Buena Vista Social Club!

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Με την μουσική τους ανακαλύψαμε ξανά την Κούβα! Φέτος το καλοκαίρι, η θρυλική ορχήστρα των Buena Vista Social Club, φέρνει την Κουβανέζικη αύρα σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας: Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στην Αθήνα και στην Πρέβεζα! Από 25 μέχρι 29 Ιουνίου…
Ακολουθεί δελτίο τύπου:
25 – 29 Ιουνίου
Ηράκλειο Κρήτης - Πάτρα - Αθήνα – Πρέβεζα
Η περιοδεία Ξεκινά από το Κηποθέατρο “Νίκος Καζατζάκης” του Ηράκλειου Κρήτης την Δευτέρα 25 Ιουνίου, ακολουθεί ο Πολυχώρος “Πολιτεία” της Πάτρας την Τρίτη 26 Ιουνίου, το Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υμηττού την Πέμπτη 28 Ιουνίου και ολοκληρώνετε με μια εμφάνιση στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Πρέβεζας στο πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πρεβέζης την Παρασκευή 29 Ιουνίου.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:30
Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ για Ηράκλειο και Αθήνα και 25 ευρώ για Πάτρα και Πρέβεζα.
Σε όλες τις πόλεις κυκλοφορούν απο 1η Ιουνίου.
Εισιτήρια θα πωλούνται στα καταστήματα:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πολιτιστικό κέντρο ΑΝΔΡΟΓΕΩ
Κιόσκια του Φεστιβάλ Ηρακλείου στις κεντρικές πλατείες
METROPOLIS (δισκοπωλείο στο κεντρο της πόλης)
ΑΘΗΝΑ: METROPOLIS (Δισκοπωλεία σε Αθήνα/Πειραιά/ Γλυφάδα Κηφισιά/ Χαλάνδρι)
FNAC (δισκοπωλείο στο THE MALL-Μαρούσι)
IANOS (Βιβλιοπωλείο στη Σταδίου)
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΠΑΤΡΑ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ακτή Δυμαίων 84, Τηλ 2610-342200)
DISCOVER (Δισκοπωλείο)
MUSICAL (Δισκοπωλείο)
ΠΡΕΒΕΖΑ: Πνευματικό Κέντρο (26820-25325)
Για πανελλαδικές κρατήσεις με πιστωτική κάρτα και αποστολή στο σπίτι μέσω της www.i-ticket.gr και 8011160000 και μέσω της www.ticketquest.gr
Οι Buena Vista Social Club είναι λιγότερο μια τυπική μπάντα και περισσότερο μια κολεκτίβα από κορυφαίους μουσικούς.
Δημιουργήθηκαν όταν ο διακεκριμένος κιθαρίστας Ry Cooder, τo 1996 ταξίδεψε για Κούβα και μάζεψε κορυφαίους παλιούς μουσικούς όπως τον Ibrahim Ferrer,τον Compay Segundo, τον Eliades Ochoa και τον Ruben Gonzalez. Στην Αβάνα και στα Egrem studios ηχογράφησαν το Buena Vista Social Club το οποίο έκανε παταγώδη επιτυχία.. Έκτοτε το συγκρότημα έχει κυριαρχήσει στα chart της latin και όχι μόνο μουσικής και πραγματοποιεί sold out συναυλίες. Την τελευταία φορά που μας επισκέφθηκαν, το Μαϊο του 2006, παρουσίασαν τη δουλειά τους στους κατάμεστους χώρους Αθήνας και Πάτρας. Πριν λίγους μήνες η μεγάλη διεθνής αναγνώριση του γκρουπ αποτυπώθηκε σε ένα CD , με την συνεργασία των Coldplay, U2, Arctic Monkeys, Kaizer Chiefs, Sting, Jack Johnson, Franz Ferdinand, Maroon 5, Dido & Faithless. To CD που τιτλοφορείται “RHYTHMS DEL MUNDO” γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην χώρα μας επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά το μέγεθος, την ποιότητα και το εύρος των καλλιτεχνών του Buena Vista Social Club.
CACHAITO LOPEZ, GUAJIRO MIRABAL, JESUS ‘AGUAJE’ RAMOS, MANUEL GALBAN: Τέσσερις μορφές της Κουβανέζικης μουσικής, τέσσερα βασικά μέλη των Buena Vista Social Club και της μουσικής κοινότητας της World Circuit, τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί.

Cachaíto Lopez (διπλό μπάσο)
Η «καρδιά των Buean Vista Social Club», ο Κουβανός μπασίστας Orlando Cachaito Lopez είναι ο μόνος μουσικός που έχει παίξει σε κάθε τραγούδι από κάθε άλμπουμ των BVSC. Προέρχεται από μια από τις πλέον μουσικές οικογένειες της Κούβας, οικογένεια της οποίας μέλη ήταν ο πατέρας του, Orestes Lopez και ο θείος του, “Cachao” Lopez, δύο από τους πιο σπουδαίους Κουβανούς μουσικούς. Ο Cachaito έχει μια μυστηριώδη αρμονικότητα με τους μουσικούς – φίλους του, έχει συνοδεύσει τον Ibrahim Ferrer και τον Ruben Gonzalez στις παγκόσμιες περιοδείες τους, έχει παίξει δίπλα στην Omara Portuondo και έχει δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια στο καταπληκτικό του ντεμπούτο, “Cachaito”, το οποίο κέρδισε ένα βραβείο του BBC Radio 3 για την World μουσική το 2002.
Manuel ‘Guajiro’ Mirabal (Tρομπέτα)
Ο Guajiro έχει μια παρουσία – κλειδί στη Κουβανέζικη μουσική σκηνή για περισσότερο από 50 χρόνια και έχει παίξει με οποιονδήποτε Κουβανό αστέρα και να σκεφτείτε! Κατά τη διάρκεια της θρυλικής ηχογράφησης της World Circuit το 1996 στην Αβάνα, ο Guajiro συμμετείχε και στα τρία παραγόμενα, μοναδικά άλμπουμ, ‘A Toda Cuba Le Gusta’ των Afro-Cuban All Stars, ‘Buena Vista Social Club’ και ‘Introducing Rubén González’. Όντας ένα αναντικατάστατο μέλος σε πολλά Buena Vista άλμπουμ και σημαντικό μέλος της ζωντανής μπάντας του Ibrahim Ferrer, ο Guajiro κυκλοφόρησε το σόλο ντεμπούτο του Buena Vista Social Club™ Presents Manuel Guajiro Mirabal το 2004, Το άλμπουμ προτάθηκε για Latin Grammy βραβείο την ίδια χρονιά.
Jesús ‘Aguaje’ Ramos (Tρομπόνι)
Γεννηθείς το 1951 στο Pinar del Rio, ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο National School of Arts. Ξεκίνησε με το τρομπόνι σε τοπικά γκρουπ έως το 1979 όταν μετακόμισε στην Αβάνα όπου άρχισε να παίζει με το σπουδαίο γυναικείο κουαρτέτο Los D’Aida. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στις ηχογραφήσεις του “Estrellas de Areito”. Ο Aguaje συμμετείχε στις ηχογραφήσεις και του Buena Vista Social Club και των Afro-Cuban All Stars καθώς και στα σόλο άλμπουμ των Ibrahim Ferrer, Rubén González και Omara Portuondo. Ήταν ο musical director του Rubén González και περιοδεύει συνεχώς από το 1997 με τα διάφορα projects του Buena Vista Social Club.Ο Aguaje κυκλοφορεί αυτό τον καιρό το δικό του, σόλο άλμπουμ.
Manuel Galbán (Κιθάρα και Όργανο)
Ο Manuel Galbán, κιθαρίστας, πιανίστας, οργανίστας και ενορχηστρωτής είναι ένας θεσμός στη Κουβανέζικη μουσική. Για πολλά χρόνια ήαν ο Μουσικός Διευθυντής του Κουβανέζικου doo-wop group Los Zafiros. Με ηγέτη τον Galbán η μπάντα δημιούργησε έναν αμιγώς Κουβανέζικο ήχο, μια εκλεκτική μίξη από doo-wop, μπαλάντες και boleros, σόουλ και σάμπα, τούμπα και τουίστ. Το 1998 ο Nick Gold πήρε τον Galbán για να παίξει κιθάρα στο ντεμπούτο του Ibrahim Ferrer. Η σχέση του Galbán με τον Ry Cooder ήταν εξαιρετική. Το άλμπουμ των δύο, ‘Mambo Sinuendo’, κέρδισε ένα γκράμι τον Φεβρουάριο του 2004. Ο Galbán συνέβαλε και στο καταπληκτικό ντεμπούτο του Cachaíto López, ‘Cachaíto’ αλλά και στο βραβευμένο με Γκράμι ‘Buenos Hermanos’ του Ibrahim Ferrer.

Pop & Rock!
 

Μηνύματα
7.461
Reaction score
3
Ποιος ψήνετε για meeting εκεί;
Εγώ παντως μέσα! Γιατρέ πάμε;;;; :mrgreen:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μέσα φυσικά, αν και η τετράδα κατ' εμέ είναι ένα μικρό δείγμα του τι συνέβη τότε στην Κούβα με τον Ry Cooder. Λείπουν κάποιες εξαιρετικές φωνές και καλλιτέχνες που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απολαύσουν την επιτυχία, την δημοσιότητα αλλά και την ουσιαστική επάνοδό τους στην... ζωή μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο αφάνειας.
 


Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Απάντηση: Buena Vista Social Club!

Xωρίς Compay Segundo δεν υπάρχει Buena Vista Social Club λέμε!
Αλλά επειδή γουστάρω τα κουβανέζικα πολύ, θα πάω στο Ηράκλειο.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.965
Μηνύματα
2.924.173
Members
38.115
Νεότερο μέλος
KostasZaf
Top