωστη δομη του, την δυνατοτητα ανοιγματος του με το γνωστο DVDShrink και γενικα μετα επεξεργασια στον υπολογιστη?

Πριν 3 - 4 χρονια ειχα δανειστει ενα επιτραπεζιο dvd recorder (αγνωστη μαρκα) για να μεταφερω καποιες ταινιες της vhs βιντεοκαμερας μου σε dvd. Πριν λιγους μηνες ειπα να κανω καινουρια αντιγραφα αυτων των dvd (γιατι απο οτι φαινεται ακομα και τα Verbatim χαλανε με τα χρονια) αλλα ειχα προβληματα με την αντιγραφη στο κομπιουτερ. Το DVDShrink εβγαζε "invalid navigation structure", to DVDDecrypter και αυτο καπου κολλουσε (file mode). Παιζουν χωρις προβληματα στα κανονικα dvd players και φανταζομαι σε καποια φαση απλως θα αναγκαστω να τα αντιγραψω με το dvd decrypter σαν iso image. Απλως προτιμω να ξερω οτι εχω "σωστα" γραμμενα δισκακια που ενας καλος ελεγχος ειναι αν το ανοιγει το DVDShrink. Δοκιμασα να τα φτιαξω με το PgcEdit και αλλα προγραμματα αλλα στην καλυτερη των περιπτωσεων κατεληγα με 3GB ταινια σαν unreferenced material.

Υπεθεσα οτι σιγουρα παιζει ρολο η ποιοτητα του dvd Recorder κατα ποσον φτιαχνει δισκακια με σωστη δομη. Αλλα και με ενα καινουριο Philips dvd recorder, αυτον τον καιρο, ενω παιζει κανονικα το δισκακι, το DVDShrink δεν το ανοιγει. Απο οτι προσεξα δεν εχουνε Audio ts αλλα κατι αλλο , νομιζω video rm ??? Δεν ξερω αν ειναι αυτο το προβλημα ή τα Ifos στον φακελλο video ts.

Επιστημονικη περιεργεια.... Τα dvd που γραφετε με τα κορυφαια standalone dvd recorders πχ τα Sony και τα Pioneer, ανοιγουν με το DVDShrink?
Το προβλημα αυτο το εχω και εγω και υπαρχει μονο αν η εγγραφη γινει διακεκομενα. δηλαδη, γραφω κατι, σταματαω και καποια αλλη στιγμη ξαναγραφω. Εχει να κανει με τα sessions. Αν κανω μονο μια εγγραφη, τοτε το dvdshrink τα διαβαζει.

Reaction score
5
Μηπως το γραφει σε VR mode;
Παντως ειναι καπως λογικο αν κανεις διακοπτομενες εγγραφες, γιατι -λεω τωρα- το mpeg stream δεν ειναι συνεχες κλπ κλπ..... ειναι νωρις και δυσκολη μερα για να μπορεσω να τεκμηριωσω τη σκεψη μου....

Reaction score
0
Σαν να μην βλεπω στις οδηγιες του Philips να αναφερεται καθολου το VR mode. Νομιζα οτι μπορει να γινει μονο στους δισκους DVD -RW. Εγω χρησιμοποιω κυριως DVD+R για μονιμη εγραφη (και +RW για προσωρινη). -R και -RW στην βιντεοκαμερα. Η βιντεοκαμερα φτιαχνει και μενου, τα δισκακια εχουν μονο ενα φακελλο , το VIDEO_TS και ανοιγουν μια χαρα με το DVDShrink.
Τα δισκακια του Philips εχουν label "DVD VR" (??) , ακομα και να δωσεις αλλο τιτλο πριν την οριστικοποιηση. Εχουν και ενα φακελλο "VIDEO_RM", δεν ξερω σε τι χρησιμευει.
Παντως τα προηγουμενα που ειχα γραψει πριν χρονια και ειναι σημαντικες οικογενειακες στιγμες, ασχοληθηκα αρκετα για να φτιαξω σωστα δισκακια και δεν καταφερα τιποτα. Και αν θυμαμαι καλα το προβλημα δεν ηταν μονο ψυχολογικο οτι δεν τα ανοιγε το Shrink, αλλα υπηρχαν και κομματια βιντεο που δεν επαιζαν καθολου. Ακομα και να παρεις μονο τα VOBs και να φτιαξεις καiνουρια IFOs με το IFOEdit, παλι, το DVDShrink τα ανοιγει αλλα βγαζει το μεγαλυτερο τμημα της ταινιας σαν unreferenced.
Τελικα, ουτε με τα χειροτερα κλειδωματα δεν δημιοργειται τοσο χαος , οσο με τις εγραφες με τα επιτραπεζια.

Reaction score
1
Αναφέρεις το DVDDecrypter και όχι το DVDFabDecrypter. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο καθότι η εξέλιξη του πρώτου έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια ενώ το δεύτερο εξελίσσεται διαρκώς. Συνεπώς, θα πρέπει να δοκιμάσεις το DVDFab.

Αφού μεταφέρεις τα δισκάκια στο δίσκο του PC σου, και με την προϋπόθεση ότι εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με την ανάγνωση των VOBs, τότε κάνε έναν κόπο και δοκίμασε το VideoReDo Plus. Το πρόγραμμα έχει μια επιλογή "QuickStream Fix" η οποία λύνει τα προβλήματα που ανέφερες.

Αν, τελικά, καταφέρεις και φτιάξεις τα video, κατόπιν μπορείς εύκολα να επανα-δημιουργήσεις τα DVDs με κάποιο πρόγραμμα authoring.

Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν έχει να κάνει απαραίτητα με κάποιο κλείδωμα. Τα επιτραπέζια DVD players (και οι recorders) λειτουργούν με χρονικά offsets και δεν έχουν την έννοια του sector alignment όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες μονάδες στο PC. Είναι κάπως περίπλοκο το θέμα για να το αναλύσω εδώ, σημασία όμως έχει πως είναι "φυσιολογικό" οι εγγραφές ενός recorder να μην είναι συμβατές με PC ανεξάρτητα από κλειδώματα, finalizations, κλπ. Αν το recorder είναι κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική PC τότε θα είναι συμβατό, διαφορετικά όχι.

Reaction score
0
Το δοκιμασα και το DVDFab αλλα και αυτο σταματα αμεσως και ζητα να τους στειλω τα IFOs. Νομιζει οτι ειναι καποιο κανουριο κλειδωμα ... Που να `ξερε ....
Μονο με το RipIt4Me και το FixVTS γινοταν καποια δουλεια και μπορουσε να τα ανοιξει το DVDShrink, αλλα εβγαζε μεγαλο μερος της ταινιας σαν unreferenced material. Και δεν γινεται να κανω και reauthor και απλως να χασω το μενου και να εχω τους τιτλους στη σειρα γιατι τα unreferenced δεν τα εμφανιζει στο reauthor. Και υπαρχει το διλημμα τι ειναι καλυτερο να αντιγραψω για να το φυλαξω. Ενα αντιγραφο ακριβες σε iso image που δεν ανοιγει με το Shrink ή τα file μετα την επεξεργασια με το RipIt4Me που ανοιγει με το Shrink αλλα εχει μεγαλο unreferenced (παιζουν ομως κανονικα).

(Το καλυτερο προγραμμα ηταν εκεινο το RipIt4Me αλλα το φαγανε .... μονο εκεινο θα μπορουσε να μου φτιαξει τα δισκακια μου αν το αφηνανε να ζησει ....)

Τελος παντων , φαινεται οτι ο zoglair εχει απολυτο δικιο και τα επιτραπεζια εχουν καποια διαφορετικη στρατηγικη - δομη - αρχιτεκτονικη εγραφης των δισκων απο αυτα των υπολογιστων... Επομενως υπαρχουν καποιες ασυμβατοτητες .... Και να ειμαστε ευγνωμονες αμα παιζουν τουλαχιστον ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.492
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS